Gizmo73 Posted December 6, 2009 Posted December 6, 2009 Drugi dzień adopcji za nami. Dziś niestety żadnemu psiakowi MIkołaj nie zrobił prezentu, ale nie ma tego złego coby na dobre nie wyszło. Psiaczki się wybiegały i poprzytulały. No i w ciagu tych dwóch dni doszły nam trzy bidulki. Quote
Gizmo73 Posted December 7, 2009 Posted December 7, 2009 Oj!!!! Stefan jest taki wielki że na śmierć o nim zapomniałam:) Quote
Lacia Posted December 8, 2009 Posted December 8, 2009 W Panoramie w tym tyg niestety nie będzie BLUE tylko Biszkopt bo jego zdjęcie mieli, a pan fotograf chyba nie ma czasu żeby sfotografować naszego łobuza. Blue musi poczekać jeszcze tydzień na swój artykuł w Panoramie Quote
Lacia Posted December 9, 2009 Posted December 9, 2009 Duży czarny pies ten, który zwiał w Niechłodzie podobno był widziany w lesznie kolo parku z łabedziami. ma na sobie kolorową parciańą obroże. Wytężajcie wzrok za nim Quote
Lacia Posted December 9, 2009 Posted December 9, 2009 Spotkanie z Panią Dyrektor wstępnie będzie o 12 w piątek. Ja nie wiem czy bede mogła przyjść bo chyba będe w Gostyniu :( Quote
brydzia Posted December 10, 2009 Posted December 10, 2009 dawno mnie nie było ale już jestem zdrowa, no to parę fotek Niespełna roczny piesek Jest u nas od 6 grudnia 2009r. ( właścicielka nie była w stanie zapewnić mu odpowiedniej opieki). Na razie jest bardzo przestraszony, ale widać że to bardzo [FONT="]Sympatyczny i grzeczny psiak.[/FONT] Roczna suczka. Trafiła do nas 18.11.2009r. – błąkała się po Zatorzu w Lesznie. Jest bardzo grzecznym, wesołym pieskiem z mocnym charakterkiem. [FONT="]Nie lubi innych psów.[/FONT] Pies. Został przyprowadzony do naszego przytuliska 5 grudnia 2009r. Oddany przez właścicielkę.[FONT="] Na razie bardzo nieufny i przestraszony.[/FONT] Tak więc jak widać nie za dobrze poszło w dni otwarte :angryy: no ale mam nadzieję,że ludzi dobrej woli jest więcej i nasze pieski na święta znajdą ciepłe domki pachnące choinką ( no oczywiście pewnie nie wszystkie , ale takie jest życie):mad: Quote
Lacia Posted December 14, 2009 Posted December 14, 2009 byłam odwiedzić Aville. Oczywiście znany wszystkim scenariusz: facet tam nie mieszka tylko jest zameldowany. Podobno z jakąś babką mieszka w Rawiczu. Jego ojciec nie utrzymuje z synem kontaktu, nie zna adresu, dał mi tylko numer telefonu który miał, ale mówił ze numer nie odpowiada. Ojcu zostawiłam swój numer telefonu, jakby syn się odezwał z życzeniami na święta (co podobno jest wątpliwe) to ten Pan (zresztą bardzo miły) obiecał że do mnie zadzwoni i przekaże mi aktualny numer do swojego syna. Także nic o Avilli nie wiadomo. :( Miejmy nadzieję że ma się dobrze.. Quote
brydzia Posted December 15, 2009 Posted December 15, 2009 Nasi nowi podopieczni wszystkie tęsknią i czekają na domki :-(:-(:-( Quote
brydzia Posted December 15, 2009 Posted December 15, 2009 nie ma jeszcze opisu bo dokładnie nie wiem, ale wiem,że marzną i czekają na kochający dom:-( niestety miłością wirtualną ich nie ogrzeję, ale myślę o nich cały czas, a nasi stolarze wszyscy zajęci do końca roku, może ktoś zna wolnego stolarza, który by nam zrobił budy, oczywiście zapłacimy :cool3: no i oczywiście na wczoraj:evil_lol: Quote
sabina*** Posted December 15, 2009 Posted December 15, 2009 Biedne te nasze psinki..... a idą mrozy.....:-( trzymajcie się cieplutko, myślami też jestem z Wami i się zamartwiam.... :placz: a co z tymi budami od Pani ze Śmigla? Quote
brydzia Posted December 17, 2009 Posted December 17, 2009 no budy prawie załatwione:multi:, może na gwiazdkę już jakieś będą, ale zainteresowania naszymi biedami nie ma :diabloti::mad: Quote
Gizmo73 Posted December 17, 2009 Posted December 17, 2009 Wczoraj Smutasek i Spajik znalazły nowe domki:) jednak na ich miejsce wskoczyły 2 nowe psinki ;( Quote
