PapryczkaChili Posted October 14, 2009 Posted October 14, 2009 Owieczka napisał(a):Karmę najlepiej lepszą ( bo ma odpowiednią dawkę wiatmin i mikroelementów , których mu brakuje) Ale wszystko jedno co i ile tego kupisz i tak Guarcio będzie bardzo wdzięczny. Najwyżej dołożę jakichś witamin i będzie ok. Karmy schodzi sporo , bo on dostaje 3 razy dziennie spore porcje. Jak najbardziej możesz zostawić to w recepcji w klinice dla pani dr. Szaluś ( ona mi wszystko przekaże) Do przemywania ran bedzie miał robiona specjalna miksturę więc ot tak nic nie kupisz :shake: To bedzie płyn do zrobienia w aptece na receptę ( tak jak się robi maści itp ) Jeśli już to woda utleniona w każdej ilości , bo musze mu te rany płukać, a schodzi tego sporo. ok, to wodę utlenioną. sporo :D jakieś środki higieniczne do tych zabiegów? i masz na myśli jakąś konkretną karmę, bo nei wiem, czy w RC iśc (ale to będzie pewnie duży wydatek) czy coś innego równie fajnego - mokrą czy suchą? ja rzadko kupuję psiakom moim karmę mokrą, a suchą też raz na jakiś czas bo są małe, więc nawet jak kupuję Acanę czy Orijen to starcza na dłuuuuugo, a przy takim psiaku to szybko zejdzie? jaką polecasz - będzie mi łatwiej kupic :) Quote
obraczus87 Posted October 14, 2009 Posted October 14, 2009 Uwazam, że kastracja jest obowiązkowa, ale to troszkę później... Quote
Owieczka Posted October 14, 2009 Author Posted October 14, 2009 [quote name='PapryczkaChili']ok, to wodę utlenioną. sporo :D jakieś środki higieniczne do tych zabiegów? i masz na myśli jakąś konkretną karmę, bo nei wiem, czy w RC iśc (ale to będzie pewnie duży wydatek) czy coś innego równie fajnego - mokrą czy suchą? ja rzadko kupuję psiakom moim karmę mokrą, a suchą też raz na jakiś czas bo są małe, więc nawet jak kupuję Acanę czy Orijen to starcza na dłuuuuugo, a przy takim psiaku to szybko zejdzie? jaką polecasz - będzie mi łatwiej kupic :) Śrdoki higieniczne sie bardzo przydadzą ( waciki czy gazy do przemywania itp. ) Karma - najlepiej jakas podstawowa dieta ( najlepsza na bazie jagnięciny) Moze być coś z niższej półki : Nutra, Acana, Arion itp ja teraz sie nie bardzo orientuję w cenach ale nie musimy az tak szaleć. Może ktoś mógłby doradzić jaką karmę kupić niedrogo a w miere dobrą?? :oops: Quote
PapryczkaChili Posted October 14, 2009 Posted October 14, 2009 [quote name='Owieczka']Śrdoki higieniczne sie bardzo przydadzą ( waciki czy gazy do przemywania itp. ) Karma - najlepiej jakas podstawowa dieta ( najlepsza na bazie jagnięciny) Moze być coś z niższej półki : Nutra, Acana, Arion itp ja teraz sie nie bardzo orientuję w cenach ale nie musimy az tak szaleć. Może ktoś mógłby doradzić jaką karmę kupić niedrogo a w miere dobrą?? :oops: no właśnie :oops: Acana to akurat będzie droga, a innych karm za bardzo nie znam :oops: chciałabym kupic coś co Ci się przyda, a nie żeby tylko kupic ;) Quote
carolinascotties Posted October 14, 2009 Posted October 14, 2009 musimy poszukac tutaj - http://www.dogomania.pl/forum/f472/ranking-suchych-karm-3356/ to ranking karm :) moje zestawienie Acana dla duzych ras 13,5 kg 167 zl http://www.telekarma.pl/p2931/acana.adult.large.breed.135.kg.htm ARION Premium - dla duzych ras 15 kg - 125 zl http://www.telekarma.pl/p16/arion.premium.adult.maintenance.large.15.kg.htm Best choice (znam - jest to dobra karma) duze rasy - karma na bazie kurczaka i ryzu 15 kg - 159 zl http://www.telekarma.pl/p2033/best.choice.adult.large.15.kg.htm Bosch Adult - dla duzych ras - 15 kg - 119 zl http://www.telekarma.pl/p162/bosch.adult.maxi.15.kg.htm BEZPLATNA DOSTAWA KURIEREM PRZY ZAMOWIENIACH POWYZEJ 99zl LUB 15 KG BEST CHOICE to marka niemiecka. Karma wytwarzana przez IPHGroup - rodzinna firme HUBERSÓW produkujaca karmy dla zwierząt od ponad stu lat! karma posiada certyfikat HACAP ( to o czymś świadczy). I nie jest produkowana z produktów modyfikowanych genetycznie-to wyraźnie tez podają. A produkowana jest z mięsa, a nie z mączki! Firma ta również produkuje wyroby pod marka DrClauders i Prima Food a takze Litina. Dwie ostatnie marki kierowane głównie do hodowców. Quote
