furciaczek Posted November 14, 2009 Author Posted November 14, 2009 W CC tez cisza w adopcjach...chyba taki okres ciezki:-( Laski oglaszane systematycznie, jak mam czas to dodaje, odnawiam....mam nadzieje ze jednak zime spedza juz we wlasnych domkach. Quote
PaulinaT Posted November 15, 2009 Posted November 15, 2009 Za stara :shake: Ech szkoda gadać... Quote
furciaczek Posted November 15, 2009 Author Posted November 15, 2009 Znowu domek...jakies 120km od Was ale dzieci w wieku 6-9 lat ehhh Quote
furciaczek Posted December 2, 2009 Author Posted December 2, 2009 Jest domek dla Eci, Pani bardzo zainteresowana. Mieszkanie 2 pok, miala dwa CC w przeslosci, pozniej haszczaka i boksera. Wie ze sucz moze poczatkowo niefajnie sie w mieszkaniu zachowywac, ze moze sie zalatwic, byc niespokojna itd. Umawiam sie na wizyte przedadopcyjna. Na umowe sie zgadza. Nie wiem jak z transportem ewentualnym, to na slasku jest. Pani chetna pomoc, nie wiem czy ma wlasne auto. Wlasnie z znia rozmawiam:loveu: Miasto Bytom, szukamy wizytatora przedadopcyjnego moi drodzy i zaciskamy kciuki!!!!! Quote
furciaczek Posted December 2, 2009 Author Posted December 2, 2009 Ok mamy kogos do wizyty, dziewczyna od CC z Gliwic :) Teraz tak, rozmawialam z Pania o sterylce. Wolalby zeby suczysko bylo przed adopcja ciachniete ale powiem szczerze nie wiem jak to wykonac, nie bedzie tragedi jesli nam sie nie uda bo ona moze we wlasnym zakresie suczysko wyciachac w podanym przez nas terminie. orientuje sie ktos kiedy mloda miala cieczke ostatnio? Quote
lolka Posted December 2, 2009 Posted December 2, 2009 furciaczek napisał(a):Ok mamy kogos do wizyty, dziewczyna od CC z Gliwic :) Teraz tak, rozmawialam z Pania o sterylce. Wolalby zeby suczysko bylo przed adopcja ciachniete ale powiem szczerze nie wiem jak to wykonac, nie bedzie tragedi jesli nam sie nie uda bo ona moze we wlasnym zakresie suczysko wyciachac w podanym przez nas terminie. orientuje sie ktos kiedy mloda miala cieczke ostatnio? Furciaczku jutro postaram się dowiedzieć, choć nie będzie łatwo.....kierownik chory i tylko z doskoku w schroo a P.Kazik jedyny kumaty człowiek na urlopie w schronisku sterylka będzie trudna do wykonania z jednej podstawowej przyczyny, niestety finansowej.....już nie wyskrobiemy na ten zabieg Quote
furciaczek Posted December 2, 2009 Author Posted December 2, 2009 Kurna no wlasnie u nas tez kiepsko z finansami, dlug 1000zl i dwa psy na hotelu...nie wydolimy bez pomocy finansowej na ta sterylke. Pogadam z babeczka moze by sie dorzucila czy cos. Nie jest to z jej strony warunek, po prostu tak by bylo jej wygodniej. Ale nie ukrywam ze ja jestem spokojniejsza jak juz pies do adopcji wyciachany idzie. Modle sie zeby bylo wszystko OK tym razem ehhh Quote
lolka Posted December 2, 2009 Posted December 2, 2009 furciaczek napisał(a):Kurna no wlasnie u nas tez kiepsko z finansami, dlug 1000zl i dwa psy na hotelu...nie wydolimy bez pomocy finansowej na ta sterylke. Pogadam z babeczka moze by sie dorzucila czy cos. Nie jest to z jej strony warunek, po prostu tak by bylo jej wygodniej. Ale nie ukrywam ze ja jestem spokojniejsza jak juz pies do adopcji wyciachany idzie. Modle sie zeby bylo wszystko OK tym razem ehhh Furciaczku a tej pani trzeba by było zawieźć niunię? Quote
furciaczek Posted December 2, 2009 Author Posted December 2, 2009 No wlasnie tej kwestii jeszcze nie dogadalam porzadnie. Mowilam gdzie sucz jest mniej wiecej a Pani na to odrzekla ze troche daleko ale damy rady. Wnioskuje wiec ze pomysl na transport ma, jesli nie ma auta czy cos to bedziemy szukac czegos za zwrotem kosztow, mysle ze by sie dorzucila bo zakochana w suce po uszy :) A jak nie to na glowie stane i znajde kase na ten cel bo dobre domki sie czesto nie zdazaja. Bedziemy sie martwic po wizycie :) Quote
lolka Posted December 2, 2009 Posted December 2, 2009 furciaczek napisał(a):No wlasnie tej kwestii jeszcze nie dogadalam porzadnie. Mowilam gdzie sucz jest mniej wiecej a Pani na to odrzekla ze troche daleko ale damy rady. Wnioskuje wiec ze pomysl na transport ma, jesli nie ma auta czy cos to bedziemy szukac czegos za zwrotem kosztow, mysle ze by sie dorzucila bo zakochana w suce po uszy :) A jak nie to na glowie stane i znajde kase na ten cel bo dobre domki sie czesto nie zdazaja. Bedziemy sie martwic po wizycie :) no Furciaczku Ty lepiej na głowie nie stawaj....ja już dawno mówiłam ciotkom że w końcu na autostradzie przyjdzie nam stanąć i chyba ten czas nieubłaganie się zbliża ;) Quote
