Bolsbokser Posted March 5, 2013 Posted March 5, 2013 [quote name='Jarolina']Rodzice - mi najbardziej podobał się oryginał:loveu:, szkoda, że musiałaś go przerabiać :roll:[/QUOTE] Mi również podobała się najbardziej pierwsza wersja :( Te kolejne też ładne, ale chyba osoba, która zamawiała, ma kiepski gust. Quote
LeCoyotte Posted March 5, 2013 Posted March 5, 2013 [quote name='rodzice']i wersja pierwsza czyli oryginał :)http://imageshack.us/a/img842/7443/p1140442.jpgMi też wersja pierwsza bardziej się podoba;) Quote
Domiśka Posted March 5, 2013 Posted March 5, 2013 Delvardian tak to wina skanera na żywo kolory o wiele lepsze. Quote
rodzice Posted March 5, 2013 Posted March 5, 2013 [quote name='Jarolina']Rodzice - mi najbardziej podobał się oryginał:loveu:, szkoda, że musiałaś go przerabiać :roll:[/QUOTE] to pechowy obraz - kolezanka która go zamawiała długo wybrzydzała a na koniec kiedy już obraz został odebrany notabene przez jej męża który do tej pory o niczym nie wiedział - małżeństwo się pokłóciło i nie rozmawiaja ze sobą już kilka dni . Mój obraz miał zawisnąc na scianie na której do tej pory wisi reprodukcja kupiona przez teściową kolezanki :diabloti: Quote
Yuveza Posted March 5, 2013 Posted March 5, 2013 [quote name='Delvardian'] wesie_justa - <3 jak ty to robisz ? Na tablecie, czy rysujesz na kartce, skanujesz i obrabiasz ?[/QUOTE] Tak, na tablecie, jeśli tylko się da na nim cokolwiek zrobić :lol: zdarzyło mi się wykonać kilka rysunków tym drugim sposobem, kiedy tablet a dokladnie piórko odmówiło współpracy. Quote
makot'a Posted March 6, 2013 Posted March 6, 2013 rodzice, według mnie też pierwsza wersja była najlepsza... A jeśli mogę dać jakąś radę - nie wiem, czy taki był zamiar, ale tak mi się wydaje... że te "białe" mazy to miały być "prześwietlenia"? Smugi świetlne? Nieważne w sumie - tak czy inaczej, efekt byłby lepszy, gdybyś nie rozjaśniała tła używając bieli, tylko jakiegoś koloru w odcieniach tła, tylko kilka tonów jaśniejszego. Biały niestety moim zdaniem nie wygląda dobrze. Quote
rodzice Posted March 6, 2013 Posted March 6, 2013 dziękuję za radę - następny obraz to słoneczniki . wszystkie rady bardzo dla mnie cenne Quote
LeCoyotte Posted March 6, 2013 Posted March 6, 2013 [quote name='rodzice']kolezanka która go zamawiała długo wybrzydzała[/QUOTE]Polecam regulamin Firmy Portretowej Witkacego, szczególnie paragraf 3 :lol: Quote
rodzice Posted March 6, 2013 Posted March 6, 2013 o rany - absolutnie genialne Wykluczona a b s o 1 u t n i e jest wszelka krytyka ze strony klienta. Portret może się klientowi nie podobać, ale firma nie może dopuścić do najskromniejszych nawet uwag, bez swego specjalnego upoważnienia. Gdyby firma pozwoliła sobie na ten luksus: wysłuchiwania zdań klientów, musiałaby już dawno zwariować. N a t e n p a r a g r a f k ł a d z i e m y s p e c j a l n y n a c i s k, b o n a j t r u d n i e j j e s t w s t r z y m a ć k l i e n t a o d z u p e ł n i e z b y t e c z n y c h w y p o w i e d z e ń s i ę. Quote
makot'a Posted March 7, 2013 Posted March 7, 2013 Zaczęłam kolorowanie krasnoluda :D Pierwszy etap Więcej na -> https://www.facebook.com/makotaART?ref=ts&fref=ts Quote
betty_labrador Posted March 8, 2013 Posted March 8, 2013 Makota super, czekamy na 2 i kolejny etap :cool3: Quote
Delvardian Posted March 12, 2013 Posted March 12, 2013 a ja ostatnio skończyłam psa-amstaffa, prezent urodzinowy, 100x70cm. W czwartek ze śliczną kokardką idzie do swojego Destination Place;D https://picasaweb.google.com/106747668983016837391/6Marca2013?authkey=Gv1sRgCK-U8Z2u9-KlgQE#5854000533235959298 Quote
Jarolina Posted March 12, 2013 Posted March 12, 2013 a ja zrobiłam pierwszy rysunek samochodu :) ale coś mi szyby nie wychodzą :shake: a to drugi rysunek myślę, że widać poprawę :) tylko jeszcze nie skończony przepraszam za słabą jakość :( potem wstawię jak skończę i jak będzie światło dzienne :) Quote
Bolsbokser Posted March 12, 2013 Posted March 12, 2013 Fajne autka. A ja ... szukam weny, ale nigdzie jej nie widzę. A to się schowała no ! I siedzę i modlę się nad tym bokserem ... Quote
Delvardian Posted March 12, 2013 Posted March 12, 2013 Biedna ty:PP Ja ostatnio mam jej za dużo, a czasu mało... Maziałam farbami akrylowymi na płótnie:)) Quote
Bolsbokser Posted March 12, 2013 Posted March 12, 2013 Delvardian napisał(a):Biedna ty:PP Ja ostatnio mam jej za dużo, a czasu mało... Maziałam farbami akrylowymi na płótnie:)) Fajnie wyszło. No biedna, bo mam zaległości, a tu wena znikła :( Quote
Morelkaa Posted March 15, 2013 Posted March 15, 2013 witam baardzo zimowo :) Wstawiam jeszcze raz tygryska-tym razem do oceny. Podrasowałam jeszcze mocniej futro i cienie. Zastanawiam się nad tłem-czy zostawić tak jak jest? Quote
betty_labrador Posted March 15, 2013 Posted March 15, 2013 Morelkaa ja myslałam ze to jaguar :) troche jeszcze nad środkiem paszczy mogłabys popracować :) a tło to jak juz jakies delikatne :) Quote
Szarusia Posted March 15, 2013 Posted March 15, 2013 A ja mam coś takiego (przepraszam za jakość, nie mam skanera) Muszę trochę tło rozjaśnić, domalować oko i wycieniować skrzydła....tak to dobrze się prezentuje? :3 Malowane akrylami. Quote
makot'a Posted March 16, 2013 Posted March 16, 2013 A ja dziś spontanicznie złapałam za pędzel. Mam też "dalszą część", ale uważam, że to zepsułam, więc muszę się z tym przespac i dopiero postanowić, czy chcę się tym "chwalić" światu :diabloti: Quote
vege* Posted March 17, 2013 Posted March 17, 2013 ja dla koleżanki namalowałam coś takiego (rozmazało się zdjęcie -.-) z tego zdjęcia http://img32.imageshack.us/img32/2880/80415354180397251990515.jpg Quote
Recommended Posts