Talia Posted July 22, 2014 Posted July 22, 2014 Ja czekam na moja smycz z furkidz, mam nadzieje że do pt przyjdzie, bo w pt będę w domu i w pon najpóźniej bym chciała wyjechać. Quote
Dink Posted July 22, 2014 Posted July 22, 2014 Czy miał ktoś z Was może takie szelki [url]http://pelna-miska.pl/pl/p/EzyDog-szelki-Quick-Fit-S-green-camo/3799?[/url] Jeśli tak to jak się sprawdzają, kiedyś zamówiłam na wymiar norweskie ale ciężko było mi dopasować wymiary Quote
gops Posted July 22, 2014 Posted July 22, 2014 [quote name='Dink']Czy miał ktoś z Was może takie szelki [URL]http://pelna-miska.pl/pl/p/EzyDog-szelki-Quick-Fit-S-green-camo/3799?[/URL] Jeśli tak to jak się sprawdzają, kiedyś zamówiłam na wymiar norweskie ale ciężko było mi dopasować wymiary[/QUOTE] Trzeba brac rozmiar większe , moja suka i staffik oboje po +/- 17/18 kg miały rozmiar L . Gdzie według tabelki powinny M . I L wcale nie było na maxa zmniejszone więc rozmiary są ciut oszukane . Quote
Unbelievable Posted July 23, 2014 Posted July 23, 2014 kto ma obróżkę w kucyki pony i może pochwalić się zestawieniem kolorystycznym? Quote
gops Posted July 23, 2014 Posted July 23, 2014 Zamawiam właśnie gadżeciaki wersja staffikowa . I mam mały dylemat . Czy na zacisku brać haftowane imię psa ? Czy to będzie już przesada ? Bez tego haftu zacisk będzie pusty tzn poprostu czarny . Ew. jakiś inny pomysł na haft na zacisku ? [IMG]https://scontent-b-ams.xx.fbcdn.net/hphotos-xpf1/t1.0-9/1451494_856142521069136_824182657_n.jpg[/IMG] Quote
Amber Posted July 23, 2014 Posted July 23, 2014 [quote name='Unbelievable']kto ma obróżkę w kucyki pony i może pochwalić się zestawieniem kolorystycznym?[/QUOTE] Btw która firma hand made robi obroże w kucyki pony? Quote
*Monia* Posted July 23, 2014 Posted July 23, 2014 [quote name='katasza1']Chyba ze sie ma psa z lbem jak sklep. Przy Blusie nie musze martwic sie ze wyjdzie z czegokolwiek :cool3: Juz tak dugo nic nie zamawialam i nic mi sie nie podoba. Chyba sie wyleczylam, nieeeee :-([/QUOTE] Takowego nie posiadam :lol: Mi się wydawało że nic już psom nie kupię bo się wyleczyłam, do czasu taksowego bazarku na którym wzbogaciłam się o 4 nowe obróżki a ostatnio jeszcze smycz na 2 psy dokupiłam. Ale w sumie z porównaniu z ilością jaką kiedyś kupowałam to teraz jest nic :evil_lol: Quote
Rinuś Posted July 23, 2014 Posted July 23, 2014 [quote name='Amber']Btw która firma hand made robi obroże w kucyki pony?[/QUOTE] kudłaty Art. Quote
Amber Posted July 23, 2014 Posted July 23, 2014 (edited) Oni mają chyba tylko takie? [URL]http://kudlatyart.weebly.com/uploads/2/2/9/9/22999466/4114296_orig.jpg[/URL] Mi chodzi o te kucyki [URL]http://soksuwalki.eu/wp-content/uploads/2013/09/mylittlepony.jpg[/URL] ;) Widziałam na wątku obroże z taką tasiemką, tylko to było już jakiś czas temu... Edit: pogrzebałam trochę na fejsie i znalazłam te tasiemki ;) Edited July 23, 2014 by Amber Quote
Dink Posted July 23, 2014 Posted July 23, 2014 [quote name='gops']Trzeba brac rozmiar większe , moja suka i staffik oboje po +/- 17/18 kg miały rozmiar L . Gdzie według tabelki powinny M . I L wcale nie było na maxa zmniejszone więc rozmiary są ciut oszukane .[/QUOTE] Ale te rozmiary oszukane to tylko jeśli chodzi o wagę? Moja szuka ma 7/5 kg w szyi ok 32 cm a w klatce ok 48 i mi wychodzi żeby wziąć S, a te wymiary to i tak w tej dolnej granicy. A jak z jakością szelek? Quote
razed_in_black Posted July 24, 2014 Posted July 24, 2014 [quote name='gops']Zamawiam właśnie gadżeciaki wersja staffikowa . I mam mały dylemat . Czy na zacisku brać haftowane imię psa ? Czy to będzie już przesada ? Bez tego haftu zacisk będzie pusty tzn poprostu czarny . Ew. jakiś inny pomysł na haft na zacisku ?[/QUOTE] według mnie haft na zacisku to będzie już za dużo sama obroża jest przepiękna :) już ją dawno widziałam i jak kiedyś będę miała staffika to na pewno ta obroża również będzie moja :loveu: Quote
