Jump to content
Dogomania

Sznaucery w schroniskach - informacje bieżące - ZAJRZYJ i pomóż!!!

Recommended Posts

• Replies 8.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Piesek poniżej - ponad miesiąc jest u ludzi w Dąbrowie Tarnowskiej... ogłosiłam, udało się cudem znaleźć dom w Poznaniu, dom sprawdzony, czeka na pieska, transport zorganizowany, łączony, dwuetapowy - żeby taniej, żeby szybciej.... wszystko załatwione i pies miał dzisiaj jechać... a tu wczoraj wieczorem okazuje się, że to jest SUCZKA :mdleje: i wszystko posypało się jak domek z kart - jedno dmuchnięcie... bo pani suczki przyjąć nie może bo ma suczkę, która innych nie toleruje ... po prostu wszystko mi opadło... ale Ulka12 zgodziła się przyjąć sunię - Fraszka niedługo jedzie do DS to akurat będzie... zabieramy dziś bo jak oni nie wiedzieli jakiej płci pies u nich pomieszkuje w garażu to... aż się boję myśleć w jakim jest stanie

malawaszka napisał(a):
ludzie znaleźli pieska, przebywa u nich w jakimś garażu ale rodzina chce żeby już się go pozbyli czyli oddali do schroniska...

Pieska znaleziono na początku maja w Dąbrowie Tarnowskiej. Jest niewidomy, albo widzi bardzo słabo.
Taki pies w schronisku jest skazany na wielki stres, pogryzienia, dramat... nie poradzi sobie.
To staruszek, czy znajdzie się ktoś kto przygarnie go do swojego serca???

Proszę o pomoc!
tel. 608 464 683
[email protected]

ten pies to dramat - słaby kontakt, boi się ludzi - nie miał łatwego zycia na pewno :( często kręci się w kółko wokół wlasnej osi, nie wiem czy w ogóle widział go wet :placz:

Posted

Jest kiepsko... sunia już u mnie, jest przerażona, nie zna smyczy, na jedno oczko coś tam widzi na pewno, ale drugiego.... chyba nie ma trzeba będzie prawdopodobnie oczyścić i zaszyć oczodół tak jak było u Jogi, ale tu nie wiem czy oczko jest wybite czy nie wykształciło się - jest dziura i jest oklejone wydzieliną... na razie jest w pokoju na górze, nie będę do Uli zawozić bo od Uli dalej do Katowic do Dra Gierka a tam muszę ją zabrać... nie wiem jak to ogarnę wszystko jak jeszcze Sajan wróci. Chyba nie jest stara, tylko bardzo bardzo skrzywdzona i jest malutka - na tych zdjęciach wygląda na sporą, ale jest mała, z 6-7 kg

Posted

malawaszka napisał(a):
Jest kiepsko... sunia już u mnie, jest przerażona, nie zna smyczy, na jedno oczko coś tam widzi na pewno, ale drugiego.... chyba nie ma trzeba będzie prawdopodobnie oczyścić i zaszyć oczodół tak jak było u Jogi, ale tu nie wiem czy oczko jest wybite czy nie wykształciło się - jest dziura i jest oklejone wydzieliną... na razie jest w pokoju na górze, nie będę do Uli zawozić bo od Uli dalej do Katowic do Dra Gierka a tam muszę ją zabrać... nie wiem jak to ogarnę wszystko jak jeszcze Sajan wróci. Chyba nie jest stara, tylko bardzo bardzo skrzywdzona i jest malutka - na tych zdjęciach wygląda na sporą, ale jest mała, z 6-7 kg

Mów do niej - cały czas do niej mów. Cokolwiek i spokojnym głosem ale mów.
Cokoklwiek jak będziesz chciała koło niej robic to najpierw do niej gadaj.

