*Monia* Posted November 3, 2009 Posted November 3, 2009 [quote name='Owieczka']Wiki nadaje sie tylko do domu z ogrodem bo strasznie źle reaguje na zamknięcie gdziekowliek :shake: ani kojec ani w mieszkaniu. Tragedia. Musi widzieć człowieka i koniec. Za to nie pcha się na łóżko, kocyk w kaciku domu całkowicie jej wystarcza. Jest straszna pieszczocha ale lubi mieć zajęcie ( lubi prace z człowiekiem ) [/QUOTE] Ta mała mi leży na sercu i tacie poleciłam ogłaszać gdzie się da. A z drugim psem jak by zostawała to lepiej by znosiła samotność? Moja też kontakt musi mieć ze mną cały czas, pierwszy miesiąc to nawet w łazience musiała mi towarzyszyć, ale jak zostaje z Hexą to nie cierpi aż tak bardzo (trochę pisku i spać idą). Czytając o Wiki to jak bym o Shinie czytała ;) Quote
Owieczka Posted November 4, 2009 Posted November 4, 2009 [quote name='*Monia*']Ta mała mi leży na sercu i tacie poleciłam ogłaszać gdzie się da. A z drugim psem jak by zostawała to lepiej by znosiła samotność? Moja też kontakt musi mieć ze mną cały czas, pierwszy miesiąc to nawet w łazience musiała mi towarzyszyć, ale jak zostaje z Hexą to nie cierpi aż tak bardzo (trochę pisku i spać idą). Czytając o Wiki to jak bym o Shinie czytała ;) W domu zostanie z drugim psem ( troche popłacze i się uspokaja) tylko nie ręcze co zostanie z domu po powrocie właścicieli :diabloti: natomiast kojec to dla niej trauma totalna :shake: czy będzie tam sama, czy z innymi psami. jakos tak jej się łapy wyciagneły :evil_lol: Figusi też :eviltong: Quote
Owieczka Posted November 4, 2009 Posted November 4, 2009 Czekamy na jedzonko Do wyboru do koloru - uszy oklapniete albo stojące :eviltong: "daj nam coś dobrego" Figusia troche mi przypomina teriera :hmmmm: ma wasiki pokręcone :eviltong: i psotnica jest do potęgi Najlepiej zjeśc obrożę koleżanki Wiki , a co ! Quote
Owieczka Posted November 4, 2009 Posted November 4, 2009 [quote name='maja602']A gdzie Gryzia i Prima?[/QUOTE] Gryzia i Prima są w DT u Karoli - mam nadzieje że wszystko u nich ok :roll: Quote
Lilmo Posted November 4, 2009 Posted November 4, 2009 Nie mogę wyjść z szoku, że Wiki tak szybko rośnie :o przecież ona już przerosła Figę :o Quote
Owieczka Posted November 4, 2009 Posted November 4, 2009 [quote name='Lilmo']Nie mogę wyjść z szoku, że Wiki tak szybko rośnie :o przecież ona już przerosła Figę :o Wiki pewnie będzie taka jak mama , wszystko na to wskazuje a mama wygląda tak : ja się w mamuśce normalnie zakochałam ale jak narazie nie stac mnie na kolejnego psa... buuuu Quote
*Monia* Posted November 4, 2009 Posted November 4, 2009 [quote name='Owieczka ']W domu zostanie z drugim psem ( troche popłacze i się uspokaja) tylko nie ręcze co zostanie z domu po powrocie właścicieli :diabloti: natomiast kojec to dla niej trauma totalna :shake: czy będzie tam sama, czy z innymi psami. Biedulka ma klaustrofobię.. To najlepiej do domu z drugim psem (kotem?) by było... Ja nie zastaję demolki żadnej w domu jak są razem suńki, więc nie wiem co to znaczy psy rozrabiające w moim domu ;). Oczywiście o ilości kupek i siuśków nie warto wspominać, bo to norma u dzieciaka ;). http://img41.imageshack.us/img41/2725/dscn9104.jpg - jakie grubaśne łapinki :loveu:. Moje