Lacia Posted December 17, 2009 Posted December 17, 2009 super ze smutasek ma nowy domek należało mu się. Szkoda że bilans się tak szybko wyrównuje i są nowe pieski :( Quote
Lacia Posted December 17, 2009 Posted December 17, 2009 sabina*** napisał(a):Biedne te nasze psinki..... a idą mrozy.....:-( trzymajcie się cieplutko, myślami też jestem z Wami i się zamartwiam.... :placz: a co z tymi budami od Pani ze Śmigla? Jedną budę od tej Pani już mam. Trzeba ją jeszcze tylko zaimpregnować, pomalować i ocieplić. Może do gwiazdki się uda. Quote
Lacia Posted December 17, 2009 Posted December 17, 2009 Wczoraj byłam na wigilii Uniwersytetu trzeciego wieku ;) opowiadałam o naszych bidulkach. Poza tym udało się tam zebrać 334 zł. Quote
Lacia Posted December 17, 2009 Posted December 17, 2009 Sabinka, a jak tam kubraczki? Wiadomo coś czy narazie nic? Quote
Gizmo73 Posted December 17, 2009 Posted December 17, 2009 Biszkopcik ma piekny ciepły domek. Małgosi kociak nie chce w nim spać więc Małgosia przywiozła go do naszych bidul:) DZIĘKUJEMY!!!!!! Mam nadzieję że Biszkopcik nei będzie miał oporów przed wejściem do niego i szybko sie tam wprowadzi :) Quote
wiki4 Posted December 17, 2009 Posted December 17, 2009 Gizmo73 napisał(a):Biszkopcik ma piekny ciepły domek. Małgosi kociak nie chce w nim spać więc Małgosia przywiozła go do naszych bidul:) DZIĘKUJEMY!!!!!! Mam nadzieję że Biszkopcik nei będzie miał oporów przed wejściem do niego i szybko sie tam wprowadzi :) To się rudaskowi poszczęściło :lol: Quote
sabina*** Posted December 18, 2009 Posted December 18, 2009 Lacia napisał(a):Wczoraj byłam na wigilii Uniwersytetu trzeciego wieku ;) opowiadałam o naszych bidulkach. Poza tym udało się tam zebrać 334 zł. WOW!!!!! spora sumka;) A może i jakiś nowy domek się znajdzie...... Quote
sabina*** Posted December 18, 2009 Posted December 18, 2009 Lacia napisał(a):Sabinka, a jak tam kubraczki? Wiadomo coś czy narazie nic? Nie chciałam zapeszać, ale prawdopodobnie udało się załatwić maszynę do szycia;) tzn. maszynę będę mieć na pewno, tylko żeby była sprawna albo żebym ja jej za szybko nie popsuła, hihi:) Moja mama ma mi pomóc, bo ja szyłam wieki temu, ale obecnie jest trochę chora:( Jakbyście mi pomogły przygotować te wykroje to napewno byłoby łatwiej:) Quote
Lacia Posted December 18, 2009 Posted December 18, 2009 sabina*** napisał(a):Nie chciałam zapeszać, ale prawdopodobnie udało się załatwić maszynę do szycia;) tzn. maszynę będę mieć na pewno, tylko żeby była sprawna albo żebym ja jej za szybko nie popsuła, hihi:) Moja mama ma mi pomóc, bo ja szyłam wieki temu, ale obecnie jest trochę chora:( Jakbyście mi pomogły przygotować te wykroje to napewno byłoby łatwiej:) Super, nie wiedziałam że jest wśród nas talent krawiecki :) A wykroje pewnie że pomożemy szykować.. ;) Poza tym wracaj szybko do zdrowia Quote
brydzia Posted December 18, 2009 Posted December 18, 2009 no budy załatwione ale niestety będą dopiero w styczniu, tak więc nasze psiulki muszą jeszcze trochę poczekać ;) Wilk miał iść dziś do domu, Państwo zapłacili za niego i jadąc po niego do schroniska samochód odmówił im posłuszeństwa, ale jutro od rana na 100% mają go odebrać, tak, że piak jeszcze jedną noc musi spędzić w schronisku:-( mam nadzieję,że jutro wszystko się uda i nasza psiula będzie już jutro w ciepłym domku:cool3: Quote
Lacia Posted December 19, 2009 Posted December 19, 2009 Super że Wilk będzie miał nowy domek. On się tak mocno trząsł w tym schronisku. Chociaż jeden na święta będzie w kochającym domku. Quote
brydzia Posted December 19, 2009 Posted December 19, 2009 Odbierał go dziś rano mój były sąsiad, bo właścicielom niestety samochód odmówił posłuszeństwa, dzwonił do mnie rano jak go odebrał i jego rodzina zakochała się w nim:loveu:,opowiadał o nim przez pół godziny :eviltong:. Mam nadzieję, że będzie mu dobrze w nowym domku :lol: Quote
Recommended Posts