gosia2313 Posted July 7, 2013 Posted July 7, 2013 Lunka jutro ma być sterylizowana i jak dobrze pójdzie i nic się (odpukać) nie wydarzy, 21 w niedzielę pojechałaby do domu :-) Przynajmniej będzie o jednego sznupka mniej :razz: Quote
malawaszka Posted July 7, 2013 Author Posted July 7, 2013 jeny czemu dopiero 21???? tak długo jeszcze... miałam nadzieję, że to szybciej będzie Quote
malawaszka Posted July 7, 2013 Author Posted July 7, 2013 Łódź http://schronisko.doskomp.lodz.pl/index.php?co=next&nr=9298 \ [TABLE="width: 530, align: center"] [TR] [TD="width: 290"]numer: 831 numer chip: 616093900057743 imię: Rysia [/TD] [TD="width: 290"] płeć: suka wiek: ok. 3 lat wielkość: duza rasa: sznaucer olbrzym data przyjęcia: 2013-07-05 przebywa w boksie: kwarantanna [/TD] [/TR] [TR] [TD="colspan: 2"] opis: Rysia to piękna, łagodna sznaucerka olbrzymka. Trafiła do nas z okolicy rynku bałuckiego. [/TD] [/TR] [/TABLE] mnie wygląda na więcej niz 3 lata Quote
marako Posted July 7, 2013 Posted July 7, 2013 Też wygląda wg mnie na starszą niż 3 lata. Spojrzenie ma bardzo wyraziste - łagodna i świadoma swojej sytuacji. No i bardzo w typie rasy. Quote
magenka1 Posted July 8, 2013 Posted July 8, 2013 Schronisko w Bagniecach koło Mrągowa prawie nikt o nim nie wiem, mają swoją stronę internetową psiaki prawie wszystkie są wkleję linka może rusz jakiś psiak w typie http://schronisko-bagienice.mazury.pl/adopcje.html Quote
marako Posted July 9, 2013 Posted July 9, 2013 Taką suczkę znalazłam przypadkiem na stronie schroniska w Legnicy. Jutro zadzwonię do wolontariuszki zapytać o wielkość i inne szczegóły. Cudna sznupka, prawda? Quote
marako Posted July 9, 2013 Posted July 9, 2013 (edited) Obawiam się, że może nie być mała (jakoś przypomina mi Hondziarza mojego). A ja, kurcze czekam na zamówione słupki, jutro przywożą pospółkę i rozbieram płot, który i tak już częściowo się wali. Jak tylko przyjdą, to zaczynam ich osadzanie, w dodatku bez betoniarki to będzie męka wyrobić beton. Jestem uziemiona jako dt, nie wiem, jak moje utrzymać w ryzach bez ogrodzenia przez minimum 3 tygodnie, bo to tyle potrwa (furtka ma iść do 22 dni...). A Bruner mi nie schodzi z myśli i Lizak, a teraz znowu wysyp suczek, ta olbrzymka poprzednia, teraz ta, no załamka. Edited July 9, 2013 by marako Quote
malawaszka Posted July 10, 2013 Author Posted July 10, 2013 Lizak ma jechać do domi teraz w lipcu jakoś, ale nie wiem co za dom - mam nadzieję, że dobry Quote
Pink Posted July 10, 2013 Posted July 10, 2013 Dziewuszki ja moge podjechac jakby co ale narazie, to sensu nie widze. Marako, Ty sie zajmij ogrodzeniem a nie wyszukiwaniem psiakow :cool3: Quote
marako Posted July 10, 2013 Posted July 10, 2013 malawaszka napisał(a):Lizak ma jechać do domi teraz w lipcu jakoś, ale nie wiem co za dom - mam nadzieję, że dobry No to chociaż Lizak, oby dobry dom tylko. Quote
