gagata Posted September 29, 2009 Posted September 29, 2009 No tyrudno, myślałam,że jesteś własnie z tej gminy.. W każdym razie jesli przy tej stacji znów pojawia sie bezdomne psy, to mozna jeszcze tak: http://www.dogomania.pl/forum/13058294-post1236.html Ale zawsze jednak lepiej najpierw ustalic, dokąd trafiaja odłoweione psy...Takich miejsc jak pan K pewnie w Polsce jest wiele... Quote
bullterrierka Posted September 29, 2009 Posted September 29, 2009 Czy ktoś moze zrobić ogłoszenia? Quote
mtf zalesie Posted September 29, 2009 Posted September 29, 2009 moim zdaniem trzeba pognebic gmine w interesie nastepnych psow ktore sie tam pojawia nie ma mozliwosci zabrania wszystkich i nie mozna za nich zalatwiac tego,im wiecej i czesciej do nich bedziemy dzwonic to wieksza szansa ze zaswita w ich mozgach ze trzeba cos z tym zrobic Quote
mtf zalesie Posted September 29, 2009 Posted September 29, 2009 moze napisz tel. tej gminy tzn.wydzialu ohrony srodowiska-ja chetnie podzwonie.jesli chodzi o hotelik w zalesiu to napiszcie do jayo,moge zaprowadzic jesli uzgodnicie miejsce bo to niedaleko mnie.niestety 600 zl za obie suki ,kojce bez spacerow. Quote
Negri_2008 Posted September 29, 2009 Posted September 29, 2009 Rusti od Klamki z Wołomina zbiera na hotelik :-( http://www.dogomania.pl/forum/f1161/popmocy-rusti-zabrana-od-dr-k-nie-ma-na-hotelik-blagamy-o-deklaracje-146056/ Quote
bullterrierka Posted September 29, 2009 Posted September 29, 2009 mtf zalesie napisał(a):moze napisz tel. tej gminy tzn.wydzialu ohrony srodowiska-ja chetnie podzwonie.jesli chodzi o hotelik w zalesiu to napiszcie do jayo,moge zaprowadzic jesli uzgodnicie miejsce bo to niedaleko mnie.niestety 600 zl za obie suki ,kojce bez spacerow. Tel.do gminy 048 32-13-021 Tel.do ZGK 048 32-13-091 Ponieważ w obu przypadkach zostałam potraktowana bardzi nie uprzejmie i lekceważaco poprosiłam moich rozmówców o podanie danych osobowych,nie wiem tylko czy moge je udostepnić na forum? Quote
Ewelina.w38 Posted September 29, 2009 Posted September 29, 2009 dziewczyny, megii1 ma chyba hotelik i z tego co wnioskuje z innego wątku to dzień 10 zł już z karmą. tu sprawdźcie: http://www.dogomania.pl/forum/f1161/przerazone-malenstwo-ma-dt-u-megii-prosimy-o-pomoc-w-transporcie-ogloszeniach-146710/index7.html A może by tytuł zmienić? np.3 sunie na tymczasie w schronisku a później ulica!potrzebne dt lub hotelik dla 2. Ja biorę się za ofowanie. Quote
Ewelina.w38 Posted September 29, 2009 Posted September 29, 2009 Beata M napisał(a):Tel.do gminy 048 32-13-021 Tel.do ZGK 048 32-13-091 Ponieważ w obu przypadkach zostałam potraktowana bardzi nie uprzejmie i lekceważaco poprosiłam moich rozmówców o podanie danych osobowych,nie wiem tylko czy moge je udostepnić na forum? nie za bardzo ale na pm raczej tak, bo to sa pracownicy administracji, nie sa wiec os.anonimowymi (fizycznymi) w tej sprawie ze względu na stanowiska i funkcje. Quote
Ammounie Posted September 29, 2009 Posted September 29, 2009 Kochani, Czy dobrze zrozumiałam że sunie mogą pozostać w schronisku jeszcze ok 2 tygodnie? Czy są miejsca w tym hoteliku u Megii pod Warszawą? Jeśli można by było sunie przewieźć do hoteliku 9 października ( to dla mnie jedyny wolny dzień w tygodniu ) to mam wstępną deklarację od mojego taty że moglibyśmy po nie pojechać i zawieźć je do hoteliku. Pozdrawiam Was ciepło, Ola Quote
bullterrierka Posted September 29, 2009 Posted September 29, 2009 Jutro zadzwonie i zapytam czy sunie już po sterylce i kiedy można je zabrać do hoteliku. Mała ma zapewniony tymczas. Mamy dwie deklaracje mc dla pozostałych suczek::multi::multi::multi: mtf zalesie 50zł Ammounie 50zł WIELKIE DZIĘKI DZIEWCZYNY:loveu: Zbieramy dalej deklaracje:multi: i bardzo prosimy o ogłoszenia,może któraś suczka kogoś zauroczy i znajdzie domek wczesniej:Dog_run: Quote
zuzlikowa Posted September 29, 2009 Posted September 29, 2009 Hotelik dla pieska wielkości benka kosztuje 15zł za dobę! Daje to miesięczną kwotę 450zł. Napiszcie proszę do megii1 z pytaniem,czy będzie miała miejsce wolne...możecie nazbierać pieniążki,a nie bedzie miejsca...zapytajcie,może uda się je zarezerwować! A sunia,biała i duża bardziej przypomina mastifa pirenejskiego niż benka,ale co tam...i tak podciągniemy ją pod benki! Czy dałyście już informację o suni na wątku benków? Paulina umieści ją na NK!...to też szansa! Quote
