Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Unbelievable']jak się kontaktujecie z prodogiem? ja pisałam do nich ze dwa tygodnie temu na maila i przez formularz na stronie i nikt mi nie odpisał[/QUOTE]

Spróbuj na gg. Z nimi w ogóle jakiś kiepski kontakt się zrobił, zawsze bez problemu odpowiadali na różne pytania, a teraz praktycznie wcale (na fb i mailowo).

Posted
jak się kontaktujecie z prodogiem? ja pisałam do nich ze dwa tygodnie temu na maila i przez formularz na stronie i nikt mi nie odpisał

Spróbuj na gg. Z nimi w ogóle jakiś kiepski kontakt się zrobił, zawsze bez problemu odpowiadali na różne pytania, a teraz praktycznie wcale (na fb i mailowo).

Mi na gg odpowiedzieli - częściowo, ale jednak - za trzecim razem, a na fb i mailowo wcale, więc to rzeczywiście jest jakieś rozwiązanie... :siara:

Posted

[quote name='katasza1']Ja ostatnio kupilam kompleciki dla chlopakow z nobby. Blues dostal turkusowy a Frodo pomarancz. Jestem baaardzo zadowolona, tylko obroze sie troche luzuja i co pare dni musze zmniejszac odwod. Ale mieciutkie, ladne kolory i tanie.[/QUOTE]
A gdzie kupiłaś? Przez internet? Jeśli tak to daj proszę linka :)

Znalazłam ostatnio stronkę z podróbami (chyba) bellomanii: [url]http://www.interzoo-adam.pl/sklep/?p=nowosci&kat=8&podk=31[/url] ale cena trochę przeraża...:roll:

Posted

Możecie mi powiedzieć co wy widzie, np. obrożach DogStyle i innych typu firmach? Ja tu nic ciekawego nie widzę tylko jakieś tasiemki. Też mam manie nie powiem, że nie, ale ja nic widzę ciekawego w obrożach tych firm :)
Że produkują norwegi, szelki no i obroże o różnych szerokościach na dany obwód jakich nie znajdzie się w zoologu, ale jak wy niektórzy po 3 obroże naraz a potem nie macie kasy to ja nie wiem...

Posted

[QUOTE=Kocham psy <3;22220985]Możecie mi powiedzieć co wy widzie, np. obrożach DogStyle i innych typu firmach? Ja tu nic ciekawego nie widzę tylko jakieś tasiemki. Też mam manie nie powiem, że nie, ale ja nic widzę ciekawego w obrożach tych firm :)
Że produkują norwegi, szelki no i obroże o różnych szerokościach na dany obwód jakich nie znajdzie się w zoologu, ale jak wy niektórzy po 3 obroże naraz a potem nie macie kasy to ja nie wiem...[/QUOTE]

Powiem z moich wrażeń:
- przede wszystkim szyją na wymiar, a kupienie gotowych szelek norweskich pasujących na psa jest trudne,
- niektórzy mieszkają w małych miejscowościach i nie są w stanie zrobić zakupów w zoologu, więc tak czy siak robi się zakupy przez internet,
- nie widziałam jeszcze obroży gotowych podszytych siateczką, alkantarą lub neoprenem, które byłyby w przyzwoitych cenach, firmy handmade są pod tym względem tańsze,
- można dopasować rozwiązania pod swoje preferencje, np. dodatkowe kółko do adresówki, albo szersza taśma nośna(moim zdaniem ogólnodostępne obroże i szelki są zwyczajnie za wąskie dla mojego psa), dłuższa smycz etc.

A poza tym kto mówi, że potem nie ma kasy? Ja tak czasem mówię, kiedy wydam za dużo na ciuchy czy inne bzdety i wyczerpie mi się pula pieniędzy "na przyjemności" bo w danym miesiącu poszalałam. Jak ktoś pracuje, to trzy obroże na raz go nie zrujnują. A nastolatki to co innego, niech się dziewczyny wyszaleją póki nie muszą myśleć o ZUSie ;-).