malawaszka Posted July 10, 2013 Author Posted July 10, 2013 Pink napisał(a):Dziewuszki ja moge podjechac jakby co ale narazie, to sensu nie widze. Marako, Ty sie zajmij ogrodzeniem a nie wyszukiwaniem psiakow :cool3: no ale można by ją ogłosić jakby było kilka zdjęć i info jakieś - może bez DT znajdzie dom - nie masz tam kogoś znajomego kto bywa często? no o ile tam wydają sterylizowane suczyny? Quote
Anula Posted July 10, 2013 Posted July 10, 2013 malawaszka napisał(a):no ale można by ją ogłosić jakby było kilka zdjęć i info jakieś - może bez DT znajdzie dom - nie masz tam kogoś znajomego kto bywa często? no o ile tam wydają sterylizowane suczyny? To jest beznadziejne Schronisko.Teraz toczy się walka o remont boksów.Sznaucerka może być wywieziona do Niemiec i sprzedana. http://24legnica.pl/?p=5963 http://wolontariuszkischroniskolegnica.blogspot.com/ http://www.dogomania.pl/forum/threads/171779-To-co-wiecznie-zawodzi-wiecznie-te%C5%BC-jest-przedmiotem-nadziei-Legnica?p=20489988#post20489988 Może można będzie skontaktować się z moris1001 ale tego na 100% nie wiem. Quote
Pink Posted July 10, 2013 Posted July 10, 2013 Wlasnie mialam napisac, ze teraz sa tam jakies hocki-klocki, bo ciagle gdzies o tym czytam.... a wydawalo sie, ze bedzie lepiej. Ja narazie odpadam ze wszystkimi ogledzinami, bo mam troche zadymy z Hippciem i synem i TZ dzisiaj przyjezdza i na Weekend musze Felixa odwiezdz. Quote
lika1771 Posted July 16, 2013 Posted July 16, 2013 [quote name='lika1771']Szukam nowego domu dla sznaucera pieprz-sol,4 lata,wykastrowany.Dom najlepiej bez malych dzieci i nie blok.Fotki na dniach.A niby miniaturka,ale z tych wiekszych. Tutaj fotki http://tablica.pl/oferta/oddam-psa-ID3euPf.html#c395ce6cb1 Quote
Macia Posted July 17, 2013 Posted July 17, 2013 Malawaszka to chlopak o ktorym wczoraj pisalam. Nazywa sie Bono. Zostal przez naszych wetow oceniony na 4 lata (poprzedni dali mu 6). Ma faktycznie problem z zebami, ale sa ladne i nieposcierane tylko brakuje mu siekaczy. Nie wiadomo dlaczego. Ogolnie jest cudny. Kocha inne psy, koty. Uwielbia byc z ludzmi. Najchetniej by chcial byc caly czas glaskany. Jest zaszczepiony, odrobaczony, wykastrowany i zaczipowany. Niestety po kastracji nie mial zalozonych szwow i rana mu sie rozchodzi. Jutro ma wizyte u weta znowu. Ogolnie jest z nim wszystko dobrze, ma tylko lupiez. Jak widac ostrzygli go. Jest to cudny pies, praktycznie po zaleczeniu pozostalosci jajek do adopcji. Jest to duzy sznaucer (czy tez olbrzym, jak kto woli). I caly album: http://www.fotosik.pl/u/lacia/album/1480152 Kontakt: 603716582 - Ania (mnie nie ma na miejscu), [email protected] Chlopak przebywa w Lesznie (woj. wielkopolskie) Quote
malawaszka Posted July 17, 2013 Author Posted July 17, 2013 cudowny - piękny!!!!!! :loveu: zaraz go wrzucę i myślę, ze szybciorem znajdzie dom Quote
Macia Posted July 17, 2013 Posted July 17, 2013 [quote name='malawaszka']cudowny - piękny!!!!!! :loveu: zaraz go wrzucę i myślę, ze szybciorem znajdzie dom[/QUOTE] Trzeba przyznac, ze jest to cudo ;). Mam nadzieje, ze szybko znajdzie dobry domek. Wziecie go bylo z naszej strony glupota, ale szkoda chlopaka. My mamy kilkanascie psow do adopcji i jeszcze wiecej kotow. Brakowalo nam tylko sznupa :lol:. Quote
