Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Bardzo fajnie Iwan wygląda w tym komplecie z RD ! :)
To jest niebieski czy błękitny ? Podobają mi się te odblaskowe, ale niestety ich wadą jest to, że te kostki z czasem pękają...

Posted

Ja mam guardy i są w porządku, używane praktycznie codziennie na długich spacerach, nitki jeszcze mi nie powyłaziły wcale, a używam ich od może 3,5 mies

Posted

[COLOR="blue"]ja miałam szelki z trixie teraz ma je seter ciotki z adhd;)
łazi w nich na pole dosyć często a ten debil to ma takie zrywy że szok i bez problemu wszystko ładnie wytrzymuje;)[/COLOR]

Posted

[quote name='Ewa&Duffel']Bardzo fajnie Iwan wygląda w tym komplecie z RD ! :) [/QUOTE]

Dziękujemy :D

[quote name='Ewa&Duffel']To jest niebieski czy błękitny ? [/QUOTE]

Niebieski :)

[quote name='Ewa&Duffel']Podobają mi się te odblaskowe, ale niestety ich wadą jest to, że te kostki z czasem pękają...[/QUOTE]

Plastikowe zapięcie ostatniej smyczy z Psiegoraju pękło po kilku dniach.. Ten jak na razie się trzyma i oby jak najdłużej.

Posted

Mam pytanie do użytkowników szelek aktivdogowych - czy wam też klamra czasami nie załapie? Czasami mam tak że po prostu klamra puszcza chociaż wydaje się dobrze dopięta ostatnio nawet delikatnie ją dociskam.

Posted

[quote name='Okamia']Mam pytanie do użytkowników szelek aktivdogowych - czy wam też klamra czasami nie załapie? Czasami mam tak że po prostu klamra puszcza chociaż wydaje się dobrze dopięta ostatnio nawet delikatnie ją dociskam.[/QUOTE]
:evil_lol:
(przepraszam nie moglam sie powstrzymac ) mi nigdy te zatrzaski jakie stosuje Tania nie wydawaly sie porzadne .

mam 2 pary szelek norweskich wczesniej mialam tez 2 ale nie aktivdogowe i zadne mi nigdy nie puscily , aktivdog musi miec slabe zapiecia
ale za to szelki guardy od taks mi 2 razy puscily w zatrzasku wiec to poprostu wina za slabych zatrzaskow , napisala bym do Tani na Twoim miejscu powinna wymienic zatrzaski skoro sie rozpinaja zanim jakis pies straci zycie i wleci pod auto bo zatrzask puscil. nie pisze tego zlosliwie , mysle ze skoro zawodzi tylko zatrzask powinni go wymienic .

co do rzeczy z eko skorka to naprawde super sprawa szybko schnie nic sie nie dzieje .

Posted

Akira w różowej Envy ;) Ania dzięki ;) obroża jest super ;) dzisiaj była wodowana ;)
[img]http://i399.photobucket.com/albums/pp80/smileofredwitch/DSC_0013-17.jpg[/img]
[img]http://i399.photobucket.com/albums/pp80/smileofredwitch/DSC_0076-7.jpg[/img]
[img]http://i399.photobucket.com/albums/pp80/smileofredwitch/DSC_0108-5.jpg[/img]
[img]http://i399.photobucket.com/albums/pp80/smileofredwitch/DSC_0124-2.jpg[/img]

Posted

[quote name='omry']
Plastikowe zapięcie ostatniej smyczy z Psiegoraju pękło po kilku dniach.. Ten jak na razie się trzyma i oby jak najdłużej.[/QUOTE]
Nie chodziło mi o zapięcie, te z RD dobrze się trzymają i nigdy nie miałam z nimi problemów, tylko o te odblaskowe kostki na obroży ;) Nie mam akurat zdjęcia naszej obroży, ale te kostki popękały i za estetycznie to nie wygląda...

Posted

[quote name='Okamia']Mam pytanie do użytkowników szelek aktivdogowych - czy wam też klamra czasami nie załapie? Czasami mam tak że po prostu klamra puszcza chociaż wydaje się dobrze dopięta ostatnio nawet delikatnie ją dociskam.[/QUOTE]

Jedyną "awarię" jaką kiedyś miałam to to, że zatrzask nie chciał się zapiąć t.j. tak odskakiwał, ale okazało się, że taśmę skręciłam i po rpostu próbowałam włożyć nie tą stroną. Po za tym nic się nigdy nie odpięło. Szelki mamy już ponad pół roku.

