Delph Posted January 25, 2016 Posted January 25, 2016 Przy dopasowywaniu Grizzly na psie kombinujcie z tym troczkiem wokół szyi, ciaśniej zapięty podciąga za długą derkę z tyłka i odwrotnie, poluzowany pozwala zakryć zad dłuższemu psu. W ten sposób zakładałam jedną derkę dwóm psom różnej wielkości na zmianę, jak nie mogłam drugiemu nic pasującego znaleźć. Quote
Daria&Iga Posted January 25, 2016 Posted January 25, 2016 czy ktoś z was ma może szelki Juliusa kolor lawendowy lub żółty i mógłby pokazać jak wygląda na psie?? Quote
lucky23 Posted January 26, 2016 Posted January 26, 2016 3 godziny temu, Ley napisał: Kurcze, mój 6,5kg więc pewnie jest " drobniejszy",ale jak go mierze to też mi wychodzi ok 37-38 cm. Lucky,a Twoja sunia ile warzy? Ogarniecie ubranka dla psa jest chyba dla mnie zbyt trudne... ;/ Xena waży jakieś 6,8kg. Quote
Tilia Posted January 26, 2016 Posted January 26, 2016 Dogha, Agata, no właśnie coś takiego by mi się przydało, tylko nijak mi ten pomarańcz do blondyny nie pasuje :/ Żałuję bardzo, że przegapiłam poprzednią wersję kolorystyczną (brąz + turkus w kratkę). Może znów zmienią kolory? Mam niebieski softshell, ale nie ma osłony na podwozie, a to w przypadku gołego od dołu psa poważny mankament. Quote
gops Posted January 26, 2016 Posted January 26, 2016 Skóra PITMAN , nie jest sztywna co mnie bardzo cieszy. 3 Quote
Lucky. Posted January 26, 2016 Posted January 26, 2016 Jak juz tak piszecie o tym ubraniach grizzly, to może ktoś podpowie jaki rozmiar na spaniela. No i jak ktoś ma ubranko w tym rozmiarze na sprzedaż to chętnie odkupie. My też nie mieliśmy się ubierać, ale tłuszcz i kupa futra nic jednak nie dają i pies nie może spacerować przy minutowej temperaturze, bo zaraz jest chory. Quote
rashelek Posted January 26, 2016 Posted January 26, 2016 Grizzly jest świetne, jak za taką cenę to jakość jest fenomenalna. U nas w tym roku się super sprawdziło. Też miałam koszmarny problem z dobraniem rozmiaru, bo sucza jest długa i szczupła, ale wymiary na stronie są dokładnie takie jak w rzeczywistości. Moja ma 50cm długości, 58cm w klacie i waży ok. 14,5kg a rozmiar wzięłam 55. Jak go mocno pościągałam (chociaż na pasku jeszcze jest regulacji sporo) to jest super, nie przesuwa się na boki ani na ogon, a dzięki rozmiarowi sięga daleko na brzuchu i zakrywa udka. Mniejszego bym raczej nie wzięła, bo jakby się miała z wiekiem spaść to będzie ideolo ;) Na fotce jeszcze nie całkiem wyregulowane, teraz zapięcie jest za żebrami i brzuch zasłonięty. Quote
Victoria Posted January 26, 2016 Posted January 26, 2016 Jak już jest temat grizzly, to nie chciałby ktoś może sprzedać rozm. 60, a juz najlepiej by było wymienić się za 55? Bo szczeniaczek mi wyrósł.. Quote
angineuuka Posted January 26, 2016 Posted January 26, 2016 Mówicie ze wycofują grizzly? Chciałam na jesień kupić, teraz nim się ogarnę z zamówieniem to mrozów nie będzie ( juz nie ma właściwie. ) tylko jak wycofują to nie wiem czy teraz jednak nie wziąść.. Quote
Vailet Posted January 26, 2016 Posted January 26, 2016 Doszły mi dzisiaj rzeczy trixie, smycz i obroza super, ale szelki są dużo za duze :/ A to najmniejszy rozmiar. Troche smiesznie, bo seria z polarem ma male rozmiary, a szerokość 5-6cm, co wygląda śmiesznie na małym psie, a fusion z neoprenem wąsko naszytym nie ma malych rozmoarow :p 1 Quote
angineuuka Posted January 26, 2016 Posted January 26, 2016 Tak, to jest tragedia z tym rozmiarem :P on jest nawet za duży na moje suki :) Quote
lucky23 Posted January 26, 2016 Posted January 26, 2016 3 godziny temu, Vailet napisał: Doszły mi dzisiaj rzeczy trixie, smycz i obroza super, ale szelki są dużo za duze :/ A to najmniejszy rozmiar. Troche smiesznie, bo seria z polarem ma male rozmiary, a szerokość 5-6cm, co wygląda śmiesznie na małym psie, a fusion z neoprenem wąsko naszytym nie ma malych rozmoarow :p http://i66.tinypic.com/901rw3.jpg Gdzie dorwałaś przepinkę z fusion? Quote
