orsini Posted August 4, 2005 Posted August 4, 2005 tak a calosci pilnuje Cerber jakis, zeby wiecej jak 2 sztuki psow sie nie pojawily :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: a ja juz w tej chwili mam 5:))))))))) Quote
AngelOfDeath Posted August 4, 2005 Author Posted August 4, 2005 Draczyn napisał(a):Ja nigdy nie miałam pretensji o to żę Kubuś przegrał z W egrem, to były równorzędne psy i dla mnie nie miało to znaczenia. Oburzyło mnie tylko to że całą klubówkę wygrał pies z dużą wada - ogon noszony ponad linię grzbietu i szta nie taka ja powinna wyglądac u buldożka. Dlaczego ten pies zaczął wygPrywać dopiero wtedy, gdy dopisano mu sędziego na współwłaściciela. ?Przykro mi, że nie uda się tego wyjaśnić. Tak widocznie musi być, a szkoda a jak nazywa sie ten sedzia ?? jesli mozna wiedziec !! Quote
góral Posted August 4, 2005 Posted August 4, 2005 orsini napisał(a):tak a calosci pilnuje Cerber jakis, zeby wiecej jak 2 sztuki psow sie nie pojawily :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: a ja juz w tej chwili mam 5:))))))))) teraz rozumiem Twój wybór....... :wink: Quote
orsini Posted August 4, 2005 Posted August 4, 2005 "AngelOfDeath" napisał(a):[quote name='Draczyn']Ja nigdy nie miałam pretensji o to żę Kubuś przegrał z W egrem, to były równorzędne psy i dla mnie nie miało to znaczenia. Oburzyło mnie tylko to że całą klubówkę wygrał pies z dużą wada - ogon noszony ponad linię grzbietu i szta nie taka ja powinna wyglądac u buldożka. Dlaczego ten pies zaczął wygPrywać dopiero wtedy, gdy dopisano mu sędziego na współwłaściciela. ?Przykro mi, że nie uda się tego wyjaśnić. Tak widocznie musi być, a szkoda w takim razie to ja wiem czyj to buldozek i z tego co wiem, a z wlascicielka sie bardzo dobrze znam, to oni go od poczatku maja na spolke, a wystawa klubowa byla nie jesli 1wsza jego wystawa to jedna z pierwszych, wiec jak mogl wczesniej wygrywac???? :lol: :lol: :lol: :lol: Quote
orsini Posted August 4, 2005 Posted August 4, 2005 góral napisał(a):orsini napisał(a):tak a calosci pilnuje Cerber jakis, zeby wiecej jak 2 sztuki psow sie nie pojawily :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: a ja juz w tej chwili mam 5:))))))))) teraz rozumiem Twój wybór....... :wink: no widzisz:))) ja planuje 1001 sznaucerkow:)))))) Quote
Draczyn Posted August 4, 2005 Posted August 4, 2005 ten pies był przedtem wielokrotnie wystawiany i był zglaszany w katalogach wyłącznie na tą panią . W Opolu na klubową też był zgłoszony na tą Panią a wystawiał go sędzia, gdy chciałam złożyć protest (bo to jest zabronione przepisami), to w sekretariacie wystawy powiedziano mi, że tn pan od niedawna jest wspólwłaścicielem, a to jest tylko pomyłką wystawy, że nie zostal wpisany Quote
SengaSengana Posted August 4, 2005 Posted August 4, 2005 Jak to nie masz pretensji???????? przecież to Ty tu napisałaś cały elaborat jak to Pan O. "kasuje" Twoje psy! w takim razie nie wiem o co chodzi i nie bede sie wypowiadac juz na ten temat Quote
orsini Posted August 4, 2005 Posted August 4, 2005 Draczyn jakie wielokrotnie????ile on wtedy mial miesiecy?bo szedl w mlodziezy, a nie w klasie championow:)))) no i dokladnie-w zgloszeniu bylo napisane co i jak a to ze nie wydrukowali?jaka to wina wystawcy?nie ma na to wplywu Quote
orsini Posted August 4, 2005 Posted August 4, 2005 Senga ela...co???znowu jakies zagraniczne slowo :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: mowze dziolcha po polskiemu :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Quote
