Ajula Posted August 14, 2009 Posted August 14, 2009 wczoraj widziałam z balkonu jak dziewczynka ze złością kopała swojego psa, bo leżał na trawie i nie chciał się podnieść - małego westika :angryy: zaczęłam krzyczeć z balkonu, że ma przestać, że zaraz jej psa zabiorę, zatrzymała się kobieta, która też dziewczynce zmyła głowę przecież to się w głowie nie mieści - 7-8 letnia dziewczynka kopie takiego malucha! :angryy: jesli robi to na trawniku gdzie ludzie patrzą, to chyba uważa to za normalne? w domu pewnie tym bardziej psa kopie! gdzie rodzice?? co to za dziecko?? potwór z niej wyrośnie i kolejna dręczycielka zwierząt :-( Quote
Basia i Barni Posted August 14, 2009 Posted August 14, 2009 Ajula napisał(a):wczoraj widziałam z balkonu jak dziewczynka ze złością kopała swojego psa, bo leżał na trawie i nie chciał się podnieść - małego westika :angryy: zaczęłam krzyczeć z balkonu, że ma przestać, że zaraz jej psa zabiorę, zatrzymała się kobieta, która też dziewczynce zmyła głowę przecież to się w głowie nie mieści - 7-8 letnia dziewczynka kopie takiego malucha! :angryy: jesli robi to na trawniku gdzie ludzie patrzą, to chyba uważa to za normalne? w domu pewnie tym bardziej psa kopie! gdzie rodzice?? co to za dziecko?? potwór z niej wyrośnie i kolejna dręczycielka zwierząt :-( tego sama się nie nauczyła , tylko bierze przykład od rodziców :angryy: Quote
medar Posted August 14, 2009 Posted August 14, 2009 Ajula napisał(a):wczoraj widziałam z balkonu jak dziewczynka ze złością kopała swojego psa, bo leżał na trawie i nie chciał się podnieść - małego westika :angryy: zaczęłam krzyczeć z balkonu, że ma przestać, że zaraz jej psa zabiorę, zatrzymała się kobieta, która też dziewczynce zmyła głowę przecież to się w głowie nie mieści - 7-8 letnia dziewczynka kopie takiego malucha! :angryy: jesli robi to na trawniku gdzie ludzie patrzą, to chyba uważa to za normalne? w domu pewnie tym bardziej psa kopie! gdzie rodzice?? co to za dziecko?? potwór z niej wyrośnie i kolejna dręczycielka zwierząt :-( I co zrobiłaś dalej z tą sytuacją? Quote
Ajula Posted August 14, 2009 Posted August 14, 2009 jak wrzasnęłam z balkonu do wzięła psa na ręce i ruszyła założyłam buty i obiegłam blok, ale juz zdażyła się ulotnić :roll: jednak zapamiętałam jak wygląda i jeszcze ją spotkam na pewno - musi mieszkać gdzies niedaleko, skoro była z psem pod naszymi balkonami powiem, żeby mnie zaprowadziła do matki i sobie z nią pogadam Quote
medar Posted August 14, 2009 Posted August 14, 2009 Ajula napisał(a):jak wrzasnęłam z balkonu do wzięła psa na ręce i ruszyła założyłam buty i obiegłam blok, ale juz zdażyła się ulotnić :roll: jednak zapamiętałam jak wygląda i jeszcze ją spotkam na pewno - musi mieszkać gdzies niedaleko, skoro była z psem pod naszymi balkonami powiem, żeby mnie zaprowadziła do matki i sobie z nią pogadam Jak ustalisz namiary, podaj mi na PW, ja sobie z nią pogadam.. Quote
Ajula Posted August 14, 2009 Posted August 14, 2009 dziękuję Medar :lol: często się wtrącam w takie sytuacje i wtedy żałuję, że nie jestem z jakiejs fundacji, może ludzie choćby ze strachu traktowaliby lepiej swoje zwierzęta i przepraszam za wprowadzenie innego tematu na wątku Pelego Quote
Paulina87 Posted August 15, 2009 Author Posted August 15, 2009 Nie mam żadnych wieści o Pele :shake:... jeszcze na końcu będzie tak, że Pele już dawno w nowym domu a my nic nie wiemy ;) Quote