maleństwo mi się nie podobało z wyglądu (esperanza nie bij :evil_lol:), chciałam czarne całe, ale z czasem czarne podpalane zaczynają mi się coraz bardziej podobać :razz:. ja się w mamuśce normalnie zakochałam ale jak narazie nie stac mnie na kolejnego psa... buuuu Też myślałam, że mnie nie stać na drugiego psa, ale się wzięłam w kupę i zawzięłam i teraz mam podwójne szczęście :loveu:. Nawet pracę szybko znalazłam, żeby jakoś bez pomocy rodziców sobie poradzić (w końcu dusamodzielnić się trzeba kiedyś :roll:). Quote
Owieczka Posted November 4, 2009 Posted November 4, 2009 [quote name='*Monia*'] Też myślałam, że mnie nie stać na drugiego psa, ale się wzięłam w kupę i zawzięłam i teraz mam podwójne szczęście :loveu:. Nawet pracę szybko znalazłam, żeby jakoś bez pomocy rodziców sobie poradzić (w końcu dusamodzielnić się trzeba kiedyś :roll:). Ja już mam dwa psy :eviltong: i w ciągu trzech miesięcy dorobiłam się 4 kotów i jednjego konia !! Wszystko w potrzebie :shake: Teraz to ja sama potrzebuje pomocy więc nie moge juz nic wziąść. Quote
*Monia* Posted November 4, 2009 Posted November 4, 2009 [quote name='Owieczka ']Ja już mam dwa psy :eviltong: i w ciągu trzech miesięcy dorobiłam się 4 kotów i jednjego konia !! Wszystko w potrzebie :shake: Teraz to ja sama potrzebuje pomocy więc nie moge juz nic wziąść. [/QUOTE] Konia :-o? Może chcesz witaminy w proszku dla psiaków, czy jedzą karmę? Mam na zbyciu, bo dla działkowych maluchów kupiłam i się nie przydały. Moja mała ma jeszcze w tabletkach i szkoda żeby tamte się zmarnowały :roll:. Jak nie Tobie to może komuś innemu się przydadzą? Jeszcze pewnie trochę Brita Adult Large będę mogła oddać jak rodzice się go nie pozbyli :razz: (karma oczywiście dobra, tylko Hexa na gotowano-surowym jest i nie potrzebujemy). Quote
esperanza Posted November 4, 2009 Author Posted November 4, 2009 Do mnie nikt nie dzwonił :shake: Jedynie pani, która opiekuje się starszym, bezdomnym psem na ul.Baśniowej, a której podrzucono teraz 2 szczeniaki. Jednego udało się jej wyadoptować, a drugi pewnie pojedzie do Kruszewa. Quote
Owieczka Posted November 5, 2009 Posted November 5, 2009 [quote name='*Monia*']Konia :-o? Może chcesz witaminy w proszku dla psiaków, czy jedzą karmę? Mam na zbyciu, bo dla działkowych maluchów kupiłam i się nie przydały. Moja mała ma jeszcze w tabletkach i szkoda żeby tamte się zmarnowały :roll:. Jak nie Tobie to może komuś innemu się przydadzą? Jeszcze pewnie trochę Brita Adult Large będę mogła oddać jak rodzice się go nie pozbyli :razz: (karma oczywiście dobra, tylko Hexa na gotowano-surowym jest i nie potrzebujemy).[/QUOTE] Bardzo chętnie przytule karmę i witaminy :oops: Wczoraj dałam maluchom ostatnią porcję suchego i Guarciowi ( pogryziony przybłęda) też sie juz suche skonczyło , więc jeśli możesz poratować to było by super. Quote
Owieczka Posted November 5, 2009 Posted November 5, 2009 [quote name='Kika9004'][B]Dzwoniła ta pani o Fridę?? [/B][/QUOTE] W sprawie Fridy kontaktowałam się z kobietą z ogłoszenia ale nie o takiego psiaka do konca jej chodziło. :shake: Quote
