esperanza Posted November 7, 2009 Author Posted November 7, 2009 Ja tez :placz: W nocy Gryzia napędziła swojej tymczasowej opiekunce stracha, bo zjadła kawałek mydła i nie najlepiej się czuła, ale już jest dobrze :p Quote
aganela Posted November 8, 2009 Posted November 8, 2009 Witam!Wystawiłam na szczęście tą akcję szczeniaczków,ale nie wiem jakie woj.napisać!!Bo w google znalazłam Kruszewo w 4 województwach:crazyeye::crazyeye:Pomóżcie mi !I podacie które to ;.....?? Aukcja , Owczarek mały BiałyŁATCzarn SZCZENIĘTA Adopcja (810838663) - Aukcje internetowe Allegro Quote
Lilmo Posted November 8, 2009 Posted November 8, 2009 Z tego co mi wiadomo to województwo mazowieckie, ale niech dziewczyny jeszcze potwierdzą :) Esperanza śliczne te grafiki! Quote
Kika9004 Posted November 8, 2009 Posted November 8, 2009 Tak, mazowieckie :) Można dopisać, że w okolicach Ostrołęki :) Quote
esperanza Posted November 8, 2009 Author Posted November 8, 2009 Lilmo dziękuję :oops: Zajrzyjcie proszę na wątek główny Kruszewa, wstawiłam zdjęcia zabranych przez nas kotów. Są w tragicznym stanie :placz: Przyjechał z nami Dyzio- jest bardzo chudy, mimo oddzielnego karmienia. W schronisku są nowe szczeniaki- 4 dzikusy z matką. Zdjęcia wstawię prawdopodobnie jutro. Quote
Kika9004 Posted November 9, 2009 Posted November 9, 2009 ...Czekam na zdjęcia szczeniaków... Kolejne bidy :shake::shake::shake::shake::shake: Quote
maja602 Posted November 9, 2009 Posted November 9, 2009 Czy ktoś interesował się suczkami? Zrobiłam przegląd plakatów rozwieszonych przeze mnie i trochę numerków jest zerwanych i na Bemowie i w Ożarowie. Nie powiem, że wszystkie ale sporo. Quote
esperanza Posted November 9, 2009 Author Posted November 9, 2009 Dzwonią ludzie głównie po bardzo małe psy. Poparzcie jak biszkoptowy maluch wyrósł: Niestety nadal jest do adopcji, bo zainteresowani okazali się nieodpowiedni dla niego. Razem z mamą Birmą Sunia jest już po sterylizacji i czeka na dom. Popatrzcie na jej piękne uszy :p Quote
esperanza Posted November 9, 2009 Author Posted November 9, 2009 A teraz mniej radośnie. Jest ich 8, wszystkie bardzo do siebie podobne. Małe, bure, ciągle brudne i mokre, bo przy tylu psach trudno boks utrzymać w czystości. Mają już maksymalnie po 7 tygodni, ale bardzo wolno rosną. Przydałyby się im dt. Chłopak część stadka Reszta chowała się niestety do budy. Ich matka jest średniej wielkości Quote
esperanza Posted November 9, 2009 Author Posted November 9, 2009 Najnowsze maluchy-są 2 suczki i dwa psy, wszystkie czarne podpalane, będą średnio-duże. Mają już po 2-2,5 miesiąca i są dzikie :-( Matka Quote
esperanza Posted November 9, 2009 Author Posted November 9, 2009 Czwórka- ich zdjęcia pokazywałam już 2 tygodnie temu. Tylko czarny z białym to pies, reszta to suczki. Quote
maja602 Posted November 10, 2009 Posted November 10, 2009 A skąd imię Birma? W moich ogłoszeniach ma na imię Nelly. Jeżeli jakieś psy mają nadane imiona to wstawiając zdjęcia napiszcie imię. Czy z jej szczeniaków został jeden do adopcji czy oba? Quote
