Jump to content
Dogomania

**Pabianice-6 szczeniaków ze śmietnika: 5z nich ma NOWE DOMKI:)a 1 za TM:(

Recommended Posts

Posted

BŁAGAM O POMOC W TRYBIE NATYCHMIASTOWYM

Dziś )15.09.09) w nocy do schroniska w Pabianicach trafiło 6 maluszków. Znaleziono je w śmietniku osiedlowym. Mają ok 3-4tyg. Zaczynają chodzić. W schronisku nie przetrwają napewno. Jeden już jest najsłabszy ze wszystkich, jest biegunka :placz: Siedzi w kącie z daleka od nich, nawet dziś podeszłam sprawdzić czy oddycha :placz::placz: Są 3 pieski i 3 suczki. Czarno biały psiak jest najsilniejszy i największy.

Potrzebny jest ktoś do wykarmienia maluchów, pod odchowaniu mogłyby wrócić do schroniska jak już przejdą to najgorsze!!

Błagam znacie kogoś kto może je przygarnąć?nawet osobno,albo parami...cokolwiek

kontakt ze mną: 692486565 oraz mail: [email protected]

Aktualizacja z dnia 9.11: wszystkie 5 maluszków znalazło kochające domki dzięki opiece cudownej cioci Halbince:) jeden niestety najsłabszy Merdaczek odszedł za tęczowy Most:(

• Replies 555
    • Created
    • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Czy te dzieciaki same już jedzą czy trzeba karmić butelką? Kurczę, trzeba popatrzeć na dogomapie, zaraz poszukam ofert dt. Czy te malce ktoś karmi? Czy mają ciepło? Boże drogi, one potrzebują jeszcze mamy...

Posted

wiesz, niby stoi miska z sucha karmą, aczkolwiek nie jestem przekonana że one umieją już jeść taki stały pokarm ;/ muszą jeść sucha bo biegunkę mają, ale gdy wzięłam jednego na ręce chciał ssać mi palca czyli odruch ssania jeszcze mają. Ja bym je jeszcze potrzymała na mleku zastępczym, muszą witamin dostać. Żadna z nas w Pabianicach nie ma możliwości wziąć takie maleństwa. Napiszę do tej Binaki1, z transportem zawsze jest problem i wszyscy o tym wiedza, ale zawsze się coś wymyśli :p brak transportu nie mógłby zadecydować o życiu takich okruszków! żebym miała jechać pociągiem to pojadę!

Posted

Piechcia, tego najmniejszego bidaka to trzeba na pewno karmić butelką, inaczej nie przeżyje maluszek :-(. On w życiu nie zje suchej karmy. Wątpię czy pozostałe sobie poradzą. Na razie chociaż namaczajcie suchą w ciepłej wodzie i taką rozmoczoną papkę im dajcie. Może choć przez kilka dni wolontariuszki by karmiły tego najmniejszego butelką, co? Ale one potrzebują mleka, trzeba gotować kaszki i zupki z ryżem i mięskiem.

Posted

piechcia15 napisał(a):
    jadę właśnie po tego najmniejszego malucha, weźmie go moja znajoma. potem napisze więcej

Jeden, najsłabszy uratowany. Pozostaje 5. Kolejnego zadeklarowała się wziąć Bianka1 :lol:

Posted

klaudia110693 napisał(a):
    Jak by znalazł się transport do Inowrocławia to jutro bym dała odpowiedź bo najprawdopodobniej mogę się zająć wszystkimi którymi trzeba będzie.

Ojej, byłoby wspaniałe! :loveu::multi:

Posted

klaudia110693 napisał(a):
    Jak by znalazł się transport do Inowrocławia to jutro bym dała odpowiedź bo najprawdopodobniej mogę się zająć wszystkimi którymi trzeba będzie.

klaudia, przepraszam że pytam...jesteś nowa...ile masz lat?

Posted

taks napisał(a):
    _Lara zanim wyrazisz zachwyt użyj proszę wyszukiwarki:shake:

mi po prostu nick klaudii sugeruje, że urodziła się 11 czerwca 93 roku, czyli nie jest pełnoletnia i na kilku wątkach oferuje dt.

Posted

Jeżeli Klaudia ma tyle lat ile sugeruje nick, to nie da rady się zająć szczeniakami sama, bo do szkoły zapewne chodzi. Przynajmniej jak dla mnie byłoby to niewykonalne niestety...:(

Jeśli zostaną w schronie, trzeba pomyśleć nad mlekiem dla maluchów... śliczne są

Posted

sprawę klaudii zostawmy na inny watek bo szkoda tu miejsca. na jej watku "dom tymczasowy" właśnie zadano te same pytania

maluch pojechał, bardzo płacze,ale gdy go przytuliłam i poczuł ciepło od ciała od razu zasnął. Zawinęłam go w becik jak dzidziusia i pojechał dalej. gdybyście widziały ten słodki śpiący pyszczek to od razu wszelkie troski mijają. Ma oczko ropiejące więc dostał kropelki i butelkę do jedzenia ze schronu wzięłyśmy.

Pozostało 5 czyli jakie miasta rozpatrujemy?Inowrocław i jeszcze jakieś?
    przed chwilą napisał do mnie jakiś chłopak, że znalazł domy dla tych szczeniaków z gazety,a one znalazły dom, więc ma zapytać tych ludzi czy wzięliby te:p:-(:placz::placz: