Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

wczoraj widziałam z balkonu jak dziewczynka ze złością kopała swojego psa, bo leżał na trawie i nie chciał się podnieść - małego westika :angryy:
zaczęłam krzyczeć z balkonu, że ma przestać, że zaraz jej psa zabiorę, zatrzymała się kobieta, która też dziewczynce zmyła głowę
przecież to się w głowie nie mieści - 7-8 letnia dziewczynka kopie takiego malucha! :angryy:
jesli robi to na trawniku gdzie ludzie patrzą, to chyba uważa to za normalne? w domu pewnie tym bardziej psa kopie! gdzie rodzice??
co to za dziecko?? potwór z niej wyrośnie i kolejna dręczycielka zwierząt :-(

• Replies 312
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Ajula napisał(a):
wczoraj widziałam z balkonu jak dziewczynka ze złością kopała swojego psa, bo leżał na trawie i nie chciał się podnieść - małego westika :angryy:
zaczęłam krzyczeć z balkonu, że ma przestać, że zaraz jej psa zabiorę, zatrzymała się kobieta, która też dziewczynce zmyła głowę
przecież to się w głowie nie mieści - 7-8 letnia dziewczynka kopie takiego malucha! :angryy:
jesli robi to na trawniku gdzie ludzie patrzą, to chyba uważa to za normalne? w domu pewnie tym bardziej psa kopie! gdzie rodzice??

tego sama się nie nauczyła , tylko bierze przykład od rodziców :angryy:

Posted

Ajula napisał(a):

I co zrobiłaś dalej z tą sytuacją?

Posted

jak wrzasnęłam z balkonu do wzięła psa na ręce i ruszyła
założyłam buty i obiegłam blok, ale juz zdażyła się ulotnić :roll:
jednak zapamiętałam jak wygląda i jeszcze ją spotkam na pewno - musi mieszkać gdzies niedaleko, skoro była z psem pod naszymi balkonami powiem, żeby mnie zaprowadziła do matki i sobie z nią pogadam

Posted

Ajula napisał(a):
jak wrzasnęłam z balkonu do wzięła psa na ręce i ruszyła
założyłam buty i obiegłam blok, ale juz zdażyła się ulotnić :roll:
jednak zapamiętałam jak wygląda i jeszcze ją spotkam na pewno - musi mieszkać gdzies niedaleko, skoro była z psem pod naszymi balkonami powiem, żeby mnie zaprowadziła do matki i sobie z nią pogadam

Jak ustalisz namiary, podaj mi na PW, ja sobie z nią pogadam..

Posted

dziękuję Medar :lol:
często się wtrącam w takie sytuacje i wtedy żałuję, że nie jestem z jakiejs fundacji, może ludzie choćby ze strachu traktowaliby lepiej swoje zwierzęta

i przepraszam za wprowadzenie innego tematu na wątku Pelego

Posted

ja się zastanawiam ... czy tej "właścicielki" Pelego nie mozna by gdzieś zgłosić ? przeciez to podchodzi pod znęcanie się nad psem, przez rok nie zrobiła przeciez NIC , a psiak pewnie cierpiał i z powodu zmian skórnych , zapchlenia ...

Posted

Pele znów został gruntownie przebadany: morfologia, biochemia i usg jamy brzusznej.
Uszkodzoną ma wątrobę (na granicy marskości), trzustkę w stopniu znacznym i nerki.
Nadal przebywa w klinice i lekarze toczą bój o jego życie.
Przedwczoraj i wczoraj było tak źle, że rozważaliśmy decyzję o eutanazji. Dziś jest trochę lepiej i Pele wykazuje wolę życia - jest fighterem!
Postanowiliśmy zatem dać mu szansę, jednak wiąże się to z ogromnymi kosztami!
Błagamy zatem o wsparcie finansowe!!!

Jeśli Pele przeżyje, będzie musiał mieć zapewnioną indywidualną i odpowiedzialną opiekę!
Czy wśród Was jest ktoś, kto przyjąłby Pele do siebie na okres rekonwalescencji?

Posted

to miały być dobre wiadomości :( w weekend pogadam ze stowarzyszeniem z ostrowa ... może wspomoże trochę finansowo ... chętnie bym go wzięła na rekonwalescencję , ale niestety nie mogę :(

Posted

dostałam dziś deklarację od stowarzyszenia z ostrowa - jeśli pele z tego wyjdzie to stowarzyszenie moze dac 300 zł na miesiac na żarełko chociażby ...