Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Umarła mama mojej koleżanki - dziewczyny,która pomaga labradorom - jej mama ma dwa jamniki

Figo i Figa

Niestety za żadne skarby nie potrafią się dogadać z jej labradorem ,dlatego sprawa jest niemalże na ostrzu noża , rodzina nie jest w stanie się nimi zaopiekować , grozi im w każdej chwili schronisko :placz:

oto ich opis napisany przez moją koleżankę :

Mama była na emeryturze i spędzała z nimi cały czas.
Figa bardzo za nią tęskni i piszczy cały czas i ze stersu załatwia się tylko w domu.
Oba nie były poddane kastracji i sterylizacji. Fido nigdy nie próbował kryć Figi, pilnuje jej kiedy Figa jest w okresie cieczki. Co do zachowania:
-ogólnie akceptują inne psy, Fido nie zawsze akceptuje psy a Figa suczki
-za kotami ganiają
-Fido nie lubi małych dzieci /chyba moi młodsi bracia, jak byli mali, nieźle mu zaszli za skórę/
-oba psy warczą, kiedy podchodzi się do nich, kiedy jedzą /na mamę tak nie reagowały/.
Mimo swojego wieku są w dobrej kondycji fizycznej, są zdrowe, żwawe, mają książeczki zdrowia. Figa jest raczej otyła, to typ łakomczucha. Jedzą suchą karmę /raczej tanią/ i mięso kurczaka.
Figa to jamnik miniaturka-czarna podpalana bez oznak siwizny, Fido jest od niej większy /też miał być miniaturką/ jest rudy, ale pyszczek ma siwiutki.

Oto Figa

a to Figo

Ciotki jamnikowe pomóżcie :oops:

• Replies 452
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Irma i Seagal napisał(a):
mój nr telefonu mogę podać na pw, teraz na ok 1,5 h wychodzę na spacer z moim labkiem

Numer telefonu i inne dane do kontaktu najlepiej napisz na wątku bo bez tego nie ruszy się z ogłoszeniami.

Posted

No właśnie, moi młodsi bracia po śmierci mamy zaraz chcieli je oddać do schroniska lub uspić. Teraz wiedzą, że szukamy tym psom nowych domów i na razie nic nie wspominają, postaram się jeszcze porozmawiać z młodszym bratem, żeby psiury pomieszkały u niego.