Jump to content
Dogomania

Sznaucery w schroniskach - informacje bieżące - ZAJRZYJ i pomóż!!!

Recommended Posts

• Replies 8.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='malawaszka']potrzebne domy tymczasowe :modla:

No własnie!

W schronisku w Białej Podlaskiej mamy dwa sznaucerkowate psiuki:

Lolek

Lolek.W schronie od lutego,przywieziony "z miasta",gdzie się błąkał od tygodni.Był wychudzony do granic możliwości ,przemarznięty i odwodniony.Na początku wszyscy myśleli,że jest staruszkiem.Teraz,kiedy został odkarmiony i odpoczął ,okazało się,że ma ok.6 lat.
Lolek jest mniej niż średniakiem,waży ok.10 kilogramów.Ma szaro-czarną sierść ze srebrnymi znaczeniami.Jest bardzo radosny,włazi na kolana,przytula się-absolutnie słodziak!

Lolek ładnie chodzi na smyczy,jeździ samochodem,kocha ludzi,inne zwierzaki-bez agresji!
Cudny jest! Gdyby tak go wykąpać i wyczesać-Pięknota!

I jeszcze jeden PRZYSTOJNIAK :) -Lino:

Lino jest w schronie od niedawna-został przywieziony z jakimś sznurkiem na szyi....Jest młody-1,5 roku-2 lata.Chudziutki-same kosteczki pod skołtuniona sierścią.Trochę wyższy od Lolka,ale też kruchy i delikatny.
Lino mieszka z suczkami-dogaduje się z nimi,choć jest bardzo schronem przerażony.Podszedł do miziania bardzo niepewnie,ale kiedy już się odważył-wpadł w ekstazę,co zresztą widać na fotkach...

Obaj są przecudni!!!:)

Posted

W schronisku w Białej Podlaskiej mamy dwa sznaucerkowate psiuki:

Lolek.W schronie od lutego,przywieziony "z miasta",gdzie się błąkał od tygodni.Był wychudzony do granic możliwości ,przemarznięty i odwodniony.Na początku wszyscy myśleli,że jest staruszkiem.Teraz,kiedy został odkarmiony i odpoczął ,okazało się,że ma ok.6 lat.
Lolek jest mniej niż średniakiem,waży ok.10 kilogramów.Ma szaro-czarną sierść ze srebrnymi znaczeniami.Jest bardzo radosny,włazi na kolana,przytula się-absolutnie słodziak!

Lolek ładnie chodzi na smyczy,jeździ samochodem,kocha ludzi,inne zwierzaki-bez agresji!
Cudny jest! Gdyby tak go wykąpać i wyczesać-Pięknota!

I jeszcze jeden PRZYSTOJNIAK :) -Lino:
Lino cudny ta mordka jak u mojego Nestora ktory nam zaginął:shake:

Posted

dziewczyny mam takie pytanie, nasza Kassandra ma tatuaż, niestety jest on nieczytelny
pewnie już spotkałyście się z takimi przypadkami, poradźcie mi proszę co można zrobić aby jakoś go rozczytać
suczka trafiła do nas w fatalnym stanie, i to przez zaniedbanie człowieka prawie całkowicie straciła wzrok
chciałabym dotrzeć do właściciela, będzie bardzo wdzięczna za pw

przypomnę,że chodzi o tę ślicznotę

Posted

podobno po podświetleniu latarką powinno być widać wzór cyfr, jeżeli nie zlaly się w jedną plamę.

martka1982 napisał(a):
dziewczyny mam takie pytanie, nasza Kassandra ma tatuaż, niestety jest on nieczytelny
pewnie już spotkałyście się z takimi przypadkami, poradźcie mi proszę co można zrobić aby jakoś go rozczytać
suczka trafiła do nas w fatalnym stanie, i to przez zaniedbanie człowieka prawie całkowicie straciła wzrok
chciałabym dotrzeć do właściciela, będzie bardzo wdzięczna za pw

przypomnę,że chodzi o tę ślicznotę

Posted

ja kiedyś też próbowałam tak, że robiłam zdjęcie - tylko musi być ostre i potem podciagając kontrast w jakimś programie graficznym udawało się coś więcej odczytać, ale suczka jest starsza już więc to się może nie udać

a wiadomo już kiedy Kassandra będzie pod opieką Fundacji Czernyszowej? bo jak do nich trafi to tam są hodowcy więc może mają większe doświadczenie w oczytywaniu, a i znając hodowle będą mogli się też podomyslać z jakiej hodowli suczka jest

