lilk_a Posted January 8, 2010 Posted January 8, 2010 jak to co ? niech tam ktoś pojedzie i sprawdzi ..... gdyby mnie uciekł pies , obojętnie jaki czy mój własny czy powierzony ....poruszyłabym niebo i ziemię żeby go znaleźć , szukałabym dopóki bym nie znalazła ,od momentu zaginięcia do skutku ...... a tu ? ..co tam , pies ze schroniska to można go sobie odpuścić .....????? jeden mniej , jeden więcej .................. jestem wściekła ..... taka informacja powinna postawić Was na nogi ........................... szkoda gadać !!! Quote
Sylwia K Posted January 8, 2010 Author Posted January 8, 2010 przecież Agnezja napisała, ze tam pojedzie... ja tez nie mieszkam w okolicach tamtych, nie mam prawa jazdy i mam niemowlę... jak to sobie wyobrażasz? i czemu mnie atakujesz? to proszę porusz niebo i ziemię, w końcu według twego mniemania tylko tobie na tym psie zależy... Quote
lilk_a Posted January 8, 2010 Posted January 8, 2010 ja nie atakuję Ciebie , ja tylko dziwię się że tak to się odbywa , może po prostu trzeba zamknąć ten wątek i po problemie radźcie sobie jak sobie tam uważacie "niemiła Bogu ofiara chodź cielę do domu" ....... ...........dziękuję a na koniec życzę Szurce i jej podobnym psom żeby trafiały na swojej drodze tylko na odpowiedzialnych ludzi Quote
Sylwia K Posted January 8, 2010 Author Posted January 8, 2010 każda pomoc się przyda nawet i twoja:diabloti: sorry, za sarkazm, ale nie mogłam się opamiętać (cały dzień dziś pisze ważną prace naukową i już chyba mózg mi się wyłączył) tu się nie ma co obrażać, w końcu to nie ludzie są tu ważni... nie znam nikogo więcej z tamtych rejonów, wysyłałam wcześniej pw do osób z mapy pomocy dogo z tych okolic, ale tylko jedna osoba odpisała i pomogła w rozwieszaniu plakatów. Leyla mieszka duużo bliżej serocka i tej okolicy, ma prawo jazdy i auto własne i czas, ale już chyba nie wchodzi na wątek... nie wiem czy ma bana czy co... Nikt z wawy zmotoryzowany nie zaoferował swej pomocy... nawet z osób jeżdżących do celest. Pipin krąży w tych samych okolicach i wygląda dość podobnie, więc też nie wiadomo czy to on czy ona... Quote
bico Posted January 8, 2010 Posted January 8, 2010 Czy Szurka była po sterylce? nie pamiętam, dlatego pytam...oby tylko cieczki nie miała i w ciążę nie zaszła:( oby była po sterylce chociaż.... Leyla ma bana, już tu o tym pisałam. Quote
Sylwia K Posted January 8, 2010 Author Posted January 8, 2010 miała bana ponoć na 3 dni... tak, Szurka była wysterylizowana. Quote
lilk_a Posted January 8, 2010 Posted January 8, 2010 ja też odpowiem sarkastycznie ...dzięki że nawet moja pomoc się przyda :( no niestety za pomoc właśnie taką niestety na jaką mnie stać , oberwałam od ciebie ( nie mam możliwości pojechać tam z Częstochowy i szukać psa choć bardzo bym chciała) i wypisuję się z tego wątku mam tylko szczerą nadzieję że ta biedna sunia jeszcze żyje i to nie Popin tylko ona , chociaż może lepiej by było żeby nikt z was jej nie znalazł Quote
bico Posted January 8, 2010 Posted January 8, 2010 Sylwia K napisał(a):miała bana ponoć na 3 dni... tak, Szurka była wysterylizowana. to całe szczęście, że jest po sterylce, bo jak sobie pomyślę, że w tą zimę by się gdzieś w jakiejś norze, stodole czy rowie oszczeniła, to...uffff...tyle dobrego, że nie będzie szczeniaków. Tak, Leyla już nie ma bana. Quote
lilk_a Posted January 8, 2010 Posted January 8, 2010 wiadomość z nk od tej samej osoby co poprzednia inf. " widziałem ją przez chwilę, ale była wychudzona i trochę przestraszona. " :(:(:( Quote
Sylwia K Posted January 8, 2010 Author Posted January 8, 2010 lilka nie oberwałaś ode mnie... nigdzie cie nie obraziłam nigdy... wiec nie wiem czemu i za co się obrażasz i jeszcze raz napisze, ze chyba jest to forum dogomania a nie układymiędzyludzkie. pl więc nie wiem czemu obrażając się na mnie odwracasz się od psa... i co do poszukiwań Szurki, to szkoda, ze nie czytasz dokładnie... osoba z dogo była już w tych rejonach (dwóch rond) i poprzyklejała nawet plakaty... agap napisał(a):To jest Rembelszczyzna. Ja tamtędy przejeżdżam codziennie - wyślijcie mi, proszę, Wasze ogłoszenie na [email protected] to porozwieszam moje i Wasze razem. Pani dzwoniła do mnie z komórki, ale numer niestety się nie wyświetlił. Powiedziała natomiast, że jeśli zobaczy psa jeszcze raz to na pewno zadzwoni. Quote
