SH Posted April 20, 2006 Posted April 20, 2006 Fire Fox Celesta's to ja od razu małe sprostowanko -> FIRE Vox Celesta's Jakieś fotki tego psiaka chyba mam, ale raczej tylko w wersji odbitkowej :roll: Jak odszukam i dorwe skaner to postaram się wstawić tutaj.
agacia Posted April 20, 2006 Posted April 20, 2006 A ja mam w domu stary plakacik z Mojego Psa z Bohunem i Bajka:loveu:
Miśka Posted April 20, 2006 Posted April 20, 2006 agacia napisał(a):A ja mam w domu stary plakacik z Mojego Psa z Bohunem i Bajka:loveu: a tam czasem nie byl Sokol i Cowboy? :-)
Miśka Posted April 20, 2006 Posted April 20, 2006 SH napisał(a):to ja od razu małe sprostowanko -> FIRE Vox Celesta's no patrz... mam w domu ponad setke kserowek rodowodow roznych husky i tam gdzie pojawia sie ten szwedzki import wszedzie jest z bledem w takim razie... az spojrze zaraz jeszcze.
SH Posted April 20, 2006 Posted April 20, 2006 A ja mam chyba ksero z oryginalnego rodowodu - mogę poszperać i przesłać Ci mailem, ale nie w tej chwili. Jestem pewna, że jego przydomek hodowlany to Vox Celesta's. Oto link do stronki tej hodowli http://voxcelestas.se/
agacia Posted April 20, 2006 Posted April 20, 2006 Moze Sokol z Cowboyem byli na innym plakacie. Za czasow "mojego" plakatu Cowboya jeszcze nie bylo;)
Miśka Posted April 20, 2006 Posted April 20, 2006 SH napisał(a):Jestem pewna, że jego przydomek hodowlany to Vox Celesta's. Oto link do stronki tej hodowli http://voxcelestas.se/ wierze wierze :-)
Desiderata Posted April 20, 2006 Posted April 20, 2006 Miśka napisał(a):a tam czasem nie byl Sokol i Cowboy? :-) Były na pewno dwa plakaty w "Moim Psie" i take zestawy jak mówicie.:cool3:
Desiderata Posted April 20, 2006 Posted April 20, 2006 sh_maniak napisał(a): Desiderata napisz meila do hodowców Fleistona może ci coś wyslą, choć ja mam wrażenie, że ich meilami zajmuje sie webmaster stronki :roll: Tego typu pruby spaliły na panewce jeszcze za czasów kiedy jaździłem z Claydem po wystawach. :shake: A Ciebie Martuniu zapamiętałem z Chojnic 1999 - jak przyszłaś oglądać konkurancje Finixa.:cool1: Zaznaczam w tym miejscu że był to mój pierwszy w pełni "samodzielny" wyjazd na wystawę:eviltong: i poraz pierwszy prowadziłem "rudzielca" w ringu. Co prawda jego debiut był w Sczecinie ale tam wystawiała go znajoma.
Nitor-Nivalis Posted April 20, 2006 Author Posted April 20, 2006 Desiderata napisał(a):Co prawda jego debiut był w Sczecinie ale tam wystawiała go znajoma. No to z tą znajomą bedziesz sie mógł spotkac w grudziazu i inowrocłąwiu bo razem jedziemy :)
Desiderata Posted April 20, 2006 Posted April 20, 2006 Nitor-Nivalis napisał(a):No to z tą znajomą bedziesz sie mógł spotkac w grudziazu i inowrocłąwiu bo razem jedziemy :) To bardzo mnie to cieszy, ale dopiero w Inowrocławiu się zobaczymy. Bo jakoś nie widziałem przejawów chęci przybycia do Torunia.:eviltong: :diabloti:
Nitor-Nivalis Posted April 20, 2006 Author Posted April 20, 2006 My sie w weekend i tak najezdzimy wiec musimy sobie podarowac Torun, ale do zobaczenia w Inowroclawiu:)
sh_maniak Posted April 20, 2006 Posted April 20, 2006 Desiderata napisał(a): A Ciebie Martuniu zapamiętałem z Chojnic 1999 - jak przyszłaś oglądać konkurancje Finixa.:cool1: Zaznaczam w tym miejscu że był to mój pierwszy w pełni "samodzielny" wyjazd na wystawę:eviltong: i poraz pierwszy prowadziłem "rudzielca" w ringu. Co prawda jego debiut był w Sczecinie ale tam wystawiała go znajoma. Ja sobie tej wystawy nie umiem przypomnieć :placz: , musze poszperać co tam powalczylismy lub nie i pewnie mi sie przypomni juz wszystko :cool3: Gratuluje pamięci :razz: Marcik szpicel :eviltong: . Kiedyś kojarzyłam więcej psów i właścicieli, teraz po za stałymi bywalcami nie wiem kto jest kto na wystawach :roll: ... czy to oznaka starości :crazyeye:
Desiderata Posted April 20, 2006 Posted April 20, 2006 sh_maniak napisał(a):Ja sobie tej wystawy nie umiem przypomnieć :placz: , musze poszperać co tam powalczylismy lub nie i pewnie mi sie przypomni juz wszystko :cool3: Gratuluje pamięci :razz: Marcik szpicel :eviltong: . Kiedyś kojarzyłam więcej psów i właścicieli, teraz po za stałymi bywalcami nie wiem kto jest kto na wystawach :roll: ... czy to oznaka starości :crazyeye: Na pewniaka wzieliście rase, a nawet BOG o ile dobrze pamiętam, a jak poszło Wam dalej to juz nie mam pojęcia bo się zrywałem. Oceniał pan Marek Grabkowski.
