Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Jest miejsce. Hotel w Konstancinie. Spacery tez sa i opieka jest. Psow duzo, ale dziewczyna kocha wielkie rasy, wiec jest ok.
Wiadomo, ze lepiej bedzie jak bedzie mial wiekszy kontakt z czlowiekiem. Ja jezdze tam raz w miesiacu, czasem rzadziej :(... dlatego przyda sie ktos jeszcze...
Weterynarz moze tam przyjechac, leczy psy tej dziewczyny (prowadzi hodowle)
KOszt hoteliku to 400 zl/mies + karma (ja kupije 20 kg Ariona, tu znalazlam tania: KARMA PSY: ARION PROFESSIONAL CROC 20kg KURIER !!! (752415193) - Aukcje internetowe Allegro), na miesiac dla benka starcza)

• Replies 664
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='GoskaGoska']Madallena a co z tym miejscem w Wawie czy to jest ktoś z dogo czy zupełnie któs inny, jest jakiś wątek z tego miejsca? No i co z tym wyprowadzaniem? czy musi ktoś do niego jeżdzić?

Bardzo dobrze,ze szukamy miejsca dla chłopaka,ale bardzo Was proszę,nie zapominajcie,że nie jest problemem jego agresja,a stan łapy!!!Agresja w schronie,nie musi być agresją poza schronem! Ale od zmiany miejsca łapy nie nabiorą sprawności,ani nie minie ból,a obawiam się,że towarzyszy on temu psiakowi nieustannie...zastanówcie się bardzo poważnie nad tym- umieścić w hoteliku i...co dalej?
Wybaczcie jeśli wprowadzam zamieszanie...jednak zasadniczym problemem jest wyleczenie tego psa,więc wszystkie decyzje muszą mieć właśnie wzgląd na tę konieczność!!! Jeśli miejsce poza schronem,to takie,które umożliwi jego pełną diagnozę i wyleczenie!W miejscowościach dalekich od dobrych wetów...jak to osiągniemy?

Posted

zuzikowa jest taki problem, ze nie ma w czym wybierać- nikt nie chce dużego psa z problemami.
Gdzieś któś pisał , cos o jego właścicielu- że oddał, bo się na kogoś rzucił - oczywiście moze to być tylko takie gadanie- nie można zakładać, ze on jest łagodny a tak się zachowuje, bo boli go łapka. Tylko jednak, ze to jest pies z charakterem- a dotego się nakłada ból łapy.
A ja jeszcze do Madalleny- czy tam się pracuje z psami nad charakterem- jak jest tam sporo piesków?

Pewnie, ze byłoby idealnie żeby był w taki miejscu, gdzie miałby dużo ruchu- dostęp do klinik - i gdzie któs by pracował nad jego charakterem i gruntowanie przebadał - ale skąd je wziąść??? Niestety , ale nic takie nie widać na horyzoncie. A ja się naprawdę coraz bardziej martwie czy zdążymy z pomocą dla niego.

Posted

Czy sie pracuje... no wiesz, nie jest to miejsce gdzie wlasciciel jest behawiorysta, czy szkoleniowcem, ale byly tam posy wycofane i wrocily do stanu normalnosci. Dziweczyna pracuje z takimi i jakos dobrze jej to idzie...mysle ze moznaby sprobowac. w razie czego niech taqm czeka a my szukamy innego.

Posted

Optymizmem powiewa :) Bedzie dobrze :P

Dziewczyny, pamiejtajcie jedno. Jak dzwonia z ogloszen i nie chca agresora, mamy mnostwo benkowych NIE agresorow, ktorym trzeba noowe domy znalezc. Jak pojda te, ktore mamy w hotelach, znajdzie sie miejsce na ratunek nastepnym!
Strona w trakcie tworzenia, juz jestesmy na polmetku. Lada dzien ja uruchomimy i tam beda wszystkie.
A na razie zbior benkow jest tu:

Logowanie do nasza-klasa.pl

Posted

z deklaracji sporo jest osob nowych - albo znajomych- więc proponuję - zeby te deklaracje nie opierały się jedynie na konktakcie z dogo- ale najlepiej zebrać nr telefonu, gg, maila - o zdarza się tak, ze ktoś po paru miesiącach zapomina ...powiem szczerze, ze takie zbieranie danych się sprawdza ;).
Lilitosi się zgodziła - zajmowanie zbiórką więc ona konto wysyłać będzię.
Jeszcze jedno miejsce tez kolo Lodzi - moze ....będzie...ale nic zobaczymy- i nie wiem za ile.

Posted

Moim skromnym zdaniem trzeba go natychmiast wyciagac. Najlepiej w ten weekend, jak to tylko mozliwe.

