Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Można znaleźć takie zdjęcia, na nich chyba najlepiej widać konstrukcję tych szelek

Go-Tech-Dog-Car-Harness-Close-Ups-Back.jGo-Tech-Dog-Car-Harness-Close-Ups-Front.

Wydaje mi się, że one mają ten przód miękki i wcale nie muszą być samochodowe - o tym samym świadczą zresztą zdjęcia psów i opis na prodogu. Ja bym brała na Twoim miejscu te lub ZeroDC, bo według mnie są wygodne przez to, że są takie lekkie i miękkie; pies będzie się czuł swobodnie. Cena też znośna ;)

Ja "niestety" też cierpię na szmatoholizm jeśli chodzi o szelki, ale za to mamy tylko dwie obróżki, których używamy, w tym jedną do adresówki :P

Posted

Na coś się muszę zdecydować. Chociaż jakby nie było szelki to ja mam i to nie jedne :P

Właśnie to zdjęcie widziałam i tak jakoś trochę się obawiam cienkości tych pasków a i kolory jakieś takie jesienne mają, no nie dogodzisz :P

Na tym filmiku tak ta "rączka" zaczęła trochę odstawać także myślę, że dla nas na ten czas odpadają bo nic w krzakach nie może się zahaczać, za to znów mnie wzięło na te ruffweary.. czytałam sporo pozytywnych opinii.. oszalejęę :)

Posted

Jeśli chcesz szelki typowo do tropienia, to zainwestuj w SD lub ZeroDC, one mają mniej więcej tak wymierzony tył, że fajnie rozkładają nacisk.

Nigellohy macałam, niezła robota, są bardzo porządne!

Ja też się przymierzam do kupna nowych szelek do tropienia i stawiam na ZeroDC Short :)

Posted

Na coś się muszę zdecydować. Chociaż jakby nie było szelki to ja mam i to nie jedne :P

Właśnie to zdjęcie widziałam i tak jakoś trochę się obawiam cienkości tych pasków a i kolory jakieś takie jesienne mają, no nie dogodzisz :P

Na tym filmiku tak ta "rączka" zaczęła trochę odstawać także myślę, że dla nas na ten czas odpadają bo nic w krzakach nie może się zahaczać, za to znów mnie wzięło na te ruffweary.. czytałam sporo pozytywnych opinii.. oszalejęę :)

Ja z tych 3 mogę z doświadczenia polecić tylko ZeroDC ;)

Ostatnio na grupie na FB przewinęły mi się niebieskie Ruffweary L/XL za 150zł

Posted

Wie ktoś jaką szerokość ma ten przód w ezydogach (chest plate) rozmiar M? i ciekawi mnie czy to jest sztywne czy takie plastyczne i się ułoży ładnie na psie :P

Posted

mają 3,8 cm
różowa kość ma 3 cm - niebieska 3,8cm
ta różowa łapka też ma 3,8:)

Kurcze, strasznie różne są... Ja mam niebieską kostkę i czerwone serce i mają po 3 cm średnicy i takie byłyby idealne. Chyba muszę napisać po prostu jak to teraz wygląda.
Posted

Sztywny jest ten placek na klacie w ezydogach ;) Jak się układa nie pamiętam, ja wymieniłam na przedni pasek od szelek do auta Trixie :P

kurcze, a ja się zakochałam w pomarańczowych https://igcdn-photos-d-a.akamaihd.net/hphotos-ak-xfa1/t51.2885-15/11116886_1561723830762483_788408919_n.jpg, a skoro jest sztywne to Muffinowi raczej nie będzie wygodnie, zwłaszcza jak myślałam o zakupie szelek pod kątem dogtrekkingu :/

Posted

Kurcze, strasznie różne są... Ja mam niebieską kostkę i czerwone serce i mają po 3 cm średnicy i takie byłyby idealne. Chyba muszę napisać po prostu jak to teraz wygląda.

no ta różowa kostka ma 3cm a te większe 3,8cm

Posted

Dzięki! :)

Mnie też się strasznie podobają :) na żywo kolory wyglądają jeszcze lepiej :D

Poza tym szelki się nie przekręcają, Zara pozwoliła sobie je założyć bez fochów (co przy szelkach jej się nie zdarza), no i faktycznie szerokość pasków jest bardzo ok. Jeszcze tylko muszą się ułożyć, bo są ciut sztywne i będzie super. Do kompletu mamy smycze Juliusa - o te:

http://www.p1es.pl/smycz-gumowana-20-mm-1m-z-uchwytem-dla-psow-p-356.html

i też są fajne. 

Posted

Faktycznie śliczne są :D

Nooo :(

Tutaj są po ok. 60 zł http://www.mustijamirri.fi/merkki/hurtta-outdoors/361/?page=2 Niestety wysyłka tylko do finlandii :(

WOW MEGA! Znam ludzia w Szwecji, nie Finlandii :(

To zdjęcie już dłuuugi czas krąży po internetach i co chwilę ktoś się zachwyca :D

Nie widziałam nigdy wcześniej, dlatego wrzuciłam. :)

Wielka szkoda że nie wysyłają :(. Wypatrzyłam dwa kolory w promocji które bym chciała.

Czekunia super wyglądają w tych juliusach :).

Ja przynajmniej dwa mam :P

A myślałam, że wyleczyłam się z Hurtt 

Czekunia genialnie! Kolory super dobrane i nic nie jest za szerokie, za masywne

Haha ja nie, zdecydowanie nie :P

A ja bym wybrał minimum 3 kolorki, haha 
Ile kosztują na tym ebayu?

Ja to samo ;P Z włoch są, nawet nie wiem ile :/

Posted

Ciekawe, czy jakby tak zebrała się większa grupa osób zainteresowanych tymi kolorami, to dałoby radę przekonać Prodog do ściągnięcia ich ;) Sama pisałabym się na jeden :D