Posted

[quote name='Harley']Powiem z moich wrażeń:
- przede wszystkim szyją na wymiar, a kupienie gotowych szelek norweskich pasujących na psa jest trudne,
- niektórzy mieszkają w małych miejscowościach i nie są w stanie zrobić zakupów w zoologu, więc tak czy siak robi się zakupy przez internet,
- nie widziałam jeszcze obroży gotowych podszytych siateczką, alkantarą lub neoprenem, które byłyby w przyzwoitych cenach, firmy handmade są pod tym względem tańsze,
- można dopasować rozwiązania pod swoje preferencje, np. dodatkowe kółko do adresówki, albo szersza taśma nośna(moim zdaniem ogólnodostępne obroże i szelki są zwyczajnie za wąskie dla mojego psa), dłuższa smycz etc.

A poza tym kto mówi, że potem nie ma kasy? Ja tak czasem mówię, kiedy wydam za dużo na ciuchy czy inne bzdety i wyczerpie mi się pula pieniędzy "na przyjemności" bo w danym miesiącu poszalałam. Jak ktoś pracuje, to trzy obroże na raz go nie zrujnują. A nastolatki to co innego, niech się dziewczyny wyszaleją póki nie muszą myśleć o ZUSie ;-).[/QUOTE]

To co napisałaś: "
[COLOR=#000000]- przede wszystkim szyją na wymiar, a kupienie gotowych szelek norweskich pasujących na psa jest trudne,[/COLOR]
[COLOR=#000000]- niektórzy mieszkają w małych miejscowościach i nie są w stanie zrobić zakupów w zoologu, więc tak czy siak robi się zakupy przez internet,[/COLOR]
[COLOR=#000000]- nie widziałam jeszcze obroży gotowych podszytych siateczką, alkantarą lub neoprenem, które byłyby w przyzwoitych cenach, firmy handmade są pod tym względem tańsze,[/COLOR]
[COLOR=#000000]- można dopasować rozwiązania pod swoje preferencje, np. dodatkowe kółko do adresówki, albo szersza taśma nośna(moim zdaniem ogólnodostępne obroże i szelki są zwyczajnie za wąskie dla mojego psa), dłuższa smycz etc."

to ja rozumiem, ale mi chodzi o ludzi, którzy jak zobaczą jakiś wzorek to od razu kupują :)
[/COLOR]

Posted

Jak ja zobaczyłam wzór w Batmany to od razu wiedziałam, że będę go mieć :loveu:. Uwielbiałam kreskówki i komiksy z Batmanem jak byłam dzieckiem, a teraz uwielbiam filmy i mój pies po prostu MUSIAŁ mieć takie szelki. A że przy okazji będziemy ich używać do dogtrekkingu to już połączenie przyjemnego z pożytecznym. Nie widziałam, żeby istniały "gotowce" z logiem Batmana, więc tutaj wygrywa KudłatyArt.

Posted

[QUOTE=Kocham psy <3;22220985]Możecie mi powiedzieć co wy widzie, np. obrożach DogStyle i innych typu firmach? Ja tu nic ciekawego nie widzę tylko jakieś tasiemki. Też mam manie nie powiem, że nie, ale ja nic widzę ciekawego w obrożach tych firm :)
Że produkują norwegi, szelki no i obroże o różnych szerokościach na dany obwód jakich nie znajdzie się w zoologu, ale jak wy niektórzy po 3 obroże naraz a potem nie macie kasy to ja nie wiem...[/QUOTE]

no bo po prostu komuś się podoba i może zrealizować swoje marzenie, mieć sprzęt na indywidualne zamówienie, taki jaki sobie zachce, jaki pasuje psu a nie jaki jest narzucony w gotowym produkcie?

zamówiłam szelki fusion z trixie, ale tak zrytej rozmiarówki jak oni mają to dawno nie widziałam, mam nadzieję, że dobrze wybrałam rozmiar...

Posted

[QUOTE=Kocham psy <3;22221102][COLOR=#000000]to ja rozumiem, ale mi chodzi o ludzi, którzy jak zobaczą jakiś wzorek to od razu kupują :) [/COLOR][/QUOTE]
Ale przeszkadza Ci to?
Twoją kasę wydają?

Ja też,jak zobaczę fajną taśmę czy tkaninę na obroże i smycze to też kupuję i z tego szyję.

A Tobie nic do tego,co inni robią ze swoją kasą i co psu kupują.

