esperanza Posted November 26, 2009 Author Posted November 26, 2009 Niestety tak. W schronisku jest obecnie 28 szczeniąt... Quote
Owieczka Posted November 27, 2009 Posted November 27, 2009 Ratunku !!! esperanza napisz w jakim wieku sa maluchy i co z nimi. Ludzie co robić ??!! ;(( Quote
Kika9004 Posted November 27, 2009 Posted November 27, 2009 Dark nadal w schronie, tak?? Domek w warszawie dla niego już sprawdzony, a nie ma jedynie transportu, tak?? Quote
Kika9004 Posted November 27, 2009 Posted November 27, 2009 Teraz nie za bardzo mam kaski, bo jak coś to mogę zawieźć go pksem :) jeśli to byłoby jedyne wyjście ... :D Quote
esperanza Posted November 27, 2009 Author Posted November 27, 2009 Maluch przyjedzie nawet jutro, pod warunkiem że znajdzie się ktos kto psiaki (te zabrane z lasu) przewiezie z Targówka na Ursynów. Dzięki za propozycję i chęć pomocy:-) Quote
Kika9004 Posted November 27, 2009 Posted November 27, 2009 Nie ma za co i polecam się na przyszłość :) Quote
esperanza Posted November 28, 2009 Author Posted November 28, 2009 Abrakadabra przewiozła maluchy. Jutro zrobię im zdjęcia. Potrzebujemy pomocy- dt bezpłatnych i funduszy na opłacenie pobytu w obecnym miejscu. Quote
esperanza Posted December 2, 2009 Author Posted December 2, 2009 Dalej nie działa mi edycja pierwszych postów, więc nie mogę zrobić tam aktualizacji. Dlatego zrobię ją tutaj: Do adopcji obecnie są: Podrostki: Tekila- ma około 7-8 miesięcy, jest troszkę mniejsza od onka Paria- ma około 7-8 miesięcy, jest średniego wzrostu "Rodzina parówkowa"= Masza, Mailo, Maila- wszystkie są już po sterylce/kastracji Maluchy: Egon piesek z oczyszczalni- owczarkowaty, w wieku niecałych 3 miesięcy, jego dwójka rodzeństwa odeszła za TM, a druga dwójka została adoptowana Jego matka jest owczarkowata, duża Doris, Dasza i Doxa- mają po 3 miesiace, będą małe, tak jak ich mama, ich brat Dark został adoptowany. Quote
esperanza Posted December 2, 2009 Author Posted December 2, 2009 3 maluchy z 8 szczeniąt- aż 5 nie przeżyło Będą średniego wzrostu Elf Erka Ester Quote
Owieczka Posted December 2, 2009 Posted December 2, 2009 Czy o te maluchy chodzi ?? Ester, Erka i Elf To ich mama ? Jak masz jej zdjecia to wstaw Quote
esperanza Posted December 2, 2009 Author Posted December 2, 2009 6 najmłodszych maluchów- myślałam że jest 5- mają prawie 4 tygodnie, będą średniego wzrostu ich matka Quote
esperanza Posted December 2, 2009 Author Posted December 2, 2009 Owieczko tak, nie mam jej lepszych zdjęć. ciąg dalszy: mały podrzutek- podobno troszkę amstafowaty- w złym stanie, chudy z sierścia puchową- mieszka w biurze jakie imię na E? 2 chłopaki z łazienki- ich 2 siostry poszły do adopcji, mają po 2 miesiące będą raczej małe- trafiły bez matki Erwin Endo Jest jeszcze Dolly- nieduża, czarna podpalana i Nugat biszkoptowy syn Nellly-Birmy, bardzo atrakcyjny z wyglądu, ale dziczejący :-( ma pecha, bo 3 razy był rezerwowany i nic z tego nie wyszło Quote
esperanza Posted December 2, 2009 Author Posted December 2, 2009 nasza 5 z lasu- obecnie w awaryjnym płatnym dt ETER - Chłopak nr 1 największy a najbardziej bojący. I nie ma żadnych białych znaczeń. ELIOT - psiak ( chłopczyk) nr 2 ma biały paluszek na lewej - tylniej łapce; biały- średkowy pazurek na przedniej, lewej łapce i piekną gwiazdkę na piersi ETIUDA - Dziewczynka nr 1 Ma wszystkie 4 łapeczki białe, plamke na brodzie i rozległą, białą krawatkę EUREKA - Dziewczynka nr 2 Ma dwie tylne łapeczki białe , piekną długą ( wązką) krawatkę na piersi i biała bródkę ELIPSA - Dziewczynka nr 3 Ma trzy łapeczki białe Quote