Posted

ten mały szkrab z Radomia dziś przyjechał do Ulki12 na PDT - dziękuję Anita_happy za zorganizowanie tam na miejscu i dziękuję Uli, ze pojechała dziś po niego do Częstochowy :Rose: i dziękuję Pani, która zabrała malucha jadąc ze swoją adoptowaną bidą :Rose:
psiak jest fajny, jak to sznup - lubi poszczekac, łapkę musimy pewnie prześwietlić albo pokazać ortopedzie bo trzyma ją w górze jak się porusza

Posted

malawaszka napisał(a):
ja kiedyś też próbowałam tak, że robiłam zdjęcie - tylko musi być ostre i potem podciagając kontrast w jakimś programie graficznym udawało się coś więcej odczytać, ale suczka jest starsza już więc to się może nie udać

a wiadomo już kiedy Kassandra będzie pod opieką Fundacji Czernyszowej? bo jak do nich trafi to tam są hodowcy więc może mają większe doświadczenie w oczytywaniu, a i znając hodowle będą mogli się też podomyslać z jakiej hodowli suczka jest

sprobuje z latarka a jak sie nie uda, to zrobie zdjecie z opcja makro i bede kombinowac w kompie
postaram sie dowiedziec czy jest jakas data ustalona co do jej wyjazdu, na razie chodzi w szewkach no i caly czas ma leczone oczy
ona jest mega przytulasna, na jedno oczko cos tam widzi i my to zauwazamy i wet okulista tak stwierdził

Posted

[quote name='malawaszka']

ten mały szkrab z Radomia dziś przyjechał do Ulki12 na PDT - dziękuję Anita_happy za zorganizowanie tam na miejscu i dziękuję Uli, ze pojechała dziś po niego do Częstochowy :Rose: i dziękuję Pani, która zabrała malucha jadąc ze swoją adoptowaną bidą :Rose:
psiak jest fajny, jak to sznup - lubi poszczekac, łapkę musimy pewnie prześwietlić albo pokazać ortopedzie bo trzyma ją w górze jak się porusza

moja kruszynka :) jest świetny, uwielbia ludzi, chce, żeby go przytulać :) będzie miał jakiś wątek?

Posted

Kopiuję ze strony schroniska w Poznaniu

NUMER PSA, CHIP: 941000012141646

możliwość adopcji: od 18.XII.
CHARAKTER: żywiołowa i towarzyska, idealny pies dla aktywnych właścicieli. Do Schroniska trafiła bardzo skołtuniona, teraz po wizycie u schroniskowego fryzjera czeka na nowy dom.

Posted

Ojej, jakie piękności :-(
Szkoda, ze fryzjer nie uratował chociaż boczków brody. Łatwiej było zgolić wszystko :(
Kurcze, zaraz bym po któregoś pojechała, a za tydzień jedziemy w góry i będzie problem. Jak jeszcze tam będzie, to po powrocie ją zabiorę.

Ten też w Poznaniu

Ta też chyba sznupkowa, tylko zgolona:

Posted

[quote name='kasjas']Ojej, jakie piękności :-(
Szkoda, ze fryzjer nie uratował chociaż boczków brody. Łatwiej było zgolić wszystko :(
Kurcze, zaraz bym po któregoś pojechała, a za tydzień jedziemy w góry i będzie problem. Jak jeszcze tam będzie, to po powrocie ją zabiorę.

Ten też w Poznaniu

Ta też chyba sznupkowa, tylko zgolona:

ten pierwszy jest już dość długo, chyba ze nie aktualizują stron

Posted

kajak napisał(a):
ja chyba już na łeb dostałam(tak mówią w domu) ;) Dogomania mnie wchłoneła:evil_lol:-tez tak miałyscie?

no... niestety tak... albo stety :evil_lol: zależy z której strony patrzeć