Dana i Muszkieterowie Posted August 15, 2009 Posted August 15, 2009 Czy wiadomo już coś o wynikach badań labka ? :roll: Quote
GoniaP Posted August 16, 2009 Posted August 16, 2009 Z Pele jest gorzej. Znów wymiotuje :( Zostaje w klinice, choć miał jutro jechać do fundacji :( Quote
Paulina87 Posted August 16, 2009 Author Posted August 16, 2009 Goniu miały być dobre wieści :mad: Trzymaj się Pele, wszyscy jesteśmy z Tobą. Quote
Dana i Muszkieterowie Posted August 17, 2009 Posted August 17, 2009 GoniaP napisał(a):Z Pele jest gorzej. Znów wymiotuje :( Zostaje w klinice, choć miał jutro jechać do fundacji :( Prawie dwa tygodnie to sporo czasu, powinna już być poprawa.... Biedny labek, walcz piesku ! Czy wiadomo już, jakie są wyniki badań ? Quote
Malwi Posted August 17, 2009 Posted August 17, 2009 Goniu - dziękuję za PW, strasznie mnie zasmuciła ta wiadomość .... trzymam kciuki mocno za Pelego...:placz: Quote
Ninka Posted August 17, 2009 Posted August 17, 2009 Trzymam wciaz kciuki za Pelego i czekam na DOBRE wiesci!!! Bo poki co tylko tych zlych przybywa...:-( Spojrzcie prosze na podobnego psa - goldena, ktory przebywa w schronie:-( http://www.dogomania.pl/forum/f28/potrzebuje-waszej-pomocy-143837/#post12804911 Quote
Malwi Posted August 17, 2009 Posted August 17, 2009 ja się zastanawiam ... czy tej "właścicielki" Pelego nie mozna by gdzieś zgłosić ? przeciez to podchodzi pod znęcanie się nad psem, przez rok nie zrobiła przeciez NIC , a psiak pewnie cierpiał i z powodu zmian skórnych , zapchlenia ... Quote
Dana i Muszkieterowie Posted August 19, 2009 Posted August 19, 2009 Jak się czuje Pele ? Mam nadzieję, że jest jakaś poprawa ? Quote
Dana i Muszkieterowie Posted August 20, 2009 Posted August 20, 2009 Basia i Barni napisał(a):Tak się o niego martwię :-( Ja też, a wiadomości nie ma.:-( Mam nadzieję, że brak wiadomości, to dobre wiadomości. Walcz, piesku, nie mogę zapomniec tych udręczonych oczu Pele... Quote
Basia i Barni Posted August 20, 2009 Posted August 20, 2009 Pewnie GonaP napisze :placz::placz: Pele walcz proszę cię :-( Quote
GoniaP Posted August 20, 2009 Posted August 20, 2009 Pele znów został gruntownie przebadany: morfologia, biochemia i usg jamy brzusznej. Uszkodzoną ma wątrobę (na granicy marskości), trzustkę w stopniu znacznym i nerki. Nadal przebywa w klinice i lekarze toczą bój o jego życie. Przedwczoraj i wczoraj było tak źle, że rozważaliśmy decyzję o eutanazji. Dziś jest trochę lepiej i Pele wykazuje wolę życia - jest fighterem! Postanowiliśmy zatem dać mu szansę, jednak wiąże się to z ogromnymi kosztami! Błagamy zatem o wsparcie finansowe!!! Jeśli Pele przeżyje, będzie musiał mieć zapewnioną indywidualną i odpowiedzialną opiekę! Czy wśród Was jest ktoś, kto przyjąłby Pele do siebie na okres rekonwalescencji? Quote
Malwi Posted August 20, 2009 Posted August 20, 2009 to miały być dobre wiadomości :( w weekend pogadam ze stowarzyszeniem z ostrowa ... może wspomoże trochę finansowo ... chętnie bym go wzięła na rekonwalescencję , ale niestety nie mogę :( Quote
Malwi Posted August 23, 2009 Posted August 23, 2009 dostałam dziś deklarację od stowarzyszenia z ostrowa - jeśli pele z tego wyjdzie to stowarzyszenie moze dac 300 zł na miesiac na żarełko chociażby ... Quote
Recommended Posts