Owieczka Posted October 14, 2009 Author Posted October 14, 2009 PapryczkaChili napisał(a):no właśnie :oops: Acana to akurat będzie droga, a innych karm za bardzo nie znam :oops: chciałabym kupic coś co Ci się przyda, a nie żeby tylko kupic ;) Nutra nie powinna być droga, Arion tez ale moze jak będziesz w sklepie to zapytaj ;) ogólnie jagnięcina jest droższa. Nie wiem ile możesz przeznaczyć na karmę bo od tego zalezy co i ile kupisz. Ale tak jak pisałam, ze co byś nie kupiła to Guarcio bardzo się ucieszy. :lol: Quote
carolinascotties Posted October 14, 2009 Posted October 14, 2009 papryczko - ile chcesz przeznaczyc na karme - moze mozna zrobic zbiorke? mysle, ze w netowym sklepie jest taniej... Quote
PapryczkaChili Posted October 14, 2009 Posted October 14, 2009 carolinascotties napisał(a):papryczko - ile chcesz przeznaczyc na karme - moze mozna zrobic zbiorke? mysle, ze w netowym sklepie jest taniej... nie myślałam o tym, chciałam kupić to, co trzeba będzie ;) ale żeby nie szaleć za bardzo, bo akurat mam ciężkie dwa miesiące (oby nie dłużej :razz:). kupię na kartę kredytową to dostanę zniżkę w kakadu i wyjdzie prawie tak,jak w necie ;) Quote
carolinascotties Posted October 14, 2009 Posted October 14, 2009 aaa no to rzeczywiscie korzystnie :) moj portfel tez juz w anoreksję wpadł :) Quote
PapryczkaChili Posted October 14, 2009 Posted October 14, 2009 Owieczko, jednak moja koleżanka podrzuci przesyłkę jutro. dzisiaj nie dam rady, gł. ze względu na pogodę :( Quote
Ciencienia Posted October 14, 2009 Posted October 14, 2009 Dziewczyny, spojrzałam na stronke Krakvet i Bosh ten co pisałyście na poprzedniej stronie jest za 114,00 zł za 15 kg, a już 2x15 kg za 202,00 zł, Może rzeczywiście lepiej dorzucić się z kasą i kupić podwójnie, bo tak jak piszecie to karma już taka lepsiejsza a jak więcej się zamówi to bedzie aż 30 kg. To tak informacyjnie... :) Quote
Owieczka Posted October 15, 2009 Author Posted October 15, 2009 obraczus87 napisał(a):Owieczko jak się czuje Guaro?? Guaro czuje się lepiej , ma więcej energii i chęci do życia :p jego nowe lokum bardzo mu sie podoba tyle że siedzi tam sam biedaczek przez wiekszośc dnia. :sad: Dzisiaj wyskoczył się tylko wysiusiać i popedził do siebie na posłanie. Mam nadzieje, że szybko do siebie dojdzie... On zasługuje na lepsze życie niz miał dotychczas, to wspaniały i kochany psiak :placz: Quote
obraczus87 Posted October 15, 2009 Posted October 15, 2009 Skarbie, mój pies tez jest sam przez większość dnia - takie zycie w dzisiejszych czasach. Ciesze się, że juz sie lepiej czuje :multi: Quote
Owieczka Posted October 15, 2009 Author Posted October 15, 2009 Ciencienia napisał(a):Dziewczyny, spojrzałam na stronke Krakvet i Bosh ten co pisałyście na poprzedniej stronie jest za 114,00 zł za 15 kg, a już 2x15 kg za 202,00 zł, Może rzeczywiście lepiej dorzucić się z kasą i kupić podwójnie, bo tak jak piszecie to karma już taka lepsiejsza a jak więcej się zamówi to bedzie aż 30 kg. To tak informacyjnie... :) Trafna uwaga :roll: tym bardziej że tej karmy sporo schodzi ( bo Guarcio sporo pochłania teraz) ale czy będzie worek czy pół Guarcio i tak bardzo dziekuje :loveu: Quote
PapryczkaChili Posted October 15, 2009 Posted October 15, 2009 Owieczko, strasznie mi przykro, Kupiłam karmę (Purinę z jagnięciną - bez luksusów, ale mam nadzieję, ze będzie ok), watę (sporo jej), wodę utlenioną, tylko cholera zaspałam i zapomniałam wypadając z domu tego wziąc. a dzisiaj zwalniam się z pracy i lecę na pociąg do wrocławia... może coś wymyślę, w jaki sposób Ci to wysłać, a jeśli nie to dopiero w poniedziałek. kurcze, tak mi głupio, specjalnie wczoraj dreptałam za tym po sklepach i zła jestem na siebie, ze zapomniałam o tym :( Quote
