weszka Posted September 23, 2007 Posted September 23, 2007 Biedaczek. Bergamasco w schronie to niesamowite! Ale hmmm a co on robi na sznaucerach??? Quote
Neigh Posted September 24, 2007 Posted September 24, 2007 No udaje sznaucera, zresztą ja sobie nie daję głowy uciąć, że to JEST bergamasco..........może po ostrzyżeniu wyszedłby sznaucerowaty? Tak ze zdjęcia wygląda, ale........ Quote
eria Posted September 24, 2007 Posted September 24, 2007 wg mnie to równie dobrze może być PON, w bergamasco raczej nie wierzę.... Quote
malawaszka Posted September 24, 2007 Author Posted September 24, 2007 Rybc!a napisał(a):TRAGEDIA! http://www.krzesimow.bezdomne.com/ wg mnie to nie sznaucer - prędzej jakiś PON, sznaucerom się chyba takie dredy nie zrobią do ziemi - tak mi się wydaje... a pies już lżejszy o 7 kg Posesja na obrzeżach Swidnika.Dwa psy na łańcuchach.Tak wygląda jeden z nich,drugi[mała suczka]miał więcej szczęścia.Natura obdarzyła go krótkim włosem.. Autor: w-opiek, IP: 213.25.120.142 | 2007-09-16 16:53:31 Psy są oczywiście w Krzesimowie.Interweniowaliśmy właśnie na prośbę Policji i Prokuratury.Zdjęcie zrobiłem tuż przed zabraniem psiaków.Rastaman waży już o 7 kg mniej,ale konieczny jest fryzjer-profesjonalista. Autor: w-opiek, IP: 213.25.120.142 | 2007-09-19 08:44:02 to ze strony schroniska Quote
Betbet Posted September 24, 2007 Posted September 24, 2007 a jesli to bergamasco?ja pierdziu, ja sie nie znam, ale jak dla mnie to nie rozni sie prawie niczym od tych, ktore widzialam. moze...hm..wyglada jak zaniedbany bergamasco...tatuaza szukali? Quote
Marta697 Posted September 26, 2007 Posted September 26, 2007 Kolejny sznaucer średni w Bydgoszczy: 3-letni Andree Quote
weszka Posted September 26, 2007 Posted September 26, 2007 To jakiś koszmar :( Przybywa sznaucerów w schronach w zastraszającym tempie!!! :( Quote
lika Posted September 26, 2007 Posted September 26, 2007 Nowa podopieczna Stowarzyszenia "Niczyje" wraz z szóstką maluszków. Pomóżcie nam, proszę .... http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=83981 Quote
Mona4 Posted September 27, 2007 Posted September 27, 2007 Niem sprawy wszystko usuniete.ale zastanawia mnie jedno dlaczego osoba szykajaca dobrego domu dla psa,tak sie obawia rozglosu!! A sczegolnie dogomani!!! Wydaje mi sie ze powinna byc wdzieczna ze chce sie jej pomoc w znalezieniu dobrego domu,aby pies nietrafil do rozmnazalni. Co do podpisu ,Gdy zakladalam tej watek nic takiego tam niebylo!!!!! dlatego umiescilam to ogloszenie na Dogomani. Quote
weszka Posted September 27, 2007 Posted September 27, 2007 Mona4 napisał(a):Bialy Miniatura Rodowodowy Oddam rocznego psa rasy sznaucer miniatura masc koloru bialego. Pies z rodowodem. Dla miłośnika rasy. Bliższe informacje, szczegóły pod nr telefonu ............. Pies posiada komplet szczepień, jest zdrowy i zadbany. :angryy::angryy::angryy::angryy::angryy:laleczka sie znudzila _link do allegro--> usunięty na prośbę owej Pani Bez komentarza :angryy: cytuję z tej aukcji. Cudowne podziękowanie za chęć pomocy. Biedny pies :shake: Prawa autorskie do zdjęć i opisu z tej aukcji posiadam tylko JA. Wszelkie rozporządzanie oraz ich wykorzystywanie w całości lub części, kopiowanie, przetwarzanie oraz udostepnianie innym osobom bez Mojej zgody, może skutkować wystąpieniem z roszczeniami o odszkodowanie wg ustawy o prawie autorskim i prawach pokrewnych z dn: 04 lutego 1994 r. (Dz.U.Nr.24, Poz.83, Dz.U.Nr.44. Poz. 170 z późniejszymi zmianami) PROSZE O NATYCHMIASTOWE USUNIECIE POSTU ZE STRONY WWW.DOGOMANIA.PL Quote
Neigh Posted September 27, 2007 Posted September 27, 2007 tak gwoli ścisłości, prawa autorskie ma się wtedy, gdy się je zastrzeże. Samo opublikowanie zdjęć czy opisu nie jest równoznaczne z osiągnięciem prawa autorskiego do nich - tak mi kiedyś wyjaśniano. Jeśli np. napiszę na jakiejś stronie - "Zenek ma węża" - czy oznacza to, że mogę podać do sądu każdego, kto zdanie podobnej treści napisze gdziekolwiek indziej? Swoją drogą ciekawy problem i wart wyjaśnienia - straszyć to można dzieci Babą Jagą - skąd inąd też ciekawą postacią:-) Olać proponuję........a psa szkoda. Quote