Posted

[quote name='gops']:evil_lol:
(przepraszam nie moglam sie powstrzymac ) mi nigdy te zatrzaski jakie stosuje Tania nie wydawaly sie porzadne .

mam 2 pary szelek norweskich wczesniej mialam tez 2 ale nie aktivdogowe i zadne mi nigdy nie puscily , [B]aktivdog musi miec slabe zapiecia [/B][/QUOTE]
Gops, skąd to możesz wiedzieć jak takich szelek nie posiadasz ? wysnuwasz wnioski jedynie ze zdjęć i opisów na forum.
Kup, sprawdź i przekonaj się czy faktycznie takie słabe.
Ja mam od nich obroże i uważam że je za najlepsze jakie kiedykolwiek miałam. Szelek nie mam, bo sucz mi z szelek menda wyłazi. Nie wierzę też w to, że zastrzaski są słabe. Pamiętam, jak zamawiałam obrożę, Tania specjalnie dla mnie ściągała okucia, żeby były odpowiednie (akurat nie miała ich na stanie). Także dobiera wszystko pod psa, jego wielkość i temperament. To solidna "firma", nie szyją byle czego.

Posted

[quote name='Ewa&Duffel']Nie chodziło mi o zapięcie, te z RD dobrze się trzymają i nigdy nie miałam z nimi problemów, tylko o te odblaskowe kostki na obroży ;) Nie mam akurat zdjęcia naszej obroży, ale te kostki popękały i za estetycznie to nie wygląda...[/QUOTE]

Aaaa :)
Ale to niedobrze..

Posted

[quote name='sator_k_']Jedyną "awarię" jaką kiedyś miałam to to, że zatrzask nie chciał się zapiąć t.j. tak odskakiwał, ale okazało się, że taśmę skręciłam i po rpostu próbowałam włożyć nie tą stroną. Po za tym nic się nigdy nie odpięło. Szelki mamy już ponad pół roku.[/QUOTE]

Właśnie u nas zdarza się sporadycznie takie 'odskakiwanie' i to nie jest wynikiem przekręconej taśmy. Właśnie dlatego piszę i jestem zaskoczona bo zatrzask jest z tych porządnych a tu sobie jaja robi (zatrzask).

Posted

[quote name='Okamia']Właśnie u nas zdarza się sporadycznie takie 'odskakiwanie' i to nie jest wynikiem przekręconej taśmy. Właśnie dlatego piszę i jestem zaskoczona bo zatrzask jest z tych porządnych a tu sobie jaja robi (zatrzask).[/QUOTE]
Poproś Tanię, to wymieni. Może akurat wadliwy się trafił.

Posted

Fajny ten róż na Aki !! :)

Co do aktivdogów to czytałam na innym forum, że dwa razy się szelki rozpięły... ale Tania wymieniła zatrzask... ;)

Posted

[quote name='Smile of Red Witch']Akira w różowej Envy ;) Ania dzięki ;) obroża jest super ;) dzisiaj była wodowana ;)
[url]http://i399.photobucket.com/albums/pp80/smileofredwitch/DSC_0013-17.jpg[/url]
[/QUOTE]
Obroża piękna, ale jakoś mało się odznacza od sierści. Na białych i czarnych psach wolę jakieś mocniejsze kolory.

Posted

[quote name='Smile of Red Witch']Ania dzięki ;)
Litterka mi się obróżka podoba ;) mamy sporo różnych innych odcieni różu oraz inne kolory a ten pudrowy róż jest fajny i pasuje Nam do szelek oraz obroży PINK Hearts ;)[/QUOTE]
Bo obroża jest przepiękna, też bym taką chciała;) Ale nadal wolałabym, żeby się bardziej odcinała od sierści. No, ale skoro Tobie i Twojemu psu się podoba, to super, w końcu o to w tym szale chodzi:)

Posted

[quote name='Agnes']Ciekawie te szelki wygladaja :) Moja wczoraj pluskala sie w wodzie w norweskich szelkach od DogStyle podszytych ekoskora - to jest rewelacja!! Schnie raz dwa, woda skorki nie niszczy, super sprawa na lato.[/QUOTE]

O to super, moje jeszcze nie były wodowane a też byłam ciekawa jak się zachowają :)
Dziś chyba pójdziemy popływać z futrem:D
Obroże z ekoskórką od Marty już kilka razy pływały i nadal wszystko ok :)
Wczoraj na wystawie była Woza i Hamiltony całkiem duży wybór, ale stwierdziłam że walczę z uzależnieniem i nic nie kupiłam chociaż miałam bardzooo ochotę :)