Jump to content
Dogomania

Sznaucery w schroniskach - informacje bieżące - ZAJRZYJ i pomóż!!!

Recommended Posts

Posted

Ruda Śląska
Kora ma około 5 lat, zabrana z podwórka sąsiedzi twierdzą, że jej pan to pijak i sunia całe dnie spędza na dworze sama. Suczka jest bardzo zaniedbana ma zmiany skórne na łapkach sterydy nie pomogły, nie raz już miała młode. Kora jest grzeczną typowo domową suczką, źle znosi warunki schroniskowe; z psami się zgadza ale z samcami lepiej, na smyczy chodzi bardzo ładnie lubi dzieci. Zachowuje czystość jest zaszczepiona i wysterylizowana
[email protected]

• Replies 8.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Tak . Od kilku dni Była 22 str. Wczoraj 42 str. Dzisiaj 40 str. Wczoraj znalazlam kilka maluchów i średnich. Dzisiaj nie mogę ich znaleźć. To jakaś makabra. Nikt o tych psach nic nie wie bo nie ma ich w bazie, Wczoraj baza kończyła się na 2004 r Dzisiaj jest mniejsza a kończy się na 2002 r

Posted

to chyba jeszcze nie działa jak należy - ja nie umiem przejść z tego zdjęcia do ogólnego linka bazy - możesz wstawić??

jeszcze jedna sznupeńka mix w Rudzie Śląskiej:
FIGA ok 10 miesięczna mix sznaucerka miniaturki, przyjazna suczka, bardzo przerażona pobytem w schronisku. Warunek adopcji - sterylizacja! Śląsk tel 510268586

Posted

Ten wiek to chyba aktualny. Zainteresowałam się psem PON, może soft Na innych stronach w google znalazłam ogłoszenie psa i nr wolontariuszki . Zadzwoniłam, okazuje się ,że to jest obecny wiek psa. pies żyje Ale jak jest z pozostałymi ?

Posted

Dzisiaj po południu znalazłam takie zaniedbane cudo,błąkała sie u sąsiada na działce,skulona nie dała do siebie podejść ,dopiero kiełbaska zadziałała.Jest to suczka mini, chyba sznaucer,strasznie zapchlona ,zadredzona,przez rzepy które zbiły się z sierścią nie mogła chodzić,zarośnięta strasznie jak ją wykąpałam to dopiero było widać jaka to chudzina, prawie jak mój Goldek.Dorwała sie do jedzenia zjadła i oddała,póżniej pomyślałam że zjadła łapczywie i to spowodowało wymioty,niestety drugi raz to samo.Pewnie ma robale.Jest to suczka bardzo malutka i leciutka .Jutro mamy dać ogłoszenia w naszej miejscowości tylko żal ją oddać tym samym właścicielom jeżeli tacy się zgłoszą bo zaniedbanie jest długotrwałe-czy szukać jej nowego domu?Proszę o radę

Posted

Ja jestem zdania, że to właściciel powinien szukać psa, a nie osoba właściciela. Jeśli nie poczyni kroków, żeby odnaleźć zagubione zwierzę, to zwyczajnie na nie nie zasługuje. Taką samą sytuację miałam z moją Majuską - to mniejsze w avatarze - znaleziona w styczniu, w kołtunach, dredach, zapchlona, śmierdząca. Została u mnie na stałe, odpicowana, po fryzjerze i każdy pyta co to za rasa, a jak się dowiadują, że kundel leśny to zaniepokojeni mówią - to może komuś zginęła - to ktoś jej mógł do cholery szukać !

Posted

Masz rację to włściciel powinien szukać,tylko mój TZ i tak był wsciekły :mad:że trzeci pies.Tak to bardziej mix yorka ze sznaucerkiem.Goldek przeszczęśliwy:eviltong: że dwie panny ma,a Szotulec trochę smutny.:shake:

Posted

Pies dziwnie się zachowuje,ona cały czas chodzi poleży chwilę ,póżniej znowu chodzi w kółko,zauważyłyśmy że ma zachwiania równowagi ,widać że pies nie był w domu,je strasznie łapczywie póżniej wszystko zwraca,daję jej po troszeczku jest trochę lepiej,najgorsze są u niej pchły ,całe stada się na niej wypasają i napewno moje psiaki też złapią:placz::placz:

Posted

wykąpałam ją dwa razy i zasypałam talkiem na pchły moje psiaki tez,krople mam tylko na jednego psa bo więcej nie było w sklepie( tak to jest jak się mieszka na wsi):eviltong:,tylko ona ma taką gęstwinę że szok ,jutro u fryzjera też mają ją jakimś preparatem spryskać.

Posted

Facet z Zakopca odesłał mi ankietę... Nie wiem, jakoś mi nie leży koleś. Takie jakieś dziwne przeczucie mam, że to nie będzie dobry dom dla Mastera... Są tacy, którym prawie od razu chce się dać psa, a są tacy, którzy z jakiś powodów nam nie odpowiadają... On należy niestety do tych drugich, choć sama nie wiem, co do końca mi w nim nie odpowiada.