Jump to content
Dogomania

Sznaucery w schroniskach - informacje bieżące - ZAJRZYJ i pomóż!!!

Recommended Posts

• Replies 8.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

no własnie go na facebooku też zobaczyłam - to sznupek jest

kurde jakby tego było mało to kolejny jest w Bydgoszczy - w sumie tam są już 3 małe i suczka mix olbrzyma :(

Marley
nr. katalogowy: 1205/11
rasa: mix sznaucera
wielkość: średni

opis:
Marley to pies w typie sznaucera, ma około 2 lat. Do schroniska trafił 14 października jako przybłęda - został znaleziony w lesie... (!!!)
Marley jest wesołym, pełnym energii psiakiem. Chętnie się bawi, a nie pogardzi też pieszczotami. Posiada aktualne szczepienia oraz jest już po kastracji.

Bizi
nr. katalogowy: 1389/11
wielkość: raczej mały

opis:
[FONT=Calibri]Biz[/FONT][FONT=Calibri]i to sznaucerowaty, młody około roczny psiak, który do schroniska trafił na początku grudnia ubiegłego roku. Został znaleziony na ul. Śląskiej w Bydgoszczy. Jest bardzo wystraszony, reaguje na każdy gwałtowny ruch, boi się także dotyku, jest nieufny w stosunku do ludzi i innych psów. Strasznie ciężko jest mu odnaleźć się w nowej sytuacji, nie wiadomo jak długo się błąkał i co mu się przytrafiło… Bardzo to przeżył! Potrzebuje kogoś, kto poświęciłby mu czas i spróbował odzyskać zaufanie i spokój, choć nie jest to łatwym i prostym zadaniem. Bizi posiada komplet szczepień i w najbliższym czasie będzie kastrowany.[/FONT]

[FONT=Calibri][/FONT]

Leila
nr. katalogowy: 1214-09
wielkość: duży

opis:
Przyszła do nas z dziewięcioma szczeniaczkami. One juz znalazły domy. Leila po odchowaniu dzieci czuje sie dobrze. Zna podstawowe komendy, bierze udział w programie pozytywnego szkolenia psów "Lira". Przymilna, spokojna i grzeczna. Leila jest zaszczepiona przeciwko chorobom zakaźnym i wysterylizowana. Czeka...

kontakt: http://www.schronisko.org.pl/kontakt.html

Posted

Dostałam właśnie maila, że sprawa z tamtą pseudo (z października? listopada? pamiętasz, [B]malawaszko[/B], bo pisałam) już zakończona i zabrane są (będą?) psy. Sznaucerki mini też (tamta mała na grubym łańcuchu m.in.).
A ja mam teraz dwie sznupopodobne i tz chyba by mnie wyklął, gdyby pojawiło się ich naraz więcej. Nie mówiąc o "konfliktach wewnętrznych", bo przy tak liczebnej sforze i to składającej się z różnych przypadków to mogłoby się skończyć jakąś rozróbą.

Mam dostać bliższe informacje i foty. Zobaczę, jakie są potrzeby (i rozeznam możliwości).

Posted

Jednej nie wykluczam i ja, a jak widzę, moi znajomi z coraz większym zainteresowaniem przyglądają się i jedna osoba już od jakiegoś czasu coś przebąkuje, czy ona może nadawałaby się, żeby się zaopiekować jakąś biedą (a może i nawet jak dobrze pójdzie zostawić?).

Posted

Witajcie,
Do schroniska w Dłużynie trafił czarny sznaucerek. Został znaleziony błąkający się po mieście. Piesek musi być wyprowadzany na spacery gdyż nie załatwia się w boksie. Jest przyjazny, uwielbia się przytulać. Próbowaliśmy znaleźć fundację stricte dla sznaucerów ale chyba takowej nie ma. Jeśli się mylę to mnie poprawcie. Wkrótce założymy psiakowi wątek i ruszymy z ogłoszeniami. Z góry dziękuję za wszelką pomoc

Posted

Hej

Życiowo-rodzinne sprawy odciągnęły mnie na jakiś czas od spraw psowych. Ale wrócę :)
Tymczasem Wasiu zapłaciłam za 2 pakiety po 60 ogłoszeń. Jak nie wykorzystałaś jeszcze tamtego pakietu, to jest 3. Dziewczyna ta sama AgnieszkaO. Poślij dane psów i zdjęcia

Pozdrawiam

Posted

kasjas napisał(a):
Hej

Życiowo-rodzinne sprawy odciągnęły mnie na jakiś czas od spraw psowych. Ale wrócę :)
Tymczasem Wasiu zapłaciłam za 2 pakiety po 60 ogłoszeń. Jak nie wykorzystałaś jeszcze tamtego pakietu, to jest 3. Dziewczyna ta sama AgnieszkaO. Poślij dane psów i zdjęcia

Pozdrawiam

Dzięki kochana! Ja już jakiś czas temu posłałam do ogłoszeń Malika tylko Agnieszka miała jakiś problem netowo-sprzętowy i jeszcze nie zrobiła - poślę dwa kolejne też :loveu:

dorobella napisał(a):

Mikropsy chcą ją zabrać do Wawy widziałam na facebooku