Posted

gadam Maupo, ale jestem z lekka przerażona - nie reaguje, nie wiem czy słyszy, czy z węchem jest wszystko ok też nie wiem bo jak wzięłam do niej Dropsa to nie zareagowała, nie wąchała go, może to strach tak ją paraliżuje jeszcze, ale nie wiem, z pozytywów to tyle, że zjadła karmę bardzo ładnie więc musi czuć coś bo nie chwyciłaby się za kulki jakby nie czuła, ale już jak jej podtykałam smakołyka żwaczowego, za którym moje psy szaleją to nie wiedziała jak wziąć z ręki - próbowała i nie umiała, na dworze stoi i nic, kupę zrobiła w pokoju, siku jeszcze nie robiła, pewnie rano będzie zrobione; no i rzeczywiście - często idzie w kółko :( koszmarny widok takiego zagubionego pieska

Posted

malawaszka napisał(a):
gadam Maupo, ale jestem z lekka przerażona - nie reaguje, nie wiem czy słyszy, czy z węchem jest wszystko ok też nie wiem bo jak wzięłam do niej Dropsa to nie zareagowała, nie wąchała go, może to strach tak ją paraliżuje jeszcze, ale nie wiem, z pozytywów to tyle, że zjadła karmę bardzo ładnie więc musi czuć coś bo nie chwyciłaby się za kulki jakby nie czuła, ale już jak jej podtykałam smakołyka żwaczowego, za którym moje psy szaleją to nie wiedziała jak wziąć z ręki - próbowała i nie umiała, na dworze stoi i nic, kupę zrobiła w pokoju, siku jeszcze nie robiła, pewnie rano będzie zrobione; no i rzeczywiście - często idzie w kółko :( koszmarny widok takiego zagubionego pieska

O rany! Malawaszka a wiesz coś więcej o jej losach? Masakra musiało jej nie być lekko żyć.Biedna malutka.Mam nadzieję,że jutro będzie lepiej,dobrze,że zjadła chociaż.A chodzenie w kółko może być przyczyną bólu,może to oczko ją boli.Jutro napisz jaka diagnoza malutkiej.

Posted

nic nie wiem poza tym, że ludzie u których była od ok połowy maja zgarnęli ją z ulicy czy z pobocza - stała tam i kręciła się w kółko, więc może to wszystko też być od urazu po potrąceniu, albo ktoś ją z samochodu wywalił... możemy się tylko domyślać, ale lekko na pewno nie miała

Posted

Boże, jakie biedactwo. Mam przed oczami Jogusię w pierwszych dniach też przerażoną na maxa. Na pewno oprócz przerażenia, że nie rozumie, co się dzieje i gdzie jest, stan oczka jej bardzo doskwiera.
Ale każda chwila już ku dobremu idzie, ona też to zacznie tak odczuwać bardzo szybko. Jak je, to dobry znak.

Posted

malawaszka napisał(a):
nic nie wiem poza tym, że ludzie u których była od ok połowy maja zgarnęli ją z ulicy czy z pobocza - stała tam i kręciła się w kółko, więc może to wszystko też być od urazu po potrąceniu, albo ktoś ją z samochodu wywalił... możemy się tylko domyślać, ale lekko na pewno nie miała

Jeżeli była potrącona i uderzona w głowę to taki stan może zaistnieć tj.chodzenie w kółko albo jakaś inna sprawa neurologiczna i tak jak wcześniej pisałam,z bólu też tak może zachowywać się pies.No nic musimy poczekać do jutra na diagnozę.A uszy w jakim stanie ma?

Posted

Ale ona widzi jednym okiem na pewno "coś" bo za ręką wodzi tym oczkiem i głowę odwraca, ale widać, że ciężko jej się odnaleźć...

Przeniosłam sobie posty o niej na moje tymczasy i tam będziemy kontynuować o malutkej... imię mi jeszcze do głowy nie przyszło
http://www.dogomania.pl/forum/threads/230705-Waszkowe-sznupy-mikro-Furia-mini-Figa-i-maxi-SAJAN-a-PUNIA-BATUMI-i-BELLA-w-DS?p=21047279#post21047279