Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='betty_labrador']small albo sie zmieniłaś albo nie bardzo przypominasz siebie :) a tak to fajnie :)[/QUOTE]
zobacz moje zdjęcie główne na fb i sama stwierdź :diabloti::evil_lol:

Posted

[quote name='betty_labrador']No to juz chyba wiem o co chodzi :D Dolną część twarzy zbyt zwęziłaś, (zwlaszcza lewą-od naszej strony patrząc)-przez co wydaje się inna osobą :P plus ciut za mały podbródek :)[/QUOTE]
faktycznie wygląda chyba bardziej karykaturalnie niż realistycznie

Posted

[quote name='rodzice']pióra chyba ;-)
mnie też się podoba oprócz tego żabotu[/QUOTE]
[quote name='betty_labrador']śliczny dog! a co mu z szyi wystaje? :)[/QUOTE]

Dziękuję :) skrzydełka mu wyrosły :D niestety źle umiejscowione :C

• 2 weeks later...
Posted

Boziu, ja Was tak podziwiam, i tak zazdroszczę Wam talentu!!

Ja raczej bawię się w rysowanie w digitalu, czyli w różnych programach graficznych. Co myślicie?

Posted

Unbelievable napisał(a):
a możesz pokazać jak rysujesz w etapach? i którymi pędzlami?

Nie ma sprawy, jak będę rysować następny digital, to porobię kilka screenów i wstawię.
Ogólnie staram się rysować różnymi miękkimi i kaligraficznymi pędzlami, potem często rozmywam lub rozmazuję

Posted

No to po kolei

Najpierw ogólny zarys na przezroczystej masce

Teraz dodaję to, co najważniejsze - czyli oczka i nosek

Teraz dodaję różne cienie na sierści itp

A teraz zostało mi najgorsze i to, z czym najdłużej się schodzi. Czyli muszę dopracować wszystkie detale i narysować mnóstwo małych kreseczek, które będe pełniły rolę sierści i wogóle :)

Posted

[quote name='Szarusia']Selenne, a w jaki sposób rysujesz szkic? Jedziesz po zdjęciu czy wszystko od zera?

Najpierw kółka zamiast głowy i łap a potem patrząc na zdjęcie dodaje np., uszy czy coś. Przeważnie po prostu patrzę, ale przyznam, zdarza mi się otworzyć zdjęcie na jednej warstwie i obrysować kontur na drugiej, ale to tylko wtedy, kiedy naprawdę trudno jest mi odwzorować proporcje.

Illusion!!! Jaki ten sznupek jest przesłodki! W czym rysujesz?