lilk_a Posted January 8, 2010 Posted January 8, 2010 plakaty jej tam nie znajdą ...musi to zrobić człowiek Quote
bico Posted January 8, 2010 Posted January 8, 2010 lilk_a napisał(a):wiadomość z nk od tej samej osoby co poprzednia inf. " widziałem ją przez chwilę, ale była wychudzona i trochę przestraszona. " :(:(:( nie można tej osoby poprosić o próbę złapania Szurki? skora ją widziała...to była by szansa...czy tylko przejazdem tam była? Quote
megii1 Posted January 9, 2010 Posted January 9, 2010 Ja dziś i jutro tam pojadę. Pojeżdżę po leśnych drogach bo tam jest sporo lasów, popytam ludzi i mozę jeszcze raz zajrzę do schroniska w Józefowie - w sumie to te same okolice. Quote
lika1771 Posted January 9, 2010 Posted January 9, 2010 Jezeli sa jakies sygnały trzeba szukac zgadzam sie z lika_a.Moze zapłacic temu komus z nk za zlapanie Szurki Quote
lilk_a Posted January 9, 2010 Posted January 9, 2010 następna wiadomość z nk "skądś kojarzę tego psa. widziałam go, ale... nie wiem, czy to ten psiak. w każdym razie... jeśli nadal jest na Rembelszczyźnie, znajdę Ją i dam znać. potrzebny Mi tylko pani/ pana numer. a kiedy złapię psa, zadzwonię.?" potrzebny jest nr telefonu do osoby która jest w stanie przyjechać od razu jeżeli ktoś znajdzie Szurkę , Quote
lika1771 Posted January 9, 2010 Posted January 9, 2010 Biedactwo gdzies sie kreci.Chyba najlepiej podac numer do Megii Quote
Agnezia Posted January 9, 2010 Posted January 9, 2010 ale to już inna osoba z NK? Byłam na Kobiałce, nie widziałam jej tam. Pan w sklepie też jej nie kojarzy, powiedział, że jest podobny pies ale czarny i bardzo młody. Quote
AnnaA Posted January 9, 2010 Posted January 9, 2010 Bardzo szkoda, że Leyla już na dogo nie wchodzi, bo wiem, że jej na Szurce bardzo zależało. Sledziłam wątek i pamiętam, że szukała Szurki z wielkim poświęceniem. Nie wiem dlaczego nie szukają jej włąściciele hoteliku w którym była. Czy nie dałoby się ich jakoś zmobilizowac? Quote
megii1 Posted January 9, 2010 Posted January 9, 2010 AnnaA napisał(a):Bardzo szkoda, że Leyla już na dogo nie wchodzi, bo wiem, że jej na Szurce bardzo zależało. Sledziłam wątek i pamiętam, że szukała Szurki z wielkim poświęceniem. Nie wiem dlaczego nie szukają jej włąściciele hoteliku w którym była. Czy nie dałoby się ich jakoś zmobilizowac? Nie chcę powtarzać tego co pisałam na poprzednich stronach ale szukamy Szurki tylko nie piszemy o tym codziennie. Zaraz wychodzę pojeżdzić po okolicy gdzie widziano Szurkę a Lilka podała numer do mnie jak kontakt dla osoby z naszej klasy, która widziała Szurkę. Także nie trzeba mnie mobilizować . Pozdrawiam P.S Leyla jezdziła szukac Szurki dwa razy z tego co mi wiadomo - ja to robię mniej więcej raz w tygodniu - niestety bez rezultatu - tyle tytułem wyjaśnień. Quote
AnnaA Posted January 9, 2010 Posted January 9, 2010 Dziękuję za wyjaśnienia. Bardzo się cieszę, że nie zapomniano o Szurce. Szkoda, że nie piszesz o swoich poszukiwaniach na wątku bo to zawsze uspakaja. Czuję się w jakiś sposób odpowiedzialna za to co się stało bo pierwsza odpowiedziałam na apel o zbiórce pieniędzy na hotelik i może gdyby się pieniądze nie zebrały to Szurka pozostałaby w schronie. Wiem, że to głupota ale... Mieszkam daleko i fizycznie nie mogę pomóc, ale jeżeli to Szurka to cieszy, że dała sobie radę. Pozdrawiam i trzymam kciuki za znalezienie Szurki. Quote
anita_happy Posted January 9, 2010 Posted January 9, 2010 zagladam do wAS od czasu do czasu...i czekam na info ZNALEZIONa!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1 oby sie biedactwo znalazlo!!!!!!!!!!!!!!!!!! tak zimno a ona sama :( Quote
lika1771 Posted January 9, 2010 Posted January 9, 2010 Troche za ciemno na szukanie, nie wiem na czym polega szukanie przejechanie sie samochodem po okolicy dla mnie to zadne szukanie Quote
Recommended Posts