XdamianX Posted July 24, 2014 Posted July 24, 2014 Czy ktoś wie kiedy Taks planuje kolejny bazarek? :) Quote
Dioranne Posted July 24, 2014 Posted July 24, 2014 Zamawiał ktoś coś może z [B]Sowinka Design[/B]? Bo mają kilka ciekawych tasiemek, a firma jest dla mnie kompletnie nieznana, więc wolę się upewnić czy czasem nie ma z nimi kłopotów itp. ;) Quote
gops Posted July 24, 2014 Posted July 24, 2014 [quote name='razed_in_black']według mnie haft na zacisku to będzie już za dużo sama obroża jest przepiękna :) już ją dawno widziałam i jak kiedyś będę miała staffika to na pewno ta obroża również będzie moja :loveu:[/QUOTE] Tak też stwierdziłam w końcu i wzięłam bez haftu imienia . Jednak wzięłam bardzo krótki zacisk 8cm bo nie lubię bardzo takich pustych czarnych długich zacisków, drażniłoby mnie to . Czas oczekiwania to podobno tylko 10 dni , jesli tak to na prawde mają tempo :) Planujecie staffika ? Quote
IZMADO Posted July 24, 2014 Posted July 24, 2014 [quote name='katasza1'] Juz tak dugo nic nie zamawialam i nic mi sie nie podoba. Chyba sie wyleczylam, nieeeee :-([/QUOTE] Za mną baaardzo chodzi jakaś nowa obroża, ale to prawda - nic nie ma nowego i interesującego, żebym się zainteresowała natychmiastowym wydaniem pieniędzy ;) [quote name='gops']Tak też stwierdziłam w końcu i wzięłam bez haftu imienia . Jednak wzięłam [B]bardzo krótki zacisk 8cm[/B] bo nie lubię bardzo takich pustych czarnych długich zacisków, drażniłoby mnie to . Czas oczekiwania to podobno tylko 10 dni , jesli tak to na prawde mają tempo :) Planujecie staffika ?[/QUOTE] Bardzo krótki? To chyba na wiadro.. znaczy się głowę Claya ;) Dla mnie 8 cm. to prawie jak smycz :eviltong: Jeśli można, zawsze zamawiam zaciski o długości 6 cm. Quote
necianeta89 Posted July 24, 2014 Posted July 24, 2014 skąd najlepiej kupić rzeczy potrzebne do zrobienia obroży? chodzi mi o dobre zatrzaski, kołeczka itp rzeczy. Quote
kesencja Posted July 24, 2014 Posted July 24, 2014 Dioranne, faktycznie fajne mają wzory, kupowałabym :D :loveu: [B]necianeta89[/B] - [url]http://www.dogomania.pl/forum/threads/140740-Jak-zrobić-samodzielnie-smycz-i-obrożę-dla-psa-[/url]) ostatnia strona, tam jest wiele sklepów/linków do wszystkiego. jakby czegoś brakowało, to pytaj tam :) Quote
Dioranne Posted July 24, 2014 Posted July 24, 2014 Mnie ciągnie do wielu wzorów, a żadnych szczegółowych informacji na temat tej firmy nie czytałam i trochę boję się brać "w ciemno". ;) Quote
nichya&nazir Posted July 24, 2014 Posted July 24, 2014 O nieee.. widzę kilka ciekawych wzorów:loveu: Jak dobrze, że wyjeżdżam, bo mogłoby się to źle skończyć dla portfela:-D Quote
razed_in_black Posted July 25, 2014 Posted July 25, 2014 [quote name='gops']Planujecie staffika ?[/QUOTE] tak, ale póki co to trochę odległy plan ;) niestety nie stać mnie w tej chwili na trzeciego psa :( ale jak zmienię pracę na lepszą i mój chłop pójdzie do roboty to czemu nie ;) Quote
kesencja Posted July 25, 2014 Posted July 25, 2014 Jaka świetna obroża :D Nie mogę się doczekać, aż ja będę tracić ostatnie pieniądze na takie komplety dla psa :D Quote
gops Posted July 25, 2014 Posted July 25, 2014 MEGA! jak nic to nasz kolejny zakup ! Nawet nie zauważyłam kiedy wprowadzili ten wzór . Quote
TomoS Posted July 25, 2014 Posted July 25, 2014 Witam. Jestem nowy na forum i chcialbym wiedziec jaka bylaby najlepsza obroza dla prawie 7 letniego angielskego cocker spaniela Quote
Carey Posted July 25, 2014 Posted July 25, 2014 Ja proponuję coś szerokiego. 2,5-3cm, bo wtedy psu wygodniej. Większość spanieli szarpie właścicieli. :D Myślę, że półzacisk z Rogza będzie dobry. Właściwie firma nie ma większego znaczenia. Wyjątkiem jest może ubrudzenie obroży, a wtedy nie polecam Furkidza. Quote
Recommended Posts