Lottie Posted September 15, 2009 Posted September 15, 2009 Witajcie, Bianka poprosiła mnie o poszukanie transportu dla niej (znamy się z innego forum).... spróbuję, ale powiedzcie czy w razie czego ktoś może podwieść szczeniaka do Łodzi? Czy szukać transportu konkretnie z Pabianic? Bo z Łodzi chyba łatwiej będzie coś znaleść niż z Pabianic... Quote
__Lara Posted September 15, 2009 Posted September 15, 2009 agaga21 napisał(a):mi po prostu nick klaudii sugeruje, że urodziła się 11 czerwca 93 roku, czyli nie jest pełnoletnia i na kilku wątkach oferuje dt. Nie zauważyłam tego. Widocznie zbyt się pospieszyłam. Quote
piechcia15 Posted September 15, 2009 Author Posted September 15, 2009 w miarę możliwości dowieziemy malucha jak najbliżej się da. coś się wymyśli. byleby poszły do domu:placz::placz: błagam niech ktoś weźmie całą 5 :placz::placz: marzenia... Quote
elinka Posted September 15, 2009 Posted September 15, 2009 A może znalazłaby się jakaś zastępcza mamka do piesków? Kilka lat temu byłam w podobnej sytuacji. Nasza Negba pozostawiła nam jednodniowe szczeniaczki. Na szczęście sunia sąsiadki miała jeszcze mleko. Przez ten najtrudniejszy okres (ok. dwóch tygodni) biegałam z całą czwórką kilka razy dziennie do suczki. Pieski szczęśliwie przeżyły. Wydaje mi się, że mleko suki byłoby najlepsze skoro z suchą karmą trudno. Quote
halbina Posted September 15, 2009 Posted September 15, 2009 ile ich zostanie? cztery?... Bianko, może weź dwa, ja wezmę trzy... :roll: będę potrzebowała pomocy przy ich utrzymaniu, nasza fundacja ma pod opieką ponad 20 kotów i na koncie sto zlotych... Quote
piechcia15 Posted September 15, 2009 Author Posted September 15, 2009 mleko dla maluchów będzie kupione dla tego kto je weźmie nie ma akurat żadnej szczennej suni aby je podrzucić Quote
piechcia15 Posted September 15, 2009 Author Posted September 15, 2009 halbina gdyby twoje słowa sie sprawdziły chyba osobiście pojechałabym was ucałować!! dziś jest 5 maluchów,ale ten 6 za tydzień wraca:(bo ta pani wzięła go na wykarmienie,aby go wzmocnić. potem urlop się kończy a ona ma swój zwierzyniec dość pokaźny do wykarmienia. Może się coś znajdzie w tym czasie.:placz::placz: Quote
gonia66 Posted September 15, 2009 Posted September 15, 2009 halbonko..naprawde weźmiesz 3 do siebie???Byloby cidnie..tylko jeszcze nie wiadomo czy BIanka weźmie 2...???:cool3::loveu: Quote
Lottie Posted September 15, 2009 Posted September 15, 2009 Powiem wam że ciężko znaleść transport do Bianki. Narazie znalazłam tylko trasę Łódź - Poznań. Z Poznania mogłabym dostarczyć szczenię do Bianki do Leszna, ale nie wiem czy on by wytrzymał takie podróże (zresztą jeszcze nie dostałam odpowiedzi co do transportu). Narazie musze uciekać, jutro poszukam ransportu na Gumtree i gdzie się da, ale na szczurach, królikach i miau nic sensownego nie ma :shake: Quote
karolina_g_k Posted September 15, 2009 Posted September 15, 2009 Dziewczyny napiszcie moze na czym dokladnie polega opieka nad takim maluchem. Co ile trzeba karmic? Czy moze zostawac sam i jesli tak to na jak dlugo? Moze cos waznego jeszcze? Takie informacje chyba sie przydadza jesli ktos rozpatrywalby opcje zaopiekowania sie ktoryms maluchem. Rece opadaja. Nie wiem kim trzeba byc zeby wyrzucic do smietnika na pewna smierc 6 takich okruszkow:-( Quote
Madzik77 Posted September 15, 2009 Posted September 15, 2009 pomyslcie dziewczyny co czyje sunia, matka tych maluszkow! KOSZMAR!! Quote
MartynaP Posted September 15, 2009 Posted September 15, 2009 dobrze by było jesli bianka zgodziłaby sie na dwa maluchy,halbinka wziełaby dwa i ja dwa :razz: Quote