Posted

Doszla ta obroza od Martis. Po otworzeniu koperty troche sie zawiodlam, bo tasma wygladala na bardzo cienka, ale jak wyjelam i obmacalam to jest ok, sa trzy warswy tej tasmy, obroza jest leciutka i fajnie wykonana, podoba mi sie ze jest oddzielne koleczko na adresowke. Raczka jest duza, co tez mi na poczatku przeszkadzalo, ale w praktyce jest wygodna :) jak zdobede fotografa to wstawie jej zdjecia ;)

Posted

Czy ktoś z posiadaczy piesków, które lubią od czasu do czasu miec mały zryw kupował coś u Modnej Kozy? Wiadomo, że nie chodzi o jakiegoś demona miotającego się na smyczy, ale jakoś Modna Koza mi się utarła z takimi delikatnymi i cienkimi obrożami dla chartów. A mają( chyba jako jedyni) wzorek który MUSZĘ mieć :diabloti:

Posted

Czy ktoś z Was ma i mógłby zmierzyć obwód przedniej obręczy w rozmiarze M (lub S-M) szelek Trixie Y/guardów z polarkiem
[IMG]http://www.kuchniapupila.pl/files/130999837/12_1.jpg[/IMG]

lub tych z serii Fusion?
[IMG]http://www.luxus4dogs.com/produkte/Trixie-Fusion-Geschirr-schwarz-gruen_23313_1_large.jpg[/IMG]

Posted

[quote name='asiak_kasia']Czy ktoś z posiadaczy piesków, które lubią od czasu do czasu miec mały zryw kupował coś u Modnej Kozy? Wiadomo, że nie chodzi o jakiegoś demona miotającego się na smyczy, ale jakoś Modna Koza mi się utarła z takimi delikatnymi i cienkimi obrożami dla chartów. A mają( chyba jako jedyni) wzorek który MUSZĘ mieć :diabloti:[/QUOTE]
Miałam i niestety nie polecam , do mnie to nie przemawiało .
Pojedyńcze szycie przy kółko gdzie pisałam że to dla silnego psa , było to jakiś rok temu no ale nie mam dobrego wspomnienia.
Z tego typu chwaliłam sobie Kudłaty Art .

Posted

[quote name='gops']Miałam i niestety nie polecam , do mnie to nie przemawiało .
Pojedyńcze szycie przy kółko gdzie pisałam że to dla silnego psa , było to jakiś rok temu no ale nie mam dobrego wspomnienia.
Z tego typu chwaliłam sobie Kudłaty Art .[/QUOTE]

gops zrujnowałas moje marzenia :evil_lol:

Posted

Pokaż wzorek, może gdzieś jeszcze jest ;) A co do Modnej Kozy to ja lubię delikatne rzeczy, ale szelki które zamówiłam sprzedałam od razu jak przyszły ;) Mega cieniutkie i delikatne.

Posted

Kupował ktoś może Dublin Doga dla labradora? Boję się, że rozmiar L (do 53 cm obwodu szyi) będzie za mały. Niby suczka ma 50 cm, ale jakoś nie jestem przekonana, a nie mogę wydrukować przykładowych obróż, bo wyskakuje mi jakiś błąd na stronie.

Posted

Szukam obroży w takim kolorze, kojarzycie taką taśmę w jakiejś firmie hand made?

[url]http://www.myusapetsupplies.com/images/BIOTHANE%20GREEN.jpg[/url]
[url]http://shop.thestore4dogs.com/images/Biothane%20Samples.jpg[/url]
[url]https://farm4.staticflickr.com/3846/14337461421_de910ce2e2_z.jpg[/url]

[IMG]https://img1.etsystatic.com/028/1/6491145/il_340x270.561698223_4ur2.jpg[/IMG]

Posted

[quote name='Illusion']Szukam obroży w takim kolorze, kojarzycie taką taśmę w jakiejś firmie hand made?

[/QUOTE]
A ta pistacjowa taśma z ohmydog?

Posted

[quote name='Dogha']Pokaż wzorek, może gdzieś jeszcze jest ;) A co do Modnej Kozy to ja lubię delikatne rzeczy, ale szelki które zamówiłam sprzedałam od razu jak przyszły ;) Mega cieniutkie i delikatne.[/QUOTE]

[url]https://www.facebook.com/306443086124228/photos/a.364499503651919.1073741844.306443086124228/409192285849307/?type=3&theater[/url]
wzorek z wąsem ;)
nigdzie indziej nie widziałam, nie rzucił mi się w oczy.

Rudy nie jest typem szarpacza smyczowego i nie ciągnie na spacerach, ale czasami mu się zapomni, że posiada mózg i nie chciałabym, żeby po kilku takich akcjach gdzieś mi szew puścił :roll: