carolinascotties Posted January 25, 2010 Posted January 25, 2010 mysle, ze dobrze byloby uaktualnic pierwszy post... za chwile bedzie tu masa nowych stron i ciezko sie bedzie odnalezc... Quote
GoniaP Posted January 25, 2010 Posted January 25, 2010 [quote name='ata'][B]Z półtora roku temu byłam w Radlinie[/B] i w tedy faktycznie nie wyglądało to schronisko ciekawie....[B]bud nie było, tylko te dechy oparte o scianę[/B]....... Mam nawet 2 zdjecia.... [/QUOTE] No proszę, kolejny świadek. Bud jak nie było, tak nie ma! [quote name='ata']Ale, [B]podobno tam się duzo poprawiło[/B], podobno boksy są ocieplane i podobno mają piękna kociarnię i szpitalik ????[/QUOTE] To tylko podobno Ata... [quote name='ata']Gonia macie może zdjęcia kociarni...... Pół roku temu słyszałam, że Radlin naprawdę duzo zrobił w porównaniu z Wrześnią.... [/QUOTE] Zdjęcia kociarni pewnie ma Stonka [quote name='ata']Ile psów przebywa w tej chwili w Radlinie i ilu maja pracowników....[/QUOTE] Nie wiem - dużo, natomiast na stronie Radlina widnieje 11 psów do adopcji (...) [quote name='ata'][B]Czy przypadkiem kierownikiem schroniska nie jest pan myśliwy, albo pseudochodofca??[/B]:cool3:[/QUOTE] TOZ kieruje schronem ;) Quote
GoniaP Posted January 25, 2010 Posted January 25, 2010 [quote name='irenaka'] Będę mogła pod koniec tygodnia przekazać 200,00 na pomoc dla tych psów. Jest jakieś konto Goniu, gdzie mogę wpłacić?[/QUOTE] Irenko, radliński TOZ rozsyła informacje z prośbą o wsparcie i przekazanie im 1%. Możesz oczywiście zaryzykować ;) Ja bym jednak optowała przy pomocy rzeczowej, tylko niemożliwością jest by dogomaniacy poprawili sytuację wszystkich zwierząt, bo potrzebna jest ciężka kasa - uwierz mi. Quote
GoniaP Posted January 25, 2010 Posted January 25, 2010 [quote name='obraczus87']A jeśli nie ma mozliwości pojechania tam osobiście?? Czy jest szansa na inna pomoc?? Czy jest szansa na zmianę osób prowadzących Schron??[/QUOTE] Tak jak napisała Alicja, pomoc rzeczowa to wg mnie priorytet. Może można by otworzyć jakąś skarpetę i sukcesywnie kupować budy? Zawsze to jakiś krok we właściwą stronę. Na inne zmiany trzeba poczekać... Quote
irenaka Posted January 25, 2010 Posted January 25, 2010 [quote name='GoniaP']Irenko, radliński TOZ rozsyła informacje z prośbą o wsparcie i przekazanie im 1%. Możesz oczywiście zaryzykować ;) Ja bym jednak optowała przy pomocy rzeczowej, tylko niemożliwością jest by dogomaniacy poprawili sytuację wszystkich zwierząt, bo potrzebna jest ciężka kasa - uwierz mi.[/QUOTE] Czy Ty kochanie myślisz, że na stare lata straciłam całkiem rozum:evil_lol:? Będziesz, się "spowiadać";) przy następnej rozmowie. Ja "chcieć wpłacić" do Emira, innej organizacji która jest w stanie mieć kontrolę nad tą pomocą już teraz. Zanim to wszystko runie, zanim zrobicie z tym porządek, to połowy psów tam nie będzie:-(. Quote
majqa Posted January 25, 2010 Posted January 25, 2010 [quote name='irenaka']Czy Ty kochanie myślisz, że na stare lata straciłam całkiem rozum:evil_lol:?(...).[/QUOTE] Gonia się nie wychyli. To by już było jawne pomówienie, błahahahaha. Quote
RATTUS Posted January 25, 2010 Posted January 25, 2010 Napiszę tylko raz i więcej nie mam zamiaru komentować wypowiedzi pani Kuny66. W schronisku radlińskim zaczęliśmy pomagać w kwietniu. Nie byliśmy wówczas wolontariatem EMIRA. Nie zauważyłem również wtedy żadnej aktywności pani Kuny w tym schronisku. Wiem, że pomagała wcześniej, ale nie będę snuł domysłów dlaczego przestała i dlaczego jej aktywność pomocowa zwiększyła się po wyrzuceniu zamojskiej Luny z jej hoteliku. Ciekawe kiedy się tak dobrze bawiliśmy. Być może podczas sprzątania kociarni, kiedy to znaleźliśmy rozkładające się kocie zwłoki w wolierze?? [URL="http://www.fotosik.pl/"][IMG]http://images8.fotosik.pl/180/b2325e5f2f59ceddmed.jpg[/IMG][/URL] [URL="http://www.fotosik.pl/"][IMG]http://images8.fotosik.pl/180/0dc5ea8e20ed0a71med.jpg[/IMG][/URL] Jak widać Kotki wręcz wyrywają się do zabawy z wolontariuszami a ich stan jednoznacznie wskazuje na to jak często ktoś kociarnię sprzątał... nam sprzątnięcie jej zajęło kilka godzin, reszta była tylko kwestią utrzymania porządku... Tak samo "wesoło" było nam kiedy trafiliśmy na Pepsi a potem na Dore [URL="http://www.fotosik.pl/"][IMG]http://images8.fotosik.pl/180/1e325048702ee667med.jpg[/IMG][/URL] To wtedy zwróciliśmy się o pomoc do fundacji EMIR, a niedługo po tym pani prezes TOZ-u zakazała nam pojawiania się w schronisku oraz wydała oficjalne polecenie kierownikowi, ażeby ten nie wydawał nam żadnych psów... Mimo tego, dzięki pomocy Dogomaniaków oraz wielu wspaniałych ludzi udało nam się wyciągnąć stamtąd kilka świetnych psiaków(wątki na Dogo). Żeby było jeszcze weselej właśnie na wątkach tych psów pojawiły się prośby o 1% dla schroniska w Radlinie. Mieliśmy nadzieje, że uda się poprawić los zwierzaków i zreformować myślenie obsługi i zarządu,dobrym początkiem mogło być wygranie konkursu "małe granty" (9 ty.s.) na sterylizacje,kastracje i stworzenie szpitalika.To właśnie Stonka znalazła osobe która stworzyła projekt który pozwolił go wygrać.Niestety w schronisku zwierzęta są dla nich a nie oni dla zwierząt. Tak więc schronisko dalej działało na zasadach sprzecznych z ustawą o ochronie zwierząt i wymaganiami weterynaryjnymi dla prowadzenia schronisk. Mam nadzieje,że to nasze tak zwane "dymienie" poprawia i będzie poprawiać los zwierząt. Bardzo dziękujemy wszystkim za obecność i chęć pomocy. Quote
Asior Posted January 25, 2010 Posted January 25, 2010 [quote name='kuna66']Schronisko stara się jak może, ale pracownicy nie mogą ze wszystkim wyrobić. prawdziwych wolontariuszy brak, a takich jak stonka nie potrzeba. Zamiast pomagać, zrobiła zadymę i teraz trwa szarpanina po urzędach. Ja się pytam, [B]czy tak trudno ruszyć się i pomóc posprzątać? Pozbierać kupy[/B]? Pomoc w roznoszeniu jedzenia? No widocznie trudno.[/QUOTE] :crazyeye::crazyeye::crazyeye: ze trzy razy czytałam, bo nie wierzyłam, w to co czytam :roll: Przepraszam bardzo, ale czy pracownicy nie biorą za to pieniędzy??? Mają to robić wolontariusze?? ZA DARMOCHĘ?? A w tym czasie pracownicy będą co robić??? PRZECIEZ ONI ZA TO BIORĄ PIENIĄDZE!!!!!!!!! W życiu jeszcze nie słyszałam tak głupiego tekstu.... :-o To chyba kpina..... Zamiast się cieszyć, że coś się może ruszyć w kwestii poprawienia bytu zwierząt, to Ty się jeszcze burzysz?? Skoro Ty nie widzisz niczego złego w tym schronisku to sorki, ale chyba masz coś nie tak poukładane :roll: Jak pracownicy nie wyrabiają z robotą to zwolnić i zatrudnić takich co sobie poradzą.. przy takim bezrobociu na pewno znajdzie się wielu chętnych i jak zobaczą, ze poprzednicy polecieli ze stanowisk, to na pewno będą się przykładać do roboty... Jak za mało pracowników, to kuźwa zatrudnijcie więcej... A nie patrzcie jak psy zamarzają czy śpią na śniegu :angryy: [quote name='kuna66'] Ta cała "pomoc" którą oferuje Emir to nie pomoc. "wolontariuszki" z Emira nie będą sprzątać, bo one są tylko do zabawy z pieskami.[/QUOTE] KOBIETO.... ja jestem wolontariuszką w krakowskim schronie... Do głowy by mi nie przyszło żeby nam ktoś kazał sprzątać kupy.. Owszem kiedyś tam pracownicy coś burczeli, że powinniśmy sprzątać boksy, ale kierownik szybko im to wybił z głowy.. Co najwyżej jak któraś ma ochotę to może pomóc DOBROWOLNIE, jak ma taką chęć ... ale nie żaden MUS :stupid: U nas wolontariusze są też TYLKO DO ZABAWY Z PIESKAMI!!! :cool3: [quote name='GoniaP']Irenko, radliński TOZ rozsyła informacje z prośbą o wsparcie i przekazanie im 1%. Możesz oczywiście zaryzykować ;)[/QUOTE] widziałam właśnie :roll: kpina.... [quote name='majqa']Gonia się nie wychyli. To by już było jawne pomówienie, błahahahaha.[/QUOTE] eeetam, ja już Irence powiedziałam, ze trzeba ją opierd... bo chyba rzeczywiście zgłupiała baba :evil_lol: .. Irenka potwierdzi :eviltong: Quote
anna10025 Posted January 25, 2010 Posted January 25, 2010 To jest k...a jakaś paranoja , przypadkiem dogomaniaczki zobaczyły ten koszmar, a kuna tak bardzo prosila o kosiarkę. Po psach , a raczej po ich cieniach widać , że tamtejsi wolontariusze zajmują się koszeniem . Teraz śnieg więc nikt nie ma tam nic do roboty. Quote
anna10025 Posted January 25, 2010 Posted January 25, 2010 Po zdjęciach widać jak schronisko się stara, pracownicy sprzątają i karmią , wolontariat jest dobrowolny. Quote
GoniaP Posted January 25, 2010 Posted January 25, 2010 [B]Urząd Miejski w Jarocinie odpowiadając na pytanie dotyczące padłych zwierząt w shronisku, na podstawie oświadczenia Pani PrezesTowarzystwa Opieki nad Zwierzętami w Polsce Oddział w Jarocinie M. Kryś prowadzącej schronisko w Radlinie, informuje, że w dniach 22.01-25.01.2010r. na terenie przedmiotowego schroniska nie padło żadne zwierze z powodu niskich temperatur. Urząd Miejski w Jarocinie[/B] Quote
GoniaP Posted January 25, 2010 Posted January 25, 2010 A Kuna jakoś się nie odzywa.... Wczoraj pisałam o otwarciu skarpety na najpilniejsze potrzeby Radlińskiego schronu, ale jakoś nikt tego nie podchwycił. Może warto byłoby zbierać pieniądze i sukcesywnie kupować np. budy, skoro Toz nie widzi takiej potrzeby? Quote
