Jump to content
Dogomania

10 lat w schronisku! Kajtuś odszedł po 2 latach :-( a Dinuś dalej w hoteliku.

Recommended Posts

• Replies 1.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Bjuta']A i jeszcze mamy taki wpływ:

0,29 - mbank - odsetki :evil_lol: (1.XII)[/QUOTE]

Nooooooooooo, chłopaki kasiaste, że ho ho!!!
te bankowe odsetki rozwalają...

Posted

[quote name='mari23']wpłata od Madzi z Naszej klasy - 20 złotych to za 2 miesiące - grudzień i styczeń (tak mi napisała)[/QUOTE]

Stała deklaracja Madzi z NK to 20 zł, wpłaty są takie:

3.11 - 20 zł - to zaksięgowałam na listopad
i
30.11 - 20 zł to zaksięgowałam na grudzień :roll:

Zapytaj proszę Magdy, może przesłała też w grudniu i mam to zapisać na styczeń? ale jeszcze nie mam takiego wpływu. :roll:

Posted

Amara wreszcie skończyła cieczkę i Dinuś przestał oznaczać kąty - wszyscy odetchnęli z ulgą i pełną piersią!

Dinuś oczywiście natychmiast Amarę zdradził i zajął się dokazywaniem z Gawrą która jest już 3 x większa od niego. Gawra oczywiście nie zdaje sobie z tego sprawy, a ponieważ Dinuś jest jedynym psiakiem chętnym do zabawy z tym białym, kudłatym czołgiem, to non stop się tarzają na podwórku. To znaczy Gawra nim ciska na wszystkie strony i się cieszy, że Dinuś tak daleko potrafi polecieć... Potem Dino się otrzepuje i usiłuje pokazać Gawrze, że to jednak jego powinno być na wierzchu... Bez większego powodzenia.

Dinuś i Kajtuś nie zostaną jednak psami pasterskimi. Zobaczyły owce i totalnie je olały. Nawet nie poszły powąchać co to za dziwne stworzenia. No jakoś ich nie wzięło...

Za to z uwielbieniem obsikują ulubione iglaki pani Małgosi więc chyba ogrodnik sobie wiosną zarobi, bo iglaki coś dziwnie schną na potęgę. Byle jakiś się do Wigilii uchował...

Dostali patyczki do czyszczenia zębów, bo buziaczki w ich wykonaniu były dotychczas niezapomnianym przeżyciem...

Generalnie są kochane i bezproblemowe!

Mamy wszyscy pozdrowienia i uściski!

Posted

[quote name='Bjuta']Stała deklaracja Madzi z NK to 20 zł, wpłaty są takie:

3.11 - 20 zł - to zaksięgowałam na listopad
i
30.11 - 20 zł to zaksięgowałam na grudzień :roll:

Zapytaj proszę Magdy, może przesłała też w grudniu i mam to zapisać na styczeń? ale jeszcze nie mam takiego wpływu. :roll:[/QUOTE]

Już nawet nie pytam...skleroza czy co gorszego... przepraszam za zamieszanie...
Madzia z NK to od Goni, a ta moja - to Małgosia (z Brzegu Dol.)... i jej deklaracja była po 10 złotych, a pani Bożeny - po 50 złotych - te dwie są "moje" a nie Madzia... przepraszam !!!
strasznie "zakręcona" jestem, zabiegana i bez sił już prawie... znów siódemkę psiaków mam w domu...ludzie mnie tu jak schronisko traktują... przynieśli mi do domu błąkające się maleństwo...
...i dobrze, że przynieśli :)

Posted

Kajtuś jest to cwana gapa,
Dobrze służy mu kanapa,
Dino amant zaś - a juści:
Żadnej damie nie przepuści.
Kiedy razem spacerują,
Z gracją krzaczki podsikują.
Owce? Mają wyższe cele
Te dwa nasze przyjaciele...

Posted

[quote name='UBOCZE']Kajtuś jest to cwana gapa,
Dobrze służy mu kanapa,
Dino amant zaś - a juści:
Żadnej damie nie przepuści.
Kiedy razem spacerują,
Z gracją krzaczki podsikują.
Owce? Mają wyższe cele
Te dwa nasze przyjaciele...[/QUOTE]
!!!!!!!!!!

[IMG]http://emoty.blox.pl/resource/509.gif[/IMG]

Posted

Ostatnio konto chłopaków zasilili:

30 - Niteczka :loveu: (10.XII)
15 - Małgorzata z Brzegu Dolnego :loveu: (10.XII) (dyszkę zaksięgowałam na grudzień i piątkę na styczeń)
50 - Cajus JB :loveu: (11.XII)

total grudniowy to na razie [B]minus[/B] [B]159,71[/B]
ale ogólny stan konta to [B]plus[/B] [B]385,29
[/B]Szczegóły - jak zwykle na pierwszej stronie ;)

Posted

Piękne wiersze, opowieści, historie miłosne.. jak ja lubię ten wątek!!! :D
A ze spraw przyziemnych poproszę o potwierdzenie, że wpłynęła moja dola dla chłopaków :)

Posted

Piękne wiersze, opowieści, historie miłosne.. jak ja lubię ten wątek!!! :D
A ze spraw przyziemnych poproszę o potwierdzenie, że wpłynęła moja dola dla chłopaków :)

Posted

Doszła, doszła! Dziękujemy!