furciaczek Posted December 2, 2009 Author Posted December 2, 2009 Co Ty na autostradzie chcesz na glowie stawac...to chyba nie na tym polega:evil_lol::evil_lol: Quote
magda z. Posted December 3, 2009 Posted December 3, 2009 Lolka Ciebie coś ciągnie na tych Helmutów:evil_lol: a teraz możesz dodatkowo stanąć z pieskiem małym na rękach, co prawda nie pudel, ale białe też Lusia ma:evil_lol: na poważnie, na weekend powinnams ie wyrobić z jakimiś bazarami, na razie grzebię się w przypisach i nie chcę tracić weny. W zasadzie już caośc mam, ale jeszce dwa podrozdziały skrobnę, więc w niedzielę powinnam bazarowo ruszyć. Trzymam kciuki za wizyte, odległość nie jest porażająca, szybko się jedzie:cool3: Quote
furciaczek Posted December 3, 2009 Author Posted December 3, 2009 Wizyta jakos po wtorku, wizytator nam zachorowal. Quote
dorota k. Posted December 3, 2009 Posted December 3, 2009 Oj czekamy niecierpliwie:lol: Oby domek dobry się okazał:loveu: Quote
lolka Posted December 3, 2009 Posted December 3, 2009 ja to już nawet nic nie pisze aby nie zapeszyć....ostatnio tak bardzo się cieszyłam i nic z tego nie wyszło:-(.......jak obie sunie znajdą domek to upije się chyba jak na prawdziwego alkoholizmusa przystało:p Quote
furciaczek Posted December 7, 2009 Author Posted December 7, 2009 Powoli wariuje od tego czekania :) Quote
furciaczek Posted December 7, 2009 Author Posted December 7, 2009 Czekamy na wizyte, zainteresowana Pani doczekac sie nie moze, juz kombinuje jak suczydlo przywiezc. Dzisiaj z nia rozmawialam. Quote
furciaczek Posted December 7, 2009 Author Posted December 7, 2009 Powiedzcie mi jesli wiecie czy Bryza to typ spokojny?? Skacze na ludzi?? Jak na smyczy chodzi?? Quote
lolka Posted December 7, 2009 Posted December 7, 2009 furciaczek napisał(a):Powiedzcie mi jesli wiecie czy Bryza to typ spokojny?? Skacze na ludzi?? Jak na smyczy chodzi?? Furciaczku one są tak spragnione ruchu, że nie jest łatwo utrzymać je na smyczy ......tak bardzo się cieszą.. ze starszą bywa róznie.....nie jestem w stanie dokładnie powiedziec jak zachowuje się do obcych poza kratami, bo nikt takowy jej nie wyprowadza......a jeśli ktoś z zewnąrtzr do niej podchodzi to sunia merda tym swoim kikutkiem, jednak btak chetnych do wejścia i sprawdzenia......ludzie ogólnie sie ich boją kurcze tak cięzko odpowiedziec na te pytania tym bardziej że tam praktycznie nie ma wolontariatu i psy nie maja kontaku z mało znanymi im ludzmi ale jutro popytam jeszcze kierownika co i jak Quote
furciaczek Posted December 7, 2009 Author Posted December 7, 2009 Kombinuje nad DT dla Bryzy, narazie ciezko ale sie nie poddaje...moze uda sie przed swietami dwie dziewczyny wyciagnac. Quote
magda z. Posted December 8, 2009 Posted December 8, 2009 na nasze psy http://www.dogomania.pl/threads/175223-Ciuchy-pA-aszcze-sukienki-swetry-buty-na-DA-uA-ynAE-15-12-22-00 Quote
furciaczek Posted December 9, 2009 Author Posted December 9, 2009 Pani Agnieszka wpadla w wir psich zakupow, zasypuje pytaniami itd...dobry znak :) Wizyta jakos w tym tygodniu. Rozmawialam o ewentualnym transporcie, oni niezmotoryzowani i nie dadza rady sami po psa dojechac taki kawal. Moze uda sie jakos w polowie drogi miedzy Bytomiem a schronem, pytaja po znajomych czy ktos by ich nie podwiozl...ale wiemy jak to ze znajomymi bywa. Trzeba sie na wszelki wypadek za transportem rozejzec. Quote
magda z. Posted December 10, 2009 Posted December 10, 2009 Ja korzystałam z pomocy tarzanka-odpłatnie, ale bardzo rozsądna cena i konkretna osoba, wiozła mojego dobcia Gutka z w-wia do katowic. Tylko, że my juz mamy widmo katastrofy finansowej, ja zaraz kolejny bazar robię, właśnie szafę przeleciałam;) Quote
magda z. Posted December 10, 2009 Posted December 10, 2009 kolejny bazar http://www.dogomania.pl/threads/175330-Wszystko-od-5zA-bluzki-i-sukienki-na-DA-uzynAE-17-12-22-00 Quote
Recommended Posts