obraczus87 Posted January 25, 2010 Posted January 25, 2010 Taka Skarpeta to świetna sprawa. trzeba zaczac pomagac tym bidom :( Quote
Isadora7 Posted January 25, 2010 Posted January 25, 2010 [quote name='GoniaP']A Kuna jakoś się nie odzywa.... Wczoraj pisałam o otwarciu skarpety na najpilniejsze potrzeby Radlińskiego schronu, ale jakoś nikt tego nie podchwycił. Może warto byłoby zbierać pieniądze i sukcesywnie kupować np. budy, skoro Toz nie widzi takiej potrzeby?[/QUOTE] Skarpetkowe pomysły sprawdzaja się jak widać na dogo np po skarpetakach kundelkowej czy jamniczej. Quote
ata Posted January 26, 2010 Posted January 26, 2010 Przecież budy to podstawa w polskich schroniskach. Jak to możliwe, że buduje się wybiegi a bud w tych betonowych kojcach nadal nie ma:shake:. Gdyby miały np. ogrzewanie podłogowe, to co innego:cool3: Quote
TERESA BORCZ Posted January 26, 2010 Posted January 26, 2010 Brawo obraczus.. , zadałaś najsensowniejsze pytanie, zamiast pilnowac by pomoc została użyta trzeba sie postarać o nie tylko zmiane obsady schroniska ale i o staranne ich ukaranie. Trzeba położyć kres przestępstwom w schorniskach obojętnie przez kogo są prowadzone. Pomoc finansowa w obecnej sytuacji, nie pomoże psom, bo widać jak gospodarują ci ludzie. Stonko, nie daj sie, działajcie w odpowiednim kierunku. Sama bym pomogła ale to przeciez widoczne że osoby które sie pseudo zajmują schronem nie są zaufanym odbiorcą pomocy. Czy przedstawiciel emira podjął odpowiednie kroki, czy tylko sporządził swój raport? Czy powiatowy i wojewódzki weterynarz zostali powiadomieni o sytuacji? Czy zostały podjete kroki przeciw kierującym schroniskiem w celu wymuszenia na nich stosowania się do istniejących w kraju ustaw? Czy może ktos sprawdzić czy słoma została na mrozy dostarczona dla psów? Podobno, tak wynika z postów macie tam problem nawet z wejsciem na teren schroniska. Na to jest absoulutnie radykalny lek. Proszę tam wejśc z policja a ta sporządzi, bo musi odpowiedni dokument bezposrednio do prokuratury. O nie jest jak pisałam prywatny folwark. Kuna pisała o prawdziwej pomocy dla schroniska. To właśnie byłaby prawdziwa pomoc dla schroniska. Zapraszam kunę.. Do udzielenia pomocy prawdziwej schronisku razem z nami, bo mam nadzieję że nie poprzestaniecie na samych uwagach. Asior, bravo dobrze że jesteś. Quote
kuna66 Posted January 26, 2010 Author Posted January 26, 2010 No i znów awantura. Na szczęście niektórzy wpadli na to o czym pisałam na początku. Pomoc materialna mile widziana, skoro boicie się o pieniądze to wporządku. Każda buda czy miska się przyda. Nikt nie widział że pomagamy? No cóż ja nie robię rozgłosu że pomagam, bo nie o to chodzi. Ja nie potrzebuje pokłonów i podziękowań. Staram się jak moge i przy okazji proszę innych o POMOC. A i jeszcze jedno.... cześć zdjęć nie jest z Radlinia. Pozostałe były robione wcześnie rano kiedy pracownicy weszli dopiero do schroniska. Wiecej pracowników? Byliby, gdyby były pieniądze na wypłacenie im tych minimalnych pensji. Quote
