Dana i Muszkieterowie Posted August 8, 2009 Posted August 8, 2009 Takiego oceanu smutku w oczach psa, jak na tym zdjęciu skrzywdzonego labka, już dawno nie wdziałam.... :-( Wyczytałam wiadomości z mokrymi oczami. Dziękuję Emir ! Mam także labka. Nie rozumiem, to była miłość do psa ? :angryy: Dobrze Isadoro napisałaś: "Tylko nie mów, że mnie kochałaś... ", to takie adekwatne..... Dawno nie widziałam tak bezdennego smutku i rezygnacji. :-( Jak można swoją " puchatą kulkę " pozostawić bez pomocy i leczenia, a potem oddać do schroniska, dlatego, że choruje? :angryy: I te robale.... :mad: To znaczy, że odrobaczania też nie było.:angryy: Oby to nie było też zatrucie. Niepokoją mnie bardzo oczy labka...:-( Skrzywdzony zaniedbaniem pies, ale człowiek zadowolony z siebie:angryy: Czekam na dobre wiadomości ! Quote
Paulina87 Posted August 8, 2009 Author Posted August 8, 2009 Wiadomości z kliniki 8.08. godz. 10.40 Pele już nawodniony w stopniu dostatecznym; odłączony od kroplówki.; następną dostanie na noc; wczoraj wymiotował wielokrotnie, mimo podawania dożylnie środków p/wymiotnych; dziś wymiotował tylko raz ,po napiciu się wody; rano dostał po raz pierwszy małą porcję karmy hypoalegenic i. .czekamy na reakcje organizmu; został odrobaczony i.. wydalił horror! Chodzi w wielkim wysiłkiem i ma problemy z pionizacją zadu; będzie miał robione rtg krędgosłupa i miednicy – ale jeszcze nie dziś ( za słaby na sedację). Na widok lekarki MERDA OGONEM! Quote
Ajula Posted August 8, 2009 Posted August 8, 2009 Paulina87 napisał(a): Na widok lekarki MERDA OGONEM! niesamowite, tylko psy to potrafią, nawet te najbardziej skrzywdzone :-( a ludzki gatunek tylko wystrzelać :snipersm: Quote
majqa Posted August 8, 2009 Posted August 8, 2009 Podnosimy Pele! Dziękujemy za wiadomości o nim. Quote
ludwa Posted August 9, 2009 Posted August 9, 2009 mam nadzieję, że bebsku podłemu jej dzieci odpłacą w ten sam sposób:angryy:. Wredna podła $%#*&%# Quote
Ajula Posted August 9, 2009 Posted August 9, 2009 mam nadzieję, że leki dzialają i Pele czuje się choć trochę lepiej :roll: Quote
Basia i Barni Posted August 10, 2009 Posted August 10, 2009 cos okropnego ,aż ciarki mi po plecach przechodzą , tych dwóch kaczorów na górze bym zabiła , zamiast zająć się pożytecznymi sprawami to kłóca się o samoloty :angryy:kto ma którym jechać itp :oops: Quote
aicrew Posted August 10, 2009 Posted August 10, 2009 Szkoda psiaka takie smutne oczka zepsutej zabawki Quote
Malwi Posted August 10, 2009 Posted August 10, 2009 JAk jego stan ? wie ktoś coś ? 2 dni i żadnej informacji .... :shake::shake: Quote
Paulina87 Posted August 11, 2009 Author Posted August 11, 2009 Na razie na forum Emira brak jakichkolwiek informacji :shake: Musimy uzbroić się w cierpliwość i trzymać kciuki, żeby były dobre wieści. Quote
Basia i Barni Posted August 11, 2009 Posted August 11, 2009 boże tak bym chciała by było dobrze :roll: Quote
