Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Diana S']Zareagowałam poprawnie.... nie wiedziałam, ze tą obroze szyła Marta..... pisalam, ze obroza jest przypalona, ma obciete brzegi.... Wiec, jak nigdy z czymś takim sie nie spotka, do kogo ma sie kierować pytanie? dlaczego? Jasne, ze do osoby, która sprzedała obroze..... Nigdy, przenigdy bym nie pomyśla, ze w taki sposób obroza...pasek wyjsciowy jest brzydko zakonczony.... ze to waszym zdaniem to normalne... Nie dla mnie.... Nie mam zamiaru odysłać obrozy,a jedynie mam lekcje dla siebie......[/QUOTE]
:mdleje::mdleje::mdleje:
Pan swoje, wół swoje.

Posted

[quote name='Diana S']Zareagowałam poprawnie.... nie wiedziałam, ze tą obroze szyła Marta..... pisalam, ze obroza jest przypalona, ma obciete brzegi.... [I][B]Wiec, jak nigdy z czymś takim sie nie spotkało, do kogo ma sie kierować pytanie? [/B][/I]dlaczego? Jasne, ze do osoby, która sprzedała obroze..... Nigdy, przenigdy bym nie pomyśla, ze w taki sposób obroza...pasek wyjsciowy jest brzydko [B]zakonczony przez producenta w tym przez[/B] [B]Marte[/B] ( [B][U][I]tak piszecie, ze to jej wina[/I][/U][/B]- [B]Marty[/B]) .... ze to waszym zdaniem to normalne... Nie dla mnie.... Nie mam zamiaru odysłać obrozy,a jedynie mam lekcje dla siebie......[/QUOTE]

To to było skierowanie pytania ? :crazyeye: Wystarczyło napisać na pw że obroża się Tobie nie podoba do osoby która Tobie ją sprzedała. A nie na forum oczerniać!.

Nikt nie pisze że to wina Marta, wszyscy Ci tłumaczą w tym sama Marta, że mają taki [U][I][B]sposób wykańczania obroży. [/B][/I][/U]

To nie jedyna firma która w ten sposób obroże wykańcza przykład : [IMG]http://www.pitman.pl/zdjecia/1173.jpg[/IMG]

Koniec taśmy wyjściowej również jest ścięty. No naprawdę tragedia. :lol:

Ale z tego co tu czytam to jesteś z osób którym słowo "przepraszam: przez gardło nie przejdzie. No w tym wypadku palce nie pozwalają napisać :grin:
[U][I][B][SIZE=5]
Dobrze , że się wyjaśniło, że to nie była sprawka Gops :) [/SIZE][/B][/I][/U]

Posted

[quote name='Diana S']Ja znam Cie ... masz sukę Borę.. i drugiego labka? no prosze....[/QUOTE]
To groźba ?
Ciebie też znam od dawna, kojarzę z innych for, a jaki to ma związek ze sprawą?

Tak jak pisze Aniela, w te sposób firma DogStyle wykańcza swoje obroże (nie tylko ta firma). Obroża nie jest uszkodzona, jest w ten sposób wykończona. Wierz mi, też jestem czuła na tym punkcie, mnie to osobiście szalenie drażni, bo trochę zachodu i można obrożę wykończyć elegancko.
Po prostu chodzi o to, że nie ma w tym winy Gops, ona taką obrożę kupiła, jej takie wykończenie nie przeszkadza.

Posted

.... Ja pisze, jak obroza wyglada... a wyglada strasznie..... Nie oczerniłam gops, a jedynie zadałam pytanie dlaczego tak obroza wyglada, jest przypalona, obcieta.... Nasi znajomi widzieli ta obroze za głowe sie łapią, jak mozna coś takiego sprzedać..... Nie wina Marty?.... sami pisaliscie, ze wina producenta.... czyli nie Marty?, która szyje te obroze.....

Posted

[quote name='Diana S'].... Ja pisze, jak obroza wyglada... a wyglada strasznie..... Nie oczerniłam gops, a jedynie zadałam pytanie dlaczego tak obroza wyglada, jest przypalona, obcieta.... Nasi znajomi widzieli ta obroze za głowe sie łapią, jak mozna coś takiego sprzedać..... Nie wina Marty?.... sami pisaliscie, ze wina producenta.... czyli nie Marty?, która szyje te obroze.....[/QUOTE]
Tak jak mówię, mnie takie wykończenie też nie leży. Po prostu tak producent tą obrożę robi. Można zapytać Marty dlaczego w ten sposób te obroże są ucinane i obszywane. Może po prostu inaczej sie nie da.
Nie pisaliśmy o winie producenta, a o tym, że w ten sposób ta obroża jest robiona.