gosia2313 Posted July 19, 2013 Posted July 19, 2013 Jutro ma przyjechać Pani po Lunkę z Sosnowca :) A do adopcji prawdopodobnie pójdzie też (z początkiem sierpnia) Bambuś - 11 letni szorściak a'la sznaucerek :)) Gabi wykupiłam ogłoszenia, jak tylko będzie lepszy opis to zaraz przekażę Paji do zrobienia. Więc zostaje jeszcze tylko Mersi - po niedzieli postaram się z nią wyjść i bliżej poznać, też trzeba małą powoli ogłaszać, szkoda żeby taki szkrabik siedział w klatce Quote
wieso Posted July 19, 2013 Posted July 19, 2013 matuniu jaka piekna, gdybym nie miala Kredki to bym ja osd razu wziela...moze sie zgubila ? [quote name='malawaszka']Łódź http://schronisko.doskomp.lodz.pl/index.php?co=next&nr=9298 \ [TABLE="width: 530, align: center"] [TR] [TD="width: 290"]numer: 831 numer chip: 616093900057743 imię: Rysia[/TD] [TD="width: 290"] płeć: suka wiek: ok. 3 lat wielkość: duza rasa: sznaucer olbrzym data przyjęcia: 2013-07-05 przebywa w boksie: kwarantanna [/TD] [/TR] [TR] [TD="colspan: 2"] opis: Rysia to piękna, łagodna sznaucerka olbrzymka. Trafiła do nas z okolicy rynku bałuckiego.[/TD] [/TR] [/TABLE] mnie wygląda na więcej niz 3 lata Quote
malawaszka Posted July 19, 2013 Author Posted July 19, 2013 [quote name='wieso']matuniu jaka piekna, gdybym nie miala Kredki to bym ja osd razu wziela...moze sie zgubila ?[/QUOTE] tak - już odebrana ze schroniska przez włascicieli... mam nadzieję, że ma dobry dom Quote
wieso Posted July 19, 2013 Posted July 19, 2013 [quote name='malawaszka']tak - już odebrana ze schroniska przez włascicieli... mam nadzieję, że ma dobry dom[/QUOTE] o dzieki.....za info....ach te psiaki, napweno sie zgubila i nie wiedziala gdzie domek... Quote
gosia2313 Posted July 20, 2013 Posted July 20, 2013 Lunka adoptowana :-)) Ale mamy nową sunią. ADoptowana od nas jako mały szczeniaczek, nie ma kontaktu z jej pseudowłaścicielami... Sunia trafiła do schroniska z ulicy, mega przerażona. Nie dawała do siebie podejść, warczała. Teraz siedzi w budzie i już z nią lepiej, dużo lepiej. W środę zachęcona smakołykami wyszła z budy, nieśmiało bo nieśmiało ale brała jedzenie z ręki, dawała się lekko pogłaskać po bródce, jest młoda i jak tylko zaufa to będzie super psiakiem. Ma około 1,5 roku. Nazwałam ją Gama. Po niedzieli będę ją jeszcze odwiedzać, żeby zaczęła wychodzić na spacery. Quote
malawaszka Posted July 24, 2013 Author Posted July 24, 2013 [quote name='marako'] Taką suczkę znalazłam przypadkiem na stronie schroniska w Legnicy. Jutro zadzwonię do wolontariuszki zapytać o wielkość i inne szczegóły. Cudna sznupka, prawda? zniknęła ze strony czy tylko ja nie mogę jej znaleźć? nie ma w adoptowanych ani nigdzie... [quote name='lika1771']Tutaj fotki http://tablica.pl/oferta/oddam-psa-ID3euPf.html#c395ce6cb1 lika to aktualne? straszne mam zaległości na www :placz: Quote
lika1771 Posted July 24, 2013 Posted July 24, 2013 Tak aktualne,byl jeden pan,ale przestraszyl sie wizyty przedadopcyjnej. Quote
Recommended Posts