Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Porta Nigra']Na której stronie są aktualne fotki szczeniąt, które nadal czekają na domki? Porozsyłam.

Porta, gdybyś miała chętnych na szczeniaka z okolic Wrocławia to 2 szczeniaki właśnie z Kruszewa się na DT w Żmigrodzie. Dokładniej szczeniaki z tego wątku:
http://www.dogomania.pl/threads/174456-Szczeniaki-z-lasu-Pilnie-proszAE-o-wsparcie-finansowe-i-karmAE-lub-bezpA-atny-DT?p=13574884

Tutaj ich ogłoszenie z danymi kontaktowymi:
http://poznan.gumtree.pl/c-Zwierzaki-psy-szczenieta-Eter-i-Eureka-urocze-szczeniaki-poszukuja-domow-W0QQAdIdZ173808639

• Replies 570
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Tyson ma właśnie taką dziwną sierść, jakby my ją coś wyjadło, wszoły?
Nie ma wyłysień, tylko brak włosa okrywowego. Na bokach ma sam puch.
Do tego jest chudy, jak dla mnie wygląda jak świnka wietnamska :-(

Posted

Tyson w pełni zasłużył na swoje imię, ten mały urwis ma około 10 tygodni. Jest psem żywiołowym, bardzo wesołym i kontaktowym. Ponieważ przejawia zachowania dominacyjne w stosunku do innych szczeniąt, dlatego przyszły opiekun powinien zadbać o prawidłowe kontakty Tysona z innymi psami. Będzie docelowo średniej wielkości psem.

Dolly to 3-miesięczna suczka o spokojnym usposobieniu, potrafi zając się sama sobą. Siada sobie grzecznie w kąciku i obserwuje. Docelowo będzie średniej wielkości psem. Do schroniska trafiła wraz z siostrą, która niestety odeszła za TM.
Dolly udało się zwalczyć wirusówkę, ale smutno jej bez siostry. Suczka bardzo pilnie potrzebuje dobrych opiekunów.

Posted

[B]Zbieramy deklaracje dla Dziadka z Kruszewa na hotelik !! Wspomóż nas !

[url]http://www.dogomania.pl/threads/172706-POMOCY-Niewidomy-dziadek-DOM-SZANSAE-NA-A-YCIE-KRUSZEWO?p=13420457#post13420457[/url][/B]

Posted

Zrobiłam aktualizacje pierwszej strony- zerknijcie.
Na dzień dzisiejszy w schronisku są 22 maluchy i kilka podrostków (parówy, Paria i Tekila), a poza mamy 3 maluchy i 3 podrostki (Gryzia, Wiki i Figa)

Posted

No i mam dobra nowinę :) łaciata sunia z postu 4 pojechała dziś do domku. :) Będę miała ja na oku bo to znajomi :) Jestem dobrej myśli :)

Posted

bebcik napisał(a):
No i mam dobra nowinę :) łaciata sunia z postu 4 pojechała dziś do domku. :) Będę miała ja na oku bo to znajomi :) Jestem dobrej myśli :)

Super !!
Wiki i Figa też już w domach :multi:

Posted

Zrobiłam aktualizację pierwszych postów.

Do adopcji zostały:
Paria, Tekila, rodzina parówek, Dolly, Tyson, Erka i Elf, Doris, Doxa i Dasza oraz 7 najmłodszych szczeniąt- do adopcji za około 2-3 tygodnie.
Szukamy domu także dla 2 suczek z lasu po mamie mix malinois i Kluska.

Posted

[B][SIZE=4][COLOR=#ff0000]PILNIE !!!
Potrzebny tymczas dla szczeniaka na czas Świąt !!! [/COLOR][/SIZE][/B]
[SIZE=4][COLOR=red][B]Pomocy ...[/B][/COLOR][/SIZE]
[URL="http://www.dogomania.pl/threads/174456-Szczeniaki-z-lasu-Pilnie-proszAE-o-wsparcie-finansowe-i-karmAE-lub-bezpA-atny-DT?p=13774474&posted=1#post13774474"][COLOR=#4444ff]http://www.dogomania.pl/threads/1744...1#post13774474[/COLOR][/URL]

Posted

Gryzia zamieszkała u pani, u której wizytę przedadopcyjną robiła beam6. Wrażenia były bardzo pozytywne. Ja nie miałam niestety kontaktu z tą panią.
Figę do adopcji wydała Owieczka, na wątku suczek jest fotorelacja :-)

Posted

Na prosbe esperanzy wklejam zdjęcia nowych maluchów i ich mamy
Mama Funia
jest bardzo miła i przyjacieska, uwielbia towarzystwo człowieka, jest malutka (głową sięga do łydki)
nauczona czystości

maluszki mają ok 5-6 tygodni i raczej będą małe ( ale tata nieznany wic różnie może byc )

Franio -czarny - biała bródka, i trzy łapeczki

Fredek - czarny z z białmymi skarpetkami i pysiem

Frotka- czarna - dwie łapeczki białe

Frycek- cały czarny

Florek- brązowy - dwie białe skarpetki

Florcia - brązowa- białe łapeczki, kołnierz i kreseczka na nosie

Fruzia - Czarno - biała sunia

Posted

Do schroniska trafiła dziś 6-miesięczna suczka, troszkę w typie owczarka niemieckiego długowłosego z niedowładem tylnych kończyn.
Czy ktoś mógłby ją wziąć pod opiekę? Realna szansa na rtg w Ostrołęce dopiero po 3 stycznia. Nie wiem, czy to nie za długo. Suczka nie ma ran, a sprawa raczej świeża, bo zaniku mięśni też nie ma.

Posted

esperanza napisał(a):
Do schroniska trafiła dziś 6-miesięczna suczka, troszkę w typie owczarka niemieckiego długowłosego z niedowładem tylnych kończyn.
Czy ktoś mógłby ją wziąć pod opiekę? Realna szansa na rtg w Ostrołęce dopiero po 3 stycznia. Nie wiem, czy to nie za długo. Suczka nie ma ran, a sprawa raczej świeża, bo zaniku mięśni też nie ma.

To jest Fruzia z niedowładem tylnych konczyn...

Posted

To Gryzia też już w nowym domu? :mdleje: Wspaniale!

Owieczko czy mogłabyś mi tak jak kiedyś przesłać na PW wszystkie aukcje allegro, które robisz maluszkom ? Wtedy nie udało mi się pomóc, ale teraz będę miała 2 dni z dużą ilością wolnego czasu, więc może będę w stanie porobić choć kilka ogłoszeń.

Posted

Lilmo napisał(a):
To Gryzia też już w nowym domu? :mdleje: Wspaniale!

Owieczko czy mogłabyś mi tak jak kiedyś przesłać na PW wszystkie aukcje allegro, które robisz maluszkom ? Wtedy nie udało mi się pomóc, ale teraz będę miała 2 dni z dużą ilością wolnego czasu, więc może będę w stanie porobić choć kilka ogłoszeń.

Juz się robi ale poprosze przypomnij mi swojego e-meila :)

A tu bardzi pilna sprawa ONki długowłosej ...
http://www.dogomania.pl/threads/176611-6-miesiAE-czna-ONeczka-dA-ugowA-osa-niedowA-ad-tylnych-konczyn-POMOC-NA-CITO?p=13788695#post13788695

Posted

szukam malutkiego szczeniaka dla znajomej, nie będę pytać o każdego z osobna z tego wątku, proszę mi tylko powiedzieć, który piesek docelowo będzie malutki?