Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='__Lara']Schron w Katowicach upadł już na głowę... przecież te psy na dt siedzą w tych samych boksach co schroniskowe, wszak jeden pies w jednym boksie jak to hotelowy, ale wokół jazgot innych psów schroniskowych, drewniana podłoga do spania, nie dawajcie go tam!!!To nie hotel przy schronisku w Katowicach. To inny hotel.
Przy schronisku doba kosztuje 10,85 zł. Ale miejsc nie ma do połowy września.

• Replies 452
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

maciaszek napisał(a):
To nie hotel przy schronisku w Katowicach. To inny hotel.
Przy schronisku doba kosztuje 10,85 zł. Ale miejsc nie ma do połowy września.

Ah... już myślałam :) no ale to dużo maciaszku, nie da rady tyle uzbierać, za dwa psy to by było 1200zł :crazyeye:

Posted

a.piurek napisał(a):
Strasznie drogo...
Na 1 miesiąc może jakoś byśmy się zrzucili, tylko co jeśli w ciągu miesiąca mimo ogłaszania nie znajdzie się dla nich domek.

Chyba żartujesz? patrzmy realnie niedawno była prośba na jamnikach w potrzebie o zrzutkę dla 8-letniej jamnisi z Tomaszowa zagrożona morbitalem. Bo w Tomaszowie 8 letni pies uznawany jest za nieadopcyjnego. Poza wpisem leni ZERO reakcji. A tam hotel miał kosztować 7 zł za dobę.

Już nie wspomnę o takim drobiazgu jak wrzucenie grosza na allegro (12 zeta wyróżnienie). Ja płace jamnikom jedną edycję od siebie, tu zapłaciłam dwie. I to akurat moja decyzja. Podaję tylko jako przykład. Allegro oczywscie bedzie wznawiane - zwykłe.

Tu biega o realia. A one są jakie są. Patrzmy na to trzeźwo Cioteczki Kochane.

Posted

Isadora7 zgadzam się z Tobą, nierealne jest zebranie pieniędzy na hotel, zwłaszcza, jak się ma perspektywę długiego oczekiwania na dom. Jamniki są na forum 1 miesiąc i był jeden telefon, potem cisza. Jeszcze wczoraj jamniki były w domu, bratu trudno jest się zmobilizować, żeby pojechać do schroniska. Jutro będę u niego osobiście, "przycisnę go", bo mi trudno ustalać coś, jak nie wiem co się dzieje z psami. Pozdrawiam

Posted

Irma i Seagal napisał(a):
Isadora7 zgadzam się z Tobą, nierealne jest zebranie pieniędzy na hotel, zwłaszcza, jak się ma perspektywę długiego oczekiwania na dom. Jamniki są na forum 1 miesiąc i był jeden telefon, potem cisza. Jeszcze wczoraj jamniki były w domu, bratu trudno jest się zmobilizować, żeby pojechać do schroniska. Jutro będę u niego osobiście, "przycisnę go", bo mi trudno ustalać coś, jak nie wiem co się dzieje z psami. Pozdrawiam

Zrób zdjęcia nowe proszę

Posted

Witam, właśnie wróciłam z wyjazdu. Psy są jeszcze u brata, może będą tam jeszcze 2 tygodnie, to zależy od możliwości transportu ich do schroniska, jak będzie możliwość szybszego transportu, to wywiezie je. Zrobiłam nowe zdjęcia (chociaż nie było to łatwe, bo nie chciały pozować;)). Pytanie, jak wstawić zdjęcia na forum???

Posted

[quote name='Irma i Seagal']Witam, właśnie wróciłam z wyjazdu. Psy są jeszcze u brata, może będą tam jeszcze 2 tygodnie, to zależy od możliwości transportu ich do schroniska, jak będzie możliwość szybszego transportu, to wywiezie je. Zrobiłam nowe zdjęcia (chociaż nie było to łatwe, bo nie chciały pozować;)). Pytanie, jak wstawić zdjęcia na forum???

Może po prostu wyślij do mnie. Mója adres mail: [email protected]

:cool1:

Posted

Wiem, że już szukaliście, ale szukać jeszcze dalej. Obdzwonić wszystkie fundacje, może jakaś się ulituje albo akurat będzie miała wolny dt. Poszukać wśród znajomych płatnego dt. A może ktoś (niekoniecznie znajomy), kto mieszka w domu z ogrodem miałby wolne miejsce np. w garażu, gdzie można by zrobić na czas szukania domu prowizoryczne mieszkanko dla jamniorów? Ogłaszać ile wlezie i gdzie wlezie. Wieszać ogłoszenia w sklepach (nie tylko zoologicznych), praktycznie wszędzie gdzie jesteście i gdzie się zgodzą. Opowiadać i psach na prawo i lewo. Rozesłać info o nich do wszystkich znajomych przez gg i maile i poprosić o posłanie dalej. Napisać o nich do programów zwierzęcych, może gdzieś o nich opowiedzą, ktoś je zobaczy i zmięknie mu serce.
Nie wiem. Ale na Waszym miejscu próbowałabym WSZYSTKIEGO.
Nie wiem jakie schronisko jest w Jastrzębiu, ale chyba niezbyt rewelacyjne :(. Jeśli miałaby zostać tam uśpione to wolałabym je w tą ostatnią drogę zaprowadzić sama.... :(.