esperanza Posted November 10, 2009 Author Posted November 10, 2009 Takie imię dostała w schronisku. Czasem o tym, że psiaki mają już imię dowiadujemy się przy kolejnej wizycie. Tylko ten jeden biszkoptowy chłopak został do adopcji, biało-beżowy jest już w nowym domu. W tym miesiącu wszystkie nowe psy będą miały imiona na E. Trzeba będzie nazwać tą dużą suczkę i jej 4 maluchy. 8 z matką i 4 z matką powinna mieć imiona na D, bo trafiły do schroniska w październiku. Quote
Owieczka Posted November 10, 2009 Posted November 10, 2009 esperanza jakiej wielkości jest ta sunia Czy ona jest bardzo ONkowata ?? Moze ją i jej maluchy wkleić na OWP ;) Quote
esperanza Posted November 10, 2009 Author Posted November 10, 2009 Jest średnio duża, tzn mniejsza od ON-ka, ale owczarkowata. Była bardzo wystraszona, więc nie wyciągałam jej z boksu. Quote
Owieczka Posted November 10, 2009 Posted November 10, 2009 esperanza napisał(a):Jest średnio duża, tzn mniejsza od ON-ka, ale owczarkowata. Była bardzo wystraszona, więc nie wyciągałam jej z boksu. Średnio- duża to pojęcie względne Ale jak robiłaś zdjęcia w tej budzie to dokąd Ci sięgała głową ? Quote
Owieczka Posted November 10, 2009 Posted November 10, 2009 A te okruszki w jakim są wieku ?? Chyba będą malutkie :razz: Quote
esperanza Posted November 10, 2009 Author Posted November 10, 2009 To słaby wyznacznik, bo buda jest na podwyższeniu :cool3: Suka sięga powyżej kolana, jest mniejsza od przeciętnego owczarka. Te maluchy będą pewnie maksymalnie pod kolano- wagowo do 10kg. Ich matka: Quote
maja602 Posted November 11, 2009 Posted November 11, 2009 Tak jak obiecałam ogłoszenia w Necie zrobiłam. Cztery szczeniaczki-3 suczki i piesek miały już ogłoszenia i mają następujące imiona;Dark, Dasza, Doris, Doxa i matka Dakota, Nowa czwórka to: Elmer, Egon, Era, Eta i matka Elza. Ośmiu szczeniaczkom zrobiła jedno ogłoszenie pod imieniem Elf, ponieważ nie wiem ile dziewczynek a ilu chłopców w tej gromadzie. Napisałam, ze jest ich osiem różnej płci. Quote
esperanza Posted November 11, 2009 Author Posted November 11, 2009 Dziękujemy :p A ja dziś byłam w odwiedzinach u Dyzia. Ma tylko lekko podniesiony poziom leukocytów, ale za to ma biegunkę, więc dostaje leki. Miał pchły i wszoły, ale już zostały wybite :p Niestety jego pobyt kosztuje aż 25zl za dobę. Dziś zapłaciłam rachunek, który się uzbierał od niedzieli 592zł :scared: Quote
Kika9004 Posted November 15, 2009 Posted November 15, 2009 esperanza napisał(a):Dziękujemy :p A ja dziś byłam w odwiedzinach u Dyzia. Ma tylko lekko podniesiony poziom leukocytów, ale za to ma biegunkę, więc dostaje leki. Miał pchły i wszoły, ale już zostały wybite :p Niestety jego pobyt kosztuje aż 25zl za dobę. Dziś zapłaciłam rachunek, który się uzbierał od niedzieli 592zł :scared: Kupa kasy :mdleje: Przydałby się dla niego DT jak wyjdzie z kliniki ... Quote
esperanza Posted November 15, 2009 Author Posted November 15, 2009 A ja coś wiem, ale nie powiem :evil_lol: Jayo? Quote
*Monia* Posted November 15, 2009 Posted November 15, 2009 Ja też chcę wiedzieć :razz: PS. I jak robimy z tą panią chętną na psiaka? Bo chcę jutro wyprodukować jakiegoś twórczego maila.. Quote
Recommended Posts