gagata Posted January 26, 2010 Posted January 26, 2010 O, a które foty nie sa z Radlina? Bo date i godzine zrobienia foty mozna łatwo sprawdzić... Quote
alicja_g Posted January 26, 2010 Posted January 26, 2010 [quote name='kuna66']No i znów awantura. Na szczęście niektórzy wpadli na to o czym pisałam na początku. Pomoc materialna mile widziana, skoro boicie się o pieniądze to wporządku. Każda buda czy miska się przyda. Nikt nie widział że pomagamy? No cóż ja nie robię rozgłosu że pomagam, bo nie o to chodzi. Ja nie potrzebuje pokłonów i podziękowań. Staram się jak moge i przy okazji proszę innych o POMOC. A i jeszcze jedno.... cześć zdjęć nie jest z Radlinia. Pozostałe były robione wcześnie rano kiedy pracownicy weszli dopiero do schroniska. Wiecej pracowników? Byliby, gdyby były pieniądze na wypłacenie im tych minimalnych pensji.[/QUOTE] Kuna66 napisz dokładnie czego potrzebujecie. Ile jest psów i ile z nich potrzebuje budy czy miski. Czy brakuje Wam słomy?? Czy są jakieś psy, które potrzebują czegoś więcej ze względu na stan zdrowia. Wiem, że jest jeden pies, który ma problemy ze stawami ( biały w boksach dla dużych psów, po prawej stronie od wejścia). Czy ten pies potrzebuje ubranka?? Czy badał go lekarz?? Co dokładnie mu dolega??? Czy możesz wstawić jego zdjęcia. Czy jeżeli przekazane zostaną dary otrzymamy pokwitowanie ( nawet jeżeli będą od EMIR'a)?? Czy udokumentujesz to zdjęciami?? Quote
GoniaP Posted January 26, 2010 Posted January 26, 2010 Teresa, masz zapchaną skrzynkę. Proszę, wyślij mi swój nr. telefonu na pw. Quote
magenka1 Posted January 26, 2010 Posted January 26, 2010 nie mogę GoniaP może do te zdjęcia pokazać Pani poseł Mucha? to ona pracuję chyba nad tą ustawą? Trzeba coś zrobić ci pseudo ludzie powinni wylądować w pierdlu Quote
magenka1 Posted January 26, 2010 Posted January 26, 2010 nie mogę GoniaP może do te zdjęcia pokazać Pani poseł Mucha? to ona pracuję chyba nad tą ustawą? Trzeba coś zrobić ci pseudo ludzie powinni wylądować w pierdlu Quote
kaczadupka Posted January 26, 2010 Posted January 26, 2010 pewnie i dobrze, ze mam czesciowa blokade w pracy - widze tresc, nei widze zdjęć, bo pewnie są straszne. jeszcze dlugo u nas w Polszy nikt nie bedzie za zle traktowanie zwierza placil, tak dlugo, jak w naszym katolickim panstwie nie uzna sie go za istnienie boże, a nie rzecz, kt. nalezy do wlasciciela, albo do nikogo należeć nie musi, bedziemy sie konfrontować z takimi śmiesznymi wyrokami jak grzywna- pare złotych. dołączę się do pomocy, tylko mówcie jak. jeśli założycie skarpetę, będę się do niej dokładać. [quote name='magenka1']nie mogę GoniaP może do te zdjęcia pokazać Pani poseł Mucha? to ona pracuję chyba nad tą ustawą? Trzeba coś zrobić ci pseudo ludzie powinni wylądować w pierdlu[/QUOTE] Quote
Plicha Posted January 26, 2010 Posted January 26, 2010 Czy ktoś z osób bywających w schronisku mógłby napisać ile psów nie ma budy? I czy po opisanej kontroli budy zostały wypełnione słomą? Quote
Recommended Posts