sh_maniak Posted April 20, 2006 Posted April 20, 2006 A to juz pamiętam :cool3: Tak BOG był nasz :multi: i ponad 30 kg karmy :loveu: , co było miłym zaskoczeniem na krajówce :loveu:
Nitor-Nivalis Posted April 20, 2006 Author Posted April 20, 2006 Przedłuzyli termin na Bydgoszcz do niedzieli ale tylko przez formularz. a tak wogole kto sie wybiera :)
galadria Posted April 21, 2006 Posted April 21, 2006 To może ja zaczne...choć Bydgoszcz pewnie i tak prędzej czy póżniej wystawi na str pełną stawke:crazyeye: Bydgoszcz 2006 Wystawa Majowa psy klasa szczeniąt DA VINCI Eskimo River
Nitor-Nivalis Posted April 21, 2006 Author Posted April 21, 2006 no to i ja sie dopiszę Bydgoszcz PSY Klasa szczeniąt Winterfrost's PEGASO Łódż Psy klasa szczeniąt Winterfrost's PEGASO suki klasa otwarta albo pośrednia (nie pamiętam ale sklaniam sie ku otwartej :) ) EVENING SHINE Nitor Nivalis
NigdyNigdy Posted April 21, 2006 Posted April 21, 2006 flashka-g napisał(a):widać po zdjeciu ze za showmana uchodził:) Bohun to naprawdę ewenement- do tej pory nie spotkałam drugiego takiego psa. Wystawiał się sam, bez niczego- stał, jak dumny posąg. W najgorszym przypadku ruszył okiem- sędzia mógł go macać, klepać, rozpraszać, a on patrzył się w wymyślony przez siebie w oddali punkt. No geniusz- ja przy nim wymiękałam ;-) HUSKYTEAM napisał(a):Zastanawia mnie miejsce 3 - ta pani musi się cieszyć niezłym powodzniem skoro zawędrowała tak wysoko i to bez psa... nie w moim typie widocznie Brak psa mnie raczej nie wzruszył- może ma Chihuahuę :razz: Ale zastanawia mnie co ta pani robi na MŁODYM prezenterze :cool3: Desiderata napisał(a):Tak, tak, tak!!!! Teraz wersja angielska jest bardziej "trendy" :p Mówi się: yes! yes! yes! :razz: sh_maniak napisał(a):Starośc nie radosc jak to mówią :cool3: Ale jeszcze całkiem całkiem się maskujemy :razz: co nie Kasiu :razz: "Maskujemy" to BARDZO odpowiednie słowo :p sh_maniak napisał(a):Ja chyba pierwszy raz widziałam was we Wrocławiu 1996r , a może juz w Poznaniu rok wcześniej, nie wiem czemu nie pamiętam kto tam był , a to zaledwie 11 lat temu We Wrocławiu....? :roll: To chyba w 1995? Wtedy Bohun był w młodzieży- wygrał u pana Sulgostowskiego. W Poznaniu w 1995 roku też wygrał- u pani Larskiej. Bajka była druga. Rok później chyba nas we Wrocławiu nie było.... :roll: Savannah napisał(a):Dzięki Miśka, chyba nikt w Polsce nie widzial nigdy zdjęc KIRY Del Naranjo De Bulnes matki Ch.Cz,Mł.Ch.Cz FLEISTONA del Karraces No, ja chciałam zauważyć, że tatuś tez nie bez znaczenia, chyba :p Kilka "drobnych" zwycięstw na swoim koncie miał :cool3: sh_maniak napisał(a):Desiderata napisz meila do hodowców Fleistona może ci coś wyslą, choć ja mam wrażenie, że ich meilami zajmuje sie webmaster stronki Nie do końca ;) Jak wyślesz mail'a, to odpisuje Jose Carlos, chociaż wszystko zależy w jakim języku napiszesz :razz: No i można zawsze zadzwonić :p HUSKYTEAM napisał(a):Hmmm. Tak się zastanawiam, że skoro tu takie wartości "lat aktywności ringowej" padają, to w jakim Wy wieku zaczynałyście wystawiać psy? Bo mi wychodzi, że dość wcześnie "Mój