gameta Posted November 13, 2009 Posted November 13, 2009 MMlasowice, nie wiem kim jesteś, ale Twoje poglądy tkwią w ciemnym średniowieczu :cool1: A próba przekazania, że sterylizowane kobiety trafiają do psychatryka jast po pierwsze nie na miejscu, po drugie byłoby śmieszne, gdyby nie było tragedii, że ktoś takie bzdury opowiada. Znam conajmniej kilkanascie wysterylizowanych kobiet, zarówno całkowicie jak i częściowo i uwierz mi, że nie znam ich z psychiatryka :diabloti: Sterylizacja suk przed pierwszą cieczką także jest powszechnie dokonywana na świecie. Jakoś nie ma zakładów psychiatrycznych suk po sterylizacjach :cool1: A fachowe sprzężenie zwrotne to: [B]Sprzężenie zwrotne[/B] ([URL="http://pl.wikipedia.org/wiki/J%C4%99zyk_angielski"]ang.[/URL] [I]feedback[/I]) - oddziaływanie sygnałów stanu końcowego (wyjściowego) [URL="http://pl.wikipedia.org/wiki/Proces"]procesu[/URL] ([URL="http://pl.wikipedia.org/wiki/System"]systemu[/URL], [URL="http://pl.wikipedia.org/wiki/Uk%C5%82ad"]układu[/URL]), na jego [URL="http://pl.wikipedia.org/wiki/Sygna%C5%82"]sygnały[/URL] referencyjne (wejściowe). Polega na otrzymywaniu przez układ informacji o własnym działaniu (o wartości wyjściowej). Matematycznym, jednoznacznym opisem bloku gałęzi zwrotnej jest [URL="http://pl.wikipedia.org/wiki/Transmitancja"]transmitancja[/URL]. Informacja ta może być modyfikowana przez transmitancję bloku gałęzi zwrotnej. Ponieważ jak sądzę nikt oprócz mnie nie podejmie dalszej dyskusji, może darujesz juz sobie tą chorą indoktrynację na tym wątku, tym bardziej, że odpowiedzi na moje pytania zadane w pierwszym poscie nie padły - identyfikuję więc oszołomstwo i brak umiejętności czytania ze zrozumieniem To pisałam ja - kobieta na progu sterylizacji :diabloti: Quote
GameBoy Posted November 13, 2009 Posted November 13, 2009 dziendobry? ;) Kasia nie daj sie tam! Quote
gameta Posted November 13, 2009 Posted November 13, 2009 [quote name='GameBoy']dziendobry? ;)[/QUOTE] aaaaa bry, taki trochę motyli :diabloti: Quote
GameBoy Posted November 13, 2009 Posted November 13, 2009 [quote name='mala_czarna']Wpadłam pochwalić małego karypla w kurteczce :loveu: i podziękować za przesyłkę. Wczoraj chusta doszła i jest ładniejsza niż na zdjęciu (tak o 100 razy) :eviltong:[/QUOTE] na zdrowie! to wlasnie potega moich zdjec!:evil_lol: [quote name='Diora'][URL]http://img266.imageshack.us/img266/1453/s4023363.jpg[/URL] :-D :-D :-D Chyba nie bardzo jej się podoba. Dlaczego nie zapozowała w kapturze ?? :biggrina: .[/QUOTE] bo juz stala na 3 nogach :cool1: jedna jej wpadla do srodka Quote
GameBoy Posted November 13, 2009 Posted November 13, 2009 [quote name='gameta']aaaaa bry, taki trochę motyli :diabloti:[/QUOTE] w sensie ze he? Quote
gameta Posted November 13, 2009 Posted November 13, 2009 [quote name='GameBoy']w sensie ze he?[/QUOTE] w sensie, że dotyl dotyl :cool1: Quote
furciaczek Posted November 13, 2009 Posted November 13, 2009 Moje koty na Barfie, jak mi zabraknie miesa odpowiedniego dla nich i syplne im suche czy puszke to patrza sie jakby chcialy mnie w nocy ukatrupic:evil_lol: Gb spodziewasz sie dzisiaj jakis gosci w sprawie Polci?? Nie wiem czy trzymac kicuki czy nie:loveu: Quote