Ammounie Posted September 30, 2009 Posted September 30, 2009 Kochani, Rozmawiałam z Megii i u niej wygląda to następująco: 1 Jeśli znalazłby się dom dla Kluski wtedy byłoby jedna duża buda wolna, w której spokojnie zmieściłyby się nasze sunie. http://images41.fotosik.pl/201/06a2704dbb4b5788med.jpg 2 Jeśli ktoś udostępniłby tymczasowo budę dla naszych suniek, to można by ją wstawić do kojca Vertera i mogłyby być razem z nim w kojcu. Koszt pobytu razem z karmą to 15 dla dużej suni i 12 dla małej. Ja mam wstępną deklarację od mojego taty że moglibyśmy pojechać 9.X po sunie do Radomia i zawieźć je do hoteliku Megii. Ile jeszcze sunie mogą pozostać w schronie? Pozdrawiam, Ola Quote
Ammounie Posted September 30, 2009 Posted September 30, 2009 więcej o Klusce: http://www.dogomania.pl/forum/f937/hotelik-dla-malych-duzych-psiakow-w-potrzebie-serock-kolo-warszawy-139888/index8.html Quote
Ammounie Posted September 30, 2009 Posted September 30, 2009 Kochani, Rozmawiałam jeszcze raz z Megii. Powiedziała, że gdyby udało się nam załatwić tymczasowo średnią budę dla Kluski, to Kluska mogłaby zamieszkać w kojcu razem z Werterem a nasze sunie mogłyby mieć wspólną dużą budę w kojcu z Brutusem. Gdyby mieszkały we wspólnej budzie to koszt byłby niższy: 14zł i 11zł. Pozdrawiam ciepło, Ola Quote
bullterrierka Posted September 30, 2009 Posted September 30, 2009 Ammounie napisał(a):Kochani, Rozmawiałam jeszcze raz z Megii. Powiedziała, że gdyby udało się nam załatwić tymczasowo średnią budę dla Kluski, to Kluska mogłaby zamieszkać w kojcu razem z Werterem a nasze sunie mogłyby mieć wspólną dużą budę w kojcu z Brutusem. Gdyby mieszkały we wspólnej budzie to koszt byłby niższy: 14zł i 11zł. Pozdrawiam ciepło, Ola U Megi napewno będą mialy super warunki! 9X to napewno termin w którym sunie powinny opuscić schronisko.Wspaniale Ola,że mozesz je zawieść:loveu: Teraz pozostaje problem kasy....potrzeba nam 750zł/mc mamy narazie 100zł Potrzebne nam deklaracje,może jakaś składka jednorazowa na zakup budy dla Kluski,może Megi zgodzi się jakoś rozliczyć bude na stawki dobowe? Quote
bullterrierka Posted September 30, 2009 Posted September 30, 2009 [quote name='megii1']Zaznaczam sobie suczki:) Fajnie,że jesteś!:multi: Powiedz prosze czy taka buda będzie dobra dla Kluski? BUDA DLA PSA M (KOLOR) OCIEPLANA, DREWNO-LUX (748910514) - Aukcje - Onet.pl. Aukcje internetowe dla każdego. Quote
mtf zalesie Posted September 30, 2009 Posted September 30, 2009 dobrze ze jestes optymistycznie nastawiona-ja nie bo jak robi sie zbiorke to wiekszosc z watku poznikala.czy nie mozna dogadac sie ze schronem - na kojec latwiej zebrac ,750zl na miesiac to jak widac trudno Quote
Jo37 Posted September 30, 2009 Posted September 30, 2009 Problemem jest to ,że większośc z nas ma już zobowiązania i nie jest w stanie dopłacać na kolejnego psa . Quote
bullterrierka Posted September 30, 2009 Posted September 30, 2009 W schronisku naprawde nie ma miejsca.Już pisałam,że był problem w niedziele,zeby suczki umieścić.One napewno nie moga tam zostać. Schronisko zrobiło bardzo dużo,suczki są wysterylizowane,mają bardzo dobrą opieke weterynaryjną,nie są głodne.Ale od początku było powiedziane,ze jak tyko dojda do siebie opuszczą schron... mtf zalesie nie wyobrażam sobie,ze moze sie nie udać...co ja mam zrobić obebrać je po zabiegu ,małą zawieść do mojej mamy do domu a duze suczki odstawić na stacje w Jedlance i powiedzić sorry ale się nie udało? Quote
megii1 Posted September 30, 2009 Posted September 30, 2009 [quote name='Beata M']Fajnie,że jesteś!:multi: Powiedz prosze czy taka buda będzie dobra dla Kluski? BUDA DLA PSA M (KOLOR) OCIEPLANA, DREWNO-LUX (748910514) - Aukcje - Onet.pl. Aukcje internetowe dla każdego. Może być troszkę za mała. Kluska jest wielkości owczarka niemieckiego:) Quote
bullterrierka Posted September 30, 2009 Posted September 30, 2009 Jest i większa;) ŚWIST Buda dla psa rozmiar XL ocieplana + GRATISY (746216305) - Aukcje - Onet.pl. Aukcje internetowe dla każdego. Koszt takiej budy to 337zł z przesyłką,czy ktoś może przeznaczyć jakiś grosik na zakup budy ? Quote
agat21 Posted September 30, 2009 Posted September 30, 2009 Deklaruję 20 zł miesięcznie. Na zakup budy jednorazowo mogę dorzucić 30zł. Quote
Recommended Posts