as_ko Posted May 23, 2010 Posted May 23, 2010 [quote name='leni356']To ja też zmierzę swoją kudłatą. Na razie trzęsę tyłkiem ze względu na powódź :( Ja przy Wale Miedzeszyńskim :([/QUOTE] Ja mam rodzinę, co zaraz przy wale miedzeszyńskim też mieszkają i się cały czas zastanawiam czy oni wody po kolana w domu nie mają, bo nie mogę się do nich dodzwonić. Quote
E-S Posted May 23, 2010 Posted May 23, 2010 [quote name='IVV']moze wyslac,podobno paczki dochodza...[/QUOTE] Paczki z Lublina do Sandomierza dochodzą ? No nie wiem, pierwsze słyszę, moi teściowie twierdzą co innego bo nawet listy nie dochodzą, wydostać się spod Sandomierza do Lublina na komunię nie mogą, cóż, może paczki idą przez Warszawę. Annopol przecież zamknięty, innego czynnego mostu nad Wisłą bliżej niż w Warszawie nie ma, nie bardzo wiem jak paczka może dojść skoro ani człowiek ani samochód jakoś nie może. W Warszawie tez powódź, idzie do nich kulminacja. Tzn. kiedyś paczka na pewno dojdzie. Po powodzi jak mosty otworzą. Leni a co z tym wałem ? przesiąkł, czy już woda go zalewa ??? Edit: paczka przez Warszawę też na razie nie dojdzie -fragment traktu lubelskiego zamykają ... do odwołania ... No to Lublin niby nie zagrożony - ale skutecznie odcięty. Zaraz wyleje Wieprz. Odetnie nas nawet od Zamościa i Przemyśla ... Quote
as_ko Posted May 23, 2010 Posted May 23, 2010 Mnie też się wydaje że do Sandomierza teraz poczta nie dojedzie. Trzeba czekać :( Ustaliłyśmy z Ewą ceny ubranek, dopisałam je nad zdjęciami. Quote
E-S Posted May 23, 2010 Posted May 23, 2010 [quote name='leni356']Wszyscy liczą na to że Wał wytrzyma[/QUOTE] Wiem, już doczytałam doniesienie - jest wyrwa w wale, opanowują ją, ale woda wybija pod domami w pobliżu i się rozlewa, będą próbowali ją gdzieś przepompowywać.... Analizowali mapy kanalizacji nowych i starych i studzienek, ale nie ma tam w planach odpowiedzi na to, którędy pod spodem Wisła wybija pod te domy. Kiepsko. Zaraz powstawiam ceny. Quote
mshume Posted May 23, 2010 Posted May 23, 2010 Prosze mnie wymierzyć sweterek o ten ;) Buuu przeciwdeszczowa za długa :( Uploaded with ImageShack.us Quote
E-S Posted May 23, 2010 Posted May 23, 2010 Wstawiam ustalone ceny i rozmiary [quote name='E-S']Malutka sukieneczka czerwona, dł 20 cm, szerokość pod łapkami: 20 cm, szyjka: obwód 30 cm, cena: 25 Uploaded with ImageShack.us Ciemnoróżowy ocieplany kubraczek, taki sam jak jasnoróżowy, rozmiarowo też, rozmiar: M - czyli 15-16 dla psów np. beagle, jack russel terier, sznaucer miniaturka, lhasa-apso, cena 40 zł, Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us i ten jasnoróżowy, rozmiar i firma jak ciemnoróżowego, cena 40 zł: Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Quote
E-S Posted May 23, 2010 Posted May 23, 2010 Sweterek malutki dla ratlerka, granatowy, kudłaty, z błyszczącymi nitkami, ciepły, dł. 20 cm, szer. 20 cm x 2, szyjka: 14 cm x 2, cena: 35 zyli Uploaded with ImageShack.us sweterek biały typu golfik, puszysty, mięciutki dla np. jamnika miniaturki, dł. z golfikiem: 42 cm, dł. golfika do łapek: 10 cm, obwód: 15 cm x 2, szyjka: 14 cm x 2, cena: 35 zł Uploaded with ImageShack.us Kubraczek różowy, ciepły, pikowany w serduszka, Simply Dog, rozmiar M - 15-16 dedykowany dla: beagle, lhasa-apso, sznaucer miniaturka, szkocki terier, jack russel terier, "pug" - co to jest??? i jeszcze dachshund (???), cena: 40 zł, rozmiary w cm: dł. z kołnierzykiem: 37 cm, obwód regulowany długini rzepami, od 60 cm x 2 do min 22 cm x 2, cena : 40 zł Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Quote
Andzike Posted May 23, 2010 Posted May 23, 2010 [quote name='MaDi']Pug to nasz mopsik:lol:[/QUOTE] A dachshund to swojski jamnior ;) Quote