GameBoy Posted November 13, 2009 Posted November 13, 2009 goscie byli numer 1 wieczorem beda numer 2 dom na bielanach czy bialolece oczywiscie juz nie pamietam :evil_lol: sa zwierzaki, malych dzieci brak, pies kastrat, kot plus krolik zgadzaja sie na sterylke, umowe etc zadnych zastrzen poki co nie mam znowu padla propozycja zwrotu czesci kosztow leczenia i znowu odmowilam, ale tak sobie myslalam wczoraj, ze jak ktos da to wezme i wplace na konto Lorda, jak ktos uzna, ze przehandlowalam Polke to jego sprawa bo ja sie z tym nie zgadzam:cool1: Quote
GameBoy Posted November 13, 2009 Posted November 13, 2009 widze, ze sie temat przytkal :evil_lol: Polka ma juz komplet szczepien na wirusowki, bardzo mozliwe, ze bedzie ciachana w przyszlym tyg w piatek :cool1: Quote
Ciencienia Posted November 13, 2009 Posted November 13, 2009 Mozę nie uczestniczyłam w wątku, ale GB, jak ktoś kaskę daję, za połowę leczenia, to trzeba brać, bo przeciez tego sobie nie bierzesz, tylko na Lorda, którego śledzę wątek i chyba tam spory dług jeszcze jest.... taka mała dygresyjka :) Quote
gameta Posted November 13, 2009 Posted November 13, 2009 Ale uprzedzasz nowych potencjalnych właścicieli, że z Polci wyrośnie ONek ? :cool3: Quote
GameBoy Posted November 13, 2009 Posted November 13, 2009 [quote name='gameta']Ale uprzedzasz nowych potencjalnych właścicieli, że z Polci wyrośnie ONek ? :cool3:[/QUOTE] jaki Onek? :cool1:uprzedzam, ze nie wiem co wyrosnie i nie dam gwarancji, ze wyrosnie w gore 5 czy 10 cm;) bo wiecej na bank nie Quote
mala_czarna Posted November 13, 2009 Posted November 13, 2009 [quote name='GameBoy']jaki Onek? :cool1:uprzedzam, ze nie wiem co wyrosnie i nie dam gwarancji, ze wyrosnie w gore 5 czy 10 cm;) bo wiecej na bank nie[/QUOTE] Co Wy kurde ślepe jesteście?? Przecież widać, że Polcia ma zadatki na CC:shiny: Quote
mmlasowice Posted November 13, 2009 Posted November 13, 2009 Proszę czytać uważnie to co napisałam. Jeżeli coś jest niezrozumiałe - należy zadać pytanie. Takie bluzganie na forum źle świadczy o autorce. Quote
gameta Posted November 13, 2009 Posted November 13, 2009 [quote name='mmlasowice']Proszę czytać uważnie to co napisałam. Jeżeli coś jest niezrozumiałe - należy zadać pytanie. Takie bluzganie na forum źle świadczy o autorce.[/QUOTE] I wzajemnie - pytania zadałam po pierwszym twoim poscie, niestety bez echa :cool1: Chyba nie znasz definicji słowa "bluzgać" :cool3: Quote
mmlasowice Posted November 13, 2009 Posted November 13, 2009 Gameta - nie rozumiem Twojej agresji. Dbając o dobro zwierząt - podajemy na forum dane sprawdzonych domów . Na tym nasza rola się kończy. Osoba zainteresowana dobrą adopcją psa może z nich skorzystać lub nie. Absolutnie nie pojmuję o "jakim stawianiu warunków " pisałaś..........To i tak dla mojej pracy na rzecz zwierzat jest nieważne. Quote
kasik wawa Posted November 13, 2009 Posted November 13, 2009 jaka ta Polcia jest sliczna kurcze ten kubraczek zeczywiscie za duzy....ale moze da sie go jeszcze jakos zmniejszyc??przewiazac??abo cos innego??zeby dziewczynka juz teraz nie mokla i marzla a nie dopiero jak podrosnie. dziewczyny chyba o sterylce nie ma sie co juz klocic i dyskutowac bo decyzja nalezy do GB a pozatym juz chyba jest podjeta. z dwojga zlego lepiej zeby byla juz ciachnieta niz ze szczeniakami za pol roku lazila, zwazywszy ze sporo ludzi daje takie wrazenie ze chca ja do takich celow. a apropo roznych karm to moj pies je Chapi, nie jestem z tego zadowolona ale to jedyna karma po ktorej nie wymiotuj. wiec nie zawsze od wlasciciele to zalezy co zwierz moze zjesc. Quote
