Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

E-S napisał(a):

Bugi jest po kastracji CHEMICZNEJ - ma wszczepiony implant blokujący wydzielanie hormonów, szybciej wycisza psa niż tradycyjna kastracja (u Bugiego ok. 10 dni i koniec reakcji na cieczki). Jest to odwracalne, w zależności od indywidualnych reakcji psa - prawdopodobnie trzeba będzie go jeszcze doimplantować pod koniec roku.

O mamooooooo pierwsze słyszę o takim czymś! Wszędzie tylko piszą żeby jaja ciąć, wrrr...
A możesz mi powiedzieć ile taka "impreza" kosztuje i czy zabieg co jakiś czas się powtarza??

Posted

Wisełka napisał(a):
O mamooooooo pierwsze słyszę o takim czymś! Wszędzie tylko piszą żeby jaja ciąć, wrrr...
A możesz mi powiedzieć ile taka "impreza" kosztuje i czy zabieg co jakiś czas się powtarza??

200 zł.
Pierwsza powtórka o ile pies reaguje standardowo - po 6-8 miesiacach. Potem układ hormonalny sam się usypia i pies nie reaguje na suki w cieczce - ale pożywiom, uwidim, to nowość na rynku. Gdzieś jest nawet zdjęcie na wątku tej strony z książeczki zdrowia Bugiego .... z naklejką i nazwą tego implantu.

Posted

Ahaaa, pytam na wszelki wypadek bo mój Gucio to zakapior i warczydło jest. Jak z Docentem mają starcie to Gustaw nie odpuści - myślę że mógłby nawet zagryźć, a już na pewno bardzo dotkliwie pogryźć. Docek nie potrafi się bronić, tylko pisku narobi :roll: :roll: :roll:

Posted

Wisełka napisał(a):
Ahaaa, pytam na wszelki wypadek bo mój Gucio to zakapior i warczydło jest. Jak z Docentem mają starcie to Gustaw nie odpuści - myślę że mógłby nawet zagryźć, a już na pewno bardzo dotkliwie pogryźć. Docek nie potrafi się bronić, tylko pisku narobi :roll: :roll: :roll:

Wisełko moje doświadczenie z kastracją celem wyeliminowania agresywnych zachowań wobec innych psów jest takie, że efekty są żadne.

Posted

Aaaaa !!! dopadłam TZ-a jak śpi w łóżku razem z Bugolcem !
udaje, znaczy TZ udaje, że nie wiedział, że z nim śpi przytulony :eviltong:

Posted

E-S napisał(a):

no i wydało się :):) Oni zawsze tak :) niby nic a jednak :):):)

Posted

E-S napisał(a):

Hahaha, jakbym mojego ojca słyszała jak przychodzi do mnie :evil_lol:
Do Docenta mówi: jak ja cię nie lubie... - i ma radoche że pies ogonem merda...
Albo, nie liż mnie, przez ciebie mam liszaje /guzik prawda/,a za chwile, oj nie całuj mnie nie całuj :loveu:
A jaki dumny jak za tatą chodził jak np. sadził drzewka na działce - kumple 100% ;) a tak to ściema :eviltong:

Posted

Bugi ostatnio jakoś wyjątkowo grzeczny, więc nie ma o czym pisać. Upały go chyba męczą i nie rozrabia. A może jeszcze jest w szoku, że raptem przestało padać i +30 !

Posted

Wisełka napisał(a):
Poczekamy jak temperatura spadnie :evil_lol:

Myślę, że Bugi się przyzwyczai :)
Bardzo przeżywa istnienie kotów pod naszym balkonem ... głośno przeżywa ... trzeba go wywalać i zamykać pokój z balkonem.

Posted

Madallena napisał(a):
a napisalas podanie? maja 30 dni na odpowiedz!

Na razie kazałam sesję tej biszkoptowej kudłaczce zrobić bo kroi jej się DS i nie truję, bo Toli sunia dziś odeszła za TM, tzn. jej teściów, ale taka trochę jej :(

Posted

leni jak on dziubki daje :) Z takim lekko otwartym pyszczkiem, bez wywalania jęzora i robi "cmok", no rozwala :)
Kochaneczek mój :)
Bardzo grzeczny w te upały, siły nie ma na wariowanie :) nawet do Szelmy ze mną dzisiaj nie pojechał, padł po spacerze i nie chciał już wyjść z domu ... trochę mi szkoda.
nawet - uwaga - ZOSTAWIŁ W SPOKOJU PAPUGI !!! Pokój normalnie otwarty :) w ogóle ich nie atakuje.

Posted

Upały dają się we znaki nawet mojemu łobuzowi.. nawet myślałam że chory, ale nie :) Za to kudłatej wbiło się trawsko między opuszkami i łapa spuchła jak balon :( Ma ropniaka w tym miejscu, jeździmy na czyszczenie rany z ropy co jest masakrą. Nie wiadomo czy kłosek w całości udało się usunąć czy coś zostało :(

Posted

Jezu tak przeczytałam co napisałam i zastanowiłam się i aż gęsiej skórki dostałam z przerażenia

MOŻE ON CHORY ????

Posted

E-S napisał(a):
Jezu tak przeczytałam co napisałam i zastanowiłam się i aż gęsiej skórki dostałam z przerażenia

MOŻE ON CHORY ????

Eeeeee nie. Podsuń mu parówkę, tak najlepiej sprawdzić ;)

Posted

leni356 napisał(a):
Eeeeee nie. Podsuń mu parówkę, tak najlepiej sprawdzić ;)

Podsunęłam sandała ... nie tknął.
Idę po pasztecik z kurczaka.