Jump to content
Dogomania

Wyniki z ringu Siberian Husky (prosimy zakladac oddzielne tematy)!

Recommended Posts

Posted

Fire Fox Celesta's

to ja od razu małe sprostowanko -> FIRE Vox Celesta's

Jakieś fotki tego psiaka chyba mam, ale raczej tylko w wersji odbitkowej :roll: Jak odszukam i dorwe skaner to postaram się wstawić tutaj.

• Replies 8.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

SH napisał(a):
to ja od razu małe sprostowanko -> FIRE Vox Celesta's

no patrz... mam w domu ponad setke kserowek rodowodow roznych husky i tam gdzie pojawia sie ten szwedzki import wszedzie jest z bledem w takim razie... az spojrze zaraz jeszcze.

Posted

A ja mam chyba ksero z oryginalnego rodowodu - mogę poszperać i przesłać Ci mailem, ale nie w tej chwili.
Jestem pewna, że jego przydomek hodowlany to Vox Celesta's.
Oto link do stronki tej hodowli http://voxcelestas.se/

Posted

sh_maniak napisał(a):

Desiderata napisz meila do hodowców Fleistona może ci coś wyslą, choć ja mam wrażenie, że ich meilami zajmuje sie webmaster stronki :roll:

Tego typu pruby spaliły na panewce jeszcze za czasów kiedy jaździłem z Claydem po wystawach. :shake:

A Ciebie Martuniu zapamiętałem z Chojnic 1999 - jak przyszłaś oglądać konkurancje Finixa.:cool1: Zaznaczam w tym miejscu że był to mój pierwszy w pełni "samodzielny" wyjazd na wystawę:eviltong: i poraz pierwszy prowadziłem "rudzielca" w ringu. Co prawda jego debiut był w Sczecinie ale tam wystawiała go znajoma.

Posted

Desiderata napisał(a):
Co prawda jego debiut był w Sczecinie ale tam wystawiała go znajoma.

No to z tą znajomą bedziesz sie mógł spotkac w grudziazu i inowrocłąwiu bo razem jedziemy :)

Posted

Nitor-Nivalis napisał(a):
No to z tą znajomą bedziesz sie mógł spotkac w grudziazu i inowrocłąwiu bo razem jedziemy :)

To bardzo mnie to cieszy, ale dopiero w Inowrocławiu się zobaczymy. Bo jakoś nie widziałem przejawów chęci przybycia do Torunia.:eviltong: :diabloti:

Posted

Desiderata napisał(a):

A Ciebie Martuniu zapamiętałem z Chojnic 1999 - jak przyszłaś oglądać konkurancje Finixa.:cool1: Zaznaczam w tym miejscu że był to mój pierwszy w pełni "samodzielny" wyjazd na wystawę:eviltong: i poraz pierwszy prowadziłem "rudzielca" w ringu. Co prawda jego debiut był w Sczecinie ale tam wystawiała go znajoma.

Ja sobie tej wystawy nie umiem przypomnieć :placz: , musze poszperać co tam powalczylismy lub nie i pewnie mi sie przypomni juz wszystko :cool3:
Gratuluje pamięci :razz: Marcik szpicel :eviltong: .
Kiedyś kojarzyłam więcej psów i właścicieli, teraz po za stałymi bywalcami nie wiem kto jest kto na wystawach :roll: ... czy to oznaka starości :crazyeye:

Posted

sh_maniak napisał(a):
Ja sobie tej wystawy nie umiem przypomnieć :placz: , musze poszperać co tam powalczylismy lub nie i pewnie mi sie przypomni juz wszystko :cool3:
Kiedyś kojarzyłam więcej psów i właścicieli, teraz po za stałymi bywalcami nie wiem kto jest kto na wystawach :roll: ... czy to oznaka starości :crazyeye:

Na pewniaka wzieliście rase, a nawet BOG o ile dobrze pamiętam, a jak poszło Wam dalej to juz nie mam pojęcia bo się zrywałem. Oceniał pan Marek Grabkowski.

Posted

To może ja zaczne...choć Bydgoszcz pewnie i tak prędzej czy póżniej wystawi na str pełną stawke:crazyeye:

Bydgoszcz 2006 Wystawa Majowa

psy klasa szczeniąt
DA VINCI Eskimo River

Posted

no to i ja sie dopiszę

Bydgoszcz
PSY Klasa szczeniąt
Winterfrost's PEGASO

Łódż
Psy klasa szczeniąt
Winterfrost's PEGASO

suki klasa otwarta albo pośrednia (nie pamiętam ale sklaniam sie ku otwartej :) )
EVENING SHINE Nitor Nivalis

Posted

flashka-g napisał(a):
widać po zdjeciu ze za showmana uchodził:)

Bohun to naprawdę ewenement- do tej pory nie spotkałam drugiego takiego psa.
Wystawiał się sam, bez niczego- stał, jak dumny posąg.
W najgorszym przypadku ruszył okiem- sędzia mógł go macać, klepać, rozpraszać, a on patrzył się w wymyślony przez siebie w oddali punkt.
No geniusz- ja przy nim wymiękałam ;-)

HUSKYTEAM napisał(a):
Zastanawia mnie miejsce 3 - ta pani musi się cieszyć niezłym powodzniem skoro zawędrowała tak wysoko i to bez psa... nie w moim typie widocznie

Brak psa mnie raczej nie wzruszył- może ma Chihuahuę :razz:
Ale zastanawia mnie co ta pani robi na MŁODYM prezenterze :cool3:

Desiderata napisał(a):
Tak, tak, tak!!!!