Karola.w Posted November 13, 2009 Posted November 13, 2009 [quote name='gameta']Ale uprzedzasz nowych potencjalnych właścicieli, że z Polci wyrośnie ONek ? :cool3:[/QUOTE] Nie bardzo rozumiem co oznacza sformułowanie, że z Polci wyrośnie ONek, albo że ma zadatki na CC:crazyeye:. Bardzo proszę o wyjaśnienie Quote
Diora Posted November 13, 2009 Posted November 13, 2009 [quote name='Karola.w']Nie bardzo rozumiem co oznacza sformułowanie, że z Polci wyrośnie ONek, albo że ma zadatki na CC:crazyeye:. Bardzo proszę o wyjaśnienie[/QUOTE] :-D To był tylko taki żarcik :razz: ON i CC to są rasy psów :p Quote
furciaczek Posted November 13, 2009 Posted November 13, 2009 [quote name='Karola.w']Nie bardzo rozumiem co oznacza sformułowanie, że z Polci wyrośnie ONek, albo że ma zadatki na CC:crazyeye:. Bardzo proszę o wyjaśnienie[/QUOTE] To jest zart:p:evil_lol: Quote
GameBoy Posted November 13, 2009 Posted November 13, 2009 gameta plz odpusc :cool1: mmlaslowice ja nie bede sie kontaktowala z nikim bo i tak mam za duzo chetnych a psa jednego plus u kolezanki jest druga malizna jestem po dwoch kolejnych wizytach, nie mam mozgu juz tylko kisiel :evil_lol: powiem Wam jedno przeraza mnie perspektywa wybrania jednego domu to raz ale odmowienia reszcie to dwa :roll: Polka ma juz dosc wizyt, dzis ugryzla jedna Pania a teraz nawarczala na dziewczyne :roll:wlasnie wyszli ostatni "ogladajacy" ja sie teraz nie nadaje na takie rozmowy w moim stanie, ciagle gadac to samo, ilez mozna :evil_lol: Quote
Diora Posted November 13, 2009 Posted November 13, 2009 Hmmm, żeby Ci łatwiej było zrozumieć ten dowcip - ON to owczarek niemiecki, a CC cane corso :cool3: Quote
dorobella Posted November 13, 2009 Posted November 13, 2009 [quote name='kasik wawa'] a apropo roznych karm to moj pies je Chapi, nie jestem z tego zadowolona ale to jedyna karma po ktorej nie wymiotuj. wiec nie zawsze od wlasciciele to zalezy co zwierz moze zjesc.[/QUOTE] Ja moja droga mam na myśli...nie wiem czy skrajne :roll: ale przypadki, że mogą kupić psu czy kotu wartościowe żarło, ale idą na łatwiznę....totalną łatwiznę :( Wiesz moja sunia po przybyciu do mnie wymiotowała po każdym posiłku, nie mówiąc, że zjadała na dworze świństwa wszelakie... w ciągu 3 tygodni u mnie przytyła ponad 1200g (dochodząc do 2750g).... dopiero po kilku miesiącach sytuacja zaczęła się normować... karmili ją cebulą z ryżem plus 500 gram mięsa na miesiąc :shake: Nie wspomnę o przypadku karmienia dobermana suchym chlebem i zachwalania jego kondycji :mad: Quote
mmlasowice Posted November 14, 2009 Posted November 14, 2009 Jeżeli są odpowiednie rodziny adopcyjne / piszesz ,że masz za dużo chętnych/ - proszę podaj kontakt do Nich . Inne psy skorzystają z możliwości bezpiecznej adopcji. Quote
A.Matyja-Mierzecka Posted November 14, 2009 Posted November 14, 2009 Polcia piękna w kubraczku!!!!!:multi: GameBoy, wiem że wyszukiwanie domów jest baaardzo meczące, rozmowy i wyłapywanie każdego słowa, które może przeważyć o wyborze. To bardzo ciężkie i bardzo odpowiedzialne...trzymam mocno kciuki i wierzę, że nadejdzie raz taki moment i tacy ludzie, ze nie będzie wątpliwości, i Polcia będzie miał swojego ludzia do kochania!!!!! Co do ciachania, zawsze w każdej sprawie i ingerencji w ciało czy to człowieka, czy zwierzyny są plusy i minusy, ale to jedyna szansa by zminimalizować problem niechcianych istot!!!!! Więc ciachu-machu zrób jak uważasz! Popieram ! Quote
Recommended Posts