Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Robie rachunek sumienia i wychodzi mi :

Pieniędzy zostało 151,40
Aska Axelowa wpłaciła na Guarcia + 70 zł :multi:
co daje nam sumę = 221,40 zł
wydatki w klinice - 125 zł

Zostaje : 96,40 zł

Jeśli się pomyliłam to mnie poprawcie :oops:

Posted

carolinascotties napisał(a):
ale aq.dest -to woda destylowana
glicerini -gliceryna....

ze tez pozostale nazwy sa skrotami napisane...ehh...

pewnie nie ma czegos innego...:-( a nie mozna ukrecic czegos o podobnym dzialaniu i innym skladzie?

Kurcze, pani w aptece mówiła o jednym składniku i że nie ma w hurtowniach i że go juz nie produkują ale nie pamietam o którym mówiła :oops:
Jak pytałam o zamiennik , to powiedziała, ze nie mozna dawać zamienników do robionego leku :shake:

Najważniejsze, że Guarciowi się to jednak goi i bez tego płynu, ja jednak postaram się dowiedzieć o dokładne nazwy tych składników ( może jakiemuś innemu biedakowi się taki cód-płyn przyda ;) )

Posted

Guarciulek bardzo serdecznie Was pozdrawia :loveu:
Psina czuje się już prawie znakomicie, gania, skacze, apetyt dopisuje.
Rany jak narazie ładnie się "zalewają" ( ciągniemy ten nieszczęsny antybiotyk :roll: )
Mamy nawet pomoc spoza dogo :multi: pozdrwawiamy Cię Andrzeju i trzymamy kciuki za Twoją psinkę.

Posted

[quote name='Ciencienia']Mam pytanko, jak wygląda sprawa kastracji?[/QUOTE]

No właśnie :roll: kastrowac będziemy jak Guarcio już bedzie zaleczony ( skonczymy antybiotyk ) na wizycie kontrolnej ustalę termin kastracji i będe cos więcej wiedziała o kosztach. Staram się wykombinować , żeby było jak najtaniej ale nie wiem czy mi sie to uda. :shake:
Więc jeśli ktoś ma jakieś kontakty to bardzo chętnie skorzystamy :oops:

Posted

[quote name='Owieczka']No właśnie :roll: kastrowac będziemy jak Guarcio już bedzie zaleczony ( skonczymy antybiotyk ) na wizycie kontrolnej ustalę termin kastracji i będe cos więcej wiedziała o kosztach. Staram się wykombinować , żeby było jak najtaniej ale nie wiem czy mi sie to uda. :shake:
Więc jeśli ktoś ma jakieś kontakty to bardzo chętnie skorzystamy :oops:[/QUOTE]

Moja znajoma studiuje na SGGW (przypadkiem dowiedziałam sie o tym w ndz). Powiedziała, że w Klinice Dla Małych zwierząt ma 50% zniżki...
Ale wtedy w trakcie jej zajęć musiałaby sie odbyc wizyta albo może by z Toba pogadała Owieczko.. fajnie by było, gdyby te 50% obejmowało równiez kastrację..

Posted

[quote name='obraczus87']Moja kol. studiuje na SGGW. Powiedziała, że w Klinice Małych zwierząt ma 50% zniżki...[/QUOTE]

Podaj mi prosze do niej namiary na PW, może sie uda :razz:

Posted

[quote name='obraczus87']Moja znajoma studiuje na SGGW (przypadkiem dowiedziałam sie o tym w ndz). Powiedziała, że w Klinice Dla Małych zwierząt ma 50% zniżki...
Ale wtedy w trakcie jej zajęć musiałaby sie odbyc wizyta albo może by z Toba pogadała Owieczko.. fajnie by było, gdyby te 50% obejmowało równiez kastrację..[/QUOTE]

Za wizyty i tak przecież nie płacimy a na wizytę kontrolną i tak musze go tu przywieźć do naszej pani dr. ( która też kombinuje jak by tu po kosztach zrobić ;)) chodzi o sam zabieg kastaracji :roll:
żeby go zrobić po jak najmniejszych kosztach. Ja jeszcze będę pytała wszędzie, może ktoś ma talony albo wtyki ?? :cool3:

Posted

[quote name='Owieczka']Za wizyty i tak przecież nie płacimy a na wizytę kontrolną i tak musze go tu przywieźć do naszej pani dr. ( która też kombinuje jak by tu po kosztach zrobić ;)) chodzi o sam zabieg kastaracji :roll:
żeby go zrobić po jak najmniejszych kosztach. Ja jeszcze będę pytała wszędzie, może ktoś ma talony albo wtyki ?? :cool3:[/QUOTE]

poczekajmy aż dorwę numer tej znajomej. Wtedy wszystko się wyjaśni :)

Posted

Pytam o kastrację, bo parę tygodni temu wstawiłam do kolejki na sterylkę suczkę Dobkę, ale ona znalazla domek i Cioteczki z Fundacji dla Dobków zapłaciły za ciachnięcie przed wydaniem jej noej właścicielce. Po tym wszystkim poinformowałam dziewczyny ze sterylkowej stronki, ale też zapytałam, czy w to miejsce można ( wstawiłam wasz wątek ) wykastrowac psiaka? Dlatego pytam jak sprawy się mają, bo jesli one się zgodzą, to można go wykastrować, FV wystawić na AFN i oni zwrócą kaskę. Trzeba to domówić :)

Posted

[quote name='Ciencienia']Pytam o kastrację, bo parę tygodni temu wstawiłam do kolejki na sterylkę suczkę Dobkę, ale ona znalazla domek i Cioteczki z Fundacji dla Dobków zapłaciły za ciachnięcie przed wydaniem jej noej właścicielce. Po tym wszystkim poinformowałam dziewczyny ze sterylkowej stronki, ale też zapytałam, czy w to miejsce można ( wstawiłam wasz wątek ) wykastrowac psiaka? Dlatego pytam jak sprawy się mają, bo jesli one się zgodzą, to można go wykastrować, FV wystawić na AFN i oni zwrócą kaskę. Trzeba to domówić :)[/QUOTE]

na sterylkowym chyba beda ciachane tylko suki, aina musi dopracowac szczegoly ale takie bylo zalozenie bo suki bardziej zagrozone a do tego dochodza aborcyjne:shake:

dlatego super jakby byla znizka bo mysle ze razem uda nam sie cos uzbierac:lol:

Posted

no to wkleje najnowsze zdjęcia Guarcia :loveu:
Łasuch z niego straszny... tuczy się ładnie :eviltong:

Ze szczeniakami sie bawi i wariuje na podwórku a że jest ciemno to nie mam jak zrobic fotek :shake:

Ślicznie siada i daje łape na komendę :loveu:

a tu czeka na zastrzyk i jedzonko akurat fafle mu się podwineły i śmiesznie wygląda :eviltong:

Posted

:Rose::Rose: Monika z Katowic - dziękujemy za wpłatę i drugą paczuszkę dla Guarciula :sweetCyb:

Zobaczcie jakie wspaniałości , ile jedzenia :Cool!:

Guarcio dostał : kocyk, dwa ręczniczki, paczuszkę suchej karmy, 4 paczki makaronu, paczuszke ryżu i herbatkę cytrynową która powedruje do pani dr , techniczki i pana Macka z kliniki z podziekowaniem :loveu:

Bardzo , bardzo , bardzo DZIEKUJEMY :buzi:

A ja niewiele mysląc wstawiłam odrazu rużuś do gara z marcheweczką i skwareczkami

Ładnie pachniało :eviltong: