Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 570
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Ja przepraszam , że tak pytam, ale są to istotne dla mnie rzeczy, ponieważ myśle o zaoferowaniu dwóm szczeniakom dt. Chciałabym wiedzieć, dlaczego akurat te potrzebują najpilniej dt , czy potrzebują resocjalizacji , czy są duże (łapki wydają się długie) :roll: bo mogłyby się pojawić sytuacje awaryjne , kiedy musiałabym na chwile zamknąć je w kennelu, co z brzuszkami, czy to jakieś coś czy poprostu brzuszki po jedzeniu do masowania , mam dwa swoje psy i nie chciałabym żeby coś załapały, bo to są koszta, a kasy jak wszędzie mało :oops: i czy mogłabym liczyć na pomoc z ogłoszeniami psiaków? :oops:

Aaa i czy daleka podróż by im nie zaszkodziła?
Ja mieszkam w Żmigrodzie, to jest na dolnym śląsku, 50 km od Wrocławia na północ , na trasie Wrocław-Poznań

Posted

KropkaKropka napisał(a):
Ja przepraszam , że tak pytam, ale są to istotne dla mnie rzeczy, ponieważ myśle o zaoferowaniu dwóm szczeniakom dt. Chciałabym wiedzieć, dlaczego akurat te potrzebują najpilniej dt , czy potrzebują resocjalizacji , czy są duże (łapki wydają się długie) :roll: bo mogłyby się pojawić sytuacje awaryjne , kiedy musiałabym na chwile zamknąć je w kennelu, co z brzuszkami, czy to jakieś coś czy poprostu brzuszki po jedzeniu do masowania , mam dwa swoje psy i nie chciałabym żeby coś załapały, bo to są koszta, a kasy jak wszędzie mało :oops: i czy mogłabym liczyć na pomoc z ogłoszeniami psiaków? :oops:

Aaa i czy daleka podróż by im nie zaszkodziła?
Ja mieszkam w Żmigrodzie, to jest na dolnym śląsku, 50 km od Wrocławia na północ , na trasie Wrocław-Poznań

maluchy na zdjęciu maja wypchane brzuszki bo zdążyły się najeść :) a że to wygłodniałe pyszczki więc jedza ile wlezie :P te najpilniej potrzbują tymczasu bo sa w miejscu gdzie mają mało kontaktu z ludźmi i zero socjalizacji z otoczeniem do tego musimy płacić za miejsce :( Taki niby hotelik awaryjnie i musza jak najszybciej opuścic to miejsce bo nie mamy kasy !!! Maluchy będą docelowo małe-średnie. Są rozkoszne. Jeśli zapewni im się odpowiednie warunki to i transport nie pownien być bardzo meczący.
Tylko kto je przewiezie... ;/

czyli takie cosik pod kolano.

Posted

[quote name='nataleczka']Oferuję transport Wrocław-Warszawa i spowrotem w dniu 5.12.

Spowrotem prawdopodobnie będzie wracał z nami kot więc tylko zwierzęta zdrowe mogę przewieźć.

Transport za podziałem kosztów za benzynę. (tam i spowrotem wyjdzie jakieś 130 złotych do podziału na ilość zwierząt jaka będzie z nami jechać)

kontakt na PW lub 796 589 882

To znalazłam na transportowym , mogłabym je odebrać z wrocławia , jeśli niebyłoby to późno w nocy , bo musze z wro wrócić pociągiem do domu (godzina)..

Posted

Jejku jak fajnie :) Może skontaktuj się z Esperanzą telefonicznie: 0 607 077 350 a w ogłaszaniu pewnie, że pomożemy :) :D aż mi humorek poprawiłaś, dziękuję :) :D :D :D

Posted

Co do kwestii ogłoszeń to wyjaśniam, że ogłaszam w NECIE wszystkie. Zatem i te, co pojadą do Wrocławia też. Potrzebne mi będą tylko informacje dotyczące które pojechały, dane do kontaktu w sprawie adopcji (na PW) i gdzie ogłaszać jaki rejon Polski. Proszę bardzo o nie wpisywanie niczego na zdjęciach. Ja nie umiem napisów wykasować i zanim uda mi się to zrobić, to stracę dużo czasu a mam ogłoszeń ponad 100. Niektóre strony, na których ogłaszam nie przyjmują zdjęć z napisami.

Posted

Kika9004 napisał(a):
Jejku jak fajnie :) Może skontaktuj się z Esperanzą telefonicznie: 0 607 077 350 a w ogłaszaniu pewnie, że pomożemy :) :D aż mi humorek poprawiłaś, dziękuję :) :D :D :D

Dobrze , to jutro zadzwonie do Esperanzy. :) fajnie by było jakby psiaki przyjechały w tą sobote:roll::loveu:

Posted

Aktualizacja listy szczeniąt:

Podrostki:
Tekila- ma około 7-8 miesięcy, jest troszkę mniejsza od onka
Paria- ma około 7-8 miesięcy, jest średniego wzrostu
"Rodzina parówkowa"= Masza, Mailo, Maila- wszystkie są już po sterylce/kastracji

Maluchy:
Egon piesek z oczyszczalni- owczarkowaty, w wieku niecałych 3 miesięcy, jego dwójka rodzeństwa odeszła za TM, a druga dwójka została adoptowana
Doris, Dasza i Doxa- docelowo małe
3 maluchy z 8 szczeniąt- aż 5 nie przeżyło
Będą średniego wzrostu
Elf, Erka, Ester
6 docelowo małych, kolorowych szczeniąt w wieku 4 tygodni, są 4 psy i 2 suczki
mały podrzutek w złym stanie, chudy z sierścia puchową- mieszka w biurze dostał na imię Tyson, ze względu na swoją waleczność
Nugat i Dolly wciąż mieszkają w biurze schroniska
Eliot i Eureka są w dt u Kropkakropka, a Etiuda, Eter i Elipsa czekają na dt
Gryzia, Wiki i Figa nadal są w dt

Endo i Erwin mają dom

Posted

1. Era, Eta i Elmer to rodzeństwo Egona, ale nie wiem które odeszły, a które zostały adoptowane

2. rodzeństwo Elfa nie miała pojedynczych zdjęć i imion

3. to właśnie jest Tyson i wygląda tak :-(

4. Dolly z nużycą wygląda niezbyt ładnie