Teraz wersja angielska jest bardziej "trendy" :p
Mówi się: yes! yes! yes! :razz:

sh_maniak napisał(a):
Starośc nie radosc jak to mówią :cool3:
Ale jeszcze całkiem całkiem się maskujemy :razz: co nie Kasiu :razz:

"Maskujemy" to BARDZO odpowiednie słowo :p

sh_maniak napisał(a):
Ja chyba pierwszy raz widziałam was we Wrocławiu 1996r , a może juz w Poznaniu rok wcześniej, nie wiem czemu nie pamiętam kto tam był , a to zaledwie 11 lat temu

We Wrocławiu....? :roll:
To chyba w 1995? Wtedy Bohun był w młodzieży- wygrał u pana Sulgostowskiego.
W Poznaniu w 1995 roku też wygrał- u pani Larskiej.
Bajka była druga.
Rok później chyba nas we Wrocławiu nie było.... :roll:

Savannah napisał(a):
Dzięki Miśka, chyba nikt w Polsce nie widzial nigdy zdjęc KIRY Del Naranjo De Bulnes matki Ch.Cz,Mł.Ch.Cz FLEISTONA del Karraces

No, ja chciałam zauważyć, że tatuś tez nie bez znaczenia, chyba :p
Kilka "drobnych" zwycięstw na swoim koncie miał :cool3:

sh_maniak napisał(a):
Desiderata napisz meila do hodowców Fleistona może ci coś wyslą, choć ja mam wrażenie, że ich meilami zajmuje sie webmaster stronki

Nie do końca ;)
Jak wyślesz mail'a, to odpisuje Jose Carlos, chociaż wszystko zależy w jakim języku napiszesz :razz:
No i można zawsze zadzwonić :p

HUSKYTEAM napisał(a):
Hmmm. Tak się zastanawiam, że skoro tu takie wartości "lat aktywności ringowej" padają, to w jakim Wy wieku zaczynałyście wystawiać psy? Bo mi wychodzi, że dość wcześnie

"Mój pierwszy raz"- w 1991 roku, czyli jak miałam....:roll:
14 lat ;)
Mam nawet z tej wiełkopomnej chwili zdjęcie- dość ciekawe :evil_lol:
http://img414.imageshack.us/img414/3882/historiajaisajkowarszawa1wk.jpg
Wolno się śmiać :p

agacia napisał(a):
A ja mam w domu stary plakacik z Mojego Psa z Bohunem i Bajka

Miśka napisał(a):
a tam czasem nie byl Sokol i Cowboy?

W różnych latach były różne :-)
W pierwszym wydaniu był Bohun i Bajka, a parę lat później Sokół i Cowboy.
Oprócz tego, w środku były o ile pamiętam, zdjęcia Taxco i Czorcika (Chorky del Morskoy Tzar) ;-)

sh_maniak napisał(a):

Dodam jeszcze wersję "Marcik- ujażmiająca konkurencję żelkami" :cool3:

Posted

NigdyNigdy napisał(a):

14 lat ;)

My się może zmieniliśmy ale husky które pojawiają się na ringach to juz "Extremalna metamorfoza":lol: a śmiać się nie ma z czego bo takie były psiaki i bardzo dobre one wtedy były, bo nie było innych.

ALe debeściak to ten gościu w zielonym kreszowym dresie(w 1991 roku to był hicior) i do kompletu ta czapeczka - wysiada mi przepona.

Posted

flashka-g napisał(a):
Ja w Łodzi mam 7-9 huskych jeszcze do konca nie ustalone. Ale juz sie doczekac nie moge:cool3:

Nie ważna ilość ,ważniejsza jest jakość :cool1:

Posted

NigdyNigdy napisał(a):

No, ja chciałam zauważyć, że tatuś tez nie bez znaczenia, chyba :p
Kilka "drobnych" zwycięstw na swoim koncie miał :cool3:

Pewnie ze nie:cool3: Ale akurat tatusia to można znaleźc dużo zdjec w internecie:razz:

Posted

NigdyNigdy napisał(a):

We Wrocławiu....? :roll:
To chyba w 1995? Wtedy Bohun był w młodzieży- wygrał u pana Sulgostowskiego.
W Poznaniu w 1995 roku też wygrał- u pani Larskiej.
Bajka była druga.
Rok później chyba nas we Wrocławiu nie było.... :roll:

Faktycznie Wrocław 1995 :eviltong:, wtedy psiaki szły w juniorach, a Wrocław 1996 rok to już otwarta i Fenuś miał BOBa. Daty mi się ze starości mylą :eviltong: . Czas zrobić sobie kilku miesięczna przerwe od wystaw, ja odpoczne, a co sie odwlecze uciecze lub nie :cool3:

Posted

NigdyNigdy napisał(a):
14 lat ;)

ubranej na sportowo to ja cię nie pamiętam, pamiętam juz czasy spodni z lampasami ;)
Zaczynałyśmy przygode z ringiem, mniej więcej w tym samym wieku, ja miałam 15 lat ;)

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...