lika Posted September 27, 2007 Posted September 27, 2007 Wiem coś niecoś o prawie autorskim. Można do woli kopiować teksty, ale trzeba zaznaczyć, że to cytat i umieścić źródło (przypis do książki lub link do strony). W tym przypadku tak było, a więc prawa autorskie nie zostały naruszone. Inna sprawa, że Mona4 nie ma żadnych korzyści z zamieszczenia na dogo skopiowanego tekstu, a więc nie ma się o co skarżyć. Mona4 nie odbiera tej Pani żadnych zysków. Natomiast reakcja tej Pani, moim zdaniem, świadczy o tym, że coś nie do końca tam jest w porządku. Quote
Mona4 Posted September 27, 2007 Posted September 27, 2007 Jezeli pani chce zglosic sprawe do sądu! to prosze bardzo! ja na tyle znam sie na przepisach i paragrafach ze niczego sie nieobwaiam.Z Sądem mam do czynienia na codzien. Quote
weszka Posted September 27, 2007 Posted September 27, 2007 Napisałam maila do tej Pani. Nie będę pisać szczegółów bo ta Pani sobie nie życzy, ani pomocy w szukaniu domu też nie. Napiszę tylko że powód oddania mnie zwalił z nóg :roll::angryy::crazyeye::shake: Ostrzegłam ją że pies może fatalnie trafić, w ręce rozmnażaczy i rzeczywiście sama przyznała że sami tacy dzwonią. Ponoć jej zależy żeby piesek dobrze trafił :roll::shake: No i koniec historii skoro nic nie możemy pomóc. Quote
Neigh Posted September 27, 2007 Posted September 27, 2007 Kto widział nowe zdjęcia Tipsa ręka do góry.......a kto nie oglądał to biegiem podziwiać, bo .....:mad::-) Quote
weszka Posted September 28, 2007 Posted September 28, 2007 Widziałam :) Nie do poznania! Cały smutek zniknął! No dobra dość offów ;) Quote
AnkaG Posted September 28, 2007 Posted September 28, 2007 Neigh napisał(a):Kto widział nowe zdjęcia Tipsa ręka do góry.......a kto nie oglądał to biegiem podziwiać, bo .....:mad::-) Lecę szukać bo nie chcę kijem zarobić ... :p Quote
Neigh Posted October 3, 2007 Posted October 3, 2007 Do wszyskich kogo to obchodzi: Kłaczek sobowtór Kołtunka został adoptowany - zadzwoniła osoba, opowiedziałam - no i dziś pojechałam do schroniska, a tu niespodzianka. Przyszła pani ze zdjęciem z ogłoszenia w łapie - no i psa zabrała, ponoć b. fajna jednostka. Sobowtór Tipsa i Szacha - nie zdążyłam mu zrobić zdjęc:-). Przyszedł facet po psa z ogłoszenia ( Bazyli vel Tips). Bazyla nie było, pokazali mu tego podobnego no i zabrał:-) Niniejszym w schronisku pozostały: dwie sznaucerkowate suńki - mają wątek, Szach - ma wątek i jeszcze jeden - bezimienny, dotychczas o nim nie wspominałam.Wspomnę......jak tylko będę mieć mom czasu:-) Ja się cieszę, a Wy? Quote
AnkaG Posted October 3, 2007 Posted October 3, 2007 No pewnie, że się cieszymy. :loveu: Działania cioteczek mają skutki .... :lol: Quote
lika Posted October 3, 2007 Posted October 3, 2007 Neigh, bardzo się cieszę, że Twoi podopieczni tak szybko znajdują domki. :multi: Quote
lika Posted October 3, 2007 Posted October 3, 2007 Proszę pomóżcie, jeśli możecie. Mopka właściciel podrzucił pod bramę schroniska. Pies tam koczuje, pracownicy schroniska go dokarmiają, ale do środka nie wpuszczają. http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=86781 Quote
lika Posted October 3, 2007 Posted October 3, 2007 Na nowy dom czeka też w schronisku w Ostrowi taka miniaturowa panienka: http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=86786 Quote
Marta697 Posted October 4, 2007 Posted October 4, 2007 [quote name='lika']Proszę pomóżcie, jeśli możecie. Mopka właściciel podrzucił pod bramę schroniska. Pies tam koczuje, pracownicy schroniska go dokarmiają, ale do środka nie wpuszczają. http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=86781 To dziwne:crazyeye:Czemu nie wpuszczają:angryy: Quote
Szczurosława Posted October 4, 2007 Posted October 4, 2007 wątek dużego Szorściaka: http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=83316 i sam Szorściak: Quote
weszka Posted October 5, 2007 Posted October 5, 2007 14-LETNIA ŚREDNIACZKA ODDANA PRZEZ SWOJEGO WŁAŚCICIELA KRAKÓW - PILNY DT!!!!!!!!!!!!! http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=86971 Quote
Recommended Posts