Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='leni356']To ja też zmierzę swoją kudłatą. Na razie trzęsę tyłkiem ze względu na powódź :( Ja przy Wale Miedzeszyńskim :([/QUOTE]
Ja mam rodzinę, co zaraz przy wale miedzeszyńskim też mieszkają i się cały czas zastanawiam czy oni wody po kolana w domu nie mają, bo nie mogę się do nich dodzwonić.

Posted

[quote name='IVV']moze wyslac,podobno paczki dochodza...[/QUOTE]

Paczki z Lublina do Sandomierza dochodzą ? No nie wiem, pierwsze słyszę, moi teściowie twierdzą co innego bo nawet listy nie dochodzą, wydostać się spod Sandomierza do Lublina na komunię nie mogą, cóż, może paczki idą przez Warszawę. Annopol przecież zamknięty, innego czynnego mostu nad Wisłą bliżej niż w Warszawie nie ma, nie bardzo wiem jak paczka może dojść skoro ani człowiek ani samochód jakoś nie może. W Warszawie tez powódź, idzie do nich kulminacja. Tzn. kiedyś paczka na pewno dojdzie. Po powodzi jak mosty otworzą.

Leni a co z tym wałem ? przesiąkł, czy już woda go zalewa ???

Edit: paczka przez Warszawę też na razie nie dojdzie -fragment traktu lubelskiego zamykają ... do odwołania ...
No to Lublin niby nie zagrożony - ale skutecznie odcięty. Zaraz wyleje Wieprz. Odetnie nas nawet od Zamościa i Przemyśla ...

Posted

Mnie też się wydaje że do Sandomierza teraz poczta nie dojedzie. Trzeba czekać :(
Ustaliłyśmy z Ewą ceny ubranek, dopisałam je nad zdjęciami.

Posted

[quote name='leni356']Wszyscy liczą na to że Wał wytrzyma[/QUOTE]
Wiem, już doczytałam doniesienie - jest wyrwa w wale, opanowują ją, ale woda wybija pod domami w pobliżu i się rozlewa, będą próbowali ją gdzieś przepompowywać....
Analizowali mapy kanalizacji nowych i starych i studzienek, ale nie ma tam w planach odpowiedzi na to, którędy pod spodem Wisła wybija pod te domy. Kiepsko.
Zaraz powstawiam ceny.

Posted

Wstawiam ustalone ceny i rozmiary
[quote name='E-S']Malutka sukieneczka czerwona, dł 20 cm, szerokość pod łapkami: 20 cm, szyjka: obwód 30 cm, cena: 25

Uploaded with ImageShack.us

Ciemnoróżowy ocieplany kubraczek, taki sam jak jasnoróżowy, rozmiarowo też, rozmiar: M - czyli 15-16 dla psów np. beagle, jack russel terier, sznaucer miniaturka, lhasa-apso, cena 40 zł,

i ten jasnoróżowy, rozmiar i firma jak ciemnoróżowego, cena 40 zł:

Posted

Sweterek malutki dla ratlerka, granatowy, kudłaty, z błyszczącymi nitkami, ciepły, dł. 20 cm, szer. 20 cm x 2, szyjka: 14 cm x 2, cena: 35 zyli

sweterek biały typu golfik, puszysty, mięciutki dla np. jamnika miniaturki, dł. z golfikiem: 42 cm, dł. golfika do łapek: 10 cm, obwód: 15 cm x 2, szyjka: 14 cm x 2, cena: 35 zł

Kubraczek różowy, ciepły, pikowany w serduszka, Simply Dog, rozmiar M - 15-16 dedykowany dla: beagle, lhasa-apso, sznaucer miniaturka, szkocki terier, jack russel terier, "pug" - co to jest??? i jeszcze dachshund (???), cena: 40 zł, rozmiary w cm: dł. z kołnierzykiem: 37 cm, obwód regulowany długini rzepami, od 60 cm x 2 do min 22 cm x 2, cena : 40 zł

Posted

Dla totalnych kurdupelków teraz, typu ratlerek, pinczerek, york itp., ale centymetra jeszcze nie znalazłam, to jak ktoś będzie zainteresowany to będę szukać i mierzyć:

płaszczyk czarny, aksamitny, 16 cm długości - kaptura nie liczę - średnica szyjki 11 cm, średnica "brzuszka" - pod łapkami 17 cm, długość kapturka 14 cm, cena: 35 zł

golfik puchaty czerwony z 2 czarnymi paseczkami na dole, dł z golfikiem: 30 cm, dł. samego golfiku do łapek: 13 cm, obwód: 16 cm x 2, szyjka: 12 cm x 2, cena: 35 zł

golfik puchaty w odcieniach granatu i błękitu i niebieskiego, z takimi "guzełkami" kolorowymi, dł. 28 cm z golfikiem, sam golfik dł. 14 cm, obwód 16 cm x 2, obwód szyjki : 14 cm x 2, cena: 35 zł

Posted

[quote name='mshume']Kurcze,m czy to bedzie dobre na bialasa... A moge jeszcze prosic o wymiary kamizelki czerwonej ocieplanej?

Jeśli o tą chodzi:
Kurteczka na zimę, czerwona, bardzo ciepła (puchowa?), firma: Simply Dog, rozmiar L, 17-19, dedykowana dla: teriera australijskiego, cocker spaniela, corgi, sznaucera, pudla standard, westa

To wymiary: (ale muszę w tym momencie złamać plomby):
dł.: 40 cm bez kołnierzyka, szerokość - regulowana długimi rzepami, minimalna chyba 23 cm x 2, maksymalna - na długość obu pasów rzepów - do 100 cm obwodu.

Posted

Ewcia, to nic nie będzie dla białego :( jego wymiary: dł.32, klata 31, szyja 27. Moze jeszcze cos dla Awuni znajde, ona dl. 30, klata 40, szyja 28.

Posted

Kurczę, Ewa, a mój spaślak wejdzie w coś od deszczu? Bo jak pada tudzież nawet leje deszcz to mam w klatce na dole rzeź, panikę i dzikie kwiki psa, że pies NIE WYJDZIE, bo pada i koniec. Już nie mówiąc o tym, że wraca mokra i brudna jak święta ziemia :roll:

Posted

Evl, to tylko coś z tego jak przeciwdeszczowe:

[quote name='as_ko']

1. Czarna kurteczka cena-45 zł
długość: 42cm, szerokość: 27x2cm, szyja: 40cm

2.Różowa i niebieska kurteczka, mają takie same wymiary. cena-40zł/szt.
długość: 40cm, szerokość: 28x2cm, szyja: 19x2cm

Ale chyba lepiej przyjśc do mnie lub do As-ko przymierzyć :)