piechcia15 Posted September 15, 2009 Author Posted September 15, 2009 kurde mój tata jedzie jutro do Poznania...tzn dziś w nocy czyli już za późno na jakiekolwiek kombinowanie:( może w tym tyg. jechałby do wrocławia to by sie maluchy podrzuciło biance. będe pamiętać o transporcie, ale wiem ze jest ciężko bo ostatnio szukałam :( maluchy trzeba karmić co 3-4 godz. oczywiście mogą zostać same bo to jasne ze nikt nie będzie siedział przy nich 24h. Podstawa to narazie mleko zastępcze, a jak ząbki im wyrosną to puszki można wprowadzać lub gotowane, papki jutro ludzie wezmą chyba jednego malucha na odchowanie jako DT bo właśnie mi napisali smsa. (rodzice tego chłopaka co pisał) Jezuuu wy działacie jak błyskawica już nie nadążam za wami ;p :):):) Quote
MartynaP Posted September 15, 2009 Posted September 15, 2009 Lottie napisał(a):Powiem wam że ciężko znaleść transport do Bianki. Narazie znalazłam tylko trasę Łódź - Poznań. Z Poznania mogłabym dostarczyć szczenię do Bianki do Leszna, ale nie wiem czy on by wytrzymał takie podróże (zresztą jeszcze nie dostałam odpowiedzi co do transportu). Narazie musze uciekać, jutro poszukam ransportu na Gumtree i gdzie się da, ale na szczurach, królikach i miau nic sensownego nie ma :shake: do Wrocławia jezdzi/jezdziła kako80 ale z katowic wiec wszystkie musialyby byc przywiezione na slask i te do bianki z tad zabrane oczywiscie najpierw bianka musi zadecydowac czy weznie dwa czy jednak jednego i kako80 tzeba zapytac czy jeszcze na tej tasie jezdzi Quote
modliszka84 Posted September 15, 2009 Posted September 15, 2009 z Pabianic do Milicza co dwa tygodnie jeździ ElzaMilicz - zapytajcie jej kiedy będzie jechac Quote
piechcia15 Posted September 15, 2009 Author Posted September 15, 2009 ElzaMilicz to strzał w dziesiątkę...zajechałby prawie do samej bianki. zadzwonię jutro do Elzy. Lotti a jak ty patrzysz trasę. od nas do Poznania a z Poznania chcesz do bianki do Wrocka zawieść?czy Leszna? bo juz gubie się. Kto mieszka w Lesznie?:p bosheee jak już głupiejęęę:placz::crazyeye::crazyeye::shake::shake: Quote
gonia66 Posted September 15, 2009 Posted September 15, 2009 piechcia15 napisał(a): Jezuuu wy działacie jak błyskawica już nie nadążam za wami ;p :):):) To prawda najprawdziwsza...cioteczki na dogo to blyskawice...pogotowie ratunkowe to przy Nich PIKUŚ...PAN PIKUŚ...:loveu::loveu::loveu: Quote
DG32 Posted September 15, 2009 Posted September 15, 2009 Dopisuje się. Jak trafią do Halbiny i Martyny to się wpraszam zawczasu do Was dziewczyny :diabloti:. Quote
MartynaP Posted September 15, 2009 Posted September 15, 2009 moge wziasc tylko jednego ,tylko tyle udalo mi sie wynegocjowac z mezem :-( bardzo mi przykro :-( Quote
kaja555 Posted September 16, 2009 Posted September 16, 2009 piechcia tym maluchom w schronisku dajcie plastikową butelkę, do środka wlać gorącą wodę z czajnika i całość zawinąć w szmatkę, przytulą się do ciepłej butelki jak do matki, będzie działąć jak termofor Temu najsłabszemu tez by się taki termoforek przydał, żeby tylko przezył.. Quote
modliszka84 Posted September 16, 2009 Posted September 16, 2009 i co z tym transportem? rozumiem że szukamy: Pabianice/Łódź - Zabrze Pabianice/Łódź - Będzin Pabianice/Łódź - Wrocław Quote
modliszka84 Posted September 16, 2009 Posted September 16, 2009 juro bardzo wcześnie rano jest transport do Zakopanego, w związku z tym trasa idzie przez Katowice, Kraków. Czy ktoś byłby w stanie odebrać te maluchy z trasy - ok godz. 12-13 ? i dowieźć do halbiny i martyny Quote
Recommended Posts