piotrjan Posted April 13, 2006 Posted April 13, 2006 HUSKYTEAM napisał(a): dużo ciekawostek Pzdr Dwie encyklopedie przejrzałem , żeby zrozumieć o co mu chodzi z jego miotem , a jego się żarty trzymają . Pzdr
HUSKYTEAM Posted April 13, 2006 Posted April 13, 2006 No słuchaj, ja dwie encyklopedie musiałem przewertować, żeby zrozumieć, co piszą ludzie nt. tego miotu w necie ;-) Ale ma to swoje dobre strony, będziemy jeszcze mądrzejsi po prostu :-]
Nitor-Nivalis Posted April 13, 2006 Author Posted April 13, 2006 Miśka napisał(a):w tym roku jestes juz ktoras z kolei osoba o ktorej wiem ze miala zawirowania ze zgloszeniem. Nie dotarlo zgl Drako na championy (prostuje: mowa o leszczynskiej), Bajki do Inowroclawia (musialam wysylac 2gi raz i tez nie wiem czy skutecznie), Kronosa championat w Opolu sie zgubil, potem znalazl, a juz nie wspomne o wystawie katowickiej, z ktora tez sporo osob sie borykalo jesli chodzi o zgloszenia. Zgłoszenie do Inworocłąwia wysyłałam Uwaga - 10 razy mailem (ze swojej skrzynki) 3 maile wsyaylala moja kolezanka, 2 razy faxem i wyobrazcie sobie ze po kilku telefonach do oddziału nadal mojego zgłoszenia brak :angryy: poprosiłam o interwencje pewna osobe i nagle zgloszenie sie odnalazło co więcej okazało sie ze jz nawet ten pierwszy mail dotarł :angryy: ciekawa jestem jak bedzie zorganizowana sama wystawa :shake:
Miśka Posted April 13, 2006 Posted April 13, 2006 Nitor-Nivalis napisał(a):Zgłoszenie do Inworocłąwia wysyłałam Uwaga - 10 razy mailem (ze swojej skrzynki) 3 maile wsyaylala moja kolezanka, 2 razy faxem i wyobrazcie sobie ze po kilku telefonach do oddziału nadal mojego zgłoszenia brak :angryy: poprosiłam o interwencje pewna osobe i nagle zgloszenie sie odnalazło co więcej okazało sie ze jz nawet ten pierwszy mail dotarł :angryy: ciekawa jestem jak bedzie zorganizowana sama wystawa :shake: no to ja juz widze jak moj mizerny, zaledwie drugi, faksik dotarl... :talker:
Desiderata Posted April 13, 2006 Posted April 13, 2006 Mi udało się tam dodzwonić i jak zapytałem czy przyjęto zgłoszenie to o dziwo nie spytała mnie pani o nazwę psa ale o nazwisko. Jak jej powiedziałem że ma szukać pod dwoma bo suka jest na współwłasność to jej oczy się od mojego ucha odbiły i cieżko westchneła. Podała mi nazwisko drugiego właściciela i adres hodowcy:crazyeye: no może i dobrze bo to hodowczyki jest współwłaścicielem, ale ja adres właścicela podaje swój. Mam nadzieje że jakoś to wszystko się ułozy bo wiem że hodowczyni nie wybiera się do Inowrocławia. Zaczynam się zastanawiać czy nie powrócić do tradycyjnej metody zgłaszania - formularz - recznie wypisany, kopie rodowodu i championatu ---> koperta ---> poczta - dowód nadania, MIŁA pani w okienku, stempelek i juz gotowe:multi: :diabloti:
Nitor-Nivalis Posted April 13, 2006 Author Posted April 13, 2006 Miśka napisał(a):no to ja juz widze jak moj mizerny, zaledwie drugi, faksik dotarl... :talker: no widzisz :) nie nameczylas sie zbytnio :) za to z Grudziadzem zadnych problemów
flashka-g Posted April 13, 2006 Posted April 13, 2006 Miśka napisał(a):Kronosa championat w Opolu sie zgubil, potem znalazl Hola hola. Po pierwsze zaden championat sie nie zgubił jako członek mojego oddziału wypraszam sobie. To ze ktoś opublikował niekompletna wstepna liste bez ponownego sprawdzenia jeszcze, która wogole nie wiem jakim spodobem trafiła w rece Żanety- bo miała byc powiedzmy tajna:eviltong: Nie potrzebne zamieszanie tylko przez nia i podniecenie w uzytkownikach dogomanii.