Draczyn Posted August 4, 2005 Posted August 4, 2005 Miał wtedy prawie 18 miesięcy, i pprzedtem był wielokrotnie wystawiany w młodzieży. Nie rozumiem orsini dlaczego tak zażarcie bronisz tego tematu, jeśli go nie znasz. Owszem mam pretensję, ale też nietak wielką jak myślicie. Tylko ten się nie myli, kto nic nie robi i nierozumiem dlaczego tak trudno przyznać się do pomyłki. Do Opola tym razem przyjechałam z jednym psem i wcale nie liczyłam na wygraną. Wystawy w Opolu zawsze lubiłam, a suk nie zgłaszałam, bo spodziewały się cieczki. Nie winię tu nikogo, ale uważam że o ile oceny z wystaw klubowych liczą sie do championatów, to powinni na nich sędziować sędziowie międzynarodowi. My wystawcy za ni e płacimy i chyba też mamy prawo na temat się wypowiadać Quote
Draczyn Posted August 4, 2005 Posted August 4, 2005 I jeszcze jeno chciałam dodać to nie ubuś się żle wystawiał, tylko łump, który odbył b. długą drogę z Czech, a jego właśccielka złamała nogę i był wystawiany przez obcego mu faceta o to też nie mam pretensji. Kubuśdostał 2-gie miejscew champ, bo miał godnego przeciwnika, też w porządku. Wydaje mi się jednak (a dość dużo jeżdziłam na wystawy w całej Euopie), że jeżeli pies z klasy młodzieży dostaje BOBa to musi być to rzeczywiście wyjątkowy egzemplarz. Imienia sędziego, o które proszono mnie wcześniej nie wymienię, ponieważ tutaj na forum obiecałam, że więcej nie będę sypać nazwiskami Quote
matrix..... Posted August 4, 2005 Posted August 4, 2005 orsini napisał(a):ale ludzie maja fantazje :lol: :lol: :lol: ja chyba z nudow zaczne sledzic jakas hodowle,eee nie wiem...moze kaukazow???:)))) Matrix, a na jakiej grupie jestes asystentem??? Grupa V szpice i psy ras pierwotnych Quote
Draczyn Posted August 4, 2005 Posted August 4, 2005 Flashka, nie ma psa bez wady, mnie chodzi o to żeby miały ich jaknajmniej. Wszystkie mają championaty i jeszcze trochę innych tytułów, ale to efekt długoletniej pracy. Zyczyłabym sobie, aby tak było jeszcze długo, ale pojawiło się wielu młodych i ambitnych hodowców, i myślę że niedługo będę musiała ustąpić im miejsca, ale mnie naprawdę zależy na stałej poprawie tej rasy w Polsce i będę tylko klaskać innym jeśli będą sprawiedliwie wygrywać Quote
Draczyn Posted August 4, 2005 Posted August 4, 2005 Przykro mi, że rozpętałam taką burzę na forum, może jestem zbyt pryncypialna. Nadajemy na trochę różnych falach i trudno nam się będzie dogadać. Myślę,że czas zakończyć tą niezbyt przyjemną dala obu stron dyskusję. Na zakończeni pragnęłambym podziękować wszystkim sędziom, którzy przyczynili się do uzyskania tylu tytułow i medali przez moje psy; bez ich pomocy ominęłyby mnie te wszystkie chwil radości. Moje psiaki również machają łapkami i b. dziękują. Jeszczeraz przepraszam jeśli kogoś obraziłam. Intencją moją było naprawienie pewnych sytuacji, a ni obrażanie kogokolwiek Quote
orsini Posted August 5, 2005 Posted August 5, 2005 Draczyn napisał(a):. Moje psiaki również machają łapkami i b. dziękują. znowu przejezyczenie? :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: hahhahaa no moja suka jak przyszedl interchampionat to skakala pod niebo z radosci :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: ktos chyba traktuje ludzi jak psy, a one naprawde nie wiedza co to championat, nie widza roznicy w tym, czy wygraly tylko 4te miejsce na grupie, czy 1wsze na BISie :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Draczyn Ty chyba nie masz dzieci(bez urazy oczywiscie)?bo wtedy bys nie robila z psow - ludzi :lol: :lol: :lol: :lol: Quote
