Jump to content
Dogomania

Sznaucery w schroniskach - informacje bieżące - ZAJRZYJ i pomóż!!!

Recommended Posts

Posted

malawaszka napisał(a):
Jak działa branie na tymczas? No po prostu - bierzesz psa (zwykle trzeba go adoptować bo mało które schroniska są na tyle otwarte na współpracę, zeby wydawać na DT), w domu trzeba go odpicować - kąpiel, strzyżenie (w tym wprawę masz :loveu: ); poznanie charakteru jak trzeba nad czymś popracować to popracować, zdjęcia, ogłoszenia i do domu :lol: proooste ;) no i jeszcze sterylka jeśli pies nie ma zrobionej; jeśli chodzi o koszty to jak ktoś nie ma możliwości sam pokrywać to pokrywamy ze sznupkowej kasy - w tej chwili kasa jest więc można działać

no najgorzej właśnie z tą kasą u mnie a teraz na dodatek jeszcze dochodzi brak czasu, bo w robocie zafundowali nam kursy językowe i siem douczam, a w maju z kolei wysyłają mnie na 5 dni szkolenia w drugi koniec Polski, i mam problem co zrobić z F moim małym.

• Replies 8.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Fides79 napisał(a):
no najgorzej właśnie z tą kasą u mnie a teraz na dodatek jeszcze dochodzi brak czasu, bo w robocie zafundowali nam kursy językowe i siem douczam, a w maju z kolei wysyłają mnie na 5 dni szkolenia w drugi koniec Polski, i mam problem co zrobić z F moim małym.

no to tak jak pisałam - kasa nie jest problemem, ale Twój brak czasu już może być problemem - no zależy jak jesteś zorganizowana, a ja jestem pewna, że taka np Santa to migiem domek znajdzie jakby ją obciąć i światu pokazać :) na pewno przed majem ;)
a Felkiem nikt z Rodziny się nie zaopiekuje?

Posted

malawaszka napisał(a):
no to tak jak pisałam - kasa nie jest problemem, ale Twój brak czasu już może być problemem - no zależy jak jesteś zorganizowana, a ja jestem pewna, że taka np Santa to migiem domek znajdzie jakby ją obciąć i światu pokazać :) na pewno przed majem ;)
a Felkiem nikt z Rodziny się nie zaopiekuje?

no właśnie przez kurs, 2 razy w tyg wracam do domu koło 18, i z F wychodzi moja ciocia , ale mysle ze na spacer z dwoma juz by nie była taka chętna, a na czas mojego wyjazdu nie ma kto go z rodziny wziąć, ciocia ma koty, mama nie weźmie, wstępnie jest opcja ze może koleżanka z pracy ale o to to sie bede martwic za jakis czas ;)

Posted

Witam
Bardzo bym chciała pomóc tym małym sznupkom,mogę wziąść na Dt i zaoferować swój czas poświęcić dopóki nie znajdą domków.Od maja mamy suczkę z adopcji http://www.dogomania.pl/threads/206164-Sznupka-bez-budy-bez-miski-mia%C5%82a-tylko-%C5%82a%C5%84cuch-pilnie-szuka-DS..?p=16792091#post16792091 nie mam doświadczenia ale od czegoś trzeba zacząc ,a z tgo co widzę to psiaków ciągle przybywa,jestem do dyspozycji :cool1:
Kaja

Posted

wszystki trzy sunie są prześliczne,cioteczki dajcie znać jak można je wyciągnąc ze schronu, ja co prawda daleko mam do Łodzi,(ok 180 km) ale wspólnymi siłami coś można wymyślec,mam rodzinkę niedaleko-Uniejów-oni też pewnie by pomogli,:cool1:

Posted

kajak, z tego co wiem to łódzkie Schronisko wydaje psiaki na DT, nie wiem tylko dokładnie na jakich zasadach, czy wydają osobie chcącej taki DT zapewnic, czy tylko współpracującym z nimi wolontariuszom, myślę, ze Twoje wątpliwości rozwiałaby rozmowa telefoniczna

