Jump to content
Dogomania

JANTAREK (KuKi)-noga wyrwana ze stawu:( JUŻ w DS! :))) Ale leczymy dalej!!!

Recommended Posts

• Replies 577
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Witajcie!

U malutkiego wszystko w porządku. Je, śpi, nic nie niszczy, nieśmiało się bawi... Jest delikatny, delikatny aż do przesady - wiecie, taki biedny, nienachalny pies, co to przeprasza, że żyje...
W związku z tym, że mamy kilka tygodni (czekamy, aż się wzmocni na tyle, żeby myśleć o zabiegu), trochę się rozejrzałam po wątkach i znalazłam kilku innych biedaków, co to teraz pilnie potrzebują pomocy...:oops: Kilka nowych, beznadziejnych miłości...:oops:
Zdjęcia postaram się wkleić, pojadę do Pani Beaty we wtorek lub w środę i wymiziam psinkę...
Dziękuję, że jesteście!!!

Pzdr,

Ukryty Smok

• 2 weeks later...
Posted

Bardzo przepraszam za off-a :oops:

[SIZE=1]Szukamy pilnie tymczasu dla pięciokilogramowej suni w ciąży - możemy ją wykastrować tylko, jeśli znajdziemy DT na przetrzymanie pooperacyjne. Sunia jest śliczna, na bank nie będzie długo szukać domu! Może któraś z Was lub Waszych znajomych mogłaby jej pomóc... Kwestia miesięcznego DT, pewnie nawet krócej! Malutka wygląda tak:[URL]http://i499.photobucket.com/albums/rr351/mike17pl/Obraz675.jpg[/URL]

Niuńka przebywa w podlubelskim schronisku... :-([/SIZE]

Posted

Witajcie!

Przepraszam, że się nie odzywam, ale różne sprawy zajmują mi masę czasu...
Kukiś jest coraz silniejszy, czuje się dobrze. Nabiera ciałka i wkrótce podjęta zostanie decyzja co do dalszych działań operacyjnych.
Czy wszystko dobrze? Chyba tak, chociaż nie wszystko jest tak idealnie...
Wychodzą na jaw problemy. Psina ma spore lęki - okazało się, że panicznie boi się rowerzystów, na przejeżdżający rower reaguje po prostu paniką... :shake:Boi się takich nagłych hałasów, wtedy kuli się przerażony w kąciku, trzęsie się i płacze... Nie widziałam takich jego momentów, ale myślę, że chyba zabiłabym tego, który zrobił mu coś tak strasznego, że do dziś ten biedny, mały pies nie może pozbyć się przerażenia...
Jednak... nie płaczcie, bo biedny rudzielec ma też piękne momenty. :pZaprzyjaźnił się z kilkoma psami na swojej ulicy, bawi się piłeczką, nauczył się uśmiechać...
Mam nadzieję, że jego sielanka będzie trwać wiecznie. Na razie wszystko wskazuje na to, że będzie dobrze!!!

Przepraszam za brak zdjęć, zrobię, jak tylko będę mogła...

Pozdrawiam Was i dziękuję, że jesteście!!!

Pzdr,

Ukryty Smok

Posted

dzięki Smoku za wieści :lol:
z rowerami nasz Gacek ma to samo, po roku ćwiczeń udało się to na tyle opanować, że już nie ucieka z podwiniętym ogonem na widok rowera w krzaki, ale siada grzecznie na dupce i czeka na smakołyk (chociaż nadal się ich boi)

• 3 weeks later...
Posted

Witajcie!

U małego wszystko dobrze. Po drobnych, przejściowych kłopotach psina coraz lepiej czuje się w nowym otoczeniu. Ustawili sobie do końca relacje domowe - tzw. wyjaśniło się, kto rządzi, a kto musi słuchać.
Strachy... Są, ale powoli się wyciszają, a jak się pojawiają, to ktoś - Julka, albo Pani Beata przytulają, i jest od razu lepiej.
Co do dalszego leczenia... Weterynarz powiedział, że mięśnie ładnie się odbudowują, zaczynają mocniej trzymać tę wyrwaną nóżkę, i że stabilność wzrasta z dnia na dzień. Operacja więc jest na razie "zawieszona", nie tak na zawsze, ale trzeba ponoć poczekać, żeby zobaczyć, jak te mięśnie w efekcie mogą pomóc tej nóżce...
Przyznam się Wam, że mam w komórce zdjęcie małego w ... kubraczku. Pani Beata doszła do wniosku, że lepiej, żeby było mu na spacerkach ciepło, no i Jantar/Kuki dumnie paraduje w eleganckiej kurteczce! Jak mam doła albo trudny moment, to zaglądam do komórki i patrzę na dumny pyszczek zadbanego, domowego, kochanego psa...

Trzymajcie się! Mam nadzieję, że niedługo pojawię się ze zdjęciami!

Pzdr,

Ukryty Smok