Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 139
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='weszka']Czyli nasza wstępnie planowana jutrzejsza wycieczka nieaktualna, tak?

Właśnie Ci napisałam w gg. Dzięki za gotowość pomocy

Posted

Karmelek już "urzęduje" z nami w Krakowie.
Nie jest za szczęśliwy z tego, że na trawkę musi wychodzić na smyczy.
Kręci kółka, zawija mi się o drzewka i plącze pod nogami. Boi się jak ktoś trzasnie drzwiami w samochodzie, boi się jak ktoś blisko nas przechodzi.
Ale siusia na spacerkach bardzo grzecznie.
Zobaczymy co będzie jutro, bo rano wybywam z domu odwieźć sznaucerkę Gabi z hotelu do nowego domu pod Katowice. Mam nadzieję, że w mieszkaniu nie będzie jak po tornado.
Musiałam ściągnąć szelki z mojego Bonusia, bo widzę, że nam nauka smyczowa idzie po stokroć lepiej z szelkami niż z obrożą

Posted

Miałam zaszczyt poznać Karmelka - niestety z odległości bo się mnie bał biedaczek :shake: Ale jest śliczny :loveu: A że nie zna świata i się boi to nic dziwnego. Oby jak najszybciej się ośmielił.
Przy okazji spotkania załapał się na małą sesję foto :cool1:

niestety ogonek nie chciał pójść w górę

wpatrzony w Amigę :loveu:

Posted

ogonek! ogonek w górze! ale Karmelka nie ma ;)

smycz to nie jest to co Karmelki lubią najbardziej - kręcenie kółek wokół Amigi, drzewa i własnej osi

i tak się to właśnie kończy

Posted

Dzięki weszka za sesję. Stanowczo lepiej wychodzi Karmelkowi spacer z Amigą. Pędzi wtedy za nią i na nic nie zwraca uwagi.
A i muszę strachajłę pochwalić - od wczoraj nie miałam w domu ani jednej "wpadki Karmelkowej". Nawet po nocy nie było żadnej kałuży.
Sytuacja nowego domku wygląda tak, że najprawdopodobniej państwo przyjada jutro do nas, żeby porozmawiac i poznać się z Karmelkiem. Potem do środy czas na obustronne decyzje i jak dobrze pójdzie, to Karmelek w środę będzie już w nowym domku

Posted

Nasz kochany "jajnik" mi po spacerze obsiusiał dywan. Ale to chyba na złość, że jego wzięłam na spacer z Bonusiem, a potem wzięłam osobno Amigę. Jak mogłam go tak zdyskryminować!:oops:

Posted

weszka napisał(a):
A może dlatego że z niego jajnika robisz ;) ? Już prędzej corgi z niego można zrobić bo na jamniora jest za bardzo że tak powiem w sobie ;)

eee - jest akuratny!:evil_lol:

Posted

andzia69 napisał(a):
eee - jest akuratny!:evil_lol:

Nie no pewnie że jest akuratny :loveu: tylko że na jamniora ma za dużo tej akuratności :evil_lol:
A tak w ogóle to Karmelek jest podobny do siebie i już :loveu:
Kciukam za dzisiejsze odwiedziny!!!!

Posted

No i chyba rozmowy wypadły obustronnie pomyślnie.
Najbardziej się obawiałam, że potencjalni Pańciostwo zrażą się tym, że Karmelek nie jest typem szczeniaczka, który momentalnie będzie przytulanką i kochającym od pierwszego wejrzenia pieskiem.
Mamy teraz sprawę "przespać" i jeśli dobrze pójdzie, to ja odwożę Karmelka do nowego domku w środę.

Posted

AMIGA napisał(a):
No i chyba rozmowy wypadły obustronnie pomyślnie.
Najbardziej się obawiałam, że potencjalni Pańciostwo zrażą się tym, że Karmelek nie jest typem szczeniaczka, który momentalnie będzie przytulanką i kochającym od pierwszego wejrzenia pieskiem.
Mamy teraz sprawę "przespać" i jeśli dobrze pójdzie, to ja odwożę Karmelka do nowego domku w środę.

:kciuki: trzymam za udany wybor ludzi,oby go kochali mocno.

Posted

Został "mój cukiereczek" w nowym domku.
Państwo obiecali zdjęcia. Mają bardzo rozsądne podejście do młodego.
Dopóki byłyśmy z agamiką u nich, to Karmelek się trzymał "mojej spódnicy", albo szukał ratunku u agamiki.
Ale miałam już wieści z sytuacji po naszym odejściu. Karmelek wybrał sobie panią za swoją deskę ratunku. Trzyma jeszcze rezerwę przed panem. Ale juz raczył zjeść z jego ręki jakiegoś smakołyka.
Legowisko sobie wybrał na fotelu i nawet zepchnął nową panią z tego fotela :evil_lol:
To naprawdę super domek dla niego. W okolicy jest sporo zieleńców, jest spokój, będzie się mały mógł systematycznie oswajac z nowym światem.
Mam kilka zdjęć pożegnalnych jeszcze zmojego domu, to zaraz wstawię, a zdjęcia z nowego domu wstawi agamika
Acha, dostałam na nasze potrzeby 20 zł i po przemysleniach stwierdziłam, że potraktuję te pieniążki jako przyczynek do kwoty jaką wydałam za zabieg Karmelkowy.
Za zabieg zapłaciłam 180 zł, od majku dostałam 10, a teraz te 20 zł