*Monia* Posted November 5, 2009 Posted November 5, 2009 [quote name='Owieczka']Bardzo chętnie przytule karmę i witaminy :oops: Wczoraj dałam maluchom ostatnią porcję suchego i Guarciowi ( pogryziony przybłęda) też sie juz suche skonczyło , więc jeśli możesz poratować to było by super.[/QUOTE] Nie obiecuję, że dużo tej karmy będzie, ale trochę na pewno zostało. Tylko dopiero w następnym tygodniu będę mogła to psiakom sprezentować, bo to akcja zorganizowana i brat mi musi przywieźć najpierw ;). Quote
Owieczka Posted November 5, 2009 Posted November 5, 2009 [quote name='*Monia*']Nie obiecuję, że dużo tej karmy będzie, ale trochę na pewno zostało. Tylko dopiero w następnym tygodniu będę mogła to psiakom sprezentować, bo to akcja zorganizowana i brat mi musi przywieźć najpierw ;).[/QUOTE] Jakoś przeżyjemy ale będę baaaaardzo wdzięczna bo sucha karma jest dla mnie ogromnym ułatwieniem :shake: ja nie mam czasu gotować , chyba że w weekendy i to też nie zawsze. Quote
*Monia* Posted November 5, 2009 Posted November 5, 2009 Będzie większy zapas karmy, bo puchu ma do oddania Vitake (czy jakoś tak) i w weekend mi przekaże. Już jej napisałam gdzie karma powędruje ;). W takim razie jakoś się umówimy w następnym tygodniu i podrzucę gdzieś to wszystko. Jak będzie za dużo to podzielę na części i dowiozę na raty ;). Daj znać na pw jak Ci pasuje, ja mam czas we wtorek po południu, środa i czwartek wieczór, piątek dowolna pora. W weekend tylko niedziela, bo w soboty treningi z psami i praca. Quote
Owieczka Posted November 6, 2009 Posted November 6, 2009 *Monia* napisał(a):Będzie większy zapas karmy, bo puchu ma do oddania Vitake (czy jakoś tak) i w weekend mi przekaże. Już jej napisałam gdzie karma powędruje ;). W takim razie jakoś się umówimy w następnym tygodniu i podrzucę gdzieś to wszystko. Jak będzie za dużo to podzielę na części i dowiozę na raty ;). Daj znać na pw jak Ci pasuje, ja mam czas we wtorek po południu, środa i czwartek wieczór, piątek dowolna pora. W weekend tylko niedziela, bo w soboty treningi z psami i praca. Cudownie !! Nie wiem jak mam dziękować :oops: Moze być wtorek po południu. Miejsce - Ursynów jesli to nie sprawi za dużego kłopotu... Quote
*Monia* Posted November 6, 2009 Posted November 6, 2009 Cudownie !! Nie wiem jak mam dziękować :oops: Moze być wtorek po południu. Miejsce - Ursynów jesli to nie sprawi za dużego kłopotu... Psiaki niech dziękują, bo to one będą jadły ;). Ok, to wtorek po południu (koło 17 może być?). Tylko w które miejsce dokładnie na tym Ursynowie mam podjechać? :razz: Quote
beka Posted November 7, 2009 Posted November 7, 2009 A u nas zmiany . Denisek juz w nowym domu. Dżekuś jeszcze czeka. Quote
Kika9004 Posted November 7, 2009 Posted November 7, 2009 beka napisał(a):A u nas zmiany . Denisek juz w nowym domu. Dżekuś jeszcze czeka. :multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi: Quote
esperanza Posted November 7, 2009 Author Posted November 7, 2009 Suczki rosną i coraz mniej wyglądają jak szczeniaki. Tutaj czas niestety bardzo się liczy. Im starszy pies, tym mniej chętnych na adopcję :-( Gryzia i Prima wczoraj: Quote
Lilmo Posted November 7, 2009 Posted November 7, 2009 Ja naprawdę nie jestem w stanie zrozumieć, dlaczego jest tak niewielkie zainteresowanie nimi. Przecież to takie śliczne i młode sunie :shake: Quote
Recommended Posts