Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Takiego oceanu smutku w oczach psa, jak na tym zdjęciu skrzywdzonego labka, już dawno nie wdziałam.... :-(

Wyczytałam wiadomości z mokrymi oczami. Dziękuję Emir !
Mam także labka. Nie rozumiem, to była miłość do psa ? :angryy:
Dobrze Isadoro napisałaś: "Tylko nie mów, że mnie kochałaś... ",
to takie adekwatne.....
Dawno nie widziałam tak bezdennego smutku i rezygnacji. :-(
Jak można swoją " puchatą kulkę " pozostawić bez pomocy i leczenia, a potem oddać do schroniska, dlatego, że choruje? :angryy:
I te robale.... :mad: To znaczy, że odrobaczania też nie było.:angryy:
Oby to nie było też zatrucie. Niepokoją mnie bardzo oczy labka...:-(
Skrzywdzony zaniedbaniem pies, ale człowiek zadowolony z siebie:angryy:
Czekam na dobre wiadomości !

• Replies 312
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Wiadomości z kliniki 8.08. godz. 10.40
Pele już nawodniony w stopniu dostatecznym; odłączony od kroplówki.; następną dostanie na noc; wczoraj wymiotował wielokrotnie, mimo podawania dożylnie środków p/wymiotnych; dziś wymiotował tylko raz ,po napiciu się wody; rano dostał po raz pierwszy małą porcję karmy hypoalegenic i. .czekamy na reakcje organizmu; został odrobaczony i.. wydalił horror! Chodzi w wielkim wysiłkiem i ma problemy z pionizacją zadu; będzie miał robione rtg krędgosłupa i miednicy – ale jeszcze nie dziś ( za słaby na sedację).
Na widok lekarki MERDA OGONEM!

Posted

Paulina87 napisał(a):
Na widok lekarki MERDA OGONEM!

niesamowite, tylko psy to potrafią, nawet te najbardziej skrzywdzone :-(
a ludzki gatunek tylko wystrzelać :snipersm:

Posted

cos okropnego ,aż ciarki mi po plecach przechodzą , tych dwóch kaczorów na górze bym zabiła , zamiast zająć się pożytecznymi sprawami to kłóca się o samoloty :angryy:kto ma którym jechać itp :oops:

Posted

Kolejne info od Emir
Pele ma się na tyle dobrze, że jego pobyt w klinice dobiega końca.Najprawdopodobniej jutro będzie miał wykonany rtg kręgosłupa i tylnych łap. Jego dziwne stawianie łap budzi niepokój lekarzy.
W związku ze zmianami w obrębie moszny i samej moszny Pele zostanie wykastrowany łącznie z amputacją moszny.
Zmiany na pysku i wokół oczu bledną ( pies dostał steryd). Dostał także invermektynę oraz ma założona obrożę Preventic ( nużyca nie jest wykluczona).
Chce być obiektem zainteresowania i stanowczo i bardzo głośno domaga się tego.
Trzeba mu pilnie szukać dobrego i troskliwego domu.

Posted

:multi::multi::multi: czekamy jeszcze na wyniki rtg. czy wiadomo co to za chemikalia były ? jakieś przypuszczenia chociaż ? A co z tą moszną ? jakie zmiany ? jakiego typu ?

Posted

Paulina87 napisał(a):
Kolejne info od Emir
Pele ma się na tyle dobrze, że jego pobyt w klinice dobiega końca.Najprawdopodobniej jutro będzie miał wykonany rtg kręgosłupa i tylnych łap. Jego dziwne stawianie łap budzi niepokój lekarzy.
W związku ze zmianami w obrębie moszny i samej moszny Pele zostanie wykastrowany łącznie z amputacją moszny.
Zmiany na pysku i wokół oczu bledną ( pies dostał steryd). Dostał także invermektynę oraz ma założona obrożę Preventic ( nużyca nie jest wykluczona).
Chce być obiektem zainteresowania i stanowczo i bardzo głośno domaga się tego.
Trzeba mu pilnie szukać dobrego i troskliwego domu.

Jakie są wyniki rtg kręgosłupa i łap labka, jeśli jest już po badaniu ? Co to za zmiany w obrębie moszny ?
Biedny pies, tyle cierpienia...:-(
Czy są już jakieś wyniki badań potwierdzające, lub wykluczające zatrucie środkiem chemicznym ?
Trzymaj się, Pele ! :loveu::loveu:

Posted

majqa napisał(a):
Słusznie, niech ludzie poczytają, może do jakiegoś ich odsetka coś dotrze.

Ech momentami wątpię czy poza garścią takich jak my jest coś w stanie dotrzeć.

Posted

Isadora7 napisał(a):
Ech momentami wątpię czy poza garścią takich jak my jest coś w stanie dotrzeć.

Przykro mi, ale też coraz częściej wątpię w to, że kiedyś ludzie zrozumieją, jacy są okrutni. Potrafią jeszcze skomentować: " po co się tak przejmujesz, przecież to TYLKO pies".
A dla nas to jest AŻ pies i członek rodziny !
Czasem zastanawiam się, czy to ja jestem nienormalna, czy świat jest chory.... :roll:

Czy wiadomo już, czy to było zatrucie środkiem chemicznym ?