[quote name='Pinesk@']Moja wpłata poszła wczoraj po południu, powinna na dniach dojść ;)[/QUOTE]

[quote name='Bjuta']Doszła!

20 - Agat21 (8.XII) :loveu:
5 - Pineska (8.XII) :loveu:

Głupio mi, że tak długo nie dzwonię do pani Małgosi... Jutro się poprawię. ;)[/QUOTE]

Posted

Dla porządku przekleję fragment rozliczeń z pierwszej strony, bo tam mało kto zagląda... ;)

[SIZE=5][SIZE=2][U]grudzień 2009
[/U][/SIZE][/SIZE][SIZE=5][SIZE=2]10 - Gonia13 [/SIZE][/SIZE][SIZE=5][SIZE=2](30.X)[/SIZE][/SIZE]
60 - Ubocze (2.XI)
10 - Justyna 85 (10.XI)
25 - Sabina02 (3.XI)
30 - BasiaD (12.XI)
20 - Magda z Gliwic (27.XI)
20 - Madzia z Naszej Klasy (30.XI)
30 - mari23 (1.XII)
20 - Bjuta (1.XII)
0,29 - mbank - odsetki (1.XII)
10 - Renatka - koleżanka Bjuty (4.XII)
50 - Bożena z Mullrose (4.XII)
10 - Gonia66 (7.XII)
20 - Agat21 (8.XII)
5 - Pineska (8.XII)
30 - Niteczka (10.XII)
10 - Małgorzata z Brzegu Dolnego (10.XII)
50 - Cajus JB (11.XII)
[B]
czyli 430,29[/B]
[COLOR=Red]- 600 na konto hoteliku (8.XII)[/COLOR]
total grudniowy to [B]minus[/B] [B]159,71[/B]

[U]styczeń 2010[/U]
[SIZE=5][SIZE=2]10 - Gonia13 [/SIZE][/SIZE][SIZE=5][SIZE=2](30.X)[/SIZE][/SIZE]
10 - Justyna 85 (10.XI)
60 - Ubocze (12.XI)
50 - Bożena z Mullrose (4.XII)
5 - Małgorzata z Brzegu Dolnego (10.XII)

[B]czyli 135[/B]
[SIZE=5][SIZE=2]
[/SIZE][/SIZE]
[U]luty 2010[/U]
60 - Ubocze (12.XI)

[B]STAN KONTA BIEŻĄCEGO [/B]BEZ PODZIAŁU NA POSZCZEGÓLNE SKARPETY wynosi [B]385,29 PLN

[/B]Ciekawe, czy Szajla pojedzie odwiedzić chłopaków... Coś tak chyba obiecywała, że w okolicach Świąt? :eviltong:

Posted

[quote name='agat21']Piękne wiersze, opowieści, historie miłosne.. jak ja lubię ten wątek!!! :D
A ze spraw przyziemnych poproszę o potwierdzenie, że wpłynęła moja dola dla chłopaków :)[/QUOTE]

Faktycznie, na pierwszej nie bardzo było widać, bo Twoja wpłata skleiła się w jedną linijkę z wpłatą Goni - już ją zrzuciłam na osobną linijkę...

Chłopaki mają tu bardzo odpowiedzialnych wpłacających, więc mogą się spokojnie wylegiwać na kanapie...;)

Posted

[quote name='Bjuta'] Chłopaki mają tu bardzo odpowiedzialnych wpłacających, więc mogą się spokojnie wylegiwać na kanapie...;)[/QUOTE]

No ładnie... Księgowa nie ma co robić. Pewnie jeszcze popija te niebieskie drinki;)

Posted

[quote name='niteczka']No ładnie... Księgowa nie ma co robić. Pewnie jeszcze popija te niebieskie drinki;)[/QUOTE]

Dzisiaj niedziela, więc drinki są są z bąbelkami! A co!

Posted

[quote name='mari23']Już nawet nie pytam...skleroza czy co gorszego... przepraszam za zamieszanie...
Madzia z NK to od Goni, a ta moja - to Małgosia (z Brzegu Dol.)... i jej deklaracja była po 10 złotych, a pani Bożeny - po 50 złotych - te dwie są "moje" a nie Madzia... przepraszam !!!
strasznie "zakręcona" jestem, zabiegana i bez sił już prawie... znów siódemkę psiaków mam w domu...ludzie mnie tu jak schronisko traktują... przynieśli mi do domu błąkające się maleństwo...
...i dobrze, że przynieśli :)[/QUOTE]

Tak Madzia to ta "moja" :)