Posted

[quote name='kajak']Witam
Bardzo bym chciała pomóc tym małym sznupkom,mogę wziąść na Dt i zaoferować swój czas poświęcić dopóki nie znajdą domków.Od maja mamy suczkę z adopcji http://www.dogomania.pl/threads/206164-Sznupka-bez-budy-bez-miski-mia%C5%82a-tylko-%C5%82a%C5%84cuch-pilnie-szuka-DS..?p=16792091#post16792091 nie mam doświadczenia ale od czegoś trzeba zacząc ,a z tgo co widzę to psiaków ciągle przybywa,jestem do dyspozycji :cool1:
Kaja

Kaja super!!! Czy musi to być psinka z Łodzi? Bo znacznie bliżej, w Jędrzejewie i Pile też są sznupki - czy to musi być suczka czy piesek też wschodzi w grę, czy tylko miniaturka?

Posted

nie może być duży bo mąż dostał by zawału:diabloti: , o dzieciach nie wspomnę,
jeżeli mogę to na początek wolałabym suczkę nasza strasznie lubi się bawić to też taki dzieciuch ma dopiero rok,jeżeli nikogo nie znajdziecie kto jet bliżej i jest chętny to oczywiście dołoże starań żeby pomóc, a w Pile nie widziałam sznup.

Posted

no z tego co wiem to w Pile same chłopaki nam póki co zostały, jeśli masz możliwość jechać do Łodzi to jak najbardziej jedź po Santę :) tylko najpierw trzeba by zadzwonić i dopytać czy nikt jej nie adoptował bo mamy tylko informację z www a czasem nie od razu zdejmują ze strony.

Posted

Qrcze tylko nie wiem co i jak,czy mogę wziąść dwa psy? i z tego co wiem to na DT dają tylko wybrane psy-przynajmniej tak jest na stronie. i jaki jest koszt adopcji,tak się do tego zapaliłam że spać dzisiaj nie mogłam myśli kotłowały mój łeb:placz:,najgorsze jest to że ten weekend odpada ,może w tygodniu ,ale stanę na głowien żeby tam pojechać:evil_lol:

Posted

od wczoraj Tomi z Sosnowca jest w hotelu u Emiś - koszt 300 zł + karma - jak tylko dam radę to podjadę porobić mu zdjęcia i szukamy domu, chłopak jest fajny, energiczny, wymaga douczenia chodzenia na smyczy
później albo jutro założę mu wątek

o ten Tomi - klon Cedarka

Posted

Polcia taka bidula ,Santa i Luka nie wiem czy do tej pory któraś z nich jeszcze będzie ,miałam wziąść jednego ale napewno jak pojadę to wrócę z dwoma (oby) zawsze byłam ,,psiara" i uwielbiam wszytkie kudłate mordki ,co nie znaczy że innych los mnie nie interesuje -to moje początki i wiem że dam radę,tak jak było ze Szczotką która jest uwielbiana przez wszystkich i kiedy postanowiłam że nie kupię psa tylko zaadoptuję i myślę że teraz jak jestem bezrobotna i mam czas to mogę robić coś co faktycznie chyba zawsze chciałam .to tyle ,teraz muszę pogłówkować jak wszystko zgrać i pojechać po psinki.

Posted

Taka bida siedzi na kwarantannie w schronisku na Paluchu, nie wiem, czy dobrze trafiłam ......

ale tak jakoś sznupkowato jej z oczu patrzy ;):)

[FONT=verdana][/FONT][FONT=verdana]ID: 2814/11/P
Gatunek: PIES [ MIESZANIEC ] [ samica ]
Masc: czarna podpalana
Waga: 5,000
[/FONT]

Posted

alina71 napisał(a):
Pola jest cudna
Snata też :(

Gdzie sa suczki, czy mają swoje wątki, czy są jeszcze w schronie (?) ... szukałam info na tym wątku, ale nie znalazłam, albo nie ma, albo ja gapa ;)