Clavia Posted January 27, 2016 Posted January 27, 2016 Ok, jestem chyba najbardziej pechowym człowiekiem, jeżeli chodzi o kupowanie szelek. Minęło pół roku a młoda nadal chodzi w styranych podróbach juliusa, nie mówiąc o tym ile razy byłam na poczcie odsyłając kolejne szelki. A to za małe, za duże, w końcu szyte na miarę, a znowu za małe. Kiedy już była nadzieja, że w końcu będę mieć odpowiednie szelki to okazało się, że nie ma tego podszycia co bym chciała, a na inne nie potrafię się zdecydować. A wcale nie jestem wybrednym człowiekiem :P Także rozkładam ręcę i kupuję juliusy (z nadzieją, że w końcu będzie ok). Chcę dla mojej czekolady koloru żółtego tylko jest taka sprawa, że Zayra jest na granicy 2 rozmiarów (mini i 0), i proszę o poradę. W klacie ma obwód 60cm, "0" niby są od 58... Waży 15,5kg, "0" teoretycznie są od 14 wg producenta Wolałabym "0" bo mają fajniejszy ten pasek piersiowy, ale czy nie będą za duże? Od razu mówię, że nie mam pojęcia jaki jest rozmiar moich podrób, one są jakoś tak pomiędzy mini i 0 ;) Quote
razed_in_black Posted January 27, 2016 Posted January 27, 2016 11 godzin temu, lucky23 napisał: Gdzie dorwałaś przepinkę z fusion? np. tu jest i to chyba najtaniej https://www.naszezoo.pl/pl/p/Smycz-regulowana%2C-rozne-kolory-Fusion-/983 Quote
Marta_Ares Posted January 27, 2016 Posted January 27, 2016 2 godziny temu, Clavia napisał: Ok, jestem chyba najbardziej pechowym człowiekiem, jeżeli chodzi o kupowanie szelek. Minęło pół roku a młoda nadal chodzi w styranych podróbach juliusa, nie mówiąc o tym ile razy byłam na poczcie odsyłając kolejne szelki. A to za małe, za duże, w końcu szyte na miarę, a znowu za małe. Kiedy już była nadzieja, że w końcu będę mieć odpowiednie szelki to okazało się, że nie ma tego podszycia co bym chciała, a na inne nie potrafię się zdecydować. A wcale nie jestem wybrednym człowiekiem :P Także rozkładam ręcę i kupuję juliusy (z nadzieją, że w końcu będzie ok). Chcę dla mojej czekolady koloru żółtego tylko jest taka sprawa, że Zayra jest na granicy 2 rozmiarów (mini i 0), i proszę o poradę. W klacie ma obwód 60cm, "0" niby są od 58... Waży 15,5kg, "0" teoretycznie są od 14 wg producenta Wolałabym "0" bo mają fajniejszy ten pasek piersiowy, ale czy nie będą za duże? Od razu mówię, że nie mam pojęcia jaki jest rozmiar moich podrób, one są jakoś tak pomiędzy mini i 0 ;) Nie wiem na ile to pomoże, ale wstawiam zdjęcia dla porównania :) kundelek 14kg, (ok 40cm wzrostu), obwód 58cm, rozmiar Mini australijczyk, 20kg, (ok 53cm wzrotsu), obwód 65cm, rozmiar 0 Quote
marta_gp Posted January 27, 2016 Posted January 27, 2016 Już zazdroszczę żóltych juliusow. Powinnam była je kupić, a nie pasowe. A właśnie żołte mi się marzą. Wydaje mi się, że dla Zayry raczej 0. W mini siodełko może być za małe. Quote
Vailet Posted January 27, 2016 Posted January 27, 2016 15 godzin temu, lucky23 napisał: Gdzie dorwałaś przepinkę z fusion? Na allegro są za niecałe 25zl :p http://www.allegro.pl/ShowItem2.php?item=5920987436 Quote
angineuuka Posted January 27, 2016 Posted January 27, 2016 Ale ze mnie debil, przeczytalam pasowe xD ja mam mini dla swoich suk, stara wersje. Nowsza smialo mozesz wziąć mini. ;) Quote
Dogha Posted January 27, 2016 Posted January 27, 2016 Uwaga, uwaga! Poszukuję inspiracji na obrożę dla tej Pani: Chcę coś z Kudłatego (ze względu na haft i podszycie) no i w sumie jedyne co wiem to to, że podszyciem ma być różowa pianka :P Może być materiał, może być tasiemka (ale 22mm, żeby zakrywała prawie całą taśmę). Podoba mi się np. różowa mozaika, azteckie wzorki, boho, z tkaninek kwiatuszki la petite, trójkąciki, kwiaty fioletowe, pozłacane drzewka i meksykański folklor. No i jestem w kropce, bo nie wiem co wybrać :PAngi zaraz Cię zamorduję za to "wziąść" xD 1 Quote
marta1624 Posted January 27, 2016 Posted January 27, 2016 A ze mną coś nie tak chyba... Czekam na 5 obróż a myślę jeszcze o 2, i kuszą... :D 1 Quote
Pepper-oni Posted January 27, 2016 Posted January 27, 2016 Dogha to ta malizna którą wklejałaś niedawno w różowym lupinku? Wow jaka już dorosła dama. I ślicznie jej w tej hurttowej obroży ;). Quote
Recommended Posts