Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

mala_czarna napisał(a):
Podjedź wyżej, bo tutaj są zdjęcia ;) Post 941

mala_czarna, wydawało mi się że tripti chodziło o wątki tych dwóch zaginionych psów a nie naszego kudłacza z Klembowa :)

Posted

To są Marki, dokładnie dzielnica Zieleniec.
Jadąc z okolic Zegrza w stronę Warszawy przez Nieporęt (czyli lasem), kilkanaście km za Nieporętem są dwa zjazdy w prawo do Marek. Pierwszy prowadzi na Zieleniec, czyli wjeżdża się między domy, następny (kilkaset metrów dalej) jest zjazdem na leśny parking. Ten parking jest właśnie nad jeziorem Kruczek.
Całe lato kręci się tam sporo ludzi oraz uprawiana jest pewna forma hazardu ("zarażę się, nie zarażę?").
Całe jezioro można obejść dookoła, tam chodzimy z psami. Poza tym przy tej szosie właśnie wyrzuca się sporo psów w okresie letnim. (sami zgarnęliśmy stamtąd chyba z 8 psów, w tym 4 rottki, amstafkę i kilka innych wynalazków).
Szkoda, że wtedy nie wiedziałam o Szurce, podniosłabym alarm.
Co do jedzenia- nie wiem- to są okolice domów, ludzie wyrzucają żarcie, ale czy tyle, by się wyżywić- wątpię.

Posted

Tattoi napisał(a):
To są Marki, dokładnie dzielnica Zieleniec.
Jadąc z okolic Zegrza w stronę Warszawy przez Nieporęt (czyli lasem), kilkanaście km za Nieporętem są dwa zjazdy w prawo do Marek. Pierwszy prowadzi na Zieleniec, czyli wjeżdża się między domy, następny (kilkaset metrów dalej) jest zjazdem na leśny parking. Ten parking jest właśnie nad jeziorem Kruczek.
Całe lato kręci się tam sporo ludzi oraz uprawiana jest pewna forma hazardu ("zarażę się, nie zarażę?").
Całe jezioro można obejść dookoła, tam chodzimy z psami. Poza tym przy tej szosie właśnie wyrzuca się sporo psów w okresie letnim. (sami zgarnęliśmy stamtąd chyba z 8 psów, w tym 4 rottki, amstafkę i kilka innych wynalazków).
Szkoda, że wtedy nie wiedziałam o Szurce, podniosłabym alarm.
Co do jedzenia- nie wiem- to są okolice domów, ludzie wyrzucają żarcie, ale czy tyle, by się wyżywić- wątpię.

może mieszkają w jakiejś opuszczonej szopie czy innych nieużywanych przez ludzi zabudowaniach ...........

Posted

Tattoi, może się umówimy i zaprowadzisz mnie w to miejsce cooo?? Może uda nam się ją spotkać i zidentyfikować! Bo jeśli to Szura znajdziemy sposób na złapanie jej. Można zawołać weterynarza ze sprzętem usypiającym... Znowu mam nadzieję.

Posted

coronaaj napisał(a):
Witaj Leyla, ja niespecjalnie moge pomoc bo jestem z kurduplami w Toruniu....mam tylko nadzieje, ze Szurka zyje???

..Witaj, i we mnie nadzieja się obudziła. Gdyby to była ona ,dałybyśmy rade ją dopaść. Tylko czy to ona ?? Marki są blisko mnie mogłabym tam jeżdzić i sprawdzać to miejsce, tylko muszę je znać..
Z Torunia niewiele byś zdziałała:roll:

Posted

AnnaA napisał(a):
Witaj Leyla, cieszę sie, że jesteś. Może sie uda!

Witaj, oby się dało. pojedziemy tam razem z Tatti i jeśli to ona , zabierzemy ją jakoś:p

Posted

Tattoi ,odezwij się jak przeczytasz końcówkę tego wątku....Jeśli to ona to ją dopadniemy. Jutro mnie nie ma ,wyjeżdżam i nie wiem czy będę miała net, wracam w sobotę ,może już coś będzie wiadomo....

Posted

Rozmawiałam z tattoi przez telefon i się umówiłyśmy. Biedna Tattoi dostała bana i dlatego jej tu z nami nie ma. A w dodatku okazało się że widziałyśmy się wcześniej wiele razy;)Pojedziemy i sprawdzimy czy to nasza Szura...

Posted

Leyla napisał(a):
Rozmawiałam z tattoi przez telefon i się umówiłyśmy. Biedna Tattoi dostała bana i dlatego jej tu z nami nie ma. A w dodatku okazało się że widziałyśmy się wcześniej wiele razy;)Pojedziemy i sprawdzimy czy to nasza Szura...

Jaki ten świat mały ;)

Posted

Byłyśmy dziś z Tattoi w tym miejscu gdzie mogłaby być Szurcia, ale ani śladu . Ciężko się tam poruszac ,bo śnieg do kolan... będę tam jeździć, niech trocchę stopnieje... Tam przychodzą czasem ludzie ,więc zostają resztki jedzenia i jest jeziorko z wodą- super meta. Tattoi zawiadomiła wszystkich sąsiadów na wypadek gdyby takiego kudłacza spotkali.... nie traćmy nadziei