piechcia15 Posted September 15, 2009 Posted September 15, 2009 BŁAGAM O POMOC W TRYBIE NATYCHMIASTOWYM Dziś )15.09.09) w nocy do schroniska w Pabianicach trafiło 6 maluszków. Znaleziono je w śmietniku osiedlowym. Mają ok 3-4tyg. Zaczynają chodzić. W schronisku nie przetrwają napewno. Jeden już jest najsłabszy ze wszystkich, jest biegunka :placz: Siedzi w kącie z daleka od nich, nawet dziś podeszłam sprawdzić czy oddycha :placz::placz: Są 3 pieski i 3 suczki. Czarno biały psiak jest najsilniejszy i największy. Potrzebny jest ktoś do wykarmienia maluchów, pod odchowaniu mogłyby wrócić do schroniska jak już przejdą to najgorsze!! Błagam znacie kogoś kto może je przygarnąć?nawet osobno,albo parami...cokolwiek kontakt ze mną: 692486565 oraz mail: [email protected] Aktualizacja z dnia 9.11: wszystkie 5 maluszków znalazło kochające domki dzięki opiece cudownej cioci Halbince:) jeden niestety najsłabszy Merdaczek odszedł za tęczowy Most:( Quote
piechcia15 Posted September 15, 2009 Author Posted September 15, 2009 ten jest najsłabszy, siedzi w kącie bo nie ma siły dojść do grupy,albo jest odrzucony, nie wiem. zwija się w kulkę,aż główka mu opada bo siły mu brak:placz: Quote
Ania+Milva i Ulver Posted September 15, 2009 Posted September 15, 2009 o matulo jakie bidaczki:placz: moge tylko podniesc:placz: Quote
emilia2280 Posted September 15, 2009 Posted September 15, 2009 jezzz, a jak ktos wezmie, ale bédzie kwestia transportu, to mozecie je wziác do domu choc na noc, zeby w cieple pokarmic? nie wiem, Halbina ma malowanie, ale zapytajcie. Bianka1, nie wiem kto jeszcze. Quote
cavusia Posted September 15, 2009 Posted September 15, 2009 Boże jakie biedne maleństwa!! PILNIE POSZUKIWANE DOMKI!!! Quote
Tigraa Posted September 15, 2009 Posted September 15, 2009 Czy te dzieciaki same już jedzą czy trzeba karmić butelką? Kurczę, trzeba popatrzeć na dogomapie, zaraz poszukam ofert dt. Czy te malce ktoś karmi? Czy mają ciepło? Boże drogi, one potrzebują jeszcze mamy... Quote
piechcia15 Posted September 15, 2009 Author Posted September 15, 2009 wiesz, niby stoi miska z sucha karmą, aczkolwiek nie jestem przekonana że one umieją już jeść taki stały pokarm ;/ muszą jeść sucha bo biegunkę mają, ale gdy wzięłam jednego na ręce chciał ssać mi palca czyli odruch ssania jeszcze mają. Ja bym je jeszcze potrzymała na mleku zastępczym, muszą witamin dostać. Żadna z nas w Pabianicach nie ma możliwości wziąć takie maleństwa. Napiszę do tej Binaki1, z transportem zawsze jest problem i wszyscy o tym wiedza, ale zawsze się coś wymyśli :p brak transportu nie mógłby zadecydować o życiu takich okruszków! żebym miała jechać pociągiem to pojadę! Quote
Tigraa Posted September 15, 2009 Posted September 15, 2009 Piechcia, tego najmniejszego bidaka to trzeba na pewno karmić butelką, inaczej nie przeżyje maluszek :-(. On w życiu nie zje suchej karmy. Wątpię czy pozostałe sobie poradzą. Na razie chociaż namaczajcie suchą w ciepłej wodzie i taką rozmoczoną papkę im dajcie. Może choć przez kilka dni wolontariuszki by karmiły tego najmniejszego butelką, co? Ale one potrzebują mleka, trzeba gotować kaszki i zupki z ryżem i mięskiem. Quote
BIANKA1 Posted September 15, 2009 Posted September 15, 2009 Jestem . Ze względów zdrowotnych moge wziąc jedynie 1 szczenie. Moge go odebrac z Leszna , Żmigrodu lub Wrocławia . Quote
