Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

lika1771 napisał(a):
Troche za ciemno na szukanie, nie wiem na czym polega szukanie przejechanie sie samochodem po okolicy dla mnie to zadne szukanie

a może podać wątek na dogomanii tej dziewczynie która przysłała wiadomość na nk ?....podam :)

jakiej wielkości dokładnie jest Szurka , megii1 napisz proszę jak określić jej wielkość , na zdjęciach widać że dość duża

mam nadzieję że to szukanie to nie przejechanie samochodem tylko po okolicy bo to bez sensu , wiadomo że trzeba patrzeć na drogę , szczególnie w takich warunkach jakie są teraz i na pewno nie po ciemku .... ona teraz , o tej godzinie , jeżeli gdzieś tam jest to szuka raczej schronienia na noc ............

Anita_happy
ale podniosłaś mi ciśnienie :)...ogarnęłam wzrokiem posty i rzuciło mi się w oczy ...ZNALEZIONA !!!!!!!! ....myślałam że już , że nareszcie ............ :(:(:(

• Replies 1.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Moje szukanie polegało dziś na jezdżeniu samochodem. Nie tylko po głównych drogach ale po wszystkich możliwych uliczkach i ścieżkach leśnych - tych odśnieżonych lub przejezdnych. Pytałam tez nielicznych ludzi czy nie widzieli takiego psiaka, pokazywałam ogłoszenia, które mam w samochodzie, ale niestety nikt jej nie widział. Niestety nie dało się wcześniej bo pod opieką mam sporo psiaków, do których przyjeżdżają goście z dogo i nie tylko; przyjeżdżają ludzie oglądać psiaki - także jest sporo roboty. Jutro żadnych gości w planach nie mam także zostawię synka u przyjaciółki w Legionowie i zrobię piesze poszukiwania po śniadaniu.

Posted

lika1771 napisał(a):
Troche za ciemno na szukanie, nie wiem na czym polega szukanie przejechanie sie samochodem po okolicy dla mnie to zadne szukanie

Skoro nie wiesz to nie zabieraj głosu. To bardzo rozsądnie będzie.

Posted

megii1 napisał(a):
Ja nie dam rady. Mój dzień wyglada tak, ze do późnego popołudnia pracuję w Warszawie a wieczorem zajmuje sie psiakami i 2,5 letnim synkiem. Mój Darek za to wychodzi do pracy wieczorem. A do opieki mam teraz 7 hotelowiczów i 4 swoje psiaki. Jedyne co mogę to wziąść wolny dzień w piątek - wczesniej nie dam rady.

Mowiac szczerze to nikt tak naprawde Szurki nie szuka,albo za daleko albo brak czasu.Szureczko tak bardzo martwie sie o Ciebie czy Ty jeszcze zyjesz:placz:

Posted

mala_czarna napisał(a):
Skoro nie wiesz to nie zabieraj głosu. To bardzo rozsądnie będzie.

ooo widzę że są tu lepiej poinformowani od nas ... proszę napisz jeżeli wiesz kto kiedy i jak szuka tego biednego psa .....

lika1771 napisał(a):
Mowiac szczerze to nikt tak naprawde Szurki nie szuka,albo za daleko albo brak czasu.Szureczko tak bardzo martwie sie o Ciebie czy Ty jeszcze zyjesz:placz:

też odnoszę takie wrażenia .... jakoś tak :(

Posted

Szukałam dziś suni w sumie około 3 godzin i kompletnie nic. Dziś bez samochodu bo drogi tak zaśnieżyło że się nie dało. Dobrze, że zabrałam ze sobą swoją Korę bo momentami strasznie było. Popytałam ludzi, porozwieszałam trochę ogłoszeń. Dziewczyna, która miała dzwonić gdyby widziała Sunie też się nie odezwała.

Posted

lika1771 napisał(a):
Szukanie psa po godzinie szesnastej w zimie jest bezsensu i nie rozsadnie.

Masz racje najlepiej szukac w dzien...jak sie ma czas i mozna jezdzic po tych zasniezonych lasach, ulicach...wydaje mi sie, ze Szurka (o ile zyje) jest troche dalej od Megii1...niestety po wojazach sobotnich w sniezycy wysiadly troche swiatla i pare innych drobnostek ale 5 psow uratowanych, zrobilysmy ponad 400km...teraz nie mam szans na wyjazd do Serocka i szukanie Szurki....ale sercem jestem z wami.

Posted

Najważniejsze to ją odnaleźć. Jeśli ma jakieś stałe miejsce gdzie śpi lub koczuje i jeśli uda się je znaleźć to można spróbować ją złapać. Ale może lepiej nie jakaś przypadkowa osoba, tylko ktoś doświadczony. Jeśli to nic nie da to może warto jej zostawić jedzonko ze środkiem uspokajającym lub czymś w tym typie. Ale najważniejsze to ją zlokalizować!!

Posted

własnie o to lokalizowanie tu chodzi że przychodzą jakieś inf. ale już nieaktualne , stare , sprzed paru dni , i szukaj wiatru w polu
tak sobie myślę ...czy ktoś zawiadomił jakąś straż miejską czy gminną , albo policję albo straż leśną ? bo to oni najbardziej znają teren i jeżeli będą wiedzieć o tym że jest taki pies szukany to może zwrócą uwagę na wałęsającego się psa ?
nie wiem , zostają jeszcze szkoły , przedszkola , ośrodki zdrowia , puby , restauracje , kawiarnie, kościoły....

Posted

nie dawajcie jej teraz zadnych usypiaczy..w 15 minut to ona wam moze z oczu uciec...i polegnie w mroz...i juz sie nie obudzi:(

straszne ...ale prawdziwe :(

SZURKA ODNAJDZ SIE DZIEWCZE!!!
kibicujemy ci bardzo ...
ja mieszkam w wesolej - -
jakby co to na PW
albo tel
692 407 681
jakby co..dzwonic :)