esperanza Posted December 2, 2009 Author Posted December 2, 2009 Podsumowując: jest 18 małych szczeniąt i 5 podrostków w schronisku oraz 5 maluchów i podrostki Figa, Wiki, Gryzia i Klusek poza schroniskiem. Jest kolejne zgloszenie o małej suczce ze szczeniakami. Prawdopodobnie na chwilę trafią na obserwację do jednej z ostrołęckich lecznic, bo kogoś ugryzła- będa potrzebne zdjęcia. Pomocy w ogłoszeniach!!! Pilnie potrzebujemy tez dt! Quote
Owieczka Posted December 2, 2009 Posted December 2, 2009 Edek, Ezyr, Egon, Etrej , Estor , Erys, Ebar nie mam weny ;) same głupawe imiona mi sie cisną na myśl jak na niego patrzę ;D Quote
Owieczka Posted December 2, 2009 Posted December 2, 2009 Egon chyba najbardzoej mi się podoba ma ktos jeszcze jakies typy ?? Trzeba im pozakładac oddzielne watki Ja je wystawiam na allegro popriosze lilmo zeby je gdzies ogłosiła Quote
esperanza Posted December 2, 2009 Author Posted December 2, 2009 Egon- owczarkowaty maluch już miał imię wcześniej :-) Tylko szczeniąt olbrzymich i maciupkich nam brakuje, tfu tfu, poza tym mamy wszystkie rozmiary. Quote
KropkaKropka Posted December 2, 2009 Posted December 2, 2009 moja koleżanka ma identyczne psisko , i nazywa się Eljot :loveu: słodziasty:loveu::loveu::loveu: Quote
Owieczka Posted December 2, 2009 Posted December 2, 2009 ELJOT jest super !! Chociaz Edek też do niego pasuje :)) Quote
KropkaKropka Posted December 2, 2009 Posted December 2, 2009 esperanza napisał(a): Pilnie potrzebujemy tez dt! Które szczeki są w pilnej potrzebie zamieszkania w dt? i gdzie znajdują sie psiaki? Quote
Kika9004 Posted December 2, 2009 Posted December 2, 2009 KropkaKropka napisał(a):Które szczeki są w pilnej potrzebie zamieszkania w dt? i gdzie znajdują sie psiaki? Cześć psiaków chyba w schronie w Kruszewie, a część w klinice w W-ce Quote
Owieczka Posted December 2, 2009 Posted December 2, 2009 [quote name='KropkaKropka']Które szczeki są w pilnej potrzebie zamieszkania w dt? i gdzie znajdują sie psiaki? Najpilniej DT potrzebuja te maluchy nasza 5 z lasu- obecnie w awaryjnym płatnym dt ETER - Chłopak nr 1 największy a najbardziej bojący. I nie ma żadnych białych znaczeń. ELIOT - psiak ( chłopczyk) nr 2 ma biały paluszek na lewej - tylniej łapce; biały- średkowy pazurek na przedniej, lewej łapce i piekną gwiazdkę na piersi ETIUDA - Dziewczynka nr 1 Ma wszystkie 4 łapeczki białe, plamke na brodzie i rozległą, białą krawatkę EUREKA - Dziewczynka nr 2 Ma dwie tylne łapeczki białe , piekną długą ( wązką) krawatkę na piersi i biała bródkę ELIPSA - Dziewczynka nr 3 Ma trzy łapeczki białe przebywaja w Warszawie na Ursynowie Quote
KropkaKropka Posted December 2, 2009 Posted December 2, 2009 wymagają jakiejś opieki weterynaryjnej? odrobaczenia? Quote
Owieczka Posted December 2, 2009 Posted December 2, 2009 KropkaKropka napisał(a):wymagają jakiejś opieki weterynaryjnej? odrobaczenia? Były odrobaczone i chyba zaszczepione więc tylko potrzebują odrobiny serca i ciepłego kacika w domu Quote
Recommended Posts