Miśka Posted April 13, 2006 Posted April 13, 2006 flashka-g napisał(a):Hola hola. Po pierwsze zaden championat sie nie zgubił jako członek mojego oddziału wypraszam sobie. To ze ktoś opublikował niekompletna wstepna liste bez ponownego sprawdzenia jeszcze, która wogole nie wiem jakim spodobem trafiła w rece Żanety- bo miała byc powiedzmy tajna:eviltong: Nie potrzebne zamieszanie tylko przez nia i podniecenie w uzytkownikach dogomanii. lokalny patriotyzm :diabloti: to wykreslam to o Kronosie na rzecz zgloszen Eskimoskiego Domku, ktorych juz w ogole na tej super tajnej (u nas wszystko jest zawsze tajne, totalna konspiracja, a i tak wszyscy wiedza o sobie wszystko, a nawet wiecej ;-)) liscie nie ma :-P Flashka spoko, w swietle ogolnej dzialalnosci ZK zawirowania ze zgloszeniami naprawde leza na polce tych lzejszych lektur :-) to forum dgm rajcuje ludzi? ehh, do czego swiat zmierza
flashka-g Posted April 13, 2006 Posted April 13, 2006 Wysyłajac zgłoszenie zawsze nalezy liczyc sie z tym ze nasza kochana poczta polska nie jest idealna, wiec warto potwierdzic czy doszło zgłoszenie, po drugie mailem- potwierdzic telefonicznie, po trzecie faxem tym bardziej potwierdzic. W przypadku oddziału opolskiego jak przychodzili organizatorzy do oddziału to caly sekretariat był zawalony papierem z faxu ze zgłoszeniami ludzi ktorzy wysylali na ostatnia chwile bo sobie przypomnieli. Nie liczac ile rolek szło na dzien i fax ledwo do wyrabiał. Po prostu ta lista byla jak nie sprawdzona plotka i juz.
Miśka Posted April 13, 2006 Posted April 13, 2006 flashka-g napisał(a): W przypadku oddziału opolskiego jak przychodzili organizatorzy do oddziału to caly sekretariat był zawalony papierem z faxu ze zgłoszeniami ludzi ktorzy wysylali na ostatnia chwile bo sobie przypomnieli. a to juz chyba nie tylko w przypadku opolskiego :-) czasami na rolkach faks drukuje jak juz papieru zabraknie.:rolleyes:
flashka-g Posted April 13, 2006 Posted April 13, 2006 ja zdecydowanie wole zaufac jednak poczcie.. a potem potwiedzci telefonicznie lub mailem.
Nitor-Nivalis Posted April 14, 2006 Author Posted April 14, 2006 flashka-g napisał(a):Wysyłajac zgłoszenie zawsze nalezy liczyc sie z tym ze nasza kochana poczta polska nie jest idealna, wiec warto potwierdzic czy doszło zgłoszenie, po drugie mailem- potwierdzic telefonicznie, po trzecie faxem tym bardziej potwierdzic. W przypadku oddziału opolskiego jak przychodzili organizatorzy do oddziału to caly sekretariat był zawalony papierem z faxu ze zgłoszeniami ludzi ktorzy wysylali na ostatnia chwile bo sobie przypomnieli. Nie liczac ile rolek szło na dzien i fax ledwo do wyrabiał. Po prostu ta lista byla jak nie sprawdzona plotka i juz. Ale Asia czy Tobie sie wydaje ze to tylko tak w Opolskim oddziale wyglada ??? Wszedzie organizacja wyglada tak samo i to zupelnie normalne ze faxy przychodza w masakrycznychj ilosciach skrzynki mailowe padaja od ilosci zgloszen a o poczcie nie wspomne. To zupelnie normalne jednak nie ktore oddzialy sobie z tym radza bez problemów. Zeby nie bylo ze narzekam na Opole, bo zadnych problemów nie mialam, to tylko tak pod to co napisalas, bo wierz mi ze nie tylko oddzial opolski przygotowuje wystawy.
flashka-g Posted April 14, 2006 Posted April 14, 2006 ale przeciez ja tu nic nie sugeruje ze my jacyc pokrzywdzeni. Chodzi mi tylko o to ze zadne zgloszenie nie daje nam gwarancji, dlatego najlepiej kazde zgloszenie potwierdzic telefonicznie- a jak juz tego nie zrobimy a zgloszenia jakims przypadkiem nie zostana przyjete to juz mozemy miec pretensje tylko do siebie. A pozatym Ewa nie kazdy oddział co rok pobija rekordowa ilosc zgłoszen.
