Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 797
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Gośka napisał(a):
Flashka a może Ty byłaś z yorkiem mutantem :wink: Albo Aggel miał papillony takie malutkie że nawet york mu się wydawał olbrzymem :wink: :lol: :lol:

:evilbat: :evilbat: :evilbat:

moje papillny nie sa takie male :evilbat: :evilbat: :evilbat:

Posted

AngelOfDeath napisał(a):
Gośka napisał(a):
Flashka a może Ty byłaś z yorkiem mutantem :wink: Albo Aggel miał papillony takie malutkie że nawet york mu się wydawał olbrzymem :wink: :lol: :lol:

w górnej granicy wzrostu są czy przerosły ją ? :D

Posted

matrix..... napisał(a):
AngelOfDeath napisał(a):
Gośka napisał(a):

sa w idealnym wzroscie 28 cm :lol: :lol: :lol: :lol:

Posted

AngelOfDeath napisał(a):
ale flashka naprawde bardzo ladnie psa prowadzila i powinna wygrac

a może sędzinie bardziej podobał się husky od yorka i wcale nie sposób prowadzenia psa był ostatecznym kryterium wyboru zwycięzcy?

Posted

wiesz duzo razy było tak ze myslalam ze wygram..ale nic z tego..ale przegrywac z Agusią to przyjemnosc :D Ale za kazdym arzem starałam sie uszanowac zdanie sedziego..nawet jak wydawało mi sie ze jest bezpodstawne.

Posted

AngelOfDeath napisał(a):
matrix..... napisał(a):
AngelOfDeath napisał(a):
Gośka napisał(a):

sa w idealnym wzroscie 28 cm :lol: :lol: :lol: :lol:

faktycznie maleńkie :-? , bo ja do Matrixa porównuję :D jest tez idealnie wg wzorca i ma 76 w kłębie :o

Posted

matrix..... napisał(a):
AngelOfDeath napisał(a):
ale flashka naprawde bardzo ladnie psa prowadzila i powinna wygrac

a może sędzinie bardziej podobał się husky od yorka i wcale nie sposób prowadzenia psa był ostatecznym kryterium wyboru zwycięzcy?

wiesz ale to nie psy sie ocenia w tej konkurencjii tylko prezenterow!!

Posted

zupełnie co innego jest sędziowanie młodego prezentera, a zupełnie co innego ocenianie psa na wystawie. Konkurs na młodego prezentera jest to takie Best in Shaw. Oceny mogą tu być bardziej subiektywne. Nigdy nie przyszłoby mi do głowy mieć pretensję do sędziego, za to że nie wybrał mojego psa do czwórki najlepszych w 9-ce

Posted

staż w związku, egzamin asystencki, cztery lata asystentury minimum i egzamin sędziowski. Potem oceniasz wg wzorca, własnego gustu i sumienia, a jesli się to paru osobom nie spodoba to najwyżej napiszą o tym na dogomanii np. Jeszcze nie słyszałem żeby jakiś sędzia idealnie każdemu wystawcy odpowiadał. :(
W sumie droga do sędziowania nie jest aż tak ciężka.

Posted

matrix..... napisał(a):
staż w związku, egzamin asystencki, cztery lata asystentury minimum i egzamin sędziowski. Potem oceniasz wg wzorca, własnego gustu i sumienia, a jesli się to paru osobom nie spodoba to najwyżej napiszą o tym na dogomanii np. Jeszcze nie słyszałem żeby jakiś sędzia idealnie każdemu wystawcy odpowiadał. :(
W sumie droga do sędziowania nie jest aż tak ciężka.

a ja nie lubie tylko jednego sedziego - Bertold Peterburs

reszta u ktory wystawialem byla ok