Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 570
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Lilmo dziękuję :oops:

Zajrzyjcie proszę na wątek główny Kruszewa, wstawiłam zdjęcia zabranych przez nas kotów. Są w tragicznym stanie :placz:

Przyjechał z nami Dyzio- jest bardzo chudy, mimo oddzielnego karmienia.
W schronisku są nowe szczeniaki- 4 dzikusy z matką.
Zdjęcia wstawię prawdopodobnie jutro.

Posted

Czy ktoś interesował się suczkami? Zrobiłam przegląd plakatów rozwieszonych przeze mnie i trochę numerków jest zerwanych i na Bemowie i w Ożarowie. Nie powiem, że wszystkie ale sporo.

Posted

Dzwonią ludzie głównie po bardzo małe psy.

Poparzcie jak biszkoptowy maluch wyrósł:

Niestety nadal jest do adopcji, bo zainteresowani okazali się nieodpowiedni dla niego.

Razem z mamą Birmą

Sunia jest już po sterylizacji i czeka na dom.
Popatrzcie na jej piękne uszy :p

Posted

A teraz mniej radośnie.

Jest ich 8, wszystkie bardzo do siebie podobne.
Małe, bure, ciągle brudne i mokre, bo przy tylu psach trudno boks utrzymać w czystości. Mają już maksymalnie po 7 tygodni, ale bardzo wolno rosną. Przydałyby się im dt.

Chłopak

część stadka

Reszta chowała się niestety do budy. Ich matka jest średniej wielkości

Posted

A skąd imię Birma? W moich ogłoszeniach ma na imię Nelly. Jeżeli jakieś psy mają nadane imiona to wstawiając zdjęcia napiszcie imię. Czy z jej szczeniaków został jeden do adopcji czy oba?

Posted

Takie imię dostała w schronisku. Czasem o tym, że psiaki mają już imię dowiadujemy się przy kolejnej wizycie.
Tylko ten jeden biszkoptowy chłopak został do adopcji, biało-beżowy jest już w nowym domu.
W tym miesiącu wszystkie nowe psy będą miały imiona na E.
Trzeba będzie nazwać tą dużą suczkę i jej 4 maluchy.

8 z matką i 4 z matką powinna mieć imiona na D, bo trafiły do schroniska w październiku.

Posted

esperanza napisał(a):
Jest średnio duża, tzn mniejsza od ON-ka, ale owczarkowata. Była bardzo wystraszona, więc nie wyciągałam jej z boksu.

Średnio- duża to pojęcie względne Ale jak robiłaś zdjęcia w tej budzie to dokąd Ci sięgała głową ?

Posted

To słaby wyznacznik, bo buda jest na podwyższeniu :cool3:
Suka sięga powyżej kolana, jest mniejsza od przeciętnego owczarka.
Te maluchy będą pewnie maksymalnie pod kolano- wagowo do 10kg.
Ich matka:

Posted

Tak jak obiecałam ogłoszenia w Necie zrobiłam.
Cztery szczeniaczki-3 suczki i piesek miały już ogłoszenia i mają następujące imiona;Dark, Dasza, Doris, Doxa i matka Dakota,
Nowa czwórka to: Elmer, Egon, Era, Eta i matka Elza.
Ośmiu szczeniaczkom zrobiła jedno ogłoszenie pod imieniem Elf, ponieważ nie wiem ile dziewczynek a ilu chłopców w tej gromadzie. Napisałam, ze jest ich osiem różnej płci.

Posted

Dziękujemy :p
A ja dziś byłam w odwiedzinach u Dyzia.
Ma tylko lekko podniesiony poziom leukocytów, ale za to ma biegunkę, więc dostaje leki. Miał pchły i wszoły, ale już zostały wybite :p
Niestety jego pobyt kosztuje aż 25zl za dobę. Dziś zapłaciłam rachunek, który się uzbierał od niedzieli 592zł :scared:

Posted

esperanza napisał(a):
Dziękujemy :p
A ja dziś byłam w odwiedzinach u Dyzia.
Ma tylko lekko podniesiony poziom leukocytów, ale za to ma biegunkę, więc dostaje leki. Miał pchły i wszoły, ale już zostały wybite :p
Niestety jego pobyt kosztuje aż 25zl za dobę. Dziś zapłaciłam rachunek, który się uzbierał od niedzieli 592zł :scared:

Kupa kasy :mdleje:
Przydałby się dla niego DT jak wyjdzie z kliniki ...