Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

szczeniaków u nas wysyp:-(:-(:-( tak jak i innych psiaków, których już nie ma gdzie wsadzać:shake: mamy w tej chwili jakieś 11 szczylków plus na tymczasie Groszek i astusia:placz:

sunia Westa w typie ON ok. 2 mies:

Gacula - ok. 2 mies. z cudnymi ucholcami:smile: lekko szorstkowłosy - piesek, bedzie raczej nieduży:

• 2 weeks later...
  • Replies 3.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

szczeniaków wysyp i w Starachowicach:(

1. EMUś Samiec – obróżka srebrna/szara – maść płowa. Największy ze wszystkich, o ile pamiętam.

2.ELLA Suka – obroża żółta – maść wilczasta

3. ETNA Suka – pomarańczowa obroża – maść czarna, najprawdopodobniej najbardziej wystraszona, jedna z mniejszych

BECIA

BETTI

BAFFI

BANDI

BODZIO

Posted

Szczeniaki z oczyszczalni w Nowinach. Było 4. 2 niestety zostały zagryzione:-(. Jasna sunia, czarny podpalany piesek. Mają ok. 2 m-ce. Matka waży ok. 15 kg.

• 2 weeks later...
Posted

Nie pisałam o moich wypłoszach tutaj, więc zacytuję sama siebie z 19.06 z wątku kieleckiego:

mag.da napisał(a):

No, a ja jechałam sobie dziś przez las, deszcz, burza, a tu na pobocze wylatują dwa szczeniaki - przemoknięte, zziębnięte - szkieleciki :-(.
Dokładnie w tym samym miejscu, gdzie znaleźliśmy kiedyś Taro. Nie wiem, czy to jakiś punkt wyrzutowy, czy co :shake:
No i cóż, zaczęłam polować na maluchy - otwarty teren, lasy, one nieufne więc nie było łatwo. Jednego jakoś udało mi się złapać, ale drugi za nic nie chciał się zbliżyć.
No więc ściągnęłam TZ-ta z kiełbasą i w końcu się udało.

No i są - dwa pieski, masakrycznie zapchlone, wychudzone, pewnie zarobaczone.

Zdjęcia zaraz po przyjeździe, jeszcze mokre:

Minęły 3 tyg., psiaki są dwukrotnie odrobaczone i prawdopodobnie we wtorek pojedziemy na pierwsze szczepienie.
Zanim bedą mogły iść do domków jeszcze chwila minie - (kwarantanna poszczepienna i chyba doszczepianie po 2 tyg.), ale mam już trochę nowych zdjęć, więc wstawiam.

Filip - większy od brata, spokojniejszy, odważniejszy. Kolorek ma taki bardziej brązowy niż braciszek. Lubi głaskanie, lubi pospać na kolankach.

Posted

Gucio - mniejszy od brata, bardziej ruchliwy - żywe sreberko, wszędzie go pełno. Nie jest tak odważny jak Filip, trochę obawia się brania na ręce, ale powoli przyzwyczaja się do tego typu zabiegów ;) Kolorek ma wilczasty.

Posted

Jak się spojrzy na to pierwsze zdjęcie....bidule takie(szczególnie ten po prawej) A teraz proszę,proszę super psiaki.;)
Cudne zdjecia, ale do tego to juz nas mag.da przyzwyczaiłas.....:razz:

Posted

Tak jak się je widzi codziennie, to te zmiany nie są takie zauważalne, ale jak teraz porównałam zdjęcia, to naprawdę sporo urosły i zmieniły się przez te 3 tyg.

Zwłaszcza Filip :cool3: :

Posted

Też tak sobie pomyślałam. Udało się psiakom. Niektóre to same potrafią zadbać o siebie:)

Ja wrzucę tu naszą schroniskową bidę Abelka, to też jeszcze dziecko ma 6 miesięcy. I w takiej potrzebie:(

Abel – Nasza bida, która tyle wycierpiała. Ma ranę na udzie oparzeniową , którą trzeba kilka razy dziennie smarować a wcześniej przemywać, psiak przy zabiegach takich grzecznie siedzi, jest cierpliwy , ale nieraz popiskuje, swędzi go gojąca się rana :-(
Wyjątkowo należy mu się cudowny domek, całe jego dzieciństwo to pasmo nieszczęść nie dość że był bardzo chudy i wygłodniały , z dużą raną na udzie od poparzenia to teraz siedzi sam jak palec w zamkniętym boksie, nie wychodzi w ogóle na dwór , załatwia się w boksie. Jest bardzo osowiały i patrzy smutnymi oczkami, gdy tylko wchodzi się do niego.

Ablowi bardzo ładnie goi się rana

Posted

ewab napisał(a):
Też tak sobie pomyślałam. Udało się psiakom. Niektóre to same potrafią zadbać o siebie:)

Ja wrzucę tu naszą schroniskową bidę Abelka, to też jeszcze dziecko ma 6 miesięcy. I w takiej potrzebie:(

Abel – Nasza bida, która tyle wycierpiała. Ma ranę na udzie oparzeniową , którą trzeba kilka razy dziennie smarować a wcześniej przemywać, psiak przy zabiegach takich grzecznie siedzi, jest cierpliwy , ale nieraz popiskuje, swędzi go gojąca się rana

Watek Abelka zaparszamy
http://www.dogomania.pl/threads/210961-Abel-poparzony-psi-dzieciak-czy-schronisko-ma-byc-jego-domem

Posted

Właśnie mag.do miałam Ci powiedzieć, że mogłabyś zrobic fotki szczeniorkom, a tu juz są i to jakie piękne:).
Niesamowicie się zmieniły, nie spodziewałam sie ,że z takich wypłoszków takie piękne psiaki wyrosną:).

Posted

Strike - czy to jest pechowy pies???
Szukamy domu tymczasowego dla 5 letniego amstaffa przebywającego w Azylu pod Psim Aniołem.
Był już w 3 schroniskach, w jednym dt.
Jest to pies z problemami dlatego potrzebujemy doświadczonego domu tymczasowego - ze szkoleniowcem.
Otóż. Pies gdy zostanie sam w domu strasznie wszystko niszczy...
Czy uda nam się go "naprawić"? Biedaczysko tyle już przeżyło....
Jak wiadomo hotel/DT ze szkoleniowcem kosztuje i to więcej niż zwykły.....

Proszę, wspomóż nas finansowo i/lub duchowo....Zbieramy deklaracje - stałe i jednorazowe.....

Oto Strike:

wątek na dogo i cała historia:
http://www.dogomania.pl/threads/209872-Strike-ju%C5%BC-w-3-schronisku!-Potrzebne-deklaracje-na-DT-i-behawioryste

Posted

Gucio i Filip zostały dziś zaszczepione na wirusówki.
Wetka oceniła je na trochę mniej niż 5 mies. - ok. 4,5 - bo kiełki dopiero wymieniają.
Za 2 tyg. można szczepić wściekliznę, a za kolejne 2 doszczepić wirusówki.