emilia2280 Posted September 15, 2009 Posted September 15, 2009 To moze tego co ledwo zyje? czy on nie przezyje podrózy nawet? Quote
Ania+Milva i Ulver Posted September 15, 2009 Posted September 15, 2009 Jesli nie znajdzie się nic na miejscu , to i tak nie ma wyjscia- trzeba go zabrać...będę offowac na swoich wątkach, moze ktos pomoże. Quote
ZUZANNA11 Posted September 15, 2009 Posted September 15, 2009 Uff.. Bianka, chociaż jednemu uratujesz życie. Quote
piechcia15 Posted September 15, 2009 Author Posted September 15, 2009 jadę właśnie po tego najmniejszego malucha, weźmie go moja znajoma. potem napisze więcej Quote
__Lara Posted September 15, 2009 Posted September 15, 2009 piechcia15 napisał(a):jadę właśnie po tego najmniejszego malucha, weźmie go moja znajoma. potem napisze więcej Jeden, najsłabszy uratowany. Pozostaje 5. Kolejnego zadeklarowała się wziąć Bianka1 :lol: Quote
klaudia110693 Posted September 15, 2009 Posted September 15, 2009 Jak by znalazł się transport do Inowrocławia to jutro bym dała odpowiedź bo najprawdopodobniej mogę się zająć wszystkimi którymi trzeba będzie. Quote
__Lara Posted September 15, 2009 Posted September 15, 2009 klaudia110693 napisał(a):Jak by znalazł się transport do Inowrocławia to jutro bym dała odpowiedź bo najprawdopodobniej mogę się zająć wszystkimi którymi trzeba będzie. Ojej, byłoby wspaniałe! :loveu::multi: Quote
agaga21 Posted September 15, 2009 Posted September 15, 2009 klaudia110693 napisał(a):Jak by znalazł się transport do Inowrocławia to jutro bym dała odpowiedź bo najprawdopodobniej mogę się zająć wszystkimi którymi trzeba będzie. klaudia, przepraszam że pytam...jesteś nowa...ile masz lat? Quote
taks Posted September 15, 2009 Posted September 15, 2009 __Lara napisał(a):Ojej, byłoby wspaniałe! :loveu::multi: _Lara zanim wyrazisz zachwyt użyj proszę wyszukiwarki:shake: Quote
__Lara Posted September 15, 2009 Posted September 15, 2009 agaga21 napisał(a):klaudia, przepraszam że pytam...jesteś nowa...ile masz lat? Właśnie właśnie, o to też chciałam zapytać... Quote
agaga21 Posted September 15, 2009 Posted September 15, 2009 taks napisał(a):_Lara zanim wyrazisz zachwyt użyj proszę wyszukiwarki:shake: mi po prostu nick klaudii sugeruje, że urodziła się 11 czerwca 93 roku, czyli nie jest pełnoletnia i na kilku wątkach oferuje dt. Quote
kasia14 Posted September 15, 2009 Posted September 15, 2009 Jeżeli Klaudia ma tyle lat ile sugeruje nick, to nie da rady się zająć szczeniakami sama, bo do szkoły zapewne chodzi. Przynajmniej jak dla mnie byłoby to niewykonalne niestety...:( Jeśli zostaną w schronie, trzeba pomyśleć nad mlekiem dla maluchów... śliczne są Quote
piechcia15 Posted September 15, 2009 Author Posted September 15, 2009 sprawę klaudii zostawmy na inny watek bo szkoda tu miejsca. na jej watku "dom tymczasowy" właśnie zadano te same pytania maluch pojechał, bardzo płacze,ale gdy go przytuliłam i poczuł ciepło od ciała od razu zasnął. Zawinęłam go w becik jak dzidziusia i pojechał dalej. gdybyście widziały ten słodki śpiący pyszczek to od razu wszelkie troski mijają. Ma oczko ropiejące więc dostał kropelki i butelkę do jedzenia ze schronu wzięłyśmy. Pozostało 5 czyli jakie miasta rozpatrujemy?Inowrocław i jeszcze jakieś? przed chwilą napisał do mnie jakiś chłopak, że znalazł domy dla tych szczeniaków z gazety,a one znalazły dom, więc ma zapytać tych ludzi czy wzięliby te:p:-(:placz::placz: Quote
Recommended Posts