zerduszko Posted December 15, 2011 Posted December 15, 2011 Odechciewa się wszystkiego. Po co my się wysilamy i te psy ratujemy? A może wcale nie ratujemy :/ Quote
jostel5 Posted December 15, 2011 Posted December 15, 2011 [quote name='malawaszka']potrzebne domy tymczasowe :modla: No własnie! W schronisku w Białej Podlaskiej mamy dwa sznaucerkowate psiuki: Lolek Lolek.W schronie od lutego,przywieziony "z miasta",gdzie się błąkał od tygodni.Był wychudzony do granic możliwości ,przemarznięty i odwodniony.Na początku wszyscy myśleli,że jest staruszkiem.Teraz,kiedy został odkarmiony i odpoczął ,okazało się,że ma ok.6 lat. Lolek jest mniej niż średniakiem,waży ok.10 kilogramów.Ma szaro-czarną sierść ze srebrnymi znaczeniami.Jest bardzo radosny,włazi na kolana,przytula się-absolutnie słodziak! Lolek ładnie chodzi na smyczy,jeździ samochodem,kocha ludzi,inne zwierzaki-bez agresji! Cudny jest! Gdyby tak go wykąpać i wyczesać-Pięknota! I jeszcze jeden PRZYSTOJNIAK :) -Lino: Lino jest w schronie od niedawna-został przywieziony z jakimś sznurkiem na szyi....Jest młody-1,5 roku-2 lata.Chudziutki-same kosteczki pod skołtuniona sierścią.Trochę wyższy od Lolka,ale też kruchy i delikatny. Lino mieszka z suczkami-dogaduje się z nimi,choć jest bardzo schronem przerażony.Podszedł do miziania bardzo niepewnie,ale kiedy już się odważył-wpadł w ekstazę,co zresztą widać na fotkach... Obaj są przecudni!!!:) Quote
kajak Posted December 15, 2011 Posted December 15, 2011 tak obaj cudni,trzeba je szybko wyciągnąc Quote
eliza_sk Posted December 16, 2011 Posted December 16, 2011 Szorstki Farcik zaprasza: http://www.dogomania.pl/threads/219625-FARCIK-m%C5%82ody-SZNAUCERO-TERIER-mix-znalezisko-z-rowu-KOCHANY-weso%C5%82ek-!?p=18219601#post18219601 [FONT=Verdana][/FONT] Quote
mshume Posted December 16, 2011 Posted December 16, 2011 Zapraszam na bazarek: duża gwiazda z kryształu Swarovski :smile: http://www.dogomania.pl/threads/2196...9#post18220099 Quote
kajak Posted December 16, 2011 Posted December 16, 2011 W schronisku w Białej Podlaskiej mamy dwa sznaucerkowate psiuki: Lolek.W schronie od lutego,przywieziony "z miasta",gdzie się błąkał od tygodni.Był wychudzony do granic możliwości ,przemarznięty i odwodniony.Na początku wszyscy myśleli,że jest staruszkiem.Teraz,kiedy został odkarmiony i odpoczął ,okazało się,że ma ok.6 lat. Lolek jest mniej niż średniakiem,waży ok.10 kilogramów.Ma szaro-czarną sierść ze srebrnymi znaczeniami.Jest bardzo radosny,włazi na kolana,przytula się-absolutnie słodziak! Lolek ładnie chodzi na smyczy,jeździ samochodem,kocha ludzi,inne zwierzaki-bez agresji! Cudny jest! Gdyby tak go wykąpać i wyczesać-Pięknota! I jeszcze jeden PRZYSTOJNIAK :) -Lino: Lino cudny ta mordka jak u mojego Nestora ktory nam zaginął:shake: Quote
kasjas Posted December 16, 2011 Posted December 16, 2011 Kajak są nawet wyżej na fotach ;) Czy Ty cytowałaś?? :) Quote
kajak Posted December 16, 2011 Posted December 16, 2011 tak cytowałam ,ale jak usunełam zdjęcia to wyszło że ja to pisałam-ciemna jestem:shake: Quote
martka1982 Posted December 17, 2011 Posted December 17, 2011 dziewczyny mam takie pytanie, nasza Kassandra ma tatuaż, niestety jest on nieczytelny pewnie już spotkałyście się z takimi przypadkami, poradźcie mi proszę co można zrobić aby jakoś go rozczytać suczka trafiła do nas w fatalnym stanie, i to przez zaniedbanie człowieka prawie całkowicie straciła wzrok chciałabym dotrzeć do właściciela, będzie bardzo wdzięczna za pw przypomnę,że chodzi o tę ślicznotę Quote
mshume Posted December 17, 2011 Posted December 17, 2011 podobno po podświetleniu latarką powinno być widać wzór cyfr, jeżeli nie zlaly się w jedną plamę.martka1982 napisał(a):dziewczyny mam takie pytanie, nasza Kassandra ma tatuaż, niestety jest on nieczytelny pewnie już spotkałyście się z takimi przypadkami, poradźcie mi proszę co można zrobić aby jakoś go rozczytać suczka trafiła do nas w fatalnym stanie, i to przez zaniedbanie człowieka prawie całkowicie straciła wzrok chciałabym dotrzeć do właściciela, będzie bardzo wdzięczna za pw przypomnę,że chodzi o tę ślicznotę Quote
malawaszka Posted December 17, 2011 Author Posted December 17, 2011 ja kiedyś też próbowałam tak, że robiłam zdjęcie - tylko musi być ostre i potem podciagając kontrast w jakimś programie graficznym udawało się coś więcej odczytać, ale suczka jest starsza już więc to się może nie udać a wiadomo już kiedy Kassandra będzie pod opieką Fundacji Czernyszowej? bo jak do nich trafi to tam są hodowcy więc może mają większe doświadczenie w oczytywaniu, a i znając hodowle będą mogli się też podomyslać z jakiej hodowli suczka jest Quote