Posted

ktoś pytał o trwałość Amiplay, ja nie mam co prawda obroży, ale szelki, i u nas dobrze zatrzask się trzyma ponad pół roku- a mam psa w stosunku do wielkości silnego, i to niekiedy mocno się szarpiącego. Generalnie nie mam na co narzekać, a niedawno całkiem znalazłam gdzieś tutaj wpisy o słabej jakości tych zatrzasków, i przez chwilę miałam już czarne wizje, jak mój burek szarpie się, zatrzask pada a on wybiega na jezdnię- ale następne spacery też szele przeżyły i nie widać, żeby coś się poluzowało :)

Posted

Śmiać mi się chce, jaką tragedię robi się za obrożę wartą [B]20zł[/B] - znajomi się za głowę łapią? Dobrze, że nie muszą się łapać za np. rachunki zostawiane u weterynarza.. i tego największej pokrzywdzonej życzę.

Posted

[quote name='Migori']To groźba ?
Ciebie też znam od dawna, kojarzę z innych for, a jaki to ma związek ze sprawą?

Tak jak pisze Aniela, w te sposób firma DogStyle wykańcza swoje obroże (nie tylko ta firma). Obroża nie jest uszkodzona, jest w ten sposób wykończona. Wierz mi, też jestem czuła na tym punkcie, mnie to osobiście szalenie drażni, bo trochę zachodu i można obrożę wykończyć elegancko.
Po prostu chodzi o to, że nie ma w tym winy Gops, [B]ona taką obrożę kupiła, jej takie wykończenie nie przeszkadza[/B].[/QUOTE]

Mnie przeszkadza.... i nie bede siedzieć cicho, bo piszecie, ze tak obroza wyglada.... Normalna obroza tak nie wyglada.....

Piszac, ze Cie znam to nie grozba.... masz jakiś problem? zadałam Ci pytanie, czy jesteś na forum labradorów...nie odpowiedziałaś... Wiem, ze byłaś tam moderatorem...znieśli Cie..... tak sie zdarza.....
Nie pisz mi, jak wyglada obroza..... wiem, jak obroza ma wygladać......

Aaaa nie mam nic do biednej dziewczyny gops..... Jak zakupiła tak obroze, jaka mnie przysłała...widać, ze ma niezły gust...Koncze ta polemike.....

Posted

Magda! Nic nie mówiłaś że Cię znieśli z funkcji moderatora Ciekawe co przeskrobałaś ;)

A żeby nie było Offu. To czkam na obróżkę z jelonkami. :) Tasiemkę wysłałam . :loveu:

Posted

[quote name='Diana S']Mnie przeszkadza.... i nie bede siedzieć cicho, bo piszecie, ze tak obroza wyglada.... Normalna obroza tak nie wyglada.....

Piszac, ze Cie znam to nie grozba.... masz jakiś problem? zadałam Ci pytanie, czy jesteś na forum labradorów...nie odpowiedziałaś... Wiem, ze byłaś tam moderatorem...znieśli Cie..... tak sie zdarza.....
Nie pisz mi, jak wyglada obroza..... wiem, jak obroza ma wygladać......

Aaaa nie mam nic do biednej dziewczyny gops..... Jak zakupiła tak obroze, jaka mnie przysłała...widać, ze ma niezły gust...Koncze ta polemike.....[/QUOTE]
To nie siedź cicho, ale pretensje kieruj do producenta, nie do nas czy do gops!

Masz pretensje do całego świata, że obroża tak wygląda ano wygląda, bo tak ją Dog Style szyje. Nikt nie ma na to wpływu.

Posted

[quote name='AnIeLa']Magda! Nic nie mówiłaś że Cię znieśli z funkcji moderatora Ciekawe co przeskrobałaś ;)

A żeby nie było Offu. To czkam na obróżkę z jelonkami. :) Tasiemkę wysłałam . :loveu:[/QUOTE]
No jak, nie wiesz ? Za niewyparzony jęzor :evil_lol:

Posted

[quote name='Diana S'].... Ja pisze, jak obroza wyglada... a wyglada strasznie..... [B]Nie oczerniłam gops[/B], a jedynie zadałam pytanie dlaczego tak obroza wyglada, jest przypalona, obcieta.... [/QUOTE]

no to lecim z cytatami:
[QUOTE]Jestem zszokowana [B] gops[/B], Twoja postawa. Zakupiłam tą obroze.... wszystko ładnie, jednak obroza nie była noszona przez psa dwa razy, jak pisałaś.... Widać to po obrozy, ze pies ja nosił nie dwa... ale nie w tym rzecz. Brzegi paska sa obciete po bokach, jednoczesnie przypalony materiał... [/QUOTE]

[QUOTE]Obroza została zniszczona, brzegi paska sa obciete i taśma przypalona...o to chodzi, ze o tym nie było mowy..... a szkoda.... [/QUOTE]

[QUOTE]zapytaj swoja kolezankę... dlaczego obcieła brzegi paska i opaliła taśmę......bo ja tego nie rozumiem.... [/QUOTE]

[QUOTE]Nie robie hallo takie ze, grzecznie zwracam uwagę i prosze, o opinie Twojej kolezanki.... dlaczego nie nadmieniła, ze obcieła brzegi obrozy i opaliła taśme....[/QUOTE]

Starczy? Czy mam szukac dalej? To nie jest oczernianie? To sa zadane pytania? W taki sposob pytasz kogos innego?

