Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

A ja mam dziś coś bardzo skromniutkiego :roll:
Taki kilkuminutowy "szkicyk" na A4...może by go pokolorować w sumie... hmmm

[IMG]https://lh3.googleusercontent.com/-QUelUFKmfBc/T2EWrfzcdXI/AAAAAAAABlQ/PzVuQkvsR5E/s512/Kuniczynka.jpg[/IMG]

Posted

[quote name='betty_labrador']falkaa fajny kocio, oczy jak ze shreka :D troche jak puma Ci wyszedł :D ale ogólnie fajnie dość.

makota tez bym chciała tak szybko odręcznie szkicować :roll:[/QUOTE]

Jest tylko jedna rada - dużo rysować :razz:

Posted

[quote name='Domiśka']To ja tez moja pierwsza koszulka :)
Mówcie co poprawic ?
I czekam na opinie

[IMG]http://desmond.imageshack.us/Himg593/scaled.php?server=593&filename=ccf2012031400000.jpg&res=medium[/IMG][/QUOTE]

Na koszulce za dużo nie poprawisz , w sumie wyszedł fajnie tylko coś mi z końcówka pyska nie pasuje , chyba nos jakoś na boku jest

Posted

Dominika, mi się obrazek na bluzce podoba, szczególnie jak na pierwszy raz jest świetny. :)
Dziewuchy na koszulkach też mi się podobają, ciekawe są. :)

Makota, cudny ten koń, jak widzę Twoje prace, to zaraz mam ochotę iść i rysować do bólu, żeby dojść do takiej wprawy i umiejętności.

Betty, mi się wydaje, że proporcji można się nauczyć. W porównaniu z pokrakami, które jeszcze niedawno produkowałam rysując z pamięci a z najnowszym konikiemwidzę dużą poprawę.
[IMG]http://img27.imageshack.us/img27/3670/kopialineartko.jpg[/IMG]

Lineart najpierw ołówkiem, potem poprawiłam długopisem. Ogona nie mogłam sobie darować i pocieniowałam chociaż troszkę. :lol: Jestem z niego straszliwie dumna, bo to chyba trzeci z pamięci i 44 z szybkich szkiców (jak na mnie 15 minut to szybko:razz:).
Wiem, że jest coś nie tak z uszami, chyba są za blisko siebie, poza tym wydaje mi się ok. Proszę o wypisanie wszystkich błędów, które zauważycie.
Ayumka, Kurt mi się podoba, ładnie wycieniowany, ale prawe oko zjechało bardzo w górę (nasze prawe). Cień nosa i na policzku ten niższy zrobiłabym bez tej małej przerwy, może wtedy wyglądało by to gładziej. I genialne oczy ma. :loveu: Moich uwag zbytnio do serca proszę nie brać, ja tam się nie znam. ;)

Posted

Hm, czyli jak machnę akwarelę na koszulce, to powinno się trzymać i nie spierać? Są jakieś techniki "utrwalania"? Mam szybkoschnące.

Posted

[quote name='Soko']Hm, czyli jak machnę akwarelę na koszulce, to powinno się trzymać i nie spierać? Są jakieś techniki "utrwalania"? Mam szybkoschnące.[/QUOTE]

nie akwarelowe tylko akrylowe :lol: ja mam akrylowe i po 24 godz przerzucam bluzkę na lewą stronę i prasuję ok 30-40 s. ;-)

Posted

[quote name='Soko']Tfu, akrylowe, zawsze mi się mylą, no ale na myśli miałam dobre :D prasujesz przez coś (szmatka itp.) czy ot tak?[/QUOTE]

Nie, nic nie podkładam, po prostu przerzucam bluzkę na lewą stronę i prasuję :-) no i później też przed każdym praniem też prasuję ;-)

Posted

[url]http://img718.imageshack.us/img718/6610/20120315212702304kpt.jpg[/url]
Na dzien dzisiejszy kociak tak wyglada. To jeszcze nie koniec, bo brakuje sciany o ktora sie ociera i jakiegos tla :d. ale juz widac przeswity efektu koncowego..
Krytykujcie! to mnie motywuje do popraw :D

Posted

makot'a

też używam zazwyczaj maimeri.. może ja mam jakiś talent to brudzenia się tak, żeby nie dało się sprać :cool3: jeansy pół biedy, bo już stare były, ale dwie urocze błękitne plamki na stosunkowo nowym swetrze mnie już wkurzyły :angryy: także nie radze próbować większych plam :eviltong:

wilk świetny :) na pierwszy rzut oka myślałam, że to zdjęcie :razz:

Posted

makot'a jak zwykle cudownie:loveu:

