Kisiaraf Posted October 14, 2009 Author Posted October 14, 2009 Tak więc sprawa przedstawia się następująco. Uważam, że psiak zostanie "zaliczony" jako duży. Koszt dzienny za psiaka dużego to "duzy 15-20,-" Opłacone jest na półtora miesiąca tylko pytanie co dalej? Jesteśmy w stanie zebrać deklaracje na 600 zł. miesięcznie? Fakt mamy jeszcze to półtora miesiąca na zbieranie kaski(deklaracje+bazarki). Poporostu pytam czy podołamy...... Nie wyobrażam sobie sytuacji gdy minie czas "podarowany-opłacony przez Ati" (serdecznie dziękujemy, że o nas pomyślałaś) a potem z braku pieniążków będzie trzeba go zabrać i...... No właśnie i co wtedy? Bardzo proszę pomożcie mi podjąć decyzje. Ruszać z akcją zbierania deklaracji szukania transportu? Musimy szybciutko się zdecydować nie można blokowć Ati. Quote
BoUnTy Posted October 14, 2009 Posted October 14, 2009 [quote name='Kisiaraf']Tak więc sprawa przedstawia się następująco. Uważam, że psiak zostanie "zaliczony" jako duży. Koszt dzienny za psiaka dużego to "duzy 15-20,-" Opłacone jest na półtora miesiąca tylko pytanie co dalej? Jesteśmy w stanie zebrać deklaracje na 600 zł. miesięcznie? Fakt mamy jeszcze to półtora miesiąca na zbieranie kaski(deklaracje+bazarki). Poporostu pytam czy podołamy...... Nie wyobrażam sobie sytuacji gdy minie czas "podarowany-opłacony przez Ati" (serdecznie dziękujemy, że o nas pomyślałaś) a potem z braku pieniążków będzie trzeba go zabrać i...... No właśnie i co wtedy? Bardzo proszę pomożcie mi podjąć decyzje. Ruszać z akcją zbierania deklaracji szukania transportu? Musimy szybciutko się zdecydować nie można blokowć Ati.[/quote] Moim zdaniem jesteśmy w stanie to zrobić. Ja przy Hagerze (z katowickiego schroniska) utrzymywalam sporo psiaka za 630 zł. miesiecznie, ale po nocach pisałam PW do wszystkich osób alfabetycznie z prośbą o wsparcie i postanowili je przekazać nawet prawie nieaktywni dogomaniacy. Wiecej na wąku Hagera - gdzies u mnie mozna znaleźc. Tylko to naprawde potrzeba ogromnego nakładu energii i samozaparcia. No i pozostaą allegra cegielkowe... Quote
Ati Posted October 14, 2009 Posted October 14, 2009 ja mysle , ze utrzymanie psa na miesiac bedzie 450,- jak w innych hotelach Quote
Kisiaraf Posted October 14, 2009 Author Posted October 14, 2009 Wysyłam PW zobaczymy co się będzie działo :), Bounty jakby udało Ci się kogoś ściągnąć od siebie było by cudnie :loveu: Quote
BoUnTy Posted October 14, 2009 Posted October 14, 2009 [quote name='Kisiaraf']Wysyłam PW zobaczymy co się będzie działo :), Bounty jakby udało Ci się kogoś ściągnąć od siebie było by cudnie :loveu:[/quote] Ok popytam ;] Quote
iwona213 Posted October 14, 2009 Posted October 14, 2009 a ten hotelik jest domowy, czy zewnętrzne boksy?? Quote
Kisiaraf Posted October 14, 2009 Author Posted October 14, 2009 Apiurek witam :) Wieczorkiem powysyłam jeszcze więcej PW. Licze na dogomaniaczki. Quote
maciaszek Posted October 14, 2009 Posted October 14, 2009 Jestem. W schronisku dziś nie byłam. Będę w piątek. Może pogoda będzie lepsza to postaram się zrobić jakieś fotki (w piątek będę miała więcej czasu). Jakie są budy w tym hoteliku? Mocno ocieplone? Bo ten psiak ma krótką sierść, bez podszerstka... Kto go będzie pilotował w hoteliku? Kto będzie do niego zaglądał? Kto będzie prowadził jego sprawy gdy zaczną pojawiać się zainteresowani? Pytam dla porządku. Quote
majqa Posted October 14, 2009 Posted October 14, 2009 [quote name='maciaszek'](...) Kto go będzie pilotował w hoteliku? Kto będzie do niego zaglądał? Kto będzie prowadził jego sprawy gdy zaczną pojawiać się zainteresowani? Pytam dla porządku.[/quote] Myślę, choć może się mylę, że nie Ati - na podstawie tego wpisu: "jezeli podejmiecie decyzje, prosze o kontakt, bo musze zadzwonic i uprzedzic, a reszte : omowienie hotelowania i dowiezienie pozostawiam wam". Quote
maciaszek Posted October 14, 2009 Posted October 14, 2009 No właśnie. Dlatego pytam. Bo to też trzeba ustalić zanim podejmie się decyzję o wyciąganiu psiaka. Quote
majqa Posted October 14, 2009 Posted October 14, 2009 Sprawy, o których piszesz muszą być wyjaśnione od A do Z i dopięte na ostatni guzik. Quote