Posted

[quote]Starczy? Czy mam szukac dalej? To nie jest oczernianie? To sa zadane pytania? W taki sposob pytasz kogos innego?[/quote]

Tak, to sa zadane pytania.... Ty uwazasz, ze oczerniam... Tak i w taki sposób pytam.....

Posted

'Widziały gały co brały', a jak brały w ciemno to trzeba siedzieć cicho i przełknąć "porażkę". Mi się wykończenia w El perro te skośne nie podobają, więc nie kupuję, Dogstyle też mi się nie podobają, więc albo bym prosiła o takie jak mi odpowiada albo bym nie kupowała - proste chyba...

Tak mi się nasze norweskie szelki podobają że mam chęć na kolejne i muszę się powstrzymywać żeby nie pisać do taks, postanowiłam że po wakacjach i muszę się w tym postanowieniu utrzymać :evil_lol:. Obroże prawie przestałam używać :lol:

Posted

A ja nieśmiało przypomnę o smyczy rogz, obniżka ceny do 35zł + przesyłka. Co do tej kłótni, to przemilczę, bo mam wrażenie, że niektórzy sami nie wiedzą czego chcą. A jak wszystko pójdzie dobrze to na dniach zamawiam szelki od Marty, i przyjdę się pożalić jak to one są okropnie wykończone :evil:

Posted

A ja chciałam zamawiać coś u Marty ale jak tak brzydko wykańcza to nie będę :evil_lol::evil_lol:
A tak serio to jednak najpierw muszę załatwić na 100% psa, potem będę mu kupować akcesoria, bo zamówię na dużego, się okażę że skończę z małym i nie będą pasować. Także najwyżej sama gdzieś tasiemki dokupię, albo w następnej kolejce, bo mi takie z Polski wystarczą.

Posted

[quote name='Kashdog']Ależ nie ma za co :diabloti:
No i mi też właśnie te liski się podobają. Może weź jakiś pasek lub kartkę o szerokości 2,5cm przyłóż do szyi Galiny i zobacz jak to będzie wyglądać, bo ja też nie byłam pewna co do 2.5 cm, ale zrobiłam tak i się przekonałam.

2.5cm na moim psie
[IMG]http://i1005.photobucket.com/albums/af178/Cooves/DSC_0171.jpg[/IMG]

[IMG]http://i1005.photobucket.com/albums/af178/Cooves/ka2.jpg[/IMG]

I wydaje mi się, że ta szerokość dla niej jest idealna.[/QUOTE]

Sliczny ten zielony :D ostatnio na wiosnę strasznie mi się ten kolor podoba!

[quote name='puchu']Szczurzątko ma 37 cm w kłębie i 28 cm w szyjce, więc gigantem to ona nie jest ;)

Liski są cudne, ale najbardziej lubię mychy
[IMG]http://i178.photobucket.com/albums/w249/pusia84/obrozki%20itd/100_5763.jpg[/IMG][/QUOTE]

Super ta obróżka też mi się strasznie podoba :D kurczę jestem nieźle uzależniona, ale do mojego futra by chyba taka kolorystyka nie pasowała ;)

Posted

[quote name='Avaloth']A ja chciałam zamawiać coś u Marty ale jak tak brzydko wykańcza to nie będę :evil_lol::evil_lol:
[/QUOTE]
Wiecie co, ale wy 'wredni' jesteście, ja też zamówiłam u Marty tasiemkę na obróżkę i co ja biedna mam teraz począć po tych wszystkich wypowiedziach :diabloti: :evil_lol:

Posted

rece opadaja:mdleje::mdleje::mdleje:grunt ze dogomaniacy wiedza z kim maja do czynienia o to mi chodzilo, misja zakonczona:evil_lol::evil_lol: dla mnie EOT:diabloti:

Posted

[quote name='Agnes']no to lecim z cytatami:

Starczy? Czy mam szukac dalej? To nie jest oczernianie? To sa zadane pytania? W taki sposob pytasz kogos innego?[/QUOTE]

[...]

Nie wytrzymałam tej bezsensownej paplaniny, DianoS, więc miałam odpisać, ale uprzedziła mnie Agnes i napisała wszystko, co powinno być w tej sytuacji napisane.
Twoje zachowanie jest żałosne, z wyssanymi z palca oskarżeniami. Skoro jesteś tak "perfekcjonalna" (swoją drogą - słownik języka polskiego takiego słowa nie zawiera:roll:), to może szyj obroże sama? Bo dla mnie obroża może idealnie wykończona nie jest, ale za 20-parę złotych chyba nie musi??
Prezentujesz zachowanie poniżej poziomu, godnego uwagi:shake:.

Dla mnie EOT - kultura wymaga w takiej sutyacji wyjaśnienia sprawy poprzez PW, a nie atakowania na wątku i to w dodatku osoby, która jest nieobecna i swojego zdania wypowiedzieć nie może.