Paulina87 Posted August 11, 2009 Author Posted August 11, 2009 Kolejne info od Emir Pele ma się na tyle dobrze, że jego pobyt w klinice dobiega końca.Najprawdopodobniej jutro będzie miał wykonany rtg kręgosłupa i tylnych łap. Jego dziwne stawianie łap budzi niepokój lekarzy. W związku ze zmianami w obrębie moszny i samej moszny Pele zostanie wykastrowany łącznie z amputacją moszny. Zmiany na pysku i wokół oczu bledną ( pies dostał steryd). Dostał także invermektynę oraz ma założona obrożę Preventic ( nużyca nie jest wykluczona). Chce być obiektem zainteresowania i stanowczo i bardzo głośno domaga się tego. Trzeba mu pilnie szukać dobrego i troskliwego domu. Quote
Malwi Posted August 11, 2009 Posted August 11, 2009 :multi::multi::multi: czekamy jeszcze na wyniki rtg. czy wiadomo co to za chemikalia były ? jakieś przypuszczenia chociaż ? A co z tą moszną ? jakie zmiany ? jakiego typu ? Quote
majqa Posted August 11, 2009 Posted August 11, 2009 Wspaniale, że nastąpił pozytywny przełom. :lol: Quote
Dana i Muszkieterowie Posted August 12, 2009 Posted August 12, 2009 Paulina87 napisał(a):Kolejne info od Emir Pele ma się na tyle dobrze, że jego pobyt w klinice dobiega końca.Najprawdopodobniej jutro będzie miał wykonany rtg kręgosłupa i tylnych łap. Jego dziwne stawianie łap budzi niepokój lekarzy. W związku ze zmianami w obrębie moszny i samej moszny Pele zostanie wykastrowany łącznie z amputacją moszny. Zmiany na pysku i wokół oczu bledną ( pies dostał steryd). Dostał także invermektynę oraz ma założona obrożę Preventic ( nużyca nie jest wykluczona). Chce być obiektem zainteresowania i stanowczo i bardzo głośno domaga się tego. Trzeba mu pilnie szukać dobrego i troskliwego domu. Jakie są wyniki rtg kręgosłupa i łap labka, jeśli jest już po badaniu ? Co to za zmiany w obrębie moszny ? Biedny pies, tyle cierpienia...:-( Czy są już jakieś wyniki badań potwierdzające, lub wykluczające zatrucie środkiem chemicznym ? Trzymaj się, Pele ! :loveu::loveu: Quote
Paulina87 Posted August 12, 2009 Author Posted August 12, 2009 Na razie brak jest informacji o wynikach rtg. Artykuł o Pele z Kuriera Ostrowskiego. Quote
majqa Posted August 12, 2009 Posted August 12, 2009 Słusznie, niech ludzie poczytają, może do jakiegoś ich odsetka coś dotrze. Quote
Isadora7 Posted August 12, 2009 Posted August 12, 2009 majqa napisał(a):Słusznie, niech ludzie poczytają, może do jakiegoś ich odsetka coś dotrze. Ech momentami wątpię czy poza garścią takich jak my jest coś w stanie dotrzeć. Quote
Basia i Barni Posted August 13, 2009 Posted August 13, 2009 Isadora7 napisał(a):Ech momentami wątpię czy poza garścią takich jak my jest coś w stanie dotrzeć. trzeba wierzyć , bo ciemnogród jest wszechobecny , ale może kiedyś :oops: Quote
Dana i Muszkieterowie Posted August 13, 2009 Posted August 13, 2009 Isadora7 napisał(a):Ech momentami wątpię czy poza garścią takich jak my jest coś w stanie dotrzeć. Przykro mi, ale też coraz częściej wątpię w to, że kiedyś ludzie zrozumieją, jacy są okrutni. Potrafią jeszcze skomentować: " po co się tak przejmujesz, przecież to TYLKO pies". A dla nas to jest AŻ pies i członek rodziny ! Czasem zastanawiam się, czy to ja jestem nienormalna, czy świat jest chory.... :roll: Czy wiadomo już, czy to było zatrucie środkiem chemicznym ? Quote
Recommended Posts