orsini Posted August 5, 2005 Posted August 5, 2005 Draczyn napisał(a):Powiem, a co mi tam, już i tak kasuje wszystkie psiaczki z mojej hodowli, psy jak psy, ale na jego miejscu to ja bym skasowala co/kogo innego, bo raczka sie sama w piastke zwija jak sie czyta to wszystko :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Quote
AngelOfDeath Posted August 5, 2005 Author Posted August 5, 2005 orsini wiedzialem , ze nie odpuscisz :roll: :roll: :roll: :roll: :lol: :lol: :lol: Quote
orsini Posted August 5, 2005 Posted August 5, 2005 Draczyn napisał(a):Nie uważam żęby moj wypowiedzi były histeryczne. Ja u niego nie wystawiam, ale jeśli ktoś pojechał z pieskiem z mojej hodowli, bo np brakowało mu jednego zw.mł to przecież ja nie mogę zabronić wszystkim którzy kupili odemnie buldożki, aby nie jeżdzili do tego sędziego, tymbardziej, że ten sędzia sędziuje na co drugiej wystawie, a nieraz nawet zamienia się z innymi sędziami. Tak tak na co drugiej:))i SPECJALNIE zamienia sie z sedziami, zeby tylko miec mozliwosc "skasowania" buldozkow z 1 hodowlii :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: mania przesladowcza? :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Quote
orsini Posted August 5, 2005 Posted August 5, 2005 [quote name='AngelOfDeath']orsini wiedzialem , ze nie odpuscisz :roll: :roll: :roll: :roll: :lol: :lol: :lol: oczywiscie, ze NIE odpuszcze!!! kobieta sama sobie zaprzecza!!!raz pisze to , a raz tamto!!!a w dodatku KLAMIE, tzn. moze zupelnie nieswiadomie, ale zawsze mija sie to z prawda!np. ze Adam O. pseudonim X sedzizuje na co drugiej wystawie....no ja o tym nie wiedzialam:)))))jakby napisala, ze na co dwudziestej to MOZEEEEEEEEEE, ale tez nie bylabym tego taka pewna. A co mam zostawic ten temat-interesuje mnie, jak mozna takie bzdury pisac, a jak juz argumentow brak-to sorry za zamieszanie, nie chcialam itp.... Quote
AngelOfDeath Posted August 5, 2005 Author Posted August 5, 2005 :cunao: :cunao: :cunao: to dobre :cunao: :cunao: :cunao: Quote
orsini Posted August 5, 2005 Posted August 5, 2005 co dobre???tu nie ma nic smiesznego w sumie-to tragiczne wprost!!!zle posedziujesz czytaj. ktos przegra lub uzna, ze zasluzyl na rase a Ty mu dasz bdb i afera!!!pisma beda slane do Zarzadu, do Psa...pewnie jeszzce i do TVN, ale oni teraz zajeci, bo sie zajmuja sedziami pilkarskimi, ale jak z nimi skoncza to sie za kynologie wezma-obiecali :lol: :lol: :lol: :lol: Quote
AngelOfDeath Posted August 5, 2005 Author Posted August 5, 2005 :cunao: :cunao: :cunao: :cunao: :cunao: :cunao: :cunao: :cunao: :cunao: :cunao: :cunao: :cunao: :cunao: :cunao: :cunao: :cunao: :cunao: :cunao: :cunao: :cunao: :cunao: :cunao: :cunao: :cunao: :cunao: :cunao: :cunao: orsini ja pije goraca kawe i musze uwazac :cunao: :cunao: :cunao: :cunao: :cunao: :cunao: :cunao: :cunao: :cunao: :cunao: :cunao: :cunao: :cunao: :cunao: :cunao: :cunao: :cunao: :cunao: :cunao: :cunao: :cunao: :cunao: :cunao: :cunao: :cunao: :cunao: :cunao: Quote
orsini Posted August 5, 2005 Posted August 5, 2005 Draczyn napisał(a):Kiedyś dawno temu byłam na klubówce we francji i wystawiłam jak kretynka chorego na anginę psa i obecny intrchampion dostał ocene dobrą. Tu mogłam mieć pretensję tylko do siebie, bo niepotrzebnie męczyłam psa. hmmm...widze, ze rozumiesz pewne rzeczy dopiero duzo, duzo pozniej-najpierw cos robisz , a potem nachodza Cie przemyslenia, ze zle zrobilas... Wiec moze teraz juz bys takiej afery nie zrobila???czy dalej twardo sie bedziesz upierac, ze masz racje? :lol: :lol: :lol: Quote
Recommended Posts