Jump to content
Dogomania

Sznaucery w schroniskach - informacje bieżące - ZAJRZYJ i pomóż!!!

Recommended Posts

• Replies 8.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

No udaje sznaucera, zresztą ja sobie nie daję głowy uciąć, że to JEST bergamasco..........może po ostrzyżeniu wyszedłby sznaucerowaty?
Tak ze zdjęcia wygląda, ale........

Posted

Rybc!a napisał(a):

wg mnie to nie sznaucer - prędzej jakiś PON, sznaucerom się chyba takie dredy nie zrobią do ziemi - tak mi się wydaje...

a pies już lżejszy o 7 kg
Posesja na obrzeżach Swidnika.Dwa psy na łańcuchach.Tak wygląda jeden z nich,drugi[mała suczka]miał więcej szczęścia.Natura obdarzyła go krótkim włosem..
Autor: w-opiek, IP: 213.25.120.142 | 2007-09-16 16:53:31

Psy są oczywiście w Krzesimowie.Interweniowaliśmy właśnie na prośbę Policji i Prokuratury.Zdjęcie zrobiłem tuż przed zabraniem psiaków.Rastaman waży już o 7 kg mniej,ale konieczny jest fryzjer-profesjonalista.
Autor: w-opiek, IP: 213.25.120.142 | 2007-09-19 08:44:02

to ze strony schroniska

Posted

a jesli to bergamasco?ja pierdziu, ja sie nie znam, ale jak dla mnie to nie rozni sie prawie niczym od tych, ktore widzialam. moze...hm..wyglada jak zaniedbany bergamasco...tatuaza szukali?

Posted

Niem sprawy wszystko usuniete.ale zastanawia mnie jedno dlaczego osoba szykajaca dobrego domu dla psa,tak sie obawia rozglosu!! A sczegolnie dogomani!!!
Wydaje mi sie ze powinna byc wdzieczna ze chce sie jej pomoc w znalezieniu dobrego domu,aby pies nietrafil do rozmnazalni.

Co do podpisu ,Gdy zakladalam tej watek nic takiego tam niebylo!!!!! dlatego umiescilam to ogloszenie na Dogomani.

Posted

Mona4 napisał(a):
Bialy Miniatura Rodowodowy

Oddam rocznego psa rasy sznaucer miniatura masc koloru bialego.
Pies z rodowodem.
Dla miłośnika rasy.
Bliższe informacje, szczegóły pod nr telefonu .............
Pies posiada komplet szczepień, jest zdrowy i zadbany.

:angryy::angryy::angryy::angryy::angryy:laleczka sie znudzila
_link do allegro--> usunięty na prośbę owej Pani

Bez komentarza :angryy: cytuję z tej aukcji. Cudowne podziękowanie za chęć pomocy. Biedny pies :shake:

Prawa autorskie do zdjęć i opisu z tej aukcji posiadam tylko JA. Wszelkie rozporządzanie oraz ich wykorzystywanie w całości lub części, kopiowanie, przetwarzanie oraz udostepnianie innym osobom bez Mojej zgody, może skutkować wystąpieniem z roszczeniami o odszkodowanie wg ustawy o prawie autorskim i prawach pokrewnych z dn: 04 lutego 1994 r. (Dz.U.Nr.24, Poz.83, Dz.U.Nr.44. Poz. 170 z późniejszymi zmianami) PROSZE O NATYCHMIASTOWE USUNIECIE POSTU ZE STRONY WWW.DOGOMANIA.PL

Posted

tak gwoli ścisłości, prawa autorskie ma się wtedy, gdy się je zastrzeże. Samo opublikowanie zdjęć czy opisu nie jest równoznaczne z osiągnięciem prawa autorskiego do nich - tak mi kiedyś wyjaśniano.

Jeśli np. napiszę na jakiejś stronie - "Zenek ma węża" - czy oznacza to, że mogę podać do sądu każdego, kto zdanie podobnej treści napisze gdziekolwiek indziej?
Swoją drogą ciekawy problem i wart wyjaśnienia - straszyć to można dzieci Babą Jagą - skąd inąd też ciekawą postacią:-)

Olać proponuję........a psa szkoda.

Posted

Wiem coś niecoś o prawie autorskim. Można do woli kopiować teksty, ale trzeba zaznaczyć, że to cytat i umieścić źródło (przypis do książki lub link do strony). W tym przypadku tak było, a więc prawa autorskie nie zostały naruszone. Inna sprawa, że Mona4 nie ma żadnych korzyści z zamieszczenia na dogo skopiowanego tekstu, a więc nie ma się o co skarżyć. Mona4 nie odbiera tej Pani żadnych zysków. Natomiast reakcja tej Pani, moim zdaniem, świadczy o tym, że coś nie do końca tam jest w porządku.

Posted

Jezeli pani chce zglosic sprawe do sądu! to prosze bardzo! ja na tyle znam sie na przepisach i paragrafach ze niczego sie nieobwaiam.Z Sądem mam do czynienia na codzien.

Posted

Napisałam maila do tej Pani. Nie będę pisać szczegółów bo ta Pani sobie nie życzy, ani pomocy w szukaniu domu też nie. Napiszę tylko że powód oddania mnie zwalił z nóg :roll::angryy::crazyeye::shake: Ostrzegłam ją że pies może fatalnie trafić, w ręce rozmnażaczy i rzeczywiście sama przyznała że sami tacy dzwonią. Ponoć jej zależy żeby piesek dobrze trafił :roll::shake: No i koniec historii skoro nic nie możemy pomóc.

Posted

Neigh napisał(a):
Kto widział nowe zdjęcia Tipsa ręka do góry.......a kto nie oglądał to biegiem podziwiać, bo .....:mad::-)

Lecę szukać bo nie chcę kijem zarobić ... :p

Posted

Do wszyskich kogo to obchodzi:

Kłaczek sobowtór Kołtunka został adoptowany - zadzwoniła osoba, opowiedziałam - no i dziś pojechałam do schroniska, a tu niespodzianka. Przyszła pani ze zdjęciem z ogłoszenia w łapie - no i psa zabrała, ponoć b. fajna jednostka.

Sobowtór Tipsa i Szacha - nie zdążyłam mu zrobić zdjęc:-). Przyszedł facet po psa z ogłoszenia ( Bazyli vel Tips). Bazyla nie było, pokazali mu tego podobnego no i zabrał:-)

Niniejszym w schronisku pozostały: dwie sznaucerkowate suńki - mają wątek, Szach - ma wątek i jeszcze jeden - bezimienny, dotychczas o nim nie wspominałam.Wspomnę......jak tylko będę mieć mom czasu:-)

Ja się cieszę, a Wy?