pierwszy raz"- w 1991 roku, czyli jak miałam....:roll: 14 lat ;) Mam nawet z tej wiełkopomnej chwili zdjęcie- dość ciekawe :evil_lol: http://img414.imageshack.us/img414/3882/historiajaisajkowarszawa1wk.jpg Wolno się śmiać :p agacia napisał(a):A ja mam w domu stary plakacik z Mojego Psa z Bohunem i Bajka Miśka napisał(a):a tam czasem nie byl Sokol i Cowboy? W różnych latach były różne :-) W pierwszym wydaniu był Bohun i Bajka, a parę lat później Sokół i Cowboy. Oprócz tego, w środku były o ile pamiętam, zdjęcia Taxco i Czorcika (Chorky del Morskoy Tzar) ;-) sh_maniak napisał(a):Gratuluje pamięci :razz: Marcik szpicel :eviltong: . Dodam jeszcze wersję "Marcik- ujażmiająca konkurencję żelkami" :cool3:
Desiderata Posted April 21, 2006 Posted April 21, 2006 NigdyNigdy napisał(a): "Mój pierwszy raz"- w 1991 roku, czyli jak miałam....:roll: 14 lat ;) Mam nawet z tej wiełkopomnej chwili zdjęcie- dość ciekawe :evil_lol: http://img414.imageshack.us/img414/3882/historiajaisajkowarszawa1wk.jpg Wolno się śmiać :p My się może zmieniliśmy ale husky które pojawiają się na ringach to juz "Extremalna metamorfoza":lol: a śmiać się nie ma z czego bo takie były psiaki i bardzo dobre one wtedy były, bo nie było innych. ALe debeściak to ten gościu w zielonym kreszowym dresie(w 1991 roku to był hicior) i do kompletu ta czapeczka - wysiada mi przepona.
flashka-g Posted April 21, 2006 Posted April 21, 2006 Ja w Łodzi mam 7-9 huskych jeszcze do konca nie ustalone. Ale juz sie doczekac nie moge:cool3:
Asdf Posted April 21, 2006 Posted April 21, 2006 flashka-g napisał(a):Ja w Łodzi mam 7-9 huskych jeszcze do konca nie ustalone. Ale juz sie doczekac nie moge:cool3: Nie ważna ilość ,ważniejsza jest jakość :cool1:
Savannah Posted April 22, 2006 Posted April 22, 2006 NigdyNigdy napisał(a): No, ja chciałam zauważyć, że tatuś tez nie bez znaczenia, chyba :p Kilka "drobnych" zwycięstw na swoim koncie miał :cool3: Pewnie ze nie:cool3: Ale akurat tatusia to można znaleźc dużo zdjec w internecie:razz:
sh_maniak Posted April 22, 2006 Posted April 22, 2006 NigdyNigdy napisał(a): We Wrocławiu....? :roll: To chyba w 1995? Wtedy Bohun był w młodzieży- wygrał u pana Sulgostowskiego. W Poznaniu w 1995 roku też wygrał- u pani Larskiej. Bajka była druga. Rok później chyba nas we Wrocławiu nie było.... :roll: Faktycznie Wrocław 1995 :eviltong:, wtedy psiaki szły w juniorach, a Wrocław 1996 rok to już otwarta i Fenuś miał BOBa. Daty mi się ze starości mylą :eviltong: . Czas zrobić sobie kilku miesięczna przerwe od wystaw, ja odpoczne, a co sie odwlecze uciecze lub nie :cool3:
sh_maniak Posted April 22, 2006 Posted April 22, 2006 NigdyNigdy napisał(a):"Mój pierwszy raz"- w 1991 roku, czyli jak miałam....:roll: 14 lat ;) Mam nawet z tej wiełkopomnej chwili zdjęcie- dość ciekawe :evil_lol: http://img414.imageshack.us/img414/3882/historiajaisajkowarszawa1wk.jpg Wolno się śmiać :p ubranej na sportowo to ja cię nie pamiętam, pamiętam juz czasy spodni z lampasami ;) Zaczynałyśmy przygode z ringiem, mniej więcej w tym samym wieku, ja miałam 15 lat ;)
Recommended Posts