E-S Posted May 23, 2010 Posted May 23, 2010 Dla totalnych kurdupelków teraz, typu ratlerek, pinczerek, york itp., ale centymetra jeszcze nie znalazłam, to jak ktoś będzie zainteresowany to będę szukać i mierzyć: płaszczyk czarny, aksamitny, 16 cm długości - kaptura nie liczę - średnica szyjki 11 cm, średnica "brzuszka" - pod łapkami 17 cm, długość kapturka 14 cm, cena: 35 zł Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us golfik puchaty czerwony z 2 czarnymi paseczkami na dole, dł z golfikiem: 30 cm, dł. samego golfiku do łapek: 13 cm, obwód: 16 cm x 2, szyjka: 12 cm x 2, cena: 35 zł Uploaded with ImageShack.us golfik puchaty w odcieniach granatu i błękitu i niebieskiego, z takimi "guzełkami" kolorowymi, dł. 28 cm z golfikiem, sam golfik dł. 14 cm, obwód 16 cm x 2, obwód szyjki : 14 cm x 2, cena: 35 zł Uploaded with ImageShack.us Quote
NiJaSe Posted May 23, 2010 Posted May 23, 2010 Ciotki kochane bo tam dziewczyny z Tomaszowa coraz to nowe psiaki pod skrzydla biora i ostatkiem sil juz ciągnął świeżej krwi trzeba i pomocy chociaz ciut ciut ,plizzzzzz ?? :) http://www.dogomania.pl/threads/186098-Psy-z-pod-stacji-benzynowej-przy-trasieWarszawa-Katowice-Zbieramy-deklaracje-PILNE Quote
mshume Posted May 24, 2010 Posted May 24, 2010 Kurcze,m czy to bedzie dobre na bialasa... A moge jeszcze prosic o wymiary kamizelki czerwonej ocieplanej? Quote
E-S Posted May 24, 2010 Posted May 24, 2010 [quote name='mshume']Kurcze,m czy to bedzie dobre na bialasa... A moge jeszcze prosic o wymiary kamizelki czerwonej ocieplanej? Jeśli o tą chodzi: Kurteczka na zimę, czerwona, bardzo ciepła (puchowa?), firma: Simply Dog, rozmiar L, 17-19, dedykowana dla: teriera australijskiego, cocker spaniela, corgi, sznaucera, pudla standard, westa Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us To wymiary: (ale muszę w tym momencie złamać plomby): dł.: 40 cm bez kołnierzyka, szerokość - regulowana długimi rzepami, minimalna chyba 23 cm x 2, maksymalna - na długość obu pasów rzepów - do 100 cm obwodu. Quote
mshume Posted May 24, 2010 Posted May 24, 2010 Ewcia, to nic nie będzie dla białego :( jego wymiary: dł.32, klata 31, szyja 27. Moze jeszcze cos dla Awuni znajde, ona dl. 30, klata 40, szyja 28. Quote
evel Posted May 24, 2010 Posted May 24, 2010 Kurczę, Ewa, a mój spaślak wejdzie w coś od deszczu? Bo jak pada tudzież nawet leje deszcz to mam w klatce na dole rzeź, panikę i dzikie kwiki psa, że pies NIE WYJDZIE, bo pada i koniec. Już nie mówiąc o tym, że wraca mokra i brudna jak święta ziemia :roll: Quote
E-S Posted May 24, 2010 Posted May 24, 2010 Evl, to tylko coś z tego jak przeciwdeszczowe: [quote name='as_ko'] 1. Czarna kurteczka cena-45 zł długość: 42cm, szerokość: 27x2cm, szyja: 40cm 2.Różowa i niebieska kurteczka, mają takie same wymiary. cena-40zł/szt. długość: 40cm, szerokość: 28x2cm, szyja: 19x2cm Ale chyba lepiej przyjśc do mnie lub do As-ko przymierzyć :) Quote
Onaa Posted May 24, 2010 Posted May 24, 2010 Sorki za malutkiego offa ale taki parówkowy trochę bidok potrzebuje pomocy: http://www.dogomania.pl/threads/184855-Opole-pomocy!Trafi-do-schroniska-wyrzucony-z-poci%C4%85gu! Quote
Andzike Posted May 24, 2010 Posted May 24, 2010 [quote name='Dogo07'][COLOR=Red]Sorki za malutkiego offa ale taki parówkowy trochę bidok potrzebuje pomocy:[ Jakie cudo!!! Jak Avka :) Quote
as_ko Posted May 24, 2010 Posted May 24, 2010 Tak więc mamy jakiś chętnych na ubranka i kocyki? :) Quote
mshume Posted May 24, 2010 Posted May 24, 2010 ja kupuję kocyk niebieski, co zabawkę od niego Boguś był skonsumował. Quote
Madallena Posted May 24, 2010 Posted May 24, 2010 Jestescie NIESPRAWIEDLIWE! Nic nie ma dla mojej NANY!!! <obrazona_strzela_focha> ! Quote
mshume Posted May 24, 2010 Posted May 24, 2010 A kocyk? Na mojego kudłatego tyż nic nie pasuje ;) Quote
Madallena Posted May 24, 2010 Posted May 24, 2010 Kocyk? a na co mi kocyk jak Nana ma ich 5! UBRANKO CHCE!!! Quote
leni356 Posted May 24, 2010 Author Posted May 24, 2010 [quote name='Madallena']Kocyk? a na co mi kocyk jak Nana ma ich 5! UBRANKO CHCE!!![/QUOTE] No to wybierz któreś, na jedną łapę jej wejdzie :D Quote
Recommended Posts