Nitor-Nivalis Posted April 14, 2006 Author Posted April 14, 2006 Z założenie kazdej kolejnej organizowanej przez dany ddzial wystawie przyjmuje sie ( i wrecz wymaga ) by byla wieksza liczba zgloszonych psow niez w roku ubieglym, to calkiem noramlne. Opole to duzy oddzial, Opoleska wystawa jest jedna z pierwszych miedzynarodowek wiec nie ma sie czego dziwic ze przezywacie oblezenie. ( a podaj liczbe zgloszonych psow w tym i w zeszlym jak bardzo wzrosla). Oczywiscie pretensji ze zgloszeniami mozena miec zreguly tylko do siebie ale sa takie sytuacje jak np moja z inowroclawiem ( i ztego co slyszalam nie tylko ja mialam z nimi problemy) ktore od nas nie zaleza. Natomiast jak zapewno wiesz jest wiele zgloszen ktore dochodza do oddzialu i nie ma np wpisanego wlasciciela, (bo w koncu po co) nie maa rasy psa ( bo w oddziale pracuja wróżki same moga wymyslec) nie ma rodzicó (trafila sie jakas sierotka) wszytsko moze sie zdarzyc, najlepesze sa jednak hieroglify do odczytania nikt nie wie ile zachodu kosztuje odczytanie takiego zgloszenia, najczesciej jest to przerycie kilku katalogów w poszukiwaniu danego psa ( kiedy np nie ma podnego wlasciciela). Ile razy zdarzylo mi sie sprzeczac z jakas osoba X ze wyslal czytelne zgloszenie, w zeszlym roku odylalismy je nawet by osobie X pokazac co do nas przyslala i sporobowala do odszyfrowac. Kazdy oddzial ma szereg problemow zwiazanych z wystawa ale najwiecej jest z samymi wytawcami. Asia jasne zawsze mozna potwierdzic telefonicznie ale dobrze wiesz co jest w oddziale kiedy kazdy do niego dzowni przed wystawa, to nie jest dobry sposob, fakt bynajmniej na razie jedyny.
flashka-g Posted April 14, 2006 Posted April 14, 2006 no dobrze a wiec trzeba liczyc sie z tym ze zgłoszenie moze po prostu nie dojsc. No trudno.;) Albo np. ludzie wysylaja same championaty z imionami psow, bez daty urodzenia, adresu , nazwiska... i potem własnie sie sleczy w starych katalogach. W zesżłym roku takze bym problem z zgłsozeniami Eskimoskiego Domku i pamietam ze zostały przyjmowane po terminie i sie znalazły w dodatku.W zeszłym roku pracowalam przy organizacji, niestety teraz nie mam czasu zbytnio. Wiec Ewa nie powiem ci dokladnie ile jest psów zgłoszonych i dana roznice- dostałam jedynie informacje ze pobilismy rekord.
sh_maniak Posted April 14, 2006 Posted April 14, 2006 W tym roku Opole będzie gościć ponad 3500 psów :crazyeye:
Nitor-Nivalis Posted April 14, 2006 Author Posted April 14, 2006 sh_maniak napisał(a):W tym roku Opole będzie gościć ponad 3500 psów :crazyeye: A myslisz Marta o wszytskich zgloszonych psiaczka czyli rowniez o tych co przyjezdzaja na towarzyszace klubowki czy tylko o Miedzynarodowce ? Faktyznie sporo zgloszen ale jak pisalam wczesniej mogliscie sie tego spodziewac :) i tylko sie z tego powodu cieszyc :)
flashka-g Posted April 14, 2006 Posted April 14, 2006 W zeszłym roku dla porownaia bylo 2559 na samej miedzynarodowce. Wiec roznica prawie o tysiac psow. Znaczy sie dokladnie to ok. 3400 jakos... ale do tego 400 na klubowce IX i 100 na gonczych
Nitor-Nivalis Posted April 14, 2006 Author Posted April 14, 2006 To róznica sporo ale to normalne :) z tego co wiem w podobniej ilosci byly chyba psiaki w katowicach wiec mozna sie bylo ego spodziewac :) tym bardziej ze w tym roku opole bylo dosc mocno rozreklamowane :) wiec nalezy sie tylko tym cieszyc.
flashka-g Posted April 14, 2006 Posted April 14, 2006 no tylko ze Katowice maja wiekszy teren i na 3 dni, a my wiecej psow bez zadnych ograniczen zgłoszenionych ( bzdura wedlug mnie). Z reszta serdecznie zapraszam..mam nadzieej tylko ze pogoda dopisze
Nitor-Nivalis Posted April 14, 2006 Author Posted April 14, 2006 tak ale wy macie lepsze tereny i wystawe na dworze co ludzie ( przynajmniej mnie sie tak wydaje) bardzo lubia :p Tez mamy nadzieje ze pogoda dopisze :)
pentu Posted April 14, 2006 Posted April 14, 2006 zapraszam do ogladania listy wystawcow www.zkwp.opole.pl
pentu Posted April 14, 2006 Posted April 14, 2006 syberian husky wchodza jako druga rasa u p.Musiał przed nimi jest 13 akit amerykanskich
Recommended Posts