Basia i Barni Posted July 28, 2009 Posted July 28, 2009 Umarła mama mojej koleżanki - dziewczyny,która pomaga labradorom - jej mama ma dwa jamniki Figo i Figa Niestety za żadne skarby nie potrafią się dogadać z jej labradorem ,dlatego sprawa jest niemalże na ostrzu noża , rodzina nie jest w stanie się nimi zaopiekować , grozi im w każdej chwili schronisko :placz: oto ich opis napisany przez moją koleżankę : Mama była na emeryturze i spędzała z nimi cały czas. Figa bardzo za nią tęskni i piszczy cały czas i ze stersu załatwia się tylko w domu. Oba nie były poddane kastracji i sterylizacji. Fido nigdy nie próbował kryć Figi, pilnuje jej kiedy Figa jest w okresie cieczki. Co do zachowania: -ogólnie akceptują inne psy, Fido nie zawsze akceptuje psy a Figa suczki -za kotami ganiają -Fido nie lubi małych dzieci /chyba moi młodsi bracia, jak byli mali, nieźle mu zaszli za skórę/ -oba psy warczą, kiedy podchodzi się do nich, kiedy jedzą /na mamę tak nie reagowały/. Mimo swojego wieku są w dobrej kondycji fizycznej, są zdrowe, żwawe, mają książeczki zdrowia. Figa jest raczej otyła, to typ łakomczucha. Jedzą suchą karmę /raczej tanią/ i mięso kurczaka. Figa to jamnik miniaturka-czarna podpalana bez oznak siwizny, Fido jest od niej większy /też miał być miniaturką/ jest rudy, ale pyszczek ma siwiutki. Oto Figa a to Figo Ciotki jamnikowe pomóżcie :oops: Quote
Isadora7 Posted July 28, 2009 Posted July 28, 2009 O mateńko, ide na spacer ze swoimi jamolami i robie allegro wyróznione na wszystkie sposoby Banerek tez jakiś sklece. Dane do kontaktu poproszę. Po ile mają lat? . Quote
Basia i Barni Posted July 28, 2009 Author Posted July 28, 2009 8-mio letnia Figa i 12-sto letni Fido dziadziusie ,a mam wielki sentyment dla jamników ,sama miałam 13 lat jednego przedłużacza :oops: Quote
Basia i Barni Posted July 28, 2009 Author Posted July 28, 2009 kolezanka jest w trakcie logowania i udzieli każdej informacji Quote
Irma i Seagal Posted July 28, 2009 Posted July 28, 2009 Tak, udzielę każdej informacji, te psiaki należały do mojej mamy i były z nią bardzo zżyte. Niestety mój Seagal okazał się bardzo zaborczy i nie mam szans na przygarnięcie nawet suczki. Quote
Irma i Seagal Posted July 28, 2009 Posted July 28, 2009 mój nr telefonu mogę podać na pw, teraz na ok 1,5 h wychodzę na spacer z moim labkiem Quote
Irma i Seagal Posted July 28, 2009 Posted July 28, 2009 jeszcze dodam, że ogłosiłam jamniczki na forum "nasze jamniki" Quote
leni356 Posted July 28, 2009 Posted July 28, 2009 Irma i Seagal napisał(a): Niestety mój Seagal okazał się bardzo zaborczy i nie mam szans na przygarnięcie nawet suczki. Co za pies :shake: Quote
Basia i Barni Posted July 28, 2009 Author Posted July 28, 2009 jak będzie banerek zaraz wkleję, dopiero teraz zauważyłam,że mam dwa psiury nie aktualne :roll: Quote
Irma i Seagal Posted July 28, 2009 Posted July 28, 2009 Dzięki Basiu...mam tylko nadzieję, że one szybko doczekają się nowych domków, co z tego, że są wiekowe, nie jeden młodszy pies może im pozazdrościć chęci do życia Quote
Irma i Seagal Posted July 29, 2009 Posted July 29, 2009 Figa i Fido dziękują za banerek, może coś ruszy... Quote
Basia i Barni Posted July 29, 2009 Author Posted July 29, 2009 dzięki za baner już go wstawiam :multi: Quote
Isadora7 Posted July 29, 2009 Posted July 29, 2009 Wieczorem zrobię to allegro nie dałam rady wczoraj. Quote
Basia i Barni Posted July 29, 2009 Author Posted July 29, 2009 Isadora7 napisał(a):Wieczorem zrobię to allegro nie dałam rady wczoraj. jedna ciotka od jamników tu jest ? Gdzie te wszystkie miłośniczki przedłużaczy :diabloti: Quote
maciaszek Posted July 29, 2009 Posted July 29, 2009 Musisz porozsyłać PW z zaproszeniem na wątek do jamnikowych ciotek... Quote
Basia i Barni Posted July 29, 2009 Author Posted July 29, 2009 maciaszek napisał(a):Musisz porozsyłać PW z zaproszeniem na wątek do jamnikowych ciotek... się robi ;) Quote
taxelina Posted July 29, 2009 Posted July 29, 2009 mi nikt pw nie dal ;( ja jestem choc ciagle zabiegana w 5 roznych pracach.. ale kibicuje ze bedzie doemk i dodam mam nadzieje jutro na Jamniki i mixy szukaja domow Quote
DG32 Posted July 29, 2009 Posted July 29, 2009 Irma i Seagal napisał(a):mój nr telefonu mogę podać na pw, teraz na ok 1,5 h wychodzę na spacer z moim labkiem Numer telefonu i inne dane do kontaktu najlepiej napisz na wątku bo bez tego nie ruszy się z ogłoszeniami. Quote
Irma i Seagal Posted July 30, 2009 Posted July 30, 2009 Podaję namiary na kontakt do mnie w sprwie adopcji jamników - kontakt tel. 604 793 287, e-mail: [email protected] Irma i Seagal Quote
Basia i Barni Posted July 30, 2009 Author Posted July 30, 2009 [quote name='Irma i Seagal']Podaję namiary na kontakt do mnie w sprwie adopcji jamników - kontakt tel. 604 793 287, e-mail: [email protected] Irma i Seagal dzięki Irena ,gdzie psiaki teraz są ? Quote
Irma i Seagal Posted July 30, 2009 Posted July 30, 2009 Psy są w Jastrzębiu Zdroju, na razie opiekuje się nimi mój brat Quote
Basia i Barni Posted July 30, 2009 Author Posted July 30, 2009 Irma i Seagal napisał(a):Psy są w Jastrzębiu Zdroju, na razie opiekuje się nimi mój brat ile mogą u niego zostać ? Quote
Irma i Seagal Posted July 30, 2009 Posted July 30, 2009 No właśnie, moi młodsi bracia po śmierci mamy zaraz chcieli je oddać do schroniska lub uspić. Teraz wiedzą, że szukamy tym psom nowych domów i na razie nic nie wspominają, postaram się jeszcze porozmawiać z młodszym bratem, żeby psiury pomieszkały u niego. Quote
Recommended Posts