malawaszka Posted December 17, 2011 Author Posted December 17, 2011 ten mały szkrab z Radomia dziś przyjechał do Ulki12 na PDT - dziękuję Anita_happy za zorganizowanie tam na miejscu i dziękuję Uli, ze pojechała dziś po niego do Częstochowy :Rose: i dziękuję Pani, która zabrała malucha jadąc ze swoją adoptowaną bidą :Rose: psiak jest fajny, jak to sznup - lubi poszczekac, łapkę musimy pewnie prześwietlić albo pokazać ortopedzie bo trzyma ją w górze jak się porusza Quote
balbna R Posted December 17, 2011 Posted December 17, 2011 http://napaluchu.pl/pokazzwierze.php?numerek=794 trzy nogi biały mix w schronisku na paluchu Quote
martka1982 Posted December 17, 2011 Posted December 17, 2011 malawaszka napisał(a):ja kiedyś też próbowałam tak, że robiłam zdjęcie - tylko musi być ostre i potem podciagając kontrast w jakimś programie graficznym udawało się coś więcej odczytać, ale suczka jest starsza już więc to się może nie udać a wiadomo już kiedy Kassandra będzie pod opieką Fundacji Czernyszowej? bo jak do nich trafi to tam są hodowcy więc może mają większe doświadczenie w oczytywaniu, a i znając hodowle będą mogli się też podomyslać z jakiej hodowli suczka jest sprobuje z latarka a jak sie nie uda, to zrobie zdjecie z opcja makro i bede kombinowac w kompie postaram sie dowiedziec czy jest jakas data ustalona co do jej wyjazdu, na razie chodzi w szewkach no i caly czas ma leczone oczy ona jest mega przytulasna, na jedno oczko cos tam widzi i my to zauwazamy i wet okulista tak stwierdził Quote
kasumi Posted December 17, 2011 Posted December 17, 2011 [quote name='malawaszka'] ten mały szkrab z Radomia dziś przyjechał do Ulki12 na PDT - dziękuję Anita_happy za zorganizowanie tam na miejscu i dziękuję Uli, ze pojechała dziś po niego do Częstochowy :Rose: i dziękuję Pani, która zabrała malucha jadąc ze swoją adoptowaną bidą :Rose: psiak jest fajny, jak to sznup - lubi poszczekac, łapkę musimy pewnie prześwietlić albo pokazać ortopedzie bo trzyma ją w górze jak się porusza moja kruszynka :) jest świetny, uwielbia ludzi, chce, żeby go przytulać :) będzie miał jakiś wątek? Quote
malawaszka Posted December 17, 2011 Author Posted December 17, 2011 tak - założę wątek i wstawię tutaj linka Quote
Paulina87 Posted December 17, 2011 Posted December 17, 2011 Kopiuję ze strony schroniska w Poznaniu NUMER PSA, CHIP: 941000012141646 PŁEĆ: suczka, po zabiegu sterylizacji możliwość adopcji: od 18.XII. WIEK: ok. 3 lata CHARAKTER: żywiołowa i towarzyska, idealny pies dla aktywnych właścicieli. Do Schroniska trafiła bardzo skołtuniona, teraz po wizycie u schroniskowego fryzjera czeka na nowy dom. Quote
malawaszka Posted December 17, 2011 Author Posted December 17, 2011 aaaaaaa skończę w wariatkowie jak nic :cry: ale bym ukochała ją :mdleje: Quote
kasjas Posted December 18, 2011 Posted December 18, 2011 Ojej, jakie piękności :-( Szkoda, ze fryzjer nie uratował chociaż boczków brody. Łatwiej było zgolić wszystko :( Kurcze, zaraz bym po któregoś pojechała, a za tydzień jedziemy w góry i będzie problem. Jak jeszcze tam będzie, to po powrocie ją zabiorę. Ten też w Poznaniu Ta też chyba sznupkowa, tylko zgolona: Quote
WATACHA Posted December 18, 2011 Posted December 18, 2011 Ojej na pewno zimno biedulce :( http://schronisko.com/galeria/1841_big.jpg Quote
kajak Posted December 18, 2011 Posted December 18, 2011 [quote name='kasjas']Ojej, jakie piękności :-( Szkoda, ze fryzjer nie uratował chociaż boczków brody. Łatwiej było zgolić wszystko :( Kurcze, zaraz bym po któregoś pojechała, a za tydzień jedziemy w góry i będzie problem. Jak jeszcze tam będzie, to po powrocie ją zabiorę. Ten też w Poznaniu Ta też chyba sznupkowa, tylko zgolona: ten pierwszy jest już dość długo, chyba ze nie aktualizują stron Quote
malawaszka Posted December 18, 2011 Author Posted December 18, 2011 no też tego pierwszego kojarzę... aa zwariuję no :( Quote
kajak Posted December 18, 2011 Posted December 18, 2011 ja chyba już na łeb dostałam(tak mówią w domu) ;) Dogomania mnie wchłoneła:evil_lol:-tez tak miałyscie? Quote
malawaszka Posted December 18, 2011 Author Posted December 18, 2011 kajak napisał(a):ja chyba już na łeb dostałam(tak mówią w domu) ;) Dogomania mnie wchłoneła:evil_lol:-tez tak miałyscie? no... niestety tak... albo stety :evil_lol: zależy z której strony patrzeć Quote
Recommended Posts