Owieczka Posted October 15, 2009 Author Posted October 15, 2009 PapryczkaChili napisał(a):Owieczko, strasznie mi przykro, Kupiłam karmę (Purinę z jagnięciną - bez luksusów, ale mam nadzieję, ze będzie ok), watę (sporo jej), wodę utlenioną, tylko cholera zaspałam i zapomniałam wypadając z domu tego wziąc. a dzisiaj zwalniam się z pracy i lecę na pociąg do wrocławia... może coś wymyślę, w jaki sposób Ci to wysłać, a jeśli nie to dopiero w poniedziałek. kurcze, tak mi głupio, specjalnie wczoraj dreptałam za tym po sklepach i zła jestem na siebie, ze zapomniałam o tym :( Nie martw sie ;) poradzimy sobie jakoś. Wode jeszcze mam, karmy też na kilka dni spokojnie wystarczy. Purina nie jest zła :cool3: bardzo dziekujemy !!!! Quote
PapryczkaChili Posted October 15, 2009 Posted October 15, 2009 Owieczka napisał(a):Nie martw sie ;) poradzimy sobie jakoś. Wode jeszcze mam, karmy też na kilka dni spokojnie wystarczy. Purina nie jest zła :cool3: bardzo dziekujemy !!!! no to dobrze :) ufff... przypomniałam sobie o pakunku już w autobusie :( Quote
Amelka Posted October 15, 2009 Posted October 15, 2009 Wczoraj wysłaliśmy kasę internetowo, dziś a najpóżniej jutro powinnaś ją mieć na koncie. Dobrze, że psina zabezpieczona. Pozdrawiam Quote
chita Posted October 15, 2009 Posted October 15, 2009 Owieczko jak bedziesz miala chwile w pierwszym poscie napisz wszystkie wydatki, antybiotyki i etc (ewentualnei skany rachunkow) i wplywy co sie mod nie bedzie czepial;) Quote
Owieczka Posted October 15, 2009 Author Posted October 15, 2009 [quote name='chita']Owieczko jak bedziesz miala chwile w pierwszym poscie napisz wszystkie wydatki, antybiotyki i etc (ewentualnei skany rachunkow) i wplywy co sie mod nie bedzie czepial;) O własnie! Dzieki za przypomnienie :oops: Wydatki na Guaro - Wizyta u pierwszego weta + leki - gratis !!! :multi: - wizyta Wet. Warszawa - gratis !!! :multi: - Leki : Linco-spectin - 70 zł - strzykawki i igły - Gratis :multi: - mięsko mrożone - 5,52 zł ( właśnie przed chwila kupiłam :cool3:) a tu kwity : na karcie ten antybiotyk jest na sumę 69,66 a ja zapłaciłam 70 zł :hmmmm: A tu kwitek za mięsko Nie wiem czy wszystko widac na tym kwitku :shake: To surowe i mrożone mięsko z indyka. Quote
obraczus87 Posted October 15, 2009 Posted October 15, 2009 Wszystko jest ok, ale przenies ten post na 1 stronke :) Quote
obraczus87 Posted October 15, 2009 Posted October 15, 2009 Owieczko, na 1 stronie musisz dokładnie napisac ile masz juz pieniędzy na psiaka, ile i od kogo. Tam równiez powinna być lista wydatków i paragony. :) Quote
Owieczka Posted October 15, 2009 Author Posted October 15, 2009 Napisałam wszystko na pierwszej str. i podałam str i nr postu do kwitów :roll: mam nadzieje że jest ok , jesli nie, to piszcie - poprawię :oops: Doszła jedna wpłata na 70 zł ale nie wiem od kogo :oops: ( adres - Łódź) Niech się ta dobra dusza przyzna , bo nie wiem kogo napisac przy rozliczniu i komu dziękować... Quote
obraczus87 Posted October 15, 2009 Posted October 15, 2009 Owieczka napisał(a):Napisałam wszystko na pierwszej str. i podałam str i nr postu do kwitów :roll: mam nadzieje że jest ok , jesli nie, to piszcie - poprawię :oops: Doszła jedna wpłata na 70 zł ale nie wiem od kogo :oops: ( adres - Łódź) Niech się ta dobra dusza przyzna , bo nie wiem kogo napisac przy rozliczniu i komu dziękować... myślę, że tak powinno być dobrze :) Ale bardzo prosimy o wpłaty jeszcze. Kasa potrzebna na przyszła kastadcję, na jedzenie i ew. na dalsze leki. Quote
Recommended Posts