Nie wiadomo jak zareaguje na wyjmowanie z klatki, pewnie agresja. Mozliwe, ze upra sie zeby podac mu sedalin :( Jak tak, to bedzie otumaniony i mozna od razu podjechac z nim do weta. Wiem, ze sedalin to rozwiazanie najgorsze z mozliwych, ale na to chyba nie mamy wplywu...

Ja bym od razu chlopaka wiozla do weta.

Czy na chwile obecna jest juz kwota potrzebna do hotelowania? Ile brakuje?

Posted

[FONT=Verdana][FONT=Verdana]Ja już konto podaje swoje na priva. Wpłaty regularnie będę podawać. Na dziś mam w gotówce 100zł (musze wpłacić w wpłatomacie). [/FONT]
[FONT=Verdana]Oprócz tego jedna ciotka chcąca być anonimową wyślę jednorazowo $100. Myślę że będzie na paliwo i na konsultację. W schronie zostaną zrobione wszystkie zdjęcia, więc ten koszt odpadnie. Jeśli któraś ciotka zna dobrego specjalistę, który zna się na tego typu chorobach to proszę o namiary. Przybliżę jego przypadłość. [/FONT]
[FONT=Verdana]Pies prawdopodobnie miał wypadek samochodowy. Nie ma główki kości udowo biodrowej, to wszystko jest na śrubie i drutach, które nie zostały wyciągnięte na czas. W tym wszystkim zrobiły się przetoki, które zostały operacyjnie usunięte w schronisku. Pies ma prawdopodobnie porażenie neurologiczne, stąd też ten przykurcz i zanik mięśni. [/FONT]
[/FONT]

Posted

Madallena, myśle że w ten week się nie uda. Po pierwsze dlatego że nie mam jeszcze na końcie żadnej kasy. Po drugie najpierw prześwietlenia i konsultacji, bo pies pozniej jedzie w odległe miejsca i ja np nie bede mu mogła zapewnić wizyty u lekarza. Po trzecie nie mam jeszcze auta. Myślę że w przyszły week jest prawdopodobny.

Posted

hoteliki z Lodzi juz tez odpadl :shake: zostal więc tylko Konstancji zostal.
Madallena , musisz poczekąc na odpowiedz , bo odrazu cięzko będzie odpisac - to dokladnie jest w Konstancinie czy gdzie obok?
Wszyscy juz dostali nr konta ?

PROSIMY O DEKLARACJE, BO CIĄGLE BRAKUJE

Posted

Sluchajcie, KOnstancin bede musiala ZAmOWIC i zabukowac. Z 10 nowopowstalych kojcow 8 jest juz zajete!
Musze szybko miec odpowiedz i mam nadzieje, ze miejsce jeszcsze bedzie :(

Mozna go ewentualnie na chwile tu wrzucic i szukac czegos innego ze szkoleniowcami. Coz, lepsze przenosiny niz eutanazja

Posted

Zammowie a potwierdze we wtorek, NAjwyzej sie jakas zaliczke przesle, zeby na stowe miec ta miejscowke.
Lekarzy tez mam od benkow dobrych, tu na miejscu.JAk trzeba bedzie pojade z wetem do Lorda a nie z Lordem do weta :)

Tylko mam prosbe...Czy da rade zmienic mu imie?MAmy juz Milorda i troche sie myli...:oops:
Nowego imienai mozna uzyc w nowej serii ogloszen...

Posted

Madallena napisał(a):
Zammowie a potwierdze we wtorek, NAjwyzej sie jakas zaliczke przesle, zeby na stowe miec ta miejscowke.
Lekarzy tez mam od benkow dobrych, tu na miejscu.JAk trzeba bedzie pojade z wetem do Lorda a nie z Lordem do weta :)

Tylko mam prosbe...Czy da rade zmienic mu imie?MAmy juz Milorda i troche sie myli...:oops:
Nowego imienai mozna uzyc w nowej serii ogloszen...

Mnie się ta wersja podoba. Ja to widzę tak:
Czyli w tym i następnym ja załatwiam prześwietlenia, z nimi jade do weta. A w przyszłą sobotę zabieram psiaka i jedziemy do KOnstancina. Bardzo proszę wszystkich o jak najszybsze wpłaty, abym mogła wysłać zaliczkę. Konta na priva powysyłałam. ;-))

Posted

W sumie to w tym hotelu to tanio nie jest, bo wychodzi 500zł z karmą. A i nie wiem czy ten worek 20kilo starczy na miesiąc. Nie mamy co prawda wyjścia, ale brakuje nam jeszcze 200zł.