Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='xxxkaluniaxxx']szczyl kumpeli miał na bank 25cm bo rogz M miał na maksa zmniejszonego :lol: niektóre dorosłe ONy mają koło 40cm więc jak 35cm?[/QUOTE]
jak może mieć dorosły ON 40 :evil_lol: dorosłe bordery ważące koło 20-25kg mają po 40-45, moja sucz ma 30- ale ta to ma szyję jak Gramuś (35cm w kłębie :diabloti: )

Posted

[quote name='Unbelievable']jak może mieć dorosły ON 40 :evil_lol: dorosłe bordery ważące koło 20-25kg mają po 40-45, moja sucz ma 30- ale ta to ma szyję jak Gramuś (35cm w kłębie :diabloti: )[/QUOTE]

Suka znajomej ma 38cm samiec tej samej znajomej ma 45cm, pies innej znajomej ma 42cm :lol: info ile ma szczeniak w karku mam z ON forum :eviltong: moja suka mix 35cm w kłębie ma 42cm :diabloti:

Posted

[quote name='xxxkaluniaxxx']Suka znajomej ma 38cm samiec tej samej znajomej ma 45cm, pies innej znajomej ma 42cm :lol: info ile ma szczeniak w karku mam z ON forum :eviltong: moja suka mix 35cm w kłębie ma 42cm :diabloti:[/QUOTE]
ale twoja suka jest gruba : P ja mówię o normalnie zbudowanych psach

Posted

[quote name='xxxkaluniaxxx']Suka znajomej ma 38cm samiec tej samej znajomej ma 45cm, pies innej znajomej ma 42cm :lol: info ile ma szczeniak w karku mam z ON forum :eviltong: moja suka mix 35cm w kłębie ma 42cm :diabloti:[/QUOTE]

42? Przy tak małym psie to strasznie dużo. No chyba że to owczarek na podwoziu jamnika :D

Posted

tutaj miał 10 tygodni, obwód obroży jaki wtedy nosił (zmierzyłam przed chwilą) to 27cm:
[IMG]http://img833.imageshack.us/img833/6990/irft.jpg[/IMG]

jak widać obroża jest luźna, więc spokojnie ten 1-2cm można od obwodu odliczyć;)

Posted

[quote name='Kasi i Lena']42? Przy tak małym psie to strasznie dużo. No chyba że to owczarek na podwoziu jamnika :D[/QUOTE]

Nono, w końcu ktoś ją z pittbullem pomylił, to co się dziwić...

:diabloti:

Posted

[quote name='Kasi i Lena']42? Przy tak małym psie to strasznie dużo. No chyba że to owczarek na podwoziu jamnika :D[/QUOTE]
Dokładnie :) Jej matka to ONka :)

[SIZE=1]...z workiem węgla na grzbiecie :)[/SIZE]

Posted

[quote name='Amber']Dokładnie :) Jej matka to ONka :)

[SIZE=1]...z workiem węgla na grzbiecie :)[/SIZE][/QUOTE]

Spojrzałam do galerii, faktycznie:). Ale mimo wszystko nie jest szczupła, jest taka kwadratowa.

Posted

Taka moja obserwacja na dogo - nie ubliżając nikomu i nie czepiając się personalnie :P - coś ostatnio chyba modne jest, żeby akcesoria były DUŻE. Szerokie kołnierze, szelki po 5cm, smycze z karabinierczykami dla koni. Aż się głupio czuję, że moja sucza wielkości spaniela nosi wątłe 2cm obróżki :(