Posted

No tragedia. Musze tylko dodac, ze u nas kiedy wlasciciel oddaje psa do schroniska to placi 200zl. Razy dwa to 400zl. Duza suma. Wiec wiekszosc wyrzuca psy na ulice.:-( Z tych pieniedzy nie korzysta schronisko tylko JZK / zaklad komunalny/

Posted

maciaszek napisał(a):
To jest jakiś koszmar... Takie bidy, staruszki w schronie :( :( Przecież one sobie kompletnie rady tam nie dadzą. Zostaną uśpione albo same odejdą :(.

:-( rzeczywiście, koszmar...

Posted

Poważnie? A jak ktoś nie ma kasy to nie przyjmą?

Za te 400 zł to możnaby jakiś płatny dt znaleźć na 2-3 miesiące...

Irma_i_Seagal, tu na dogo jest sporo tymczasów, ludzi prowadzących hoteliki. trzeba pisać, szukać, rozpuszczać wici. Inaczej nic się nie znajdzie. My możemy pomóc, ale to są Wasze psy i głównie Wy powinniście tą sprawę pilotować.
Porozsyłać wątek do jak największej liczby osób (nawet lecąc listą użytkowników, po kolei), to często skutkuje. Jak nie znajdzie się bezpłatny dt to może znajdą się pieniądze na płatny dt. A może ktoś inny coś wymyśli?

Posted

maciaszek napisał(a):
Poważnie? A jak ktoś nie ma kasy to nie przyjmą?

Za te 400 zł to możnaby jakiś płatny dt znaleźć na 2-3 miesiące...

No dokładnie... nie mogą poczekać aż znajdziemy dt???

Posted

Dopiero te zdjęcia są jakby nazwać marketingowe. Poraża mnie świadomość:

Psy są jeszcze u brata, może będą tam jeszcze 2 tygodnie, to zależy od możliwości transportu ich do schroniska, jak będzie możliwość szybszego transportu, to wywiezie je.
Dopiero przy tych zdjęciach można myśleć o zainteresowaniu. A tu wystawię aukcje, no bo wystawię. A za trzy dni psiaki wywiezione no bo jak będzie możliwość szybszego transportu, to wywiezie je.

Daję im wtedy góra tydzień-dwa na przeżycie. Jeszcze w a czasie aukcji. Jaka możliwość kontaktu wtedy i szybkiej reakcji? Czarno to widzę, biedne psiaki. W schronie nawet najlepszym: zagryzienie (w każdym są takie przypadki), morbital, skonanie z tęsknoty.Jeżeli gdzieś naprawdę jest niebo to ich Pani płacze nad ich losem.

[quote name='monika55']Nie przyjma niestety. Faktycznie za te pieniadze to jakis platny DT. U nas instytucja nieznana. A jedyny hotel to 20zl za dobe. Moze taniej jesli jest miejsce i sie uzebrze.

a ja z uporem maniaka, jak mantrę powtórzę mój post79
dlaczego? Chociażby dlatego bo nie widze tu REALNYCH DEKLARACJI. Zdecydowana większość z nas jest juz zapsiona, zaplątana we wpłaty.

[quote name='Isadora7']Chyba żartujesz? patrzmy realnie niedawno była prośba na jamnikach w potrzebie o zrzutkę dla 8-letniej jamnisi z Tomaszowa zagrożona morbitalem. Bo w Tomaszowie 8 letni pies uznawany jest za nieadopcyjnego. Poza wpisem leni ZERO reakcji. A tam hotel miał kosztować 7 zł za dobę.

Już nie wspomnę o takim drobiazgu jak wrzucenie grosza na allegro (12 zeta wyróżnienie). Ja płace jamnikom jedną edycję od siebie, tu zapłaciłam dwie. I to akurat moja decyzja. Podaję tylko jako przykład. Allegro oczywscie bedzie wznawiane - zwykłe.

Tu biega o realia. A one są jakie są. Patrzmy na to trzeźwo Cioteczki Kochane.

Posted

monika55 napisał(a):
Nie przyjma niestety. Faktycznie za te pieniadze to jakis platny DT. U nas instytucja nieznana. A jedyny hotel to 20zl za dobe. Moze taniej jesli jest miejsce i sie uzebrze.

__Lara napisał(a):
To ja już nie chcę nawet myśleć co je czeka :-(

Daj spokój, bo ja łapię doła. Tym bardziej że mam kolejnego jamnika w tej sytuacji. A pani która z "miłości" chciała uśpić zdrową trzyletnią sunię (której załatwiłam dom), uważa że jak była gotowość między dogomaniakami zwrotu kasy za transport to jej się należy, bo ona przywiozła. Podesłała mi nawet numer swojego konta.

Ona z "miłości" chciała uśpić "członka rodziny" (tak nazwała sunię). ZA uspienie się tez płaci. Ciekawe czy wetom kazałaby dopłacać bo na bank zostawiłaby do utylizacji (jak przystało na "członka rodziny") czyli na pewno korzyść dla nich.