Weronika: po ułożeniu szyi, kłody i ogona zgaduję, że araba rysowałaś? Jeśli to arab to profil powinien mieć bardziej szczupaczy. Poza tym uwagi bez względu na rasę: większe uszy, oczy nieco niżej, chrapy zamiast owalu powinny przybierać kształt zblizony do łezki, przednie nogi powinny być przesunięte nieco do tyłu, grzbiet wklęsły jak u starego i spracowanego konia, zad zbyt kanciaty, stawy mają zbyt okrągłe i uwydatnione kształty, pęciny zbyt proste. Jest jeszcze kilka innych błędów, ale to już bardziej szczegóły. No i dlaczego ten koń tak sztywno stoi?:lol: Lepiej gdyby miał choć jedną nogę wystawioną bardziej w przód lub tył. Ogon fajny, ale to samo zastrzeżenie- za sztywny i za równy. Dodaj trochę wystających włosów i postrzęp mu bardziej końcówki;) Nie skrytykowałam za bardzo?:oops:

Falkaa bardzo fajnie;) oczy ładne, choć może trochę za duże? Kompozycja na kartce za to tragiczna:eviltong: uszy mu w połowie ucięłaś, a podobno zakaz kopiowania jest:eviltong:. Jeżeli już widziałaś, że Ci się nie zmieszczą, to trzeba było ,,puścić'' rysunek i takie niedokończone zostawić. Dodałabym jeszcze trochę odstających włosów żeby taki ulizany ten kot nie był.

Posted

[quote name='Soko']Tfu, akrylowe, zawsze mi się mylą, no ale na myśli miałam dobre :D prasujesz przez coś (szmatka itp.) czy ot tak?[/QUOTE]

Ja prasuję przez ściereczke , moja synowa prasowała bez i część farby jej zeszła ale prasowała chyba po prawej stronie

Posted

[quote name='betty_labrador']makota :-o jak TY to narysowałaś/namalowałaś? :-o wow! jestem pełna podziwu![/QUOTE]

Tabletem :eviltong:
Milo mi, że się podoba :)

Posted

[url]https://lh5.googleusercontent.com/-xaedKilDLQA/T2JdzKsSbSI/AAAAAAAABlw/8Qc7jO_yWQA/s640/wolfuuuu.jpg[/url]

:mdleje:

w pierwszej chwili , myślałam że to fotomontaż .. a konkretnie zęby doklejone ;)

Posted

Aga3006, dziękuję ślicznie za ocenę :loveu: Nie skrytykowałaś za dużo, właśnie o takie rady mi najbardziej chodzi, bo mam straszne problemy z proporcjami. A jakiego konia rysowałam, to sama nie wiem, tak jakoś miałam ochotę na jakiegoś gorącokrwistego dla ćwiczeń. Muszę chyba jeszcze pooglądać sobie szkielety, może to coś da. :)

Posted

[quote name='understandme']Ja myslałam że ten wilk to zdjęcie, potem patrze... i jestem pełna podziwu :loveu:[/QUOTE]
Ja tez myślałam, że to zdjęcie, ale coś mi zęby nie pasowały jeśli to by było zdjęcie i po chwili się zorientowałam, że to rysunek. :eviltong:
Piękny :loveu::loveu::loveu:

Posted

[quote name='Weronika6']Aga3006, dziękuję ślicznie za ocenę :loveu: Nie skrytykowałaś za dużo, właśnie o takie rady mi najbardziej chodzi, bo mam straszne problemy z proporcjami. A jakiego konia rysowałam, to sama nie wiem, tak jakoś miałam ochotę na jakiegoś gorącokrwistego dla ćwiczeń. Muszę chyba jeszcze pooglądać sobie szkielety, może to coś da. :)[/QUOTE]

Pdpowiem jeszcze, że jeśli chodzi o proporcje to bardzo pomaga znajdowanie zależności pomiędzy poszczególnymi elementami np: szerokość czegoś tam jest dwa razy mniejsza od wysokości itp.

Posted (edited)

Ojej, dziękuję za miłe słowa... :lol:

...ale nie słódźcie mi tak na przyszłość, bo się jeszcze rozwydrzę za bardzo i co będzie? :diabloti:

EDIT:
Dużo pracy mam....więc rysuję zamiast pracować... :roll:

Dziś z trochę innej beczki :lol:
[IMG]https://lh4.googleusercontent.com/-xcOx0lBKmUk/T2OpZJK8CXI/AAAAAAAABmA/QOlJz7xAvvw/s512/kuniczynkaKOLOR.jpg[/IMG]

Edited by makot'a