Ati Posted October 14, 2009 Posted October 14, 2009 na watku hotelu sa opisane warunki, jest takze telefon, Agnieszka wstepnie zostala przeze mnie powiadomiona, wiec mozecie zadzwonic i wypytac o jeszcze wieksze szczegoly Quote
__Lara Posted October 14, 2009 Posted October 14, 2009 [quote name='Ati']Jest Hotelik, w ktorym mam oplacone 46 dni, gdyz udalo mi sie wyadoptowac dwa psy i miejsce wolne czeka z oplaconym 1,5 miesiaca. Hotel jest na slasku w okolicach Tworoga.[/quote] :crazyeye: słuchajcie, a może do tego czasu uda się go nawet wyadoptować? Wiem, że to ryzyko, ale zawsze też można się wspomóc kontem katowickim jak nam zabraknie do pełnej kwoty. Quote
Kisiaraf Posted October 14, 2009 Author Posted October 14, 2009 Ja mogę się podjąć odbierania telefonów od zainteresowanych. Niestety doglądać go nie będe mogła(dzieli nas jednak odległość) od 15 każdego dnia jestem "pełno etatową Mamą dwulatki". Mogę też wziąść na siebie kontakt pomiędzy Agnieszką, a Dogomanią-informacje o tym jak miewa się Ester w hotelu. Co do samego hotelu to faktycznie bok zewnetrzny hmmmmm. Maciaszek jak możesz pomóż mi podjąć decyzje. Ty sama najlepiej wiesz jakie on ma teraz warunki. Quote
maciaszek Posted October 14, 2009 Posted October 14, 2009 Jak on się miewa dowiem się dopiero w piątek, więc jeśli możemy te 2 dni poczekać to super. Wtedy będę wiedziała przede wszystkim w jakim on jest stanie psychicznym. Poza tym ZANIM zdecydujemy się wyciągać go do hotelu to jakaś osoba musi się zadeklarować, że będzie psa w pełni pilotować. Oczywiście może to być kilka osób, ale dobrze ze sobą zgranych. Ktoś musi być w kontakcie z hotelem. Ktoś musi zbierać pieniądze. Ktoś musi psa zabrać ze schronu (i ta sama osoba będzie musiała potem podpisać umowę z nowym domem, bo na nią będzie pies w schronie wydany). Ktoś musi odbierać telefony. Ktoś musi psa doglądać w hotelu. Przynajmniej raz na jakiś czas. Ktoś musi robić ogłoszenia. O czymś zapomniałam? Quote
Kisiaraf Posted October 14, 2009 Author Posted October 14, 2009 Właśnie skończyłam rozmowę z Panią Agnieszką właścicielką hotelika [URL]http://www.dogomania.pl/forum/f937/hotel-u-agnieszki-146779/[/URL] Jest bardzo miłą i elastyczną osobą. Powiedziłam o naszych obawach co do zewnętrznego boksu. Poinformowała mnie, że miejsce to jest zadaszone jest tam ocieplana buda oraz narożnik osłonięty od wiatru. Są jeszcze dwie możliwości : przybudówka do domu cała murowana lub miejjsce wraz z koniem który kiedyś mieszkał nawet z królikiem. Pani Agnieszka rozwiała moje wątpliwości. Teraz tylko pytanie czy wysyłąmy tam Esterka bez deklaracji?(wieczorem jeszcze powysyłam więcej PW) Mam załatwiać transport? Quote
maciaszek Posted October 14, 2009 Posted October 14, 2009 Myślę, że jakaś część deklaracji byłaby wskazana, żebyśmy się nie obudziły z ręką w nocniku... Jutro zadzwonię do schronu i dowiem się czy pies jeszcze jest ;). Quote
a.piurek Posted October 14, 2009 Posted October 14, 2009 Na razie deklaruję 20zł miesięcznie. Wiem, że to kropla w morzu potrzeb, ale chwilowo więcej nie dam rady. Quote
Kisiaraf Posted October 14, 2009 Author Posted October 14, 2009 Dzięki wielkie Piurek:loveu: to ja dokładam 10 zł. i pocichutku licze na więcej od innych ;) Kontakt z hotelem biore na siebie podobnie z ogłoszeniami raz na jakiś czas będe mogła też tam podjechać i zobaczyć jak się miewa. Dzięki wielkie Maciaszek, że jutro zadzwonisz i dowiesz się czy jeszcze jest. Czekam na info. Esterku trzymaj się pomoc nadchodzi........ Quote
maciaszek Posted October 14, 2009 Posted October 14, 2009 Teraz znikam. Na dogo pojawię się pewnie koło 16.00 i wtedy napiszę co i jak. Quote
Mysia_ Posted October 14, 2009 Posted October 14, 2009 taki chudziutki :-(:-(:-( ja niestety nie mogę pomóc finansowo.... Quote
Kisiaraf Posted October 14, 2009 Author Posted October 14, 2009 Dziękuje Mysiu za odwiedziny wiem różnie to bywa. Miło, że wpadłaś do Esterka. Ja wciąż śle PW i czekam na kolejne "odwiedziny" Quote
Bjuta Posted October 14, 2009 Posted October 14, 2009 Wybaczcie! Tylko podniosę... Dziś się zadeklarowałam na 3 psiaki i już na prawdę nie dam rady... :-( Chociaż PW od Kisiaraf, to jak moralny